Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like

Liharoad konspekt (1)

5 VÄGA HEA
Punktid
 
Säutsu twitteris
LIHAROAD
Koduloomad:
  • veised
  • vasikad
  • sead
  • lambad
  • küülikud
  • nutriad
    Kodulinnud :
  • kanad
  • kalkunid
  • haned
  • pardid
  • vutid
    Ulukid :
  • põdrad
  • metskitsed
  • metssead
  • karud
  • jänesed
    Metslinnud :
  • tedred
  • metsised
  • põldpüüd
  • pardid
  • faasanid
    Marineeritakse kõiki lihasid, kindlasti tuleb marineerida küüliku- ja ulukite liha, samuti metslindude liha.
    Marinaadivedelikuks kasutatakse:
  • veini – punast, valget, portveini, madeirat
  • äädikat – veini, marja- ja lauaäädikas, õlu
  • sidrunimahla ja teisi hapusid mahlu lisandiks konjakit, sojakastet, vürtsikastet
    Marinaadide maitsestamiseks kasutatakse:
  • kõiki pipraid, ka maitsepipraid
  • nelki
  • kadakamarju
  • ingverit
  • sibulat
  • porrusibulat
  • küüslauku
  • mädarõigast
  • paprikat
  • maitserohelist
  • tüümiani
  • punet
  • majoraani
  • loorberilehti
    Lihade marineerimiseks võib kasutada tööstuslikult toodetud marinaade
    Pooled maaitseainetest asetatakse nõu põhjale, neile asetatakse marineeritav liha. Lihale asetatakse ülejäänud maitseained ja marineerimisvedelik
    Suuri praade ja terveid fileesid hoiatakse marinaadis 1-2 ööpäeva, tükeldatud liha 2 tundi kuni 1 ööpäev jahedas kohas.
    Marineerimisvedelik kasutatakse ära roogade kuumtöötlemis ja kastmete valmistamisel.
    Lihatükke võidakse enne kuumtöötlemist maitsestada. Selleks segatakse maitseainete segu, mis tavaliselt koosneb soolast, pipardest, paprikapulbrist, karrist, maitsesooladest jne, või kasutatakse tööstuslikke maitseainete segusid. Lihatükid hõõrutakse sellega kokku ja lastakse veidi seista.
    Liha pooltooted võidakse ka paneerida. Kasutatakse nii ühe-, kahe- kui ka mitmekordset paneeringut. Enne paneerimist liha maitsestatakse.
    Liha pooltooteid võidakse paneerida:
  • jahus
  • riivsaias
  • munasegus ja riivsaias
  • jahus, munasegus, seejärel riivsaias
    Paneeringukihina võidakse kasutada ka riivjuustu, hakitud pähkleid jne.
    Lihatükke paneeritakse vahetult enne kuumtöötlemist.
    Veise ja ulukite liha võidakse pikkida. Pikitakse suuretükilisi pooltooteid neile mahlakuse ja maitse lisamiseks. Pikkimiseks kasutatakse seapekki, porgandit, peterselli, sellerit.
    Need lõigatakse umbes 4cm pikkusteks kangideks ja torgatakse noa abil piki lihakiudu lihasse
    SUBPRODUKTIDE EELTÖÖTLEMINE
    Erinevaid subprodukte töödeldakse erinevalt.
    Keeled kraabitakse puhtaks, pestakse hoolikalt.
    Väikesi keeli võib kohe kuumtöödelda, suuri soolatakse eelnevalt. Selleks lõigatakse keele külgedele sisselõiked ning hõõrutakse keeled jämeda soolaga sisse. Keeltel lastakse soolduda ja pannakse need seejärel külma veega keema. 1kg keelte jaoks arvestatakse 3L vett. Veisekeeled keevad 3-4 tund, väiksemad keeled vähem. Peale pehmenemist võetakse keeled keeduleemest välja, valatakse külma veega üle ja eemaldatakse keelenahk. Kui nahk halvasti eemaldub, ei ole keeled veel küllaldaselt
  • 80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
    Vasakule Paremale
    Liharoad konspekt #1 Liharoad konspekt #2 Liharoad konspekt #3 Liharoad konspekt #4 Liharoad konspekt #5 Liharoad konspekt #6 Liharoad konspekt #7
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 7 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2012-01-29 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 27 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor jjouuu Õppematerjali autor

    Lisainfo

    Marineeritakse kõiki lihasid, kindlasti tuleb marineerida küüliku- ja ulukite liha, samuti metslindude liha.

    Lihade marineerimiseks võib kasutada tööstuslikult toodetud marinaade
    Pooled maaitseainetest asetatakse nõu põhjale, neile asetatakse marineeritav liha. Lihale asetatakse ülejäänud maitseained ja marineerimisvedelik

    Liha pooltooted võidakse ka paneerida. Kasutatakse nii ühe-, kahe- kui ka mitmekordset paneeringut. Enne paneerimist liha maitsestatakse.

    Veise ja ulukite liha võidakse pikkida.

    Mida kasutatakse marinaadivedeliku tegemisel?
    Mida kasutatakse marinaadi maitsestamiseks?
    Mida ja kuidas pikitakse?
    Kuidas võib liha pooltooteid paneerida?
    Mida kasutatakse pikkimiseks?

    kokandus , liharoad , koduloomad , ulukid , metslinnud , subproduktid , marinaadid , pikkimine , paneering , maitsestamine

    Mõisted


    Kommentaarid (1)

    329450 profiilipilt
    329450: Hea ülevaade eelkäsitlusest ja mis on mis.
    11:08 12-03-2018


    Sarnased materjalid

    133
    ppt
    Liharoad
    12
    docx
    Liharoad
    26
    docx
    Linnukasvatuse konspekt
    6
    doc
    Bioloogia konspekt
    37
    doc
    Konspekt
    74
    odt
    Ökoloogia konspekt
    9
    doc
    Konspekt
    44
    pdf
    Loogika konspekt 6-10



    Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
    Kasutajanimi / Email
    Parool

    Unustasid parooli?

    UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
    Pole kasutajat?

    Tee tasuta konto

    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun