Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Kalade tähtkuju kirjelduse sobivus reaalsetele inimtüüpidele (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Kus kõik on ilus ja kõik tegevused-toimetused meeldivad?
  • Kus kõik on ilus ja kõik tegevused-toimetused meeldivad?
  • Keda mõistaksite kõige enam hukka?
  • Keda mõistaksite kõige enam hukka?
  • Kuidas eelistate küsimustele vastata?
  • Kuidas eelistate küsimustele vastata?
  • Milliseid riideid eelistate?
  • Milliseid riideid eelistate?
  • Kus kõik on ilus ja kõik tegevused-toimetused meeldivad?
  • Keda mõistate kõige enam hukka?
  • Kuidas eelistate küsimustele vastata?
  • Milliseid riideid eelistate?

Lõik failist

Põltsamaa Ühisgümnaasium
Kalade tähtkuju kirjelduse sobivus reaalsetele inimtüüpidele
Uurimistöö
Koostaja : Kaidi Türk
11.a klassi õpilane
Juhendaja : Kaja Linde
Põltsamaa 2012
Sisukord
Sisukord 1
Sissejuhatus 3
1.KALADEST ÜLDISELT 4
1.1. Kuidas kalasid ära tunda 4
1.3. KALAD naine 7
1.4. Kalade moehoroskoop 8
2.UURIMISKÜSIMUSED JA MEETOD 9
2.1. Uurimisküsimused 9
2.2. Meetod 9
3.KÜSITLUSTE TULEMUSED 10
3.1. Kas käitute põhimõtte järgi „ targem annab järele“? 10
3.2. Kas olete pikakasvuline või pigem lühike? 11
3.3.Eelistate elada pigem reaalsuses koos inimkonna pahupooltega või veerikkas, õrnas maailmas, kus kõik on ilus ja kõik tegevused-toimetused meeldivad? 12
3.4.Tundes, et elu vintsutab tugevasti, ebaõnnestumisi aina kuhjub juurde ning olukord on lootusetu: püüate hädaohust väljapääsu leida või poete illusioonide varju? 13
3.5.Keda mõistaksite kõige enam hukka? 14
3.6.Kuidas eelistate küsimustele vastata? 15
3.7.Milliseid riideid eelistate? 16
3.8.Kas unistate tihti? 17
3.9.Sõbrad, tuttavad usaldavad Teile tihti oma muresid ? 17
3.10. Soovite tihti olla omaette ja jalutada üksi? 18
KOKKUVÕTE 19
KASUTATUD KIRJANDUS 20
LISA1 21
Küsitlus 21
LISA2 24
Sissejuhatus
Valisin töö teemaks „Kalade tähtkuju kirjelduse sobivus reaalsetele inimtüüpidele“, sest mind huvitavad sodiaagimärgid ja nende arvatav mõju inimestele.
Inimesed käituvad ja riietuvad väga erinevalt. Tekkis soov välja selgitada, kas Kalade tähtkujus sündinud inimestel on sarnaseid iseloomujooni ja kas nad mõtlevad ühtemoodi.
Autor arvab , et päikesemärk mõjutab inimese olemust, käitumist ja arvamusi , kuid pole olemas 100% mingile sodiaagile vastavat inimest. Otsustasin teha uurimistöö ainult ühest sodiaagimärgist, Kaladest, sest selle tähemärgi all sündinud inimesi ümbritseb mind kõige rohkem.
Põltsamaa Ühisgümnaasiumis ei ole varem läbi viidud uurimust sarnasel teemal.
Töö meetodiks oli formaliseeritud küsitlus, mis viidi läbi autori tutvusringkonna Kalade seas. Küsitluste põhjal tehti saadud andmete analüüs.
Töö koosneb kolmest osast – esimene on teooriaosa, kus autor räägib Kaladest ja nende väidetavatest iseloomuomadustest. Teises osas kirjeldatakse meetodit ja antakse ülevaade uurimistöö valimist. Kolmandas osas analüüsitakse küsitluse tulemusi. Nimetatud osadele järgneb kokkuvõte.

  • KALADEST ÜLDISELT


    Kaheteistkümnenda sodiaagimärgi esindajad Kalad (ld.k. pisces) on sündinud ajavahemikus 20. veebruar – 20. märts. Kalasid kutsutakse ka neptuunlasteks. Selline nimi on tulnud Neptunuse järgi, kes oli Vana- Rooma vetejumal ( http://et.wikipedia.org/wiki/Kalad _(m%C3%A4rk)).
    Kalade sodiaagimärgi traditsiooniline sümbol kujutab kahte vastassuunas ujuvat kala, kes on omavahel keskelt ühendatud nööriga (LISA2). See märk iseloomustab Kalade isiksust: nad otsustavad tihti ühe valiku kasuks, kui siiski tegutsevad täpselt vastupidi. ( Julia & Derek Parker , 2008)

    1.1. Kuidas kalasid ära tunda


    Väga vähesed kalad suudavad püsida pikemat aega ühel ja samal töökohal. Kõige tõenäolisem on neid kohata spiritistlikel seanssidel, kunstinäitustel, kloostrites, kontserditel, ööklubides, kirjanike koosviibimistel või teatrikulisside taga pärast etenduse lõppu. Mida intiimsem ja salapärasem keskkond, mida tihedamalt on see seotud kunsti ja loominguga, seda enam Kalasid seal on.
    Neptuuni juhitud inimesed pole kuigi auahned. Enamus neist ei pea millestki kõrget positsiooni, võimu ega juhirolli ning neid ei veetle rikkus. Nad teavad palju paremini kui enamik meist, et rahal on vaid ajutine väärtus. Tüüpiline neptuunlane ei tea, mis on auahnus . Ta on hoolimatult muretu homse pärast, eilset tajub ta vaid intuitiivselt ja tänasesse suhtub heatahtliku sallivusega.
    Kalad on ükskõiksed solvangute, süüdistuste ja salvavate märkuste vastu. Vaid üksikud saigad võivad nad vägivallani või selle vastu väljaastumiseni viia. Kui Kalade esindaja välja vihastada, muutub ta sarkastiliseks ning kasutab targalt oma salvavat keelt. Neptuunlased võivad olla tulivihased võivad olla tulivihased ja välja pahvatada terve hulga närvilisi sõnu, kuid tüüpilised Kalad käituvad tavaliselt põhimõtte „Targem annab järele“ kohaselt ning merede valitseja Neptunuse jahedad veevood leevendavad peagi nende viha. Püüe Kalasid korralikult välja vihastada annab sama tulmuse, mis kivikese viskamine peegelsiledasse vette.
    Kalade jalalabad on kas märkimisväärselt väikesed ja ilusa kujuga (ka meestel) või siis suured ja lohmakad. Ka nende käed on miniatuursed, haprad ja kaunikujulised või suured nagu labidad. Nahk on siidjalt pehme, juuksed kenad, sageli lainelised ja tavaliselt heledad. Kalade silmad on niisked, raskete laugudega ning kiirgavad kummalist valgust. Näojooned on elastsed ja väljendusrikkad ning näos on rohkesti lohukesi ja kortse. Ainult üksikud Kalad on pikakasvulised.
    Kalad teavad vägagi hästi inimkonna pahupooli, kuid ise eelistavad elada veerikkas, õrnas maailmas, kus kõik on ilus ja kõik tegevused-toimetused meeldivad. Tundes, et elu vintsutab teda tugevasti, ebaõnnestumisi aina kuhjub juurde ning olukord on lootusetu, poeb Kalade märgi all sündinu illusioonide varju, selle asemel et püüda hädaohust väljapääsu leida. Nad lepivad kergesti lüüa saamisega ning süvendavad endas vääraid lootusi ja unistusi .
    Kalad kalduvad arvama, et nad elavad igavesti , ja sageli nad ka käituvad ja tegutsevad sellele vastavalt. Enda ja oma tervise suhtes on Kalad küllaltki hooletud. Sagedased on käte või jalgade traumad või nende ebanormaalne areng. Sama kehtib ka puusade kohta. Tavalised on ka külmetushaigused, gripp ja kopsupõletik. Kopsud on nõrgalt arenenud, samuti varbad ja pahkluud. Kaladel võivad olla kõverad jalad või deformeerunud pöialabad või on need vastupidi tugevad ja ekastsed. Vahepealset varianti ei esine.
    Üks Kalade salarelvi on huumor. Nad võivad naerda, et peita pisaraid. Ta on suurepärane vembumees ja haruldane anekdootide vestja, kusjuures tema muidu nii väljendusrikas nägu võib jääda surmtõsiseks või omada isegi kurvameelse ilme. Vahel on tema nali heatahtlikja leebe , samas aga karm ja armutu. Kalad peidavad enamasti oma naljatuse taha mingisuguseid emotsioone, mida nad ei taha teistele näidata. Naer on Kaladele maskiks, mis suure eduga peidab nende tõelisi tundeid.
    Kalad tunnevad kaasa haigetele ja nõrkadele ning põlevad soovist neid igapidi aidata. Ta ei mõista kedagi hukka, ei varast, mõrtsukat, narkomaani , liiderdajat, patustajat, pühakutm variseri ega valetajat. Tüüpilised neptuunlased ei kritiseeri kadeduse, ahnuse, lõbujanu ega laiskuse pärast. Ta mõistab ja aitab sedavõrd, kuivõrd see on tema võimuses. Tal on eriline võime tunnetada iga pahet ja voorust ning haista juba kaugelt lõksu.
    Kalad vihkavad küsimusi, mis nõuavad otsest vastust, ja nii ongi nende vastus enamikul juhtudel „võib-olla“. Kalade märgi kandja on altruist, kes tunneb ammendamatult, õrna armastust iga elusolendi vastu. See on tõeline pühaku omadus, kuna ei põhine enesehaletsusel ja enesearmastusel. Kes tahab olla tema sõber või teda armastada, peab kokku võtma kogu oma kujutlusvõime, et küündida tema mõttemaailma ja emotsioonide tasandini.
    Tuntumaid Kalasid: Frederic Chopin , Albert Einstein , Mihhail Gorbatšov, Georg Friedrich Händel, Nikolai Rimski- Korsakov , Konstatin Päts, Silvia Rannamaa, Kristina Šmigun, Anne Veski , Eduard Vilde (L. Goodman, 1968).
    1.2. KALAD mees
    Kaladest mees võib tagada teile turvalise tuleviku või purustada kogu teie elu, rääkimata südamest. Ta võib olla kõik mida te ainukt soovite – või kõik, mida te ei soovi.
    Kaladest mees ei ole nõrga iseloomuga . Asi on sellest, et ta võib liiga kauaks vaatama jääda mõnda kahvatut tähte ning jätta märkamata edu särava aupaiste. Enamik Kaladest on unistajad .
    Kaladest mees on vaba eelarvamustest. Sõbrad usaldavad talle oma mured, kartmata teda šokeerida. See peab olema tõesti midagi harukordset, mis Kalasid šokeeriks. Ta võib teile välja lobiseda mõned saladused , kuid mitte tahtlikult. Mõnikord Kalad räägivad ning alles hiljem taipavad, millise supi nad on kokku keetnud. Nad nähtavasti ei mõista, et öeldut võib vahel ka teisiti tõlgendada, eriti pahatahtlike isikute peolt.
    Mõni üksik rahutu Merkuuri ohvriks langenud Kalade esindaja räägib väga kiiresti, ladusalt ja palju. Tüüpiline neptuunlane räägib aeglaselt ja läbimõeldult ega püüa oma nina teiste asjadesse toppida, kuigi tal tuleb pidevalt lahata oma sugulaste, sõprade ja naabrite probleeme. Müstikud ütlevad, et neil on käsnataoline hing. Nad on sedavõrd tundlikud, et tajuvad automaatselt ja alateadlikult inimeste emotsioone, kes igatsevad neile oma südant puistata.
    Kalad vajavad sageli pikemaajalist puhkust. Neptuunlase hing nõuab aegajalt üksindust, et värskendav tuulepuhang saaks kosutada sinna võõraste murede tekitatud haavu . Tal on vaja aega, et taastada oma individuaalsus . Kui ta soovib olla omaette, jalutada üksi, siis laske tal seda teha. Liigne enese seltskonna pealesurumine võib võtta Kalade armastuselt kõik ilusa, mis selles leidub.
    Kaladest mees ei ole armukade , ja kui ongi, siis on ta nii hea näitleja, et ei näita seda välja. Kuid vaatamata lüürilisele õrnale iseloomule on ta ikkagi mees ja loodab teie täielikule lojaalsusele, kui kõik on öeldud ja tehtud. Te peate ise oma armukadedust vaos hoidma, sest tal on mõlemast soost südamesõpru ning ta kuulab mõnikord isegi üsna hiliste tundideni nende pihtimist.
    Ärge tallake selle mehe unistusi jalge alla – ta ei unusta ega andesta seda kunagi (L. Goodman, 1968).

    1.3. KALAD naine


    Kaladest naise võlud on kõigile teada ka astroloogia vahenduseta. Tal on kindlasti ka negatiivseid jooni, kuid esimesel pilgul on ta iga mehe unelmaks, tema mälestuseks kooliõest, kelle poole ta salaja piilus ja kelle vürtsiks lisatud veidi Playboy modellide ahvatlust. Olles vaba naiselikust salapäratsemisest, mis tihtipeale kipub varjutama tee tõelisele armastusele, peab tagasihoidlik, ilus ja abitu neptuunlanna mehi lausa kaikaga eemale peletama.
    Kaladest naine on veendunud, et tema mees, armuke, peigmees , vend, isa – tegelikult iga meessoost olend suudab üheainsa käega kogu maailma ära võita, ning tal kulub üllatavalt vähe aega veenmaks meest, et see tõepoolest nii ka on.
    Kalade rõõmsameelne naiselikkus jätab varju kõik võiksemad puudused, ning tüüpiline neptuunlanna on tavaliselt õrn, unistav ja naiselik . Öeldakse, et Kalad on sügava mõtlemisviisiga ning müstilised kui põhjatu meri, kuhu voolavad kokku kõik jõed.
    Tal on meeldivalt äraolev ja unistav iseloom. Tal pole aimugi majandusteooriast, kuid ta riietub nii, nagu teaks kõiki moe peensusi. Kaladest naine on sama tujukas kui märtsituul. Ta on kohutavalt sentimentaalne, ja kui teda solvata, võib ta valada terve ämbritäie pisaraid. Mõnikord tekib tal mõte, et ta on eluvõitlusteks halvasti ette valmistatud ja tal tärkab soov paremini elada. Kõige raskem on tal üle saada oma argusest ja kahtlustest.
    Kaladest naised mõistavad kõige paremini maailmas väikeste poiste häbelikkust ja puberteedieas tüdrukute kasvuraskusi. Kaladest ema heietab tuhandeid tulevikumõtteid iga oma lapse kohta. Ta ohverdab lastele kõik selle, millest ise lapsepõlves ilma jäi. Ta ei oska lastelt distsipliini nõuda, ning ta peaks aru saama, et kindla käe puudumine on sageli samasugune pahe kui laste omapead jätmine (L. Goodman, 1968).

    1.4. Kalade moehoroskoop


    Kalad ei lase tavaliselt rõivastel oma elu kontrollida. Neile meeldib rõivaste liikuvus ja vabadus, sellepärast võibki neid kohata tihti paljajalu , pikas õhulises seelikus, hõljumas peaaegu õhulise kergusega. Kalad eelistavad pigem odavalt läbi ajada, otsides enamiku oma garderoobist secondhand. Ja komisjonipoodidest. Valiku korral oleks nende lemmikuks kindlasti trikoo või rannariiete komplekt. Kalad võivad auga välja kanda ka ranget pintsakut või kostüümi – nad lihtsalt peavad end tundma ka sellega justkui „kala vees“( http://www.moebutiik.eu/index.php/moehoroskoop 28.08.2012).
  • UURIMISKÜSIMUSED JA MEETOD
    2.1. Uurimisküsimused
    Uurimisküsimuste tähtsamad küsimused olid: Kas käitute põhimõtte järgi „targem annab järele“?, Kas olete pikakasvuline või pigem lühike?, Kas eelistate elada veerikkas, õrnas maailmas, kus kõik on ilus ja kõik tegevused-toimetused meeldivad või pigem reaalsuses koos inimkonna pahupooltega?, Tundes, et elu vintsutab tugevasti, ebaõnnestumisi aina kuhjub juurde ning olukord on lootusetu poete illusioonide varju või püüate hädaohust väljapääsu leida?, Kas unistate tihti?, Kas sõbrad, tuttavad usaldavad Teile tihti oma muresid? ja Kas soovite tihti olla omaette ja jalutada üksi?.
    2.2. Meetod
    Autor alustas tööd möödunud kevade aprillis, mil valisin tööle pealkirja „Tähtkujude kirjelduse sobivus reaalsetele inimtüüpidele“. Järgmiseks eesmärgiks oli teemaga tutvuda ja otsida võimalikult palju selle sodiaagimärgi all sündinud inimesi, et saada üldisemat pilti. Küsitluse (LISA1) panin kokku ja viisin läbi oktoobri kuu keskel. Küsitlused saatsin interneti teel nii paljudele Kaladele, kui teadsin ning saatsin kokku 69 küsimustikku. Küsimustikule vastas 64 inimest, kuid kõlblikke, mida sai analüüsida, oli 62, neist 15 meest ja 27 naist.
  • KÜSITLUSTE TULEMUSED
    3.1. Kas käitute põhimõtte järgi „targem annab järele“?
    Küsimusele „Kas käitute põhimõtte järgi “targem annab järele“?“ vastab enamik neptuunlasi, ligikaudu 60%, „jah“. Ülejäänud 40% arvavad , et pigem mitte. Nii mehed kui naised arvavad, et käituksid pigem põhimõtte järgi „targem annab järele“ (Joonis1).
    Joonis 1. Kas käitute põhimõtte järgi „targem annab järele“? (%, n=62)
    3.2. Kas olete pikakasvuline või pigem lühike?
    Küsimusele „Kas olete pikakasvuline või pigem lühike“ vastab suurem osa Kaladest, vastupidiselt astroloogide väitele, et on pikakasvulised, ligikaudu 55%, 60% meestest ja ligikaudu 53,2% naistest. Ülejäänud vastavalt 40% ja 46,8% on lühikesed (Joonis2).
    Joonis 2. Kas olete pikakasvuline või pigem lühike? (%, n=62)
  • Eelistate elada pigem reaalsuses koos inimkonna pahupooltega või veerikkas, õrnas maailmas, kus kõik on ilus ja kõik tegevused-toimetused meeldivad?
    Küsimusele „Eelistate elada pigem reaalsuses koos inimkonna pahupooltega või veerikkas, õrnas maailmas, kus kõik on ilus ja kõik tegevused-toimetused meeldivad?“ vastas suurem osa neptuunlastest, et eelistavad elada pigem veerikkas, õrnas maailmas, kus kõik on ilus ja kõik tegevused-toimtused meeldivad, seda ligikaudu 55%. Meestest vaid 40% ja naistest 46,8% eelistavad elada reaalsuses koos inimkonna pahupooltega (Joonis3).
    Joonis 3. Eelistate elada pigem reaalsuses koos inimkonna pahupooltega või veerikkas, õrnas maailmas, kus kõik on ilus ja kõik tegevused-toimetused meeldivad? (%, n=62)
  • Tundes, et elu vintsutab tugevasti, ebaõnnestumisi aina kuhjub juurde ning olukord on lootusetu: püüate hädaohust väljapääsu leida või poete illusioonide varju?
    Olukorras, kus elu vintsutab tugevasti, ebaõnnestumisi aina kuhjub juurde ning olukord on lootusetu, väidavad astroloogid , et enamik Kalasid poevad illusioonide varju, kuid analüüsides selgus, et enamik Kaladest (74,2%) püüab hädaohust väljapääsu leida, 86,7% meestest ja 70,2% naistest. Ülejäänud väike osa poevad sellises olukorras illusioonide varju (Joonis4).
    Joonis 4. Tundes, et elu vintsutab tugevasti, ebaõnnestumisi aina kuhjub juurde ning olukord on lootusetu: püüate hädaohust väljapääsu leida või poete illusioonide varju? (%, n=62)
  • Keda mõistaksite kõige enam hukka?
    Küsimusele „Keda mõistaksite kõige enam hukka?“vastasid enamus neptuunlasi, et mõistavad kõige enam hukka mõrtsukaid ja valetajaid. Mõrtsukaid mõistab hukka koguni 69,4% vastanutest ja valetajaid 40,3%. Meesneptuunlastest vastajad ei mõista hukka liiderdajaid ja pühakuid. Kõiki võrdselt mõistaks hukka ligikaudu 13% vastanutest, nendest 7 naist ja 1 mees. Kedagi ei mõistaks hukka 3 naist ja 2 meest, ehk ligikaudu 8% vastanutest (Joonis5).
    Joonis 5. Keda mõistaksite kõige enam hukka? (%, n=62)
  • Kuidas eelistate küsimustele vastata?
    Küsimusele „Kuidas eelistate küsimustele vastata“ eelistab enamik vastanutest küsimusi, millele saab vastata lühivariandis (ei/jah). Vaid ligikaudu 21,3% naistest ja ligikaudu 13% meestest eelistavad vastata küsimustele pikalt ja seletavalt, vastavalt 10 naist ja 2 meest (Joonis 6).
    Joonis 6. Kuidas eelistate küsimustele vastata? (%, n=62)
  • Milliseid riideid eelistate?
    Küsimusele „Milliseid riideid eelistate?“ vastas 62-st neptuunlasest 36, et eelistavad osta kalleid, kvaliteetseid ja moekaid riideid, mitte odavalt läbi ajada, otsides enamiku oma garderoobist secondhand- ja komisjonipoodidest. Vaid 44,7% naisvastanutest ja 33,3% meesvastanutest eelistavad odavaid secondhand-ja komisjonipoodide riideid kallite, kvaliteetsete ja moekatele riietele (Joonis 7).
    Joonis 7. Milliseid riideid eelistate? (%, n=62)
  • Kas unistate tihti?
    Küsimusele „Kas unistate tihti?“ vastas 84% Kaladest jaatavalt. Neist 38 olid naised ja 13 mehed (Joonis 8).
    Joonis 8. Kas unistate tihti? (%, n=62)
  • Sõbrad, tuttavad usaldavad Teile tihti oma muresid?
    Küsimust „Sõbrad, tuttavad usaldavad Teile tihti oma muresid?“analüüsides tuli välja, et 62 neptuunlasest 52-le usaldatakse tihti muresid, neist 23,1% ehk 12 on mehed ja 76,9% ehk 40 on naised. Ülejäänud Kalad ei arva, et neile usaldatakse tihti muresid (Joonis 9).
    Joonis 9. Sõbrad, tuttavad usaldavad Teile tihti oma muresid? (%, n=62)
  • Soovite tihti olla omaette ja jalutada üksi?
    Küsimusele „Soovite tihti olla omaette ja jalutada üksi?“ vastas 51,6% vastanutes jaatavalt, nendest 26 ehk 81,3% naised ja 6 ehk 18,7% mehed. Neptuunlastest mehed armastavad vähem omaette olla ja jalutada üksi kui neptuunlasest naised (Joonis 10).
    Joonis 10. Soovite tihti olla omaette ja jalutada üksi? (%, n=62)
    KOKKUVÕTE
    Uurimistöö tulemusel sai töö autor teada väikse osa Kalade mõttemaailmast ja hingeelust, nende arvamustest ja iseloomuomadustest.
    Enamik Kalade tähtkujus sündinud inimesi käituvad põhimõtte järgi „Targem annab järele“, nagu oli ka astroloogide poolt väidetud. Olukorras, kus elu vintsutab tugevasti, ebaõnnestumisi aina kuhjub juurde ning olukord on lootusetu püüavad enamik neptuunlasi hädaohust väljapääsu leida. Nagu ka astroloogid väidavad, on suurem enamus Kaladest unistajatüüpi ja eelistavad elada pigem veerikkas, õrnas maailmas, kus kõik on ilus ja kõik tegevused-toimtused meeldivad kui reaalsuses koos inimkonna pahupooltega. Kalad eelistavad vastata pigem lühivariandis, mitte pikalt ja seletavalt nagu astroloogid väidavad. Küsitlusest tuli välja, et neile usaldatakse ka palju muresid. Enamik Kaladest on pikakasvulised ja eelistavad kanda pigem kalleid ja moes riideid kui odavaid ja secondhandpoodidest ostetud riideid.
    Autori püstitatud hüpotees pidas paika, sest vastanud Kalad ei olnud üheski küsimuses 100% ühel nõul.
    Autor õppis töö koostamisel oma aega planeerima ja planeeritud aegadest kinni pidama . Sai uusi teadmisi andmete rühmitamise ja analüüsi kohta, mida saab ka tulevikus sarnastes töödes rakendada. Õppis kasutama ainetundides õpitut töö koostamisel.
    KASUTATUD KIRJANDUS
    Trükised:
  • Goodman L. 1968 „Päikesemärgid“. OÜ Luna Radix
  • Julia & Derek Parker, 2008. Astroloogia. Kirjastus Varrak
    Internetiallikad:
  • http://www.moebutiik.eu/index.php/moehoroskoop (28.08.2012)
  • http://et.wikipedia.org/wiki/Kalad _(m%C3%A4rk) (07.11.2012)
    LISA1
    Küsitlus
    Tere! Olen Põltsamaa Ühisgümnaasiumi 11.a klassi õpilane Kaidi Türk ja teen uurimistööd teemal „Tähtkujude kirjelduse sobivus reaalsetele inimtüüpidele“. Otsustasin lähemalt uurida tähtkujusid Kalad, seega kui olete sündinud vahemikus 20.veebruar – 20. märts, siis palun vastake minu küsitlusele. Vastamine on anonüümne ja võtab aega umbes 5 minutit. Ette tänades Kaidi.
    Tee oma vastusele ring ümber!
    Sugu: M / N
    1.Kas käitute põhimõtte järgi „Targem annab järele“?
  • Jah
  • Pigem mitte
    2.Kas olete pikakasvuline või pigem lühike?
  • Pikakasvuline
  • Pigem lühike
    3. Eelistate elada pigem reaalsuses koos inimkonna pahupooltega või veerikkas, õrnas maailmas, kus kõik on ilus ja kõik tegevused-toimetused meeldivad?
  • pigem reaalsuses koos inimkonna pahupooltega
  • veerikkas, õrnas maailmas, kus kõik on ilus ja kõik tegevused-toimetused meeldivad
    4. Tundes, et elu vintsutab tugevasti, ebaõnnestumisi aina kuhjub juurde ning olukord on lootusetu:
  • püüate hädaohust väljapääsu leida
  • poete illusioonide varju
    5.Keda mõistate kõige enam hukka?
  • varast
  • mõrtsukat
  • narkomaani
  • Liiderdajat
  • patustajat
  • pühakut
  • valetajat
  • kõiki võrdselt
  • ei mõistaks kedagi hukka
    6.Kuidas eelistate küsimustele vastata?
  • lühivariandis (ei/jah)
  • pikalt ja seletavalt
    7.Milliseid riideid eelistate?
  • odavaid, otsides enamiku oma garderoobist secondhand-ja komisjonipoodidest
  • kalleid, kvaliteetseid ja moekaid riideid
    8.Kas unistate tihti?
  • jah
  • ei
    9.Sõbrad, tuttavad usaldavad teile tihti oma muresid?
  • jah
  • ei
    10.Soovite tihti olla omaette ja jalutada üksi?
  • Jah
  • Ei
    LISA2
    Kalade sodiaagimärk
    ( http://et.wikipedia.org/wiki/Kalad _(m%C3%A4rk) 07.11.2012)
  • Vasakule Paremale
    Kalade tähtkuju kirjelduse sobivus reaalsetele inimtüüpidele #1 Kalade tähtkuju kirjelduse sobivus reaalsetele inimtüüpidele #2 Kalade tähtkuju kirjelduse sobivus reaalsetele inimtüüpidele #3 Kalade tähtkuju kirjelduse sobivus reaalsetele inimtüüpidele #4 Kalade tähtkuju kirjelduse sobivus reaalsetele inimtüüpidele #5 Kalade tähtkuju kirjelduse sobivus reaalsetele inimtüüpidele #6 Kalade tähtkuju kirjelduse sobivus reaalsetele inimtüüpidele #7 Kalade tähtkuju kirjelduse sobivus reaalsetele inimtüüpidele #8 Kalade tähtkuju kirjelduse sobivus reaalsetele inimtüüpidele #9 Kalade tähtkuju kirjelduse sobivus reaalsetele inimtüüpidele #10 Kalade tähtkuju kirjelduse sobivus reaalsetele inimtüüpidele #11 Kalade tähtkuju kirjelduse sobivus reaalsetele inimtüüpidele #12 Kalade tähtkuju kirjelduse sobivus reaalsetele inimtüüpidele #13 Kalade tähtkuju kirjelduse sobivus reaalsetele inimtüüpidele #14 Kalade tähtkuju kirjelduse sobivus reaalsetele inimtüüpidele #15 Kalade tähtkuju kirjelduse sobivus reaalsetele inimtüüpidele #16 Kalade tähtkuju kirjelduse sobivus reaalsetele inimtüüpidele #17 Kalade tähtkuju kirjelduse sobivus reaalsetele inimtüüpidele #18 Kalade tähtkuju kirjelduse sobivus reaalsetele inimtüüpidele #19 Kalade tähtkuju kirjelduse sobivus reaalsetele inimtüüpidele #20 Kalade tähtkuju kirjelduse sobivus reaalsetele inimtüüpidele #21 Kalade tähtkuju kirjelduse sobivus reaalsetele inimtüüpidele #22 Kalade tähtkuju kirjelduse sobivus reaalsetele inimtüüpidele #23
    Punktid 100 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 100 punkti.
    Leheküljed ~ 23 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2013-01-23 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 14 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor kaidityrk Õppematerjali autor
    Uurimistöö on tehtud õppeaastal 2012/2013 11.klassis. Töö on koostatud tähtkujudest Kalad.

    Kasutatud allikad

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    65
    odt

    Õpilaste Suhtumine Seksuaalvähemusse

    Kuressaare Gümnaasium ÕPILASTE SUHTUMINE SEKSUAALVÄHEMUSTESSE Uurimistöö Kuressaare 2008 Sisukord Sissejuhatus..........................................................................................................................................3 1 1. Seksuaalne orientatsioon..................................................................................................................5 1.1 Inimeste klassifitseerimine nende seksuaalse orientatsiooni alusel..........................................5 1.1.1 Homoseksuaalsus...............................................................................................................5 1.1.2 Heteroseksuaalsus..................................................

    Teadus tööde alused (tta)
    thumbnail
    39
    docx

    Uurimistöö "Tallinna Mustamäe Gümnaasiumi 8., 10. ja 12. klasside õpilaste teadlikkus DisneyBoundist ja Disney Style'ist" 2021

    Tallinna Mustamäe Gümnaasium Eliise Renser Tallinna Mustamäe Gümnaasiumi 8., 10., ja 12. klasside õpilaste teadlikkus DisneyBoundist ja Disney Style’ist Uurimistöö Juhendaja: Kadri-Epp Teemant Tallinn 2021 1 Summary The research paper „Tallinn Mustamäe Gymnasium’s 8th, 10th and 12th grade students awareness on DisneyBound and Disney Style“ disserts the students knowledge of DisneyBound as a subtle way of showing one’s love and respect for Disney movies by dressing in a character’s colour scheme, and Disney Style as a lifestyle brand for merchandise. The aim of this research paper is to ascertain what and how much do the 8th, 10th and 12th graders of Tallinn Mustamäe Gymnasium know about the DisneyBound fashion subculture and the Disney Style lifestyle brand, as well as to determine how the students themselves have

    Kategoriseerimata
    thumbnail
    35
    doc

    RAKVERE TEATRI PUBLIKUMAGNETID AASTATEL 2014 - 2016

    KÜKAMETSA GÜMNAASIUM RAKVERE TEATRI PUBLIKUMAGNETID AASTATEL 2014 - 2016 UURIMISTÖÖ KOOSTAJA: AADU KADAKAS 11. KLASS JUHENDAJA: XXX XXX Kükametsa 2018 SISUKORD SISSEJUHATUS..........................................................................................3 1. TEOREETILISI LÄHTEKOHTI.....................................................................5 1.1. Näitekunsti ajaloost................................................................................5 1.2. Rakvere Teatrist....................................................................................6 1.3. 2014 ­ 2016 aasta lavastused ja publikumagnetid.............................................8 2. ANKEETKÜSITLUSE JA INTERVJUUDE TULEMUSENA SAADUD ANDMETE ANALÜÜS.........................................................................................

    Eesti teatri ajalugu
    thumbnail
    76
    pdf

    Nimetu

    Loo Keskkool Koolistressi avaldumine, põhjused ja toimetulek Loo Keskkooli gümnaasiumiõpilaste näitel Uurimistöö Autor: Liisbeth Sepp 11.klass Juhendaja: Heli Rand Loo 2017 SISUKORD SISUKORD ....................................................................................................................... 1 SISSEJUHATUS .............................................................................................................. 3 1. STRESS ..................................................................................................................... 4 2. KOOLISTRESS ......................................................................................................... 6 2.1. Koolistressi põhjused ...............................

    Psühholoogia
    thumbnail
    323
    doc

    Aktiivõppe meetodid I-III TööLEHED

    AKTIIVÕPPE MEETODID TÖÖLEHED Merlecons ja Ko OÜ 0 SISUKORD AKTIIVÕPPE MEETODID I.....................................................................5 AJALEHT...................................................................................................6 EBASELGE JA SELGE EESMÄRK..........................................................6 EBAVÕRDSED VAHENDID.................................................................10 ELUVESI...................................................................................................12 ENESEKEHTESTAMINE.......................................................................18 GRUPIKÄITUMINE...............................................................................21 HEA JA EDUKAS INIMENE.................................................................22 INTERVJUU.......................................................

    Isiksusepsühholoogia
    thumbnail
    18
    docx

    Ego

    Channelling Jesua Teadvuse muutumisest Pamella Cribbe 04.01.2008 Varem oleme me kirjeldanud Valgusetöölise reisi, egokeskse teadvuse juurest südamekeskse teadvuse juurde, ajaloolisi tagamaid.See osa saab tervenisti pühendatud muutuste psühholoogilistele karakteristikutele. Me jagasime selle protsessi neljaks sammuks või etapiks, mis me siinkohal ära märgime: 1. rahulolematus sellega, mida pakub egokeskne teadvus, "millegi veel" otsing: lõpu algus. 2. egokeskse teadvusega seotuse tunnetamine, enda vabastamine egoga seotud mõtetest ja emotsioonidest: lõpu keskpaik. 3. egoga seotud vanadest energiatest vabanemine, kookoni mahajätmine, uue mina tekkimine: lõpu lõpp. 4. südamekeskse sisemise teadvuse ärkamine, armastuse ja vabaduse motivatsioon, muutumise lõpuga teiste aitamine. I Etapp: Ego ei rahulda enam. Teadvuse muutumine egokesksest südamekeskseks algab sisemise tühjuse tunnetamisest. Asjad, mis huvitasid varem, või situatsioonid, mi

    Inimeseõpetus
    thumbnail
    8
    doc

    KÕIK SÕNNIDEST

    vastu. Kleidikesed on lihtsalt Sõnnide trump. Samas hoidu pitside-satside ja rüüside küllusest Hea väljanägemine on sõnni jaoks väga oluline. Ei suuda taluda inetust. Enda eest hoolitsemine pealaest jalatallani ja kaunistamine on esmase tähtsusega, alles peale seda võetakse käsile töö. Sõnn ja Armastus Sõnn on sensuaalne armastaja, ning talle meeldib massaaz, sensuaalne toit, parfüüm, raha ning siidised linad. Sõnni tähtkuju all sündinud on emotsionaalsed, kuid vasturääkiva iseloomuga inimesed. Võib jääda mulje, et sõnn on praktiline, maalähedane ja täielikult romantika meeleta inimene - vale puha. Sõnne juhib Veenus, väga rahumeelne ja armuküllane planeet. Sõnn võib väga kaua aru pidada, kas te vastate tema ideaalile, aga kui ta on otsustanud, et jah, siis ei jäta ta jonni enne, kui on võitnud oma armastatu südame. Sõnn oskab kurameerida, iial

    Astronoomia
    thumbnail
    25
    doc

    Nimetu

    Tartu Kutsehariduskeskus Ärindus- ja kaubandusosakond Kaili Olgo, Triin Mokrik, Tiia Saarna, Kerttu-Kadi Vanamb KUIDAS REGULEERIDA SUHTEID KOOLI NÕUDMISTE JA ÕPILASTE SOOVIDE VAHEL? Iseseisev töö Juhendaja Külliki Vaske Tartu 2012 SISUKORD SISUKORD............................................................................................................................ 2 SISSEJUHATUS.................................................................................................................... 3 1 KÜSITLUSE OLEMUS......................................................................................................... 4 2 KOOLIELU, SELLE PAREMAKS MUUTMINE.....................................................................5 3 KOOLITÖÖD, ISESEISVAD TÖÖD, NENDE ESITAMINE........................................

    Kategoriseerimata




    Meedia

    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun