Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Karastusjoogid (2)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist

HAAPSALU KUTSEHARIDUSKESKUS
K-07B



Älis Erk
KARASTUSJOOGID
Referaat




Uuemõisa 2009
Sisukord
Ice tea black tea peach taste 1.5 L 3
Karboniseeritud ja mineraliseeritud vesi „VÄRSKA“ 1.5 L 4
Fat burner 3000 fitness drink 500 ml 5
Schweppes RUSSCHIAN 1.5 L 6
GIN safari long drink 0.5 L 5.6% vol. 7
Sprite 2L 8
Karastusjook „Mõmmi limonaad “ 2 L 9
Nestea lemon 1.5 L 10

Ice tea black tea peach taste 1.5 L


Virsikumaitseline teejook
Koostis:
vesi, suhkur, tee- ekstrakt (0.2%), lõhna- ja maitseained , happesuse regulaator ( sidrunhape ), säilitusained(kaaliumsorbaat, naatriumbenosaat). Säilitada temperatuuril 0- +25 kraadi. Kaitsta otsese päikesevalguse eest. Parim enne: vaata pudelilt. Lubatud loomulik sade. Pakendatud gaasikeskkonda.
100 ml sisaldab:
energeetiline
Vasakule Paremale
Karastusjoogid #1 Karastusjoogid #2 Karastusjoogid #3 Karastusjoogid #4 Karastusjoogid #5 Karastusjoogid #6 Karastusjoogid #7 Karastusjoogid #8 Karastusjoogid #9 Karastusjoogid #10
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 10 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2009-06-09 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 30 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 2 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor alis89 Õppematerjali autor

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
18
docx

Toiduained ja selle liigitus

Rakvere Ametikool Iseseisev töö Toiduaineteõpetus Koostas: Geili Laasberg Juhendaja: Eha Raal Esimene osa Kuivainete ladu : 1) Maasikamoos 2) Pastatooted 3) Marineeritud kurk 4) Kompotid 5) Tomatikaste 6) Karastusjoogid 7) Toiduõli Külmkapp : 1. Kapp (piimatooted) : 1) Piim 2) Kodujuust 3) Hapukoor 2. Kapp (liha ja lihatooted): 1) Jahutatud liha 2) Kanafilee 3. Kapp (värske kala): 1) Värske kala 4. Külmkamber (köögiviljad): 1) Kartul 2) Apelsinid 3) Banaanid 4) Lehtsalat 5) Porgand 6) Hiina kapsas Sügavkülmkapp : 1) Külmutatud hakkliha 2) Külmutatud marjad Teine osa 1. Lihatoode 2 tk Luha suitsutare Savvu Küleliha suitsukülg

Kokk
thumbnail
11
docx

Toiduaineteõpetus 10 toote kohta informatsioon

Rakvere Ametikool Marek Runga K12 Iseseisev töö Juhendaja: Eha Raal Rakvere 2010 Esimene osa Kuiv ainete ladu: Külmkapp: Sügav külmkapp: 1)Kapp (piimatooted) Pasta tooted Piim Külmutatud hakkliha Toiduõli Kodujuust Külmutatud marjad Karastusjoogid Hapukoor Kompottid 2. Kapp (liha ja lihatooted): Maasika moos Jahutatud liha Marineeritud kurk Kanafile 3.Kapp (värske kala) Värske kala 4.Külmkamber (köögiviljad) Kartul Apelsinid Banaanid

Toiduainete õpetus
thumbnail
12
doc

Spordi- ja energiajoogid (ettekanne)

kofeiin on vastunäidustatud, ei tohiks energiajooke tarbida. Ergutus- ehk energiajookide põhilised toimeained on glükoronolaktoon, tauriin ja kofeiin. Esimest on energiajookides sadu kordi ja teist kümneid kordi rohkem kui tavapärastes jookides, kuid samal ajal ei ole nad tervisele kahjulikud. Tervisekaitseinspektsiooni kinnitusel ei ületa kofeiinisisaldus energiajoogis lubatud normi. Tauriin võtab ära näljatunde ja seda sisaldavad ka karastusjoogid. Energiajoogid sisaldavad põhiliselt B-grupi vitamiine. Neis ei ole kompleksvitamiine, mida sisaldavad vitamiini- ja spordijoogid. B-grupi vitamiinid mängivad tähtsat rolli energia ainevahetuses. Nad aitavad saavutada organismis rasvade, süsivesikute ja proteiini tasakaalu. On tõestatud, et B-grupi vitamiinid mõjuvad soodustavalt vaimsele ja füüsilisele tegevusele. Kofeiin on tuntud mitmete vaimseid ja füüsilisi tegevusi soodustavate mõjude poolest.

Toitumise alused
thumbnail
62
doc

Toiduained

KAUBAÕPE. TOIDUKAUBAD 1.ÜLDOSA 1.1. Toidukaupade omadused Toidukaubad on toit, mida ostetakse ja müüakse hulgi- või jaekaubanduses, toitlustusettevõtetes või eksporditakse või imporditakse. Toit ­ toiduained ja toiduainete segud ­ on mõeldud inimesele söögiks või joogiks töötlemata või töödeldud kujul. Toidukaupade kaubaõppe aineks on toidukaupade tarbimisomadused ning liigitamine ja sortiment. Toidukaupade tarbimisomadused jagunevad sensoorseteks, füüsilisteks, toitelisteks, funktsionaalseteks ja hügieenilisteks. Sensoorsed ehk organoleptilised omadused on määratletavad meeleorganite abil. Nendeks on maitse, lõhn, kuju, värvus, konsistents (kompimise teel määratletav omadus) jt.. Füüsilised omadused on elastsus, poorsus, lahustuvus, sulamis- ja tahkumistemperatuur jt.. Toitelised omadused tulenevad keemilisest koostisest, mis määravad ära toidu toiteväärtuse. Funktsionaalsed omadused on pakend, säilitamise- ja transpordi

Toitumisõpetus
thumbnail
48
docx

Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool K12KÕ Karina Tjusina TOIDUKAUBAD Õpimapp Õppejõud: Liina Maasik Mõdriku 05.06.13 SISUKORD SISSEJUHATUS Tooted ja nende sisu. Kirjeldab ettevalmistamiseks ja hoidmiseks. Tootjad ja uusi funktsioone tootmises. Huvitav artikkel umbes tootmist ja tootjaid. Ülaltoodud näited kuumtöödeldud tooted erinevates riikides. Ajalugu tooted, kuidas luua ja kus kasutada. Väljenda oma arvamust mõned faktid ja järeldused. 1 TOIDUKAUBAD 1.1 Sool Esimesed teadaolevad andmed soola tootmisest on umbes 4000 eKr Egiptuses, Roomas ja Kreekas Esimesena hakkasid soola merest korjama foiniiklased Teadlased selgitasid soola toime välja alles 19-ndal sajandil Sool on maakeral väga laialt levinud ­ leidub kõikidel mandritel v.a Antarktikas Soola leidub: Merevees,soolajärvedes,

Toiduaineõpetus
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

Kohvikute kliendid:  Kaubanduskeskustes - ostjad ja keskuse enda töötajad;  büroohoonetes - büroode töötajad ja nende kliendid;  bensiinijaamades - turistid, autosõitjad, noored. Kohvikute klientide soovid:  puhkepausi pidada ja kerget einet saada,  ajalehti ja ajakirju lugeda,  puhata ja sõpradega aega veeta. Kohvikute menüü:  tee ja kohv, sageli ka espresso, cappuccino, cafe au lait ja paljud maitsekohvid ja teejoogid;  karastusjoogid, veed, mahlad;  pagaritooted – pirukad, saiakesed, erinevad võileivad, täidetud batoonid, koogid. Mõned kohvikud pakuvad ka hommiku- ja lõunaeineid, jäätist ja jäätisekokteile. Kohvikuid on kolme tüüpi 8 1. Iseteenindamisega kohvikud Teenindusliin:  Ettevõttesse sisenedes saab klient kohe aru, kuidas on vaja toimida.  Menüü on nähtaval kohal.

Analüüsimeetodid äriuuringutes
thumbnail
937
pdf

Erakorralise meditsiini tehniku käsiraamat

Erakorralise meditsiini tehniku käsiraamat Toimetaja Raul Adlas Koostajad: Andras Laugamets, Pille Tammpere, Raul Jalast, Riho Männik, Monika Grauberg, Arkadi Popov, Andrus Lehtmets, Margus Kamar, Riina Räni, Veronika Reinhard, Ülle Jõesaar, Marius Kupper, Ahti Varblane, Marko Ild, Katrin Koort, Raul Adlas Tallinn 2013 Käesolev õppematerjal on valminud „Riikliku struktuurivahendite kasutamise strateegia 2007- 2013” ja sellest tuleneva rakenduskava „Inimressursi arendamine” alusel prioriteetse suuna „Elukestev õpe” meetme „Kutseõppe sisuline kaasajastamine ning kvaliteedi kindlustamine” programmi Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013” raames. Õppematerjali (varaline) autoriõigus kuulub SA INNOVEle aastani 2018 (kaasa arvatud) ISBN 978-9949-513-16-1 (pdf) Selle õppematerjali koostamist toetas Euroopa Liit Toimetaja: Raul Adlas – Tallinna Kiirabi peaarst Koostajad: A

Esmaabi




Meedia

Kommentaarid (2)

sly101 profiilipilt
argo sulu: täitsa korralik kokkuvõte, aitas
23:15 25-06-2010
Kadz profiilipilt
Kadz: täitsa korralik
18:29 21-01-2013



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun