Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Kangad (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Millised seosed on Pärnu linnal ja lina tootmisel?
  • Milliseid esemeid valmistatakse linasest riidest?
Kangad #1 Kangad #2 Kangad #3
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 3 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2012-02-28 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 34 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor krissssuu Õppematerjali autor
1. Kangad jagatakse kiu järgi:
• Taimsed kiud
• Loomsed kiud
2. Valmistamistehnoloogia järgi jaotatakse kangad :
• Telgedel kootud kangad
• Silmuskoelised kangad
• Mittekootud kangad
3. Ökopuuvill - Ökopuuvilla ei kasvatata suurtes monokultuurides, vaid väikestel põldudel, mis on aastase viljavahetusega ja rangeid ökoloogilisi tingimusi kontrolliva asutuse järelvalve all. Ökopuuvilla kasvatamiseks peab põld olema enne kolm aastat kunstväetisevaba. Taimi kasvatatakse ainult orgaanilise väetisega ja puuvillaõisi korjatakse käsitsi. Tulemuseks on väiksem maa- ja veevara koormamine ning puuvilla parem kvaliteet. Tänu sellele saadakse suurepärase kvaliteediga puuvill, mis on eriti
nahasõbralik, õhku läbilaskev ja pehme. Sobib allergikutele.
Green cotton - Taani trikoomärgis, töötlemisel ei ole kasutatud kemikaale.
Bt puuvill - geneetiliselt muudetud puuvill, nii et see toodaks puuvilla olulisimat kahjurit - roosat puuvillakupraussi, tapvat looduslikku mürki bt-toksiini.
Puuvilla saagikus on sellest ajast alates tõusnud ligi kolm korda. Samas on nende puuvillapõldude jäägid loomadele ohtlikud ja isegi põhjustanud nende surma.

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
13
pdf

KANGAD JA KANGASTEGA SEOTUD TERMINID

KANGAD JA KANGASTEGA SEOTUD TERMINID Kangad erinevad üksteisest olenevalt: millistest tekstiilkiududest nad on valmistatud ­ nt puuvillane, sünteetiline. kanga või lõngade eelnevast töötlemisest ­ bukleeriie, krepp. valmistamisviisist ­ kootud, pressitud. kuidas on kangast töödeldud või viimistletud pärast kudumist. Kangaid valmistatakse mitmel erineval viisil: Telgedel kootud kangad - enimlevinud kangad Silmuskoelised kangad - trikotaazkangad Mittekootud kangad - kokkupressitud ja õmmeldud, liimitud, nõeltöödeldud. Kangale antav nimetus võibki sõltuda eelnevast, kuid tihti tuleneb hoopis esmavalmistaja nimest, loomaliigist, kellelt tooraine saadakse, kanga sidususest või värvimismeetodist. Erinevast toorainest saadud kiududel ja nendest valmistatud kangastel on erinevad omadused. Tänapäeval on paljud kangad valmistatud mitmete kiudude segust, nii püütakse anda kangale lähtuvalt selle otstarbest parim kvaliteet.

Kiuteadus
thumbnail
69
docx

TÖÖSTUSKAUBAÕPETUS

lõigatud ribad, mida saab tekstiilides kasutada. Niitide pinna katmiseks kasutatakse näiteks kulda, plaatina, koobaltit. 1.6 Sünteetilised kiud Sünteetiliste kiudude lähteaineks on nafta, põlevkivi, kivisüsi, maagaas jm sünteesitud ained. 1936. aastal Ameerikas leiutatud nailonkiududele on tänapäeval lisandunud väga palju erinevate omadustega sünteetilisi kiude. Tuntumad sünteetilise kiud on: Polüakrüül Polüester Polüamiid Elastiin Sünteetiliste kiudud kangad on oma välimuselt äärmiselt erinevad. Osa on sarnased siidile või puuvillale, osa hoopis villasele. Põletamisel sünteetilistel kiudud sulavad, eraldub plastmassi lõhna, järele jääb sulanud, enamasti kõva tomp. Polüaksrüül põleb leegiga, eraldub magushaput lõhna, järgi jääb habras tomp. Ei ima hästi niiskust, sooja ilmaga palavad (ajavad higistama), külma ilmaga külm. Elektriseeruvad kergesti. Osal kangastes väga suur elastsus. Kangad on kerged ja tugevad

Ettevõtlus



Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun