Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

Kuidas ja mis protsessidega saadakse küllastamata õli, miks neid küllastamatuteks töödeldakse?

K&V >> Keemia | Keskkool | 15 punkti | 657 vaatamist |
Igal pool seletatakse, mis on külmata õli, mis ahelad jms. Aga milleks seda kasutatakse, miks seda toodetakse, mis kasutus on selleks praktiliselt, ei ole seletuste juurde lisatud, sooviks rohkem infot.
Vastuse lisamiseks pead sisse logima










Tead vastust? Vasta küsimusele
Vastuseid: 2 | Hääli: 2
Hüdrogeenimine ja trans-rasvhapped
Hüdrogeenimine ehk tahkestamine võimaldab saada vedelast taimeõlist sobiva konsistentsi ja muude omadustega hästi säiliva tahke rasva. Sellised rasvad võivad sisaldada kuni 40% trans-rasvhappeid. Trans-rasvhapped on füsioloogilise toime poolest (näiteks mõju vere kolesteroolitasemele, mis võib viia südame- ja veresoonkonnahaiguste tekkeni) lähedased küllastunud rasvhapetele. Eriti suur on trans-rasvhapete mõju, kui nende kogus toidus katab üle 1% päevasest
toiduenergiast (näiteks, kui päevane energiatarbimine on 2000 kcal, siis see tähendab 2-3 grammi trans-rasvhappeid). Toidud, mis sisaldavad oma koostisainete loetelus hüdrogeenitud taimerasva, võivad sisaldada trans-rasvhappeid. Viimaste sisaldust aga ei saa täpselt teada, kuna kohustus seda pakendi märgistusel esitada puudub.
Võimalikud trans-rasvhappeid sisaldavad toidud on:
• küpsetised, küpsised, kondiitritooted
• kiirtoidud, valmistoidud
• osa margariine
Need tooted on tavaliselt ka rikkad küllastunud rasvhapete, suhkru ja soola poolest ning seetõttu on soovitatav neid tarbida võimalikult tagasihoidlikult.

http://toidukeemia.weebly.com/lipiidid.html



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun