Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like

Kastmed (0)

1 Hindamata
Punktid
 
Säutsu twitteris

Sisukord


Sisukord 1
KASTMED
Valge põhikaste ( sauce bechamel)
Koostisained : rasvaine , nisujahu, vedelik (piim, koor, piima ja koore segu), loorberileht, sibul, nelk , terapipar, muskaatõis.
Valmistamine:
Piim kuumutatakse loorberi , sibula ja muskaatõiega keemiseni ja jäetakse kaanega kaetult pooleks tunniks seisma. Piimast eemaldatakse vürtsid. Valmistatakse valge segu (blanc roux ). Rasvaine sulatatakse, lisatakse jahu ja kuumutatakse (jahu värv ei tohi muutuda). Segu jahutatakse ning sellele lisatakse osade kaupa jahutatud piim. Saadud segu viiakse keemiseni seda vispliga hoolikalt segades. Maitsestatakse soola ja pipraga ning riivitud muskaatpähkliga. Keeta kastet tasasel tulel 3-5 minutit aeg-ajalt segades. Kurnatakse.
Tuletatud valged kastmed:
  • Sibulakaste
  • Soubise kaste
  • Juustukaste
  • Munakaste
  • Seenekaste
  • Spinatikaste
  • Petersellikaste
  • Sinepikaste
  • Mädarõikakaste
  • Walewska kaste
  • Valge koorekaste

Pruun põhikaste (sauce espagnole)
Pruuni põhikastme valmistamiseks kasutatakse pruuni puljongit , pruuni uluki- või vasikapuljongit, pruuni kalapuljongit, samuti praeleent.
Koostisained: või, nisujahu, tükeldatud maitseköögiviljad, hakitud seened, purustatud tomatid , pruun puljong .
Valmistamine:
Võist ja jahust valmistatakse pruun segu ( brun roux), lisatakse maitseköögiviljad, hakitud seened ja purustatud tomatid, segatakse juurde pruun puljong ja keedetakse tasasel tulel 3-4 tundi (mahuni kuni 1 liiter) aeg-ajalt segades. Jahutatakse ja kurnatakse.


Tuletatud pruunid kastmed:
  • Jahimehe kaste
  • Piprakaste
80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
Vasakule Paremale
Kastmed #1 Kastmed #2 Kastmed #3 Kastmed #4 Kastmed #5 Kastmed #6 Kastmed #7
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 7 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2011-11-08 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 43 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor AnniPea Õppematerjali autor

Lisainfo

Koka eksamil vaja olevate: valge-, hele-, pruun-, magus- ja külmad kastmed konspekt.
valge põhikaste , hele põhikaste , pruun põhikaste , magusad kastmed , külmad kastmed , kastmed , kastmed konspekt

Mõisted


Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri


Sarnased materjalid

8
pptx
Kastmed
33
docx
Koka kutseeksami küsimused ja vastused
26
docx
Koka eksamiküsimused vastustega
23
doc
Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2
11
doc
Koka eksami materjal-erinevad teemad
22
doc
Vürtsid ja ürdid
652
pdf
Asjaajamise alused
14
xls
Toiduainete koostise tabel



Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun