Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Küllastunud lahuse valmistamine (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist

Küllastunud lahuse valmistamine #1 Küllastunud lahuse valmistamine #2 Küllastunud lahuse valmistamine #3
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 3 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2013-03-26 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 6 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor tsj2uks Õppematerjali autor
7.klassi materjal , kuidas teha küllastunud lahuse paberit . :))

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
12
doc

Keemia - Referaat

lahustamatuid aineid. (siis öeldakse: tekib sade). Ainete reageerimisel võivad 8 tekkida teistsuguse värvuse või lõhnaga ained. Reaktsioon võib kulgeda ka nii, et välistunnuste muutumist me ei tähelda, ainete koostis aga muutub. 1.9 Lahused Katse. Valan keeduklaasi destilleeritud vett ja lahustan selles veidi keedusool(naatriumkloriidi). Segan keeduklaasi sisu klaaspulgaga. Saime soolalahuse. Selle lahuse lahustiks on vesi ja lahustunud aineks on keedusool. Lahustumisel jaotub lahustunud aine vedelikus ühtlaselt. Lahusti ja lahustunud aine moodustavad koos lahuse. Lahusti + lahustunud aine = lahus. Lahusti on aine, milles lahustatava aine lahustumisel tekib lahus. Lahustav aine on aine, mille lahustumisel tekib lahus. Vesi on super hea lahusti: ta lahustab sooli, happeid ja leelisi. Rasvad vees ei lahustu. Rasvad aga see eest lahustuvad bensiinis.

Keemia
thumbnail
33
doc

Keemia ja materjaliõpetuse eksam 2011

selle lihtaine osakestega mingis aines, materjalis või süsteemis. Nt kloor ja fluor esinevad ainetena Cl2 ja F2. Süsteem on kas vahetult omavahel seotud ja üksteist mõjutavate või ainult mõjutavate objektide ja nähtuste kogum. Kõik keemilised tehis- ja looduslikud protsessid kujutavad endast süsteemi, milles on ained, kemikaalid, seadmed, keskkond ja mõjutegurid. Seejuures võib vastasikune mõju olla väga erineva suuruse ja tähtsusega. Näiteks etamooli valmistamine koosneb tooraine (kartul, teravili) valmistamisest, tootmistehnoloogiast, töötajatest ning aparatuurist; õlle valmistamine koosneb teravilja sordi ja kasvukoha valikust, linnaste valmistamisest, õlle valmistamise tehnoloogiast ja säilitamise viisist. Praktikas tuleb paljudel juhtudel lahendada mingis süsteemis olevat probleemi. Edukaks lahendamiseks tuleb tingimata määratleda vastava süsteemi kõige olulisemad objektid ja mõjutegurid

Keemia ja materjaliõpetus
thumbnail
48
doc

Keemia eksam 2011

Lihtaine - Lihtaine on keemiline aine, mis koosneb ainult ühe keemilise elemendi aatomitest. Lihtaines võivad elemendi aatomid olla isoleeritud või moodustada mitmest ühesugusest aatomist koosnevad molekulid. Näiteks kloor ja fluor esinevad ainetena Cl2 ja F2, Süsteemsus ­ Kõik keemilised tehis- ja looduslikud protsessid kujutavad endast süsteemi, milles on ained, kemikaalid, seadmed, keskkond ja mõjutegurid. Näited: Etanooli valmistamine. Koosneb tooraine (kartul, teravili) kasvatamisest, tootmistehnoloogiast, töötajatest ning aparatuurist. Õlle valmistamine. Koosneb teravilja (oder, nisu, rukis jt.) sordi valikust ja kasvukoha valikust, linnaste valmistamisest, õlle valmistamise tehnoloogiast ja säilitamise viisist. Eluslooduste seisukohalt peamiste elementide ­ s.t. C, P ja N ühendite loodusliku ringkäigu süsteem. Praktikas uuritakse väga paljude ainete ja materjalide ning nähtuste omadusi mingis

Keemia ja materjaliõpetus
thumbnail
97
pdf

Biokeemia praktikumi juhend

1.1.3 Milloni reaktsioon Reaktsiooni läbiviimiseks kasutatakse Milloni reaktiivi (nimetatud avastaja järgi), mis kujutab endast elavhõbe(II)nitraadi lahust lämmastikhappes vähese NaNO2 lisandiga. Milloni reaktiiviga reageerivad fenoolset hüdroksüülrühma sisaldavad ühendid, seega valkude puhul türosiini (Tyr) radikaalid. Kuna türosiin esineb enamiku valkude koostises, siis suurem osa valkudest annab positiivse Milloni reaktsiooni, mille puhul valgu lahus või denatureerunud valgu sade värvuvad soojendamisel roosakaks kuni tume(telliskivi)- punaseks. NB! MILLONI REAKTIIV ON TUGEVALT TOKSILISE JA KORRODEERIVA TOIMEGA! 10 Töö käik Võetakse kaks katseklaasi, ühte neist valatakse 1 ml munavalgu lahust, teise 1 ml zelatiini lahust. Mõlemasse katseklaasi lisatakse 5­6 tilka Milloni reaktiivi. Reaktsioonisegu

Biokeemia
thumbnail
62
doc

Toiduained

kala. Hapniku ja valguse toimel rasvad riknevad, omandades ebameeldiva maitse ja lõhna. Rasvad ei lahustu vees, hapetes ega alkoholis. Nad lahustuvad bensiinis, eetris ja tärpentiinis. Rasvad on kõrge energiasisaldusega. Bioloogiliselt on organismile vajalikumad taimse päritoluga rasvad, sisaldades rohkem küllastumata (mono- ja polüküllastumata) rasvhappeid. Loomsete rasvadega kaasneb kolesterool, mis võib soodustada veresoonte lupjumist. Loomsed rasvad sisaldavad rohkem küllastunud rasvhappeid. Päevane rasvavajadus on 70 g, millest taimsed peavad moodustama vähemalt 30 g. Süsivesikud on organismi põhiliseks energiaallikaks. Need on suhkur (glükoos, fruktoos, sahharoos, maltoos), tärklis, glükogeen (loomne tärklis), inuliin ja kiudained. Viimased ei ole organismi poolt omastatavad, kuid soodustavad toidu seedimist. Süsivesikute hulka loetakse ka polüoolid ­ suhkrualkoholid või kunstlikud magusained (ksülitool, sorbitool, isomalt)

Toitumisõpetus
thumbnail
80
docx

Toidukauba õpimapp

· Roheline ja valge tee võivad võidelda käärsoolevähiga! · Must tee aitab ära hoida hambakatu moodustumise hammastele. · Teejoomine soodustab vere voolamist südamearterites. · Roheline ja must tee võivad ennetada päikesest tulenevat nahavähki, kui seda suukaudselt tarbida. · Oolong tee aitab põletada kaloreid! Inimesed, kes joovad viis tassi iga päev, põletavad umbes 87 lisakalorit, nii joomise ajal kui ka terve päeva jooksul. Tee valmistamine Parim teekann on savikann või portselanist ja ka klaasist nõu, mida ei tohiks kunagi pesta nõudepesuvahendiga, vaid ainult kuuma puhta veega. Samuti on oluline reegel kann enne teelehtede kannu panemist keeva veega korralikult kuumeneda lasta, et saavutada tee valmistamiseks vajalik optimaalne temperatuur. Teelehti tuleks eelkuumutatud kannu mõõta arvestusega 1 teelusikatäis ühe tassi kohta pluss 1 lusikatäis nö kannule. Seejärel kallata keev vesi kannu, segada kergelt läbi

toiduainete sensoorse hindamise alused
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

1.4. Sööklad ja teised suurköögid Suurköögid. Need on toitlustusettevõtted, mis tegutsevad  koolides ja koolitusasutustes,  haiglates ja teistes meditsiiniasutustes,  hooldusteenust pakkuvates ettevõtetes. Suurköökide toimimise eripära on toidu valmistamine suurtes kogustes. Kasutatakse palju pooltooteid. Pooltoodete kasutamine säästab aega ja tööjõudu. Teenindus suurköökides on kõige sagedamini korraldatud iseteenindusena.  Kaubanduskeskuste suurköögid Valmistavad:  kulinaartooteid kaupluste pooltoodete lettidesse,  külmi ja kuumi toite kaupluste valmistoodete lettidesse,  pagaritooteid kauplustele.  Keskusköögid Toodavad lennukitele, laevadele, rongidele:  pooltooteid,

Analüüsimeetodid äriuuringutes
thumbnail
34
doc

"Terroristi käsiraamat"

lämmastikhape kohe peale moodustumist. Selle tagajärjel võivad tekkida äärmiselt tuleohtlikud ja tok- silised gaasid, mis kipuvad plahvatama. Nutikas on aparatuur püsti panna ja seejärel mõnda varjulisse kohta minna. Kaaliumnitraati võib saada ka poest ostetud mustast püssirohust, viimane tuleb lihtsalt keevas vees lahustada ning väävel ja puusüsi välja filtreerida. Et saada 68 g. kaaliumnitraati, on vajalik umbes 90 g. musta püssirohtu lahustada umbes 1 liitris vees. Saadud lahus filtreerige läbi filterpaberi lehtri abil kannu, kuni läbi filtri tulev vedelik on selge. Puusüsi ja väävel vees ei lahustu, ning kui vesilahus on aurustunud, jääb kannu kaaliumnitraat. 2.3.2. VÄÄVELHAPE. Väävelhapet on väljaspool laboratooriumi või tööstusliku menetluseta vägagi raske valmistada. Valmiskujul on ta aga saadaval laadimata autoakus. Kes soovib väävelhapet saada, peab lihtsalt aku kaane maha võtma ja happe klaasnõusse valama. Arvatavasti satub sinna ka akust

Keemia




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun