Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Kaubarühmade märgistus (0)

5 VÄGA HEA
Punktid
Vasakule Paremale
Kaubarühmade märgistus #1 Kaubarühmade märgistus #2 Kaubarühmade märgistus #3 Kaubarühmade märgistus #4 Kaubarühmade märgistus #5 Kaubarühmade märgistus #6 Kaubarühmade märgistus #7 Kaubarühmade märgistus #8 Kaubarühmade märgistus #9 Kaubarühmade märgistus #10 Kaubarühmade märgistus #11 Kaubarühmade märgistus #12 Kaubarühmade märgistus #13 Kaubarühmade märgistus #14 Kaubarühmade märgistus #15 Kaubarühmade märgistus #16 Kaubarühmade märgistus #17 Kaubarühmade märgistus #18
Punktid 100 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 100 punkti.
Leheküljed ~ 18 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2010-03-16 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 58 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Kristina Manilkina Õppematerjali autor
Toidu- ja tarbekaupade märgistus

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
3
doc

Toidu märgistus

TOIDU MÄRGISTUS Toidu märgistusele esitatavad nõuded Müüdav toit peab olema märgistatud eesti keeles ja viisil, mis tagab toidu kohta vajaliku teabe saamise. Märgistus ei tohi mingil viisil tarbijat eksitada. Toidu korrektne märgistamine aitab kaasa selle kvaliteedi ja ohutuse tagamisele. Kõik tarbijale müüdavad müügipakendisse pakendatud toidud, kaasa arvatud need, mida kauplus ise valmistab ning iseteenindamisega müügisaalis müüb, peavad olema märgistatud vastavalt toidu märgistamise nõuetele. Toidu müügipakendi märgistusel peab olema esitatud vähemalt järgmine teave

Toitumisõpetus
thumbnail
22
doc

EESTI KAUBANDUSES LEIDUVAD MÄRGISED

tarvitamisjuhis, kui selle puudumisel ei ole tagatud toidukauba tarvitamine ettenähtud viisil; toidupartii tähistus; kvaliteediklass või sort, kui see on toidukaubale ette nähtud; töötlemine ioniseeriva kiirgusega või ioniseeriva kiirgusega töödeldud koostisosa kasutamine; toitumisalane teave, kui märgistusel esineb toitumisalane väide. Pakendimärgistus kantakse pakendile pakendiseaduse järgi. Märgistus peab olema loetav, arusaadav ja üheselt mõistetav. Nõutav teave tuleb tarbijale esitada kirjalikult ja eesti keeles, lubatud on kasutada juhendavaid või hoiatavaid jooniseid, piktogramme, märke ja sümboleid tingimusel, et nende kaudu edastatud teave on tarbijale arusaadav. Toidukauba nimetus, netokogus, minimaalne säilimisaeg, müümise või tarvitamise lõpptähtaeg peavad märgistusel olema samas vaateväljas, lubatud on viide nende asukohale nt ,,Põhjal", ,,Klambril".

Klienditeenindus
thumbnail
54
pdf

TKM-toiduga kokkupuutuvad materjalid ja esemed

kokkupuutumisel. Üldjuhul kehtib reegel, et mida kõrgem on temperatuur, seda rohkem toit reageerib materjaliga. Seega ka toatemperatuuril mittereageeriv materjal võib temperatuuri tõustes hakata eraldama oma osakesi toitu kogustes, mis ei ole tervisele enam ohutu. Kolmandaks, materjali/eseme toiduga kokkupuute ajaline kestvus. Mida pikem see aeg on, seda rohkem jõuab materjaliosakesi toitu migreeruda. migratsioon-osakeste ülekandumine ühest keskkonnast teise. TKM märgistus Märgistuse nõue 1. TKM puhul peab olema üheselt aru saadav, et see on lubatud toidu jaoks. Selleks on neli varianti: 1) tootelt on leitav sõnapaar „toiduga kokkupuutumiseks“ 2) tootelt on leitav sümbol - 3) toote märgistusel on sõnapaar, mis selgitab üheselt, et toode on mõeldud toidu jaoks näiteks “kohvimasin”, “veinipudel”, “supilusikas” 4) toote väliskuju järgi võib üheselt eeldada, et see on ette nähtud toidu jaoks

Toiduohutus
thumbnail
60
docx

ÕPIMAPP

Ent kui eritoitu muudetakse (näiteks muudetakse koostist või tehakse oluline muudatus märgistusel), tuleb uuesti teavitada. Eritoiduks loetavatele toidugruppidele kehtivad nõuded muutuvad aastal 2016. (Ibid) Teavitamise eesmärk on informeerida järelevalveasutust tootest; see ei tähenda toote või märgistuse heakskiitmist. Toote nõuetele vastavuse eest vastutab toidukäitleja. (Ibid) 2.5 Märgistamise nõuded - Imiku piimasegu ja jätkupiimasegu müügipakendi märgistus peab andma vajalikku teavet toote sihipäraseks kasutamiseks viisil, mis ei kahjusta rinnaga toitmist.( http://web.zone.ee/tammeniit/lastetoidud/mrgistamise_nuded.html) - Imiku piimasegu ja jätkupiimasegu nimetus peab olema järgmine «Imiku piimasegu» või kui see on valmistatud täielikult lehmapiima valgust siis «Piimal põhinev imiku piimasegu»; «Jätkupiimasegu» või kui see on

Toidukaubaõpetus
thumbnail
26
docx

Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused

· toitained (valgud, rasvad, süsivesikud, vitamiinid, mineraalained); · lisaained (lõhnaained, värvained, parkained jne). Sekundaarsed koostisosad (isetekkelised või toiduainetele täiendavalt lisatud): · lisaained (konservandid, emulgaatorid, antioksüdandid jt E-ained); · saastained (pestitsiidid, desinfitseerimisvahendid, loomade ravimid); · muundumissaadused (oksüdatsiooni-, polümerisatsiooni-, lagunemissaadused). 5. Toiduvärvide ja E-ainete kasutamine. Märgistus kaubapakendil ­ kohustuslik märgistus. · E100­E199 Toiduvärvid - ained, mis parandavad toidu värvust või annavad toidule värvi, namik neist on looduslikku päritolu, kasutatakse ka sünteetilisi, kasutatakse ohtrasti kondiitritoodetes ja karastusjookides. · E200­E299 Säilitusained ehk konservandid - ained, mis pikendavad toidu säilimisaega, kaitstes seda mikrobioloogilise riknemise eest.

Toit ja toitumine
thumbnail
69
docx

TÖÖSTUSKAUBAÕPETUS

toota harva rohkem kui 300 g siidi päevas. Hiina ja Jaapani siidi tootmine- Hiinas ja Jaapanis kasutatavad röövikud munevad üks kuni kaks korda aastas. Hiina ja Jaapani siidiussid on selektiivse aretuse tulemus. Kasvatatakse ainult kunstlikult. Metsik siid - Jaapanis ja Põhja- Hiinas elava siidiliblika röövikuilt saadavat siidi nimetatakse metsikuks siidiks. Sarnaneb mooruspuusiidiga, kuid röövik sööb tammelehti. Tussorsiid, jammamai siid, muga- siid 1.3 Märgistus 1. Valmistatud varem kasutamata villakiust ega ole segatud muude kiududega. 2. Villa ja mõne muu kiu segust toodetud vill. Muud kiud on lisatud villa omaduste parandamiseks. 3. Villane, sisaldab taaskasutatud villa. Lambatõuge liigitatakse vastavalt saadavale villale nelja eri rühma: Alusvilla andvad tõud- vill on udejas, peen ja säbar. Pealisvilla andvad tõud- ogakiud, karmid, lauged ja läikivad. Peenuse järgi liigitatakse ja iseloomustatakse villa järgmiselt:

Ettevõtlus
thumbnail
8
docx

Toidutehnoloogia

arvata, et see on ohtlik 3) Ennetamine Ettevõtjad tuvastavad oma tootmisprotsessi kriitilised punktid, vaatavad need korrapäraselt läbi ja tagavad nende kontrollimise Koostöö Ettevõtjad teevad pädevate asutustega koostööd seoses riski vähendamiseks võetavate meetmetega 6. Kuidas ja kus tuleb esitada toidualast teavet? Müügipakendis toidul tuleb kohustuslik teave esitada müügipakendil või sellele kinnitatud etiketil - > märgistus E-poes kauplemisel tuleb müügipakendis toidu kohustuslik teave teha kliendile kättesaadavaks enne ostu/tellimuse tegemist poes, kohvikus, epoes · müügipakendi märgistusel · lisamaterjaliga, nt infolehel · muude vahenditega, nt teave müügikohas, · teave e-poes, tootja kodulehel (internetis) ... 7. Millistest osadest koosneb kohustuslik toidualane teave? · Üksikasjad, mis tuleb esitada, nt ­ toidu nimetus* ­ koostisosade loetelu

Toidutehnoloogia
thumbnail
18
odt

Tööruumi planeerimine

määrab toidu tootja, töötleja, sealhulgas valmistaja, või pakendaja kestvuskatsete või põllumajandusministri poolt kehtestatud toidu säilitamisnõuete alusel.Põllumajandusminister kehtestab säilitamisnõuded sõltuvalt toidu võimalikust ohtlikkusest inimese tervisele toidugruppide kaupa. Kestvuskatsete tegemise korra kehtestab Vabariigi Valitsus. Oluline on ka teada Toidu märgistusele esitatavad nõuded (1) Märgistus ja märgistamise meetodid ei tohi tarbijat eksitada, eelkõige järgmisel viisil: 1) andes ebaõiget teavet toidu iseloomulike tunnuste, eelkõige toidu olemuse, määratluse, omaduste, koostise, koguse, säilivuse, päritolu, valmistamis- või tootmismeetodi kohta; 2) omistades toidule omadusi või toimet, mida toidul ei ole; 3) omistades toidule eriomadusi, kui sellised omadused on kõigil sarnastel toitudel.

Ehitusõigus




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun