Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Keevitaja kutsekirjeldus (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Mis tekstiliigiga on tegemist?
  • Kus kasutatakse selliseid tekste?
  • Milline on hea keevitaja?

Lõik failist

Keevitaja eriala alusteadmised – eesti keel, 15KE
KEEVITAJA KUTSEKIRJELDUS
KEEVITAJA KUTSESTANDARD
KUTSEKVALIFIKATSIOON
Eesti keeles: Keevitaja I, II, III (inglise keeles: Welder I, II, III; soome keeles: Hitsaaja I, II, III; vene keeles: Svarshik I, II, III).
KUTSEKIRJELDUS
Keevitamine on metallide ühendamine lahtivõetamatuks liiteks, rakendades detailide kohalikku sulatust või koos deformeerimist. Tuntakse üle 60 erineva keevitusviisi, mis liigitatakse kahte põhirühma: sulakeevitus ja survekeevitus.
Keevitaja töötab põhiliselt metalltooteid ja -konstruktsioone valmistavas ettevõttes, teda vajatakse ehitus-, paigaldus-, hoolde- ja remonditöödel.
Keevitaja põhitööks on keevitustööde ettevalmistamine, tarindi koostamine vastavalt joonisele, keevisliidete teostamine ning järeltöötlus ja tulemuse kontroll. Töö nõuab jooniste lugemise oskust, töötlemistehnoloogia ja materjalide omaduste tundmist. Keevitaja kasutab oma töös keevitus -, gaaslõike-, metallilõike- ja tõsteseadmeid, elektrilisi ja mehaanilisi käsitööriistu ning abivahendeid.
Ta peab tundma kutsealast ohutustehnikat ja kaitsevahendeid ning teadma keevitusega kaasnevaid kahjulikke toimeid inimorganismile.
Keevitaja peab oskama oma tööd iseseisvalt planeerida ja olema valmis meeskonnatööks.
Töö eeldab arenenud vastutustunnet, hoolikust ja täpsust, kuna töötatakse väärtuslike materjalidega. Vajalik on ruumiline kujutlusvõime, hea koordinatsioon , normaalne füüsiline vorm ja nägemine.
Töökeskkond. Keevitaja töötab nii sise- kui välitingimustes, ta peab olema valmis töötama ebamugavas asendis, taluma temperatuurikõikumisi, kõrgusi ja müra. Keevitusgaas ja keevitamisel eralduv suits võivad esile kutsuda allergilisi reaktsioone.
Põhioskused ja -teadmised: oma töökoha korraldamine, materjalide tundmine, metallide metallurgilised ja keemilised protsessid keevitamisel, tehniliste jooniste lugemine ja eskiiside valmistamine, analüüsimine ja kirjeldamine, teadmised mõõtetehnikast ja tolerantsidest, põhiteadmised elektrist ja elektrotehnikast, keevitusrežiimide valimine, keevitusservade ettevalmistamine mehaaniliste käsitööriistadega, keevitusmaterjalide markeerimine ja valik, keevitusgaaside omadused, markeerimine, valik ja käsitsemine.
Lisaoskused ja -teadmised: keevisliidete korrosioonikaitse meetodid, lukksepatööd, jootetööd, kutsealane terminoloogia inglise keeles I, II.
Isikuomadused ja võimed: loogiline mõtlemine, ruumiline kujutlusvõime, visuaalne mälu, kontsentreerumisvõime, kohanemisvõime, keskkonnataluvus , pingetaluvus, stressitaluvus, koostöövalmidus, vastutusvõime, teenindusvalmidus , suhtlemisvalmidus, õpivõime, õpivalmidus, füüsilise koormuse taluvus ja pingutuse võime, liigutuste täpsus, kiirus ja hea koordinatsioon, hea nägemine, ohutaju.
Keevitaja kutsestandard, 2015; www. kutsekoda .ee/download. aspx /download/199/Keevitaja
LUGEMINE
3. Vasta teksti põhjal küsimustele.
a) Mis tekstiliigiga on tegemist? Kus kasutatakse selliseid tekste ?
b) Leia tekstist need omadused, mille kohta võib öelda, et nad on väga vajalikud keevitaja töös.
c) Kirjelda milline on hea keevitaja? Mida ta peab oskama, teadma, milline inimene olema jne.
Keevitaja kutsekirjeldus #1 Keevitaja kutsekirjeldus #2 Keevitaja kutsekirjeldus #3
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 3 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2018-05-23 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 5 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor AlineT Õppematerjali autor
Erialane eesti keel teise keelena

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
55
pdf

Keevitus

Saavutatavad õpitulemused (baseerub põhikooli riiklikul õppekaval y Tehniline info ja tehnoloogiaõpetuse ainekaval): Keevituse liigid ja skeemid. Õpilane: y Edasiõppimine ja karjääriinfo y näeb ja mõistab loodusteaduste ning tehnoloogia arengu seoseid ning Keevitaja amet, karjääri- ja edasiõppimise võimalused, ettevõtete lood oskab väljendada oma arvamust tehnoloogia arengu ja töömaailma ja tegevusalad. muutumise kohta; y valib ja analüüsib tehnilisi ja loovaid lahendusi ning nendega Alapeatükkide eesmärk, ülesanded ja saavutatavad õpitulemuse: kaasnevaid mõjusid ja ohte; I ÜLDINE INFO

tehnomaterjalid



Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun