Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like

Köögis kasutatavad serveerimisvahendid (0)

1 Hindamata
Punktid
 
Säutsu twitteris




KÖÖGIS KASUTATAVAD SERVEERIMISVAHENDID


Referaat






Tallinn 2010

SISUKORD


SISSEJUHATUS………………………………………………………………………3
1. SERVEERIMISKÄRUD…………………………………………………...…….…4
2. LAUANÕUD……………………………………………….................................…4
3. TOIDURIISTAD……………………………………………………....................…9
KOKKUVÕTE.............................................................................................................11
KASUTATUD KIRJANDUS......................................................................................12
Lisa 1. Pildid.................................................................................................................13










SISSEJUHATUS


Käesolevas töös antakse ülevaade kõikvõimalikest vahenditest, mida kasutatakse toidu serveerimisel restoranides ning mujal toitlustusettevõtetes (serveerimiskärud, lauanõud, toiduriistad). Lähemalt on uuritud nii nende otstarvet, mõõte ja mahutavust, kui ka materjali, millest nad on valmistatud jne.










1. SERVEERIMISKÄRUD


Kärusid võib kasutada lauakatsmisvahendite toimetamiseks saali enne selle avamist, portsjonite üheaegseks toimetamiseks saali suurte kliendirühmade puhul ja roogade serveerimiseks .

2. LAUANÕUD


Lauanõud võivad olla portselanist , fajansist, klaasist,metallist, puust ja paberist. Nõud peavad olema hügieenilised, vastupidavad, õige suurusega ja ühes stiilis ning sobima masinpesuks. Nõud peavad vastama serveerimisviisidele ja neid peab olema mugav käsitleda. Lauanõude esmakordsel hankimisel tuleb veenduda, et neid on võimalik hiljem juurde saada. Lauanõu nimetus ei tähenda üksnes nimetusest tulenevat otstarvet, vaid neid võib kasutada ka muude roogade ja jookide serveerimiseks. Tipprestoranid kasutavad firmamärgiga nõusid, mida valmistatakse eritellimusel.
Portselannõud, fajanss - ja keraamilised nõud valmistatakse savist ning põletatakse seejärel kõrgel temperatuuril. Muster ja firmamärgid kantakse nõudele enne põletamist. Portselan ja fajanss on peenkeraamika tooted. Restorani sööma tulnud klient eelistab kas kaunist portselani või kui ta on valinud rahvusrestorani, keraamikat. Viimasel juhul peab kogu serviis olema ühesugune.
Portselanist toodetel on sile pind, kerge löögi puhul kostab kõrge puhas helin ja õhukesed kohad on läbipaistvad. Need omadused saavutatakse kõrgkvaliteetse tooraine ja 1100-1400 kraadise põletustemperatuuriga. Selle tulemusena on portselanist nõud mehaaniliselt ja termiliselt vastupidavad ning nägusad. Olenevalt kasutatava tooraine liikidest ja nende vahekorrast ning valmistamise tehnoloogiast , eristatakse nelja liiki portselani: Aasia -, kõva-, vitro
80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
Vasakule Paremale
Köögis kasutatavad serveerimisvahendid #1 Köögis kasutatavad serveerimisvahendid #2 Köögis kasutatavad serveerimisvahendid #3 Köögis kasutatavad serveerimisvahendid #4 Köögis kasutatavad serveerimisvahendid #5 Köögis kasutatavad serveerimisvahendid #6 Köögis kasutatavad serveerimisvahendid #7 Köögis kasutatavad serveerimisvahendid #8 Köögis kasutatavad serveerimisvahendid #9 Köögis kasutatavad serveerimisvahendid #10 Köögis kasutatavad serveerimisvahendid #11 Köögis kasutatavad serveerimisvahendid #12 Köögis kasutatavad serveerimisvahendid #13 Köögis kasutatavad serveerimisvahendid #14 Köögis kasutatavad serveerimisvahendid #15
Punktid 100 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 100 punkti.
Leheküljed ~ 15 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2012-02-23 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 18 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Nohikud Õppematerjali autor

Lisainfo

köögis kasutatavad serveerimisvahendid
köögis kasutatavad serveerimisvahendid , serveerimisvahendid , köök

Mõisted


Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri


Sarnased materjalid

23
ppt
Köögis kasutatavad serveerimisvahendid slideshow
12
docx
Köögis kasutatavad garneerimistöövahendid
10
doc
Köögis kasutatavad praadimisvahendid pannid
50
pptx
Suurköögis kasutatavad nõud-söögiriistad ja töövahendid
193
docx
Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt
652
pdf
Asjaajamise alused
48
docx
Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD
30
docx
Referaat Teest



Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun