Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Kuulsaimad kokad Eestis, Prantsusmaal, Inglismaal (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Kuulsaimad kokad
Eestis
Inglismaal
Prantsusmaal


By .
Liis
&
Geidy
&
Kristel
EESTI
Eesti toidu maine
puhastamiseks ja
maitsete säilitamiseks
tuleb koondada kõik
jõud, sest suur osa
Eestisse saabuvaid
külalisi ei jõuagi tutvuda
muu Eesti kultuuriga kui
ainult gastronoomiaga !
DMITRI DEMJANOV(60)
· 1976­1982 õppis TPIs tööstuse planeerimist,
1972­1974 kaubandustehnikumis toiduvalm.

Vasakule Paremale
Kuulsaimad kokad Eestis-Prantsusmaal-Inglismaal #1 Kuulsaimad kokad Eestis-Prantsusmaal-Inglismaal #2 Kuulsaimad kokad Eestis-Prantsusmaal-Inglismaal #3 Kuulsaimad kokad Eestis-Prantsusmaal-Inglismaal #4 Kuulsaimad kokad Eestis-Prantsusmaal-Inglismaal #5 Kuulsaimad kokad Eestis-Prantsusmaal-Inglismaal #6 Kuulsaimad kokad Eestis-Prantsusmaal-Inglismaal #7 Kuulsaimad kokad Eestis-Prantsusmaal-Inglismaal #8 Kuulsaimad kokad Eestis-Prantsusmaal-Inglismaal #9 Kuulsaimad kokad Eestis-Prantsusmaal-Inglismaal #10 Kuulsaimad kokad Eestis-Prantsusmaal-Inglismaal #11 Kuulsaimad kokad Eestis-Prantsusmaal-Inglismaal #12 Kuulsaimad kokad Eestis-Prantsusmaal-Inglismaal #13 Kuulsaimad kokad Eestis-Prantsusmaal-Inglismaal #14 Kuulsaimad kokad Eestis-Prantsusmaal-Inglismaal #15 Kuulsaimad kokad Eestis-Prantsusmaal-Inglismaal #16 Kuulsaimad kokad Eestis-Prantsusmaal-Inglismaal #17 Kuulsaimad kokad Eestis-Prantsusmaal-Inglismaal #18 Kuulsaimad kokad Eestis-Prantsusmaal-Inglismaal #19 Kuulsaimad kokad Eestis-Prantsusmaal-Inglismaal #20 Kuulsaimad kokad Eestis-Prantsusmaal-Inglismaal #21 Kuulsaimad kokad Eestis-Prantsusmaal-Inglismaal #22 Kuulsaimad kokad Eestis-Prantsusmaal-Inglismaal #23
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 23 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2011-11-21 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 17 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Kristel Tilk Õppematerjali autor
Powerpoint esitlus kuulsaimate kokkade kohta Eestis, Inglismaal ning Prantsusmaal. Lühiülevaade ning kaasatud on ka kokkade tsitaadid.

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
23
odp

Kuulsad kokad välismaalt ja Eestist

Kuulsaimad kokad. Koostas: Annili Pill 011K Eesti kokad Henry Lepist Hetkel töötab Helsingi kesklinnas, Sokose kaubamaja ülemisel korrusel restoranis LOISTE. Seal on ta olnud viimased kolm ja pool aastat, selle aja jooksul on tavalisest kokapoisist on sirgunud vahetuse meister, ehk teisisõnu, peakoka parem käsi. Välismaale sattus ta juba 1998. aasta augustis. Nimelt oli ta just kevadel lõpetanud Majaka Teeninduskooli ja kõik oli tuleviku suhtes lahtine. Kristo Malm

Kokandus
thumbnail
4
ppt

Prantsuse kokad

veebruar 1935) oli prantsuse kokk ja kulinaariaalane kirjanik, kes populariseeris ja ajakohastatas traditsioonilise prantsuse toiduvalmise meetodid. Ta oli pea legendaarne kokkade ning gurmaanide seas ning samuti oli ka sealhulgas üks modernse prantsuse köögi arendajaist. Escoffier töötas välja lihtsaid roogi. Toit pidi olema toit ja selle kuju, maitse ja aroomiga. Ta hakkas kasutama aromaatseid ja tugevaid tooraineid ning vürtse. Ta lõi sadu uusi retsepte, niiet kogu Inglismaa võttis temast mõõtu. Escoffieri nõrkuseks oli Austraalia lauljatar Nellie Melba, kelle auks lõi ta mitmeid erinevaid toite: Toast Melba, ehk kinnised väikesed tordipõhjad, mis on täidetud vähilakkadega ja kaetud parmesanimassiga ning ahjus üleküpsetatud. Peches Melba, ehk vanilli- suhkruvees keedetud pirnid, mis on serveeritud vanillijäätise ja vaarikakastmega. Tournedos Rossini, Itaalia helilooja Gioacchino Rossini auks. Ta sai paljugi

Kultuurilugu
thumbnail
12
docx

Gordon Ramsay

Samuti tahan ka mina saada kokaks. Tema saateid vaatan, sest tahan teada saada tippkoka teadmisi ja näpunäiteid, et ise sama hästi süüa teha. Tema saateid on ka meelelahutuslikus mõttes põnev jälgida. Loovtöösse tahaksin lisada küsitluse, mis oleks minu teiseks eesmärgiks. Selle küsitluse eesmärk oleks teada saada, mida inimesed temast teavad. Kavatsen küsitleda 10-13, 14- 15 aastaseid ja täiskasvanuid, kuna mind huvitab, millises vanusegrupis teda kõige rohkem teatakse. Kuna eesti telekanalid näitavad Gordon Ramsay saateid, siis eeldan, et küsitletud teavad ja tunnevad, kellega tegu. Samuti eeldan, et täiskasvanud kirjutavad rohkem õigeid vastuseid, kuna kokandushuvi tekib tavaliselt hilisemas eas. 1. Lapsepõlv Gordon Ramsay sündis 1966. aastal Johnstone´s, Renfrewshire, Sotimaal ja kasvas üles Warwickshire´s, Inglismaal. Ramsay on teine neljast lapsest peres. Tal on vanem õde Diane, noorem vend Ronnie ja noorem õde Yvonne. Ramsay isa Gordon Ramsay

Kokk
thumbnail
8
doc

Kulinaaria ajalugu 19 sajandi lõpul ja 20.sajandi algul

Traditsioonilised pühaderoad, nagu meie neid teame ja tunneme, on välja kujunenud aastatel 1880-1930. Siis hakkasid ilmuma esimesed eestikeelsed kokaraamatud, talupojad kogusid jõukust ja tagasihoidlik talupojaköök muutus linnast ja mõisast saadud mõjutustel vähe peenemaks ja mitmekülgsemaks. Kokakunsti areng 19.saj lõpul · 19. sajandi keskpaiku hakati kroonitud peade hõrgutisi pakkuma ka vähem kuninglikes seltskondades. · 19. sajandi teisel poolel hakkasid Eestis koos omandisuhete ja majandusoludega muutuma ka toitumistavad. Järk-järgult said tuntuks ja kättesaadavaks uued toiduained ja -valmistamisviisid. Peamised rahvusvahelised mõjud tulid linnade ja mõisate kaudu Saksamaalt ja Venemaalt. Vürtspoodidesse ilmusid müügile soolaheeringas, manna, riis, suhkur, kohv ja vürtsid. Naisseltsid hakkasid korraldama kokakursusi, levis hoidistamine. Populaarseks sai talupoja tuhasküpsetatud kartul ja kaalikas

Kokandus
thumbnail
5
doc

Escoffier Auguste

kööki Escoffier juhtis 1896. aastast alates kolm aastat.Seal oli tal lõpuks nii palju aega, et viia täide oma unistus- kirjutada kokandusraamat. Raamatu nimeks sai Le Guide Culinaire, mis ilumus aastal 1902 ning see sisaldab endas rohkem kui tervelt 5000 retsepti. Looming Escoffier töötas välja lihtsaid roogi. Toit pidi olema toit ja selle kuju, maitse ja aroomiga. Ta hakkas kasutama aromaatseid ja tugevaid tooraineid ning vürtse. Ta lõi sadu uusi retsepte, niiet kogu Inglismaa võttis temast mõõtu. Escoffieri nõrkuseks oli Austraalia lauljatar Nellie Melba, kelle auks lõi ta mitmeid erinevaid toite: Toast Melba, ehk kinnised väikesed tordipõhjad, mis on täidetud vähilakkadega ja kaetud parmesanimassiga ning ahjus üleküpsetatud. Peches Melba, ehk vanilli-suhkruvees keedetud pirnid, mis on serveeritud vanillijäätise ja vaarikakastmega. Tournedos Rossini, Itaalia helilooja Gioacchino Rossini auks

Kokandus
thumbnail
8
pptx

Prantsuse kokad.

Paul Bocuse Bocuse, Paul Üks 20. sajandi tuntumaid Prantsuse kokki, keda peetakse nouvelle cuisine'i ehk tavapärasest kergema ja kalorivaesema ning kergemate valmistusmeetodite poolest tuntud köögistiili rajajaks. Tänavu 83aastaseks saavat vanahärrat on elu jooksul pärjatud mitmete autasude ja aunimetustega, ka on ta loonud omanimelise, maailma mainekaima kokkade konkursi Bocuse d'Or, millest viimastel aastatel on osa võtnud ka Eesti kokad. Paul Bocuse'i kokanduslikuks suurloominguks peetakse 1975. aastal toonase Prantsuse presidendi vastuvõtuks loodud trühvlisuppi (soupe aux truffles). Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level Fifth level Escoffier, George Auguste Escoffier, George Auguste ­ (1846­1935), prantsuse kokk, restoranipidaja ja

Toitumisõpetus
thumbnail
11
ppt

Kuulsad Prantsuse kokad

Kuulsad Prantsuse kokad Auguste Escoffier 1846- 1935 · Ta alustas kokkamist 13-aastasena. · Maailma tippkokandus teab teda kui esimest a ´la carte`i menüü loojat, söögikaartide uuendajat, professionaalse köögikorralduse organiseerijat ning kokaameti maine arendajat. · Ta viljeles kokakunstistiili, mis kannab nime haute cuisine ehk fine dining. · 1897 vallandati ta Savoy Hotellist, kuna teda süüdistati 3400 £ väärtuses veinide ja muude alkohoolsete jookide kadumisega. · Seejärel asutas ta koos hotellipidaja César Ritziga mitmeid restorane hotellidesse. · 1913 sai ta tööd Kaiser Wilhelm II juures laeval. · Kokkamist jätkas ta ka Esimese Maailmasõja ajal, kus tapeti ka tema poeg. · Ta avaldas mitmeid kokandusega seotuid raamatuid, tuntuim "Le Guide Culinaire" Marie-Antoine Careme 1784- 1833 · Ta tähtsustas kokakunstis kondiitrite tööd, ta viis kondiitrisaadused täiuseni. · Temaga algas kas

Kultuurilugu
thumbnail
10
doc

Vladislav Djatsuk

................................................................................................................... 9 3 Üldinfo Vladislav Djatsuk töötab restorani Egoist peakokana ning on läbinud mitmeid koolitusi Prantsusmaa ja Rootsi tippkokkade käe all. Vladislav valiti Eesti aasta kokaks 2003.aastal ning on lisaks saanud kolmanda koha 2006.aastal Rootsis toimunud "The Best Coastal Kitchen in Europe" võistlusel ja "Baltic Culinary Star Cup'il" Peterburis 2005.aastal teise koha. Toidu maitse

Kokandus




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun