Vana- Vigala Tehnika –ja Teeninduskool
Kodumasinad
Koostaja: Svetlana Korneva
14KS1
Vana-Vigala
2014
Seadmete
hooldamine
AHI
Kõigepealt soojendage ahi - küpsetusplaadile võib valada vett, et ahju tekiks
niiskus. Ahju pind tuleb katta mitteabrasiivse puhastuskreemiga.
Laske pisut seista ning seejärel puhastage korralikult sooja vee ja
pehme lapiga . Ahju võiks puhastada peale igat kasutuskorda.
Ahjuukseklaasi saab puhtaks klaasipuhastus- või nõudepesuvahendiga.
Loputada ja kuivatada.
Mikrolaineahi
Mikrolaineahju puhastamiseks asetage sinna kauss veega. Laske ahjul mõni minut
töötada ja seejärel puhastage pinnad pehme lapiga. Kindlasti ei
tohi seinu kraapida terava esemega.
Nõudepesumasin
Kõige
tihedamalt vajavad puhastamist filtrid (asetsevad masina põhjas,
kohe alumise pesukorvi all). Eemaldage need masinast ja peske voolava
vee all.
Kui
Köögitarvete hooldus Mikrolaineahju puhastamine: Järgmised mikrolaineahju osad kuuluvad regulaarsele puhastamisele hoidumaks rasva ja toiduosakeste kogunemisest: *Sisemised ja välimised pinnad *Uks ja selle tihendid *Keerlev alus ja rullalus ALATI hoidke ukse tihendid puhtana ja jälgige, et uks sulguks korralikult. 1. Puhastage väliseid pindu pehme, sooja seebise lapiga. Peske seep maha ja kuivatage. 2. Eemaldage seebise lapiga kõik plekid ahju siseseintel ja rullalusel. Peske seep maha ja kuivatage. 3. Et teha märjaks kinni kuivanud toidutükke asetage ahju keskossa tass lahjendatud sidrunimahlaga ja kuumutage seda maksimaalsel võimsusel 10 minutit. 4. Peske vajadusel ka keerlevat alus 8võib ka nõudepesumasinas). ÄRGE lubage veel sattuda ventilatsiooni avadesse. ÄRGE KUNAGI kasutage keemilisi lahusteid ja absorbente. Ukse tihendite puhastamisel jälgige hoolikalt et toidutükid: *Ei koguneks sinna *Ei segaks uksel normaalselt sulgumast. Ahju puhast
Kuressare Ametikool Teenindusosakond Kokk SEADMED Referaat Kuressaare 2009 Sisukord Sisukord......................................................................................................................................2 ....................................................................................................................................................2 Fritüür..........................................................................................................................................3 Ohutusnõuded.......
Kõik kommentaarid