Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like

Litosfäär (0)

1 Hindamata
Punktid
 
Säutsu twitteris
Ü 40076km 0 12756
Sisetuum ,temp üle 6 tuh kraadi, Välistuum, Alumine vahevöö, Ülemine vahevöö
Informats on saadud kaudsete meetoditega. Maakoor on maaväline tahke kivimite kest mille paksus on 3-80 km.
Maakoor
Mandriline 10-80 km, Mereline 3-10 km
Ookealine maakoor on noorem ja mandriline vanem
Litosfäär on u. 200 km paksune maaväline kest mille ülemine osa on maakoor ja alumine astenosfäär.
Astenosfäär-see on kõrge rõhu ja temperatuuriga all olev , pool vedel kivimass, mille peal liiguvad maarkoore laamad . Litosfääri pealispinna kuju nim, reljeefiks e.pinnamoeks,
Pinnamood koosneb erineva suuruse, kuju ja koostisega pinnavormidest.
Mäeks nim. positiivset pinnavormi mille suhteline kõrgus on üle 200 m.
Struktuurilised pinnavormid -tekkinud maa sisejõudude toimel(endogeensed). Näiteks mäestikud vulkaanid , süvikud.
Murenemis pinnavormid-välisjõu toimel, näiteks karsti nähtus-see on kivimite füüsikaline
80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
Litosfäär #1
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 1 leht Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2011-11-30 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 5 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor satasitikas Õppematerjali autor

Lisainfo

Vihikust ümber kirjutatud õpetaja sõnade järgi.
litosfäär , kivimid , maavärinad , tektoonika

Mõisted


Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri


Sarnased materjalid

9
doc
Litosfäär
8
doc
Litosfäär
7
doc
Litosfäär
12
docx
LITOSFÄÄR
8
doc
Litosfäär
4
doc
Litosfäär
6
doc
Litosfäär
3
doc
Litosfäär



Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun