Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Kala esmatöötlemine laevas (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Vasakule Paremale
Kala esmatöötlemine laevas #1 Kala esmatöötlemine laevas #2 Kala esmatöötlemine laevas #3 Kala esmatöötlemine laevas #4 Kala esmatöötlemine laevas #5 Kala esmatöötlemine laevas #6 Kala esmatöötlemine laevas #7 Kala esmatöötlemine laevas #8 Kala esmatöötlemine laevas #9 Kala esmatöötlemine laevas #10
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 10 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2015-05-31 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 12 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Rainer Roosileht Õppematerjali autor

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
6
docx

Hügieeninõuded kala esmakäitlemisel

Referaat ,,Hügieeninõuded kala esmakäitlemisel" Kärt Allik KF 41 Sisukord: 1. Sissejuhtatus............................................................................................................3 2. Kalatootmis ettevõtte enesekontrolli nõuded..............................

Kalakaubandus
thumbnail
21
docx

Kala ja kalatooted referaat

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS Müüja Kati Salak Kala ja Kalatooted referaat Juhendaja: Kaie Pärn PÄRNU 2012 SISUKORD Sisukord......................................................................................3 Sissejuhatus................................................................................4 Kala tähtsus talurahva toidus.........................

Toiduainete õpetus
thumbnail
29
doc

Kala- ja kalatooted

kalakaitse, viimane hõlmab ka kalavarude ratsionaalse ja jätkusuutliku kasutamise ning liigilise mitmekesisuse säilimise. Kalal on iidsetest aegadest saadik olnud inimese toidulaual tähtis koht. Kalaliha on suure toiteväärtusega ja kergesti omastatav. Kalast valmistatud toidud on hea tervise hoidmiskes väga kasulikud. Pole vist juhuslik, et kõige pikem keskmine eluiga on saareriikide Jaapani ja Islandi elanikel (naistel ca 80, meestel ca 74 aastat), kelle peamine söök on kala. Selle referaadi käigus üritan anda lugejale informatsiooni kalade eirnevatest kasutamisvõimalustest, kasulikkusest ja toodetest, mida kauplusest osta saab. 3 Kala tähtsus talurahva toidus Juba aastatuhandeid on eestlaste tähtsamaks toiduks olnud leib. Vanad eestlased arvasid, et igal toidulaual peab olema päts leiba. Leivale järgnesid teised road ehk leemed, mida valmistati piimast, veest, jahust, kartulist, kalast jne. Kuna Liha oli

Kaubandus ökonoomika
thumbnail
20
docx

kordamine toiduohutus

Nad pesitsevad põrandal ja trappides, jäätmete nõudel, seadmetel, igal pinnal, mida korralikult ei pesta ega desinfitseerita. 33. E. coli levikuteed, ennetamise võimalused Levib hakkliha, toorpiima, linnuliha, siidri ja saastunud veega. Ennetamine – kuumtöötlus, ristsaatsumise vältimine, kiire ja korralik jahutamine, põhjalik taaskuumutamine. 34. Cl. botulinum allikad/levikuteed, ennetamise võimalused Allikateks muld ja vesi ning levib liha, kala, vorstide ja vähese happesusega konservide vahendusel. Ennetamine – õige konserveerimine ja protseduurid (pH, temp, aeg, soolasisaldus, aw, nitritid) 35. Cl. perfringens allikad/ levikuteed, ennetamise võimalused Allikad – muld, inimese ja looma seedetrakt, reovesi (spoorid). Leivb toidukäitleja, toore liha ja köögiviljadega. Ennetamine – varem valmistatud toidu kiire jahutamine, korrektne taaskuumutamine. 36

Toiduohutus
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

 Põhiliste toidukaupade hoiunõuded ja realiseerimisajad 44  Erinevate toiduainegruppide omadused ja kasutamine toidu valmistamisel 48  Teravili ja teraviljatooted 48  Köögi- ja puuviljad 50  Piim ja piimatooted 53  Liha ja lihatooted 55  Kala ja kalatooted 57  Rasvad 58  Magusained 61 4. Joogid 63  Mittealkohoolsed joogid 63  Alkohoolsed joogid 65 5. Menüüde koostamise alused 74

Analüüsimeetodid äriuuringutes
thumbnail
31
doc

Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes

Peab jälgima tootja nime, tootjapoolset kvaliteedisertifikaati ja realiseerimistähtaegu. toiduainete säilitamine vastavalt omadustele Kui toidukaup saabub ettevõttesse, siis ta ladustatakse või pannakse müüki vastavalt sellele toidukaubale omastele säilitustingimustele. Kindlasti peab jälgima tootjapoolsete temperatuurireziiminõuete täitmist. Valgurikkad toiduained on kiiresti riknevad, mistõttu nad säilitatakse üldreeglina madalatel temperatuuridel ja külmikutes. Värske kala säilitatakse temperatuuril 0°C juures ja jää peal. toidu valmistusviisid. Kui valmistatakse toitu, siis peab alati kindel olema, et toit oleks korralikult läbi küpsenud. Seepärast kontrollitakse toidu läbiküpsemist termomeetriga, mitte tikuga või noaga, nagu seda kodustes tingimustes tihti tehakse toidu ja toidunõude "ringlusteed" Kuna mustad nõud võivad olla saastunud mikroorganismidega, seepärast peab kasutatud

Toiduhügieen
thumbnail
47
docx

TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS

TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS 1.Lihatööstuste üldiseloomustus, struktuur. Lihakombinaatide struktuur · Loomabaas (eelbaas) ­ lahieelbaas ­ sanitaartapamaja · Liha-rasvatsehh (tapamaja) ­ Loomade algtöötlemise osakond ­ Toiduvere töötlemise osakond ­ Nahkade töötlemise osakond ­ Soolte töötlemise osakond ­ Subproduktide töötlemise osakond ­ Toidurasva töötlemise osakond ­ Endokriin-ensüümtooraine kogumise ja töötlemise osakond ­ Harjaste, sulgede, karvade, sõrgade, sarvede töötlemise osakond ­ Lindude ja küülikute töötlemise osakond · Külmhoone · Liha ümbertöötlemise tsehh (vorsti- ja kulinaaria tsehh) ­ Lihalõikuse osakond ­ Vorstide tootmise osakond · Keeduvorstide tootmise osakond · Suitsuvorstide tootmise osakond ­

Tehnoloogia
thumbnail
72
doc

KALAKASVATUSE eriala kordamisküsimused

väikeste maimude söötmiseks kasutatavat peeneteralist sööta nimeta takse startersöödaks, suuremate kalade söötmiseks kasutatavat sööta kasvusöödaks. 6. Söödakoefitsiendi (FCR, söödaväärindus) mõiste ja selle näitaja kasutamine tootmise planeerimisel. a. Olulisim söötmise tulemuslikkuse näitaja on söödakoefitsient (food conversion ratio, FCR). Söödakoefitsient näitab, mitu kg sööta kulub 1 kg kala juurdekasvuks (toorkaalus). Söödakoefitsient muutub kala eluea vältel oluliselt sõltuvalt kala suurusest. Väiksematel forellidel on söödakoefitsient 0,6­0,8, kaubakalal tõuseb see 1,1ni. Kui arvestused näitavad, et kaubakala söödakoefitsient on olnud üle 1,3, tähendab see ebaõiget söötmisreziimi ja sööda raiskamist. Põhjuseks võib olla nii sööda halb omastamine kui ka see, et osa sööta

Kalakaubandus




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun