Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Kodutöö (1)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist

Tallinna Tehnikaülikool
Infotehnoloogia teaduskond
Raadio- ja sidetehnika instituut





Iseseisev töö
aines IRZ0060 Häirekindlus






Töö koostaja : Aet Udusaar
030740 IATM



Tallinn 2007
Ülesanne
Uurida ja analüüsida joonisel 1 antud skeemi.
Joonis 1. Infoedastussüsteemi struktuurskeem
Andmed:
Edastuskanal : AWGN+Rice (K=1)
Modulatsioon : BPSK
Häirekindel kood: CC (4;2,8)
Edastuskanal AWGN lühikirjeldus
AWGN (Additive White Gaussian Noise) tähendab lühendit valge gaussimüraga edastuskanalile (additive white gaussian noise). Vastuvõtjasvõetakse vastu signaal , mis omab kuju r(t) = s(t) + n(t), kus r(t)on vastu võetud signaal , s(t) edastatud signaal ja n(t) on valgemüra. Valge gaussi müra on müra, mille sagedusspekter on pidev jaühtlane üle kogu sagedusala. Samuti on valgel müral iga hertsikohta võrdne võimsus sagedusalas.
AWGN kanali lihtsa matemaatilise tausta tõttu on seedigitaalkommunikatsioonikanali jaoks põhimudel ja seetõttukasutatakse seda kui standardset kanali mudelit.
Joonis2. AWGN kanal .
Edastatudsignaalile s(t) lisandub lihtne valge Gaussi müra n(t) javastuvõetud signaal r(t) on sel juhul r(t) = s(t) + n(t)
ValgeGaussi müra tüüpilised karakteristikud on statistiliseltsõltumatud mõlemast müra näitest:
a)
Kodutöö #1 Kodutöö #2 Kodutöö #3 Kodutöö #4 Kodutöö #5
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 5 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2008-12-22 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 58 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor sent Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
8
docx

Häirekindluse kodutöö

1. Töö eesmärk Analüüsida infosüsteemi häirekindlust: Joonis 1. Töös kasutatud infosüsteemi struktuurskeem Minu lähteandmed ülesandeks: Edastuskanal Modulatsioon Häirekindel kood Häirekindel kood sisene väline AWGN 2-FSK BCH (15,7) RS GF (16) 5-kordse veaparandusega Tabel 1. Lähteandmed 2. Struktuurskeemi osade lühikirjeldused 2.1 Modelleerimise struktuurskeem SIMULINKis Kogu ülesande lahendamisel kasutasin ühte ja sama struktuurskeemi: Joonis 2. Struktuurskeem SIMULINKis 2.2 Edastuskanal -> AWGN AWGN (Additive White Gaussian Noise) ­ aditiivse valge Gaussi müraga kanal on laialdaselt kasutatav kanali mudel: Joonis 3. AWGN kanali struktuurskeem Kanalis liitub edast

Häirekundlus
thumbnail
32
doc

Eksamiküsimused ja vastused 2009

EKSAMIKÜSIMUSED 2009 1. Infoedastussüsteemi struktuurskeemid. Üksikute osade: infoallikas, kooder, edastuskanal jne ühtsed kirjeldused. Infoedastuse põhiseadused. (Slaididelt: paragrahv 1) Struktuurskeem: info allikas -> kodeerimine -> edastuskanal -> dekodeerimine -> info tarbija Info allikas ­ edastamisele kuuluvad teatud sõnumid ajalise järjestikuse jadana, siia lisandub ideaalne vaatleja, kes saab sõnumis aru; info allikad on pidevad (elektrilised signaalid) ja diskreetsed (lõplik arv teateid, diskreetsed allikad võivad olla lihtallikad ja kahendallikad); diskreetsed lihtallikad võivad olla mäluta (üksteiele järgnevad sümbolid on teineteisest statistiliselt sõltumatud) või mäluga (sümbolid on stat. sõltuvad); diskreetsel kahendallikal on kaks võimalikku väljundsümbolit ­ null ja üks; Kodeerimine ­ kooder on sobituste kogu; Edastuskanal ­ edastuskanalil on välismõjud; edastuskanal on tehniliste vahendite kogum, toimib teatud reaalses füüsikalises

Kodeerimine ja krüpteerimine



Meedia

Kommentaarid (1)

audia profiilipilt
audia: suuper asi. aitah!
11:59 25-01-2009



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun