Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Kreeka maa ja toidu tutvustus (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

RAKVERE AMETIKOOL
KAIRIT PÄRN
K13
KREEKA
REFERAAT
JUHENDAJA :KRISTINA ALUNURM
RAKVERE 2014

1.Maa lühitutvustus


Kreeka paikneb Balkani poolsaare lõunaosas – Euroopa ja Aasia ristteedel. Talle kuulub üle 2 000 Egeuse ja Joonia mere saare, milledest vaid 170 on asustatud. Riigi kõrgeim punkt on Olümpose mägi.
Kreeka on Euroopa tsivilisatsiooni häll, kus antiikaja õpetlased arendasid oluliselt nii filosoofiat , meditsiini, matemaatikat kui ka astronoomiat. Sealsed linnriigid juurutasid esimestena demokraatliku valitsusviisi. Kreeka ajaloo- ja kultuuripärand kajastub jätkuvalt tänapäeva maailmas – kirjanduses, kunstis, filosoofias ja poliitikas.
Tänapäeva
Vasakule Paremale
Kreeka maa ja toidu tutvustus #1 Kreeka maa ja toidu tutvustus #2 Kreeka maa ja toidu tutvustus #3 Kreeka maa ja toidu tutvustus #4 Kreeka maa ja toidu tutvustus #5 Kreeka maa ja toidu tutvustus #6 Kreeka maa ja toidu tutvustus #7 Kreeka maa ja toidu tutvustus #8 Kreeka maa ja toidu tutvustus #9 Kreeka maa ja toidu tutvustus #10
Punktid 100 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 100 punkti.
Leheküljed ~ 10 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2014-04-07 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 5 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor vikerviis Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
8
pptx

Kreeka köök

Kreeka köök Piret Tillart Kreeka üldinfo Kreeka ELiga ühinemise aasta: Click to edit Master text 1981 styles Poliitiline süsteem: Second level Third level vabariik Fourth level Pealinn: Ateena Fifth level Üldpindala: 131 957 km²

Kultuurilugu
thumbnail
18
doc

Kreeka referaat

.................................................................... 8 Majandus............................................................................................................................9 Rahvastik............................................................................................................................9 Kreeklaste usk.................................................................................................................... 9 Vana ­ Kreeka mütoloogia...........................................................................................10 Vana ­ Kreeka jumalad................................................................................................10 Olümpiamängud........................................................................................................... 12 Kreeka kultuur.....................................................................................................................

Geograafia
thumbnail
4
doc

Viie päeva kohta innovaatiline suurköögimenüü

esmaspäev teisipäev kolmapäev neljapäev reede Hommikusöök Hommikusöök Hommikusöök Hommikusöök Hommikusöök Prantsuse röstsai Sinihallitusjuustu omlet Kaerajahupuder Kirsstomatid ja Clafoutis maasikaga ja beekon jahutatud marjaga mozzarella

Toitlustus
thumbnail
34
docx

MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID

HARAKA LASTEAED MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID 2010 ANDERI JA ARONI LEMMIKSALAT Meie pere tervislik toit, mis ka lastele maitseb, on salat. Koosis: hiinakapsas, tomat, värske kurk, mais. Natukene oliiviõli ja maitse järgi viie pipra segu. Kõik läbi segada ja ongi valmis. ELIISE KANAFILEE - ODRARISOTO Kanafilee - odrarisoto, mis on mugandustega A. Kangi retseptikogust. Retsept on neljale. Ained: 400 gr kanafileed, 1 sl õli, 1 sibul, 3 dl odratangu, 6 dl puljongit, 1 dl apelsini mahla. Filee väikesteks tükkideks lõigata, sibul praadida. Lisada fileetükid, siis odratang, peale puljong ja mahl, segada. Hautada tulel kuni oder pehme. Meil gaasipliidil võtab see aega kuskil 20-30 minutit. Võib veel lisada purustatud sarapuupähkleid (50gr). On valgu- ja b-vitamiini rikas toit. Pähklid sisaldavad a, d, e ning b1 ja b6 vitamiine. ELYS ANETTE RETSEPT

Toit ja toitumine
thumbnail
4
docx

KÖÖGIVILJATOIDUD

hautatakse tasasel tulel kaanega kaetult pehmeks(15-20 min).Jahuga segatud piim lisatakse 5 minutut enne hautamise lõpetamist, hapukoor valmis toidule.Lauale andmisel lisatakse maitseroheline ja tahtmisel ka tükeldatud tomatid vms. Köögiviljade aurutamise seade : Staarhautis ratatouille Seda Prantsuse klassikut on ülistatud ja kiidetud ning isegi multifilmistaariks tehtud. Vaadates ratatouille' koostisosi, pole siin midagi erilist. Imetabaseks muudab toidu aga see, et aedvilju ei visata korraga ühte patta, vaid praetakse eelnevalt eraldi läbi ja laotakse siis kihiti potti. Ligikaudu 8 portsjonile. Kogus Koostis- ja maitseained 3 tk Baklazaan 4 tk Suvikõrvits 4 tk Paprika (punane) 6 tk Sibul 8 küünt Küüslauk 6 tk Tomat 1 dl Oliiviõli

Toiduvalmistamine
thumbnail
20
pdf

Rasedusaegne rauaaneemia- toidusoovitused, isud, vitamiinid, mineraalid, rauarikas menüü

- Puuviljad: apelsin, apelsinimahl, maasikad, greip jne.; - Juurviljad: brokkoli, rooskapsas, tomatid, tomatimahl, kartul, roheline ja punane paprika; Raua imendumist takistavad: - kohvi ja tee; - Juurviljad: spinat, rabarber, peedilehed; - Täisterad ja kliid; - Soja sisaldavad tooted. NB! Rasedana peetud rauapuudus raskendab imetamist. Tuleb olla kannatlik! Rauapreparaadid võivad põhjustada ka kõhukinnisust. Kõhukinnisust võivad põhjustada ka stress, vähene füüsiline aktiivsus ja toidu kõrge suhkrusisaldus. Soolestiku kiirenemist soodustab kiudainete rikas toit. Nagu toored juur- ja puuviljad (oluline on juur- ja puuviljade õige pesemine: 30 min panna vili külma vette ligunema, peale seda pesta hoolikalt sooja veega), kaerakliid ja riis. Need kiudained on vees lahustuvad ning aitavad toidul soolestiku kergemini läbida. Nisuklii on ärritaja ja kuna see pole vees lahustuv, võib see muuta väljaheite kõvaks ja kuivaks ning sellel on raske soolt läbida

Toit ja toitumine
thumbnail
8
docx

Köögileksikon

Köögileksikon Piprad - viljad, mida kasutatakse vürtsina toidu maitsestamisel Must pipar ­ keedetud ja küpsetatud pooltoored seemned. Maitsestatakse kala-, liha-, köögiviljatoite, marinaade, suppe, kastmeid, pitsaseid Roheline pipar ­ kuivatatud pooltoored seemned. Kasutatakse nagu musta pipart Valge pipar ­ kuivatatud küpsed seemned. Maitsestatakse keedetud liha, kala, suppe, ühepajatoite, marinaade, heledaid kastmeid Rose' pipar ­ pohla meenutava, hapra koorega, seest pruun ja aromaatse tuumaga. Maitsestab mahedalt

Kodundus
thumbnail
9
doc

Erialane sõnastik

Dijoni sinep - Prantsusmaalt pärinev kange sinep, mille eripäraks on sinepipulbri segamine mitte äädikaga, vaid poolküpsete viinamarjade mahla või veiniga. Dipikastmed - paksud, hästi maitsestatud külmad kastmed, mis võivad sisaldada hapukoort, majoneesi, jogurtit, ketshupit, tomati- või sojakastet, köögiviljatükikesi või -püreesid ja veel palju muudki. Durumnisujahu - kasutatakse pastatoodete valmistamiseks Dzemm ­ marjakeedis Dolmad - meie kapsarullidega sarnanevad Kreeka või Türgi päritoluga lihapakikesed, mille täidiseks on keedetud riis ja lambahakkliha. E Edam - on populaarne poolkõva või kõva hommikusöögijuust Ekleer - piklik keedutaignast kook, mille õõnsus on täidetud keedukreemiga ja pealispind sageli kaetud shokolaadiglasuuriga. Estragon ­ maitsetaim, kasutatakse värskelt või kuivatatult, öliharoogade maitsestamiseks. Eesti juust ­ kodumaine juustsort Espresso romano - sidrunikooreribaga ehitud espresso

toiduainete sensoorse hindamise alused




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun