Facebook Like
Hotjar Feedback

Juust (0)

1 Hindamata
Punktid
 
Säutsu twitteris
Juust on piimavalgu ja -rasva kontsentreeritud toode. Juustu valmistatakse kõige enam küll lehmapiimast, kuid selleks sobib ka paljude teiste koduloomade piim, näiteks kitse -, lamba- või pühvlipiim. 
Juustu tootmist võib kirjeldada kui protsessi, mille käigus eemaldatakse piimast vesi, laktoos ja mõned mineraalid , et toota kontsentraat piima rasvast ja valgust. Põhilised juustu komponendid on piim, laap , bakteri kultuurid ning sool. Laap seob piimavalgud ning lõpuks muudab vedela piima pooltahkeks kalgendiks. Kalgendi lõikamisel hakkab eralduma vadak , mis koosneb põhiliselt veest ja laktoosist. Bakterite poolt toodetud hape aitab vadakul kalgendist eralduda ning suuresti mõjutab juustu lõplikku niiskust, maitset ja tekstuuri. 
Nüüd Hollandi tüüpi juustude tootmisest
Kõigepealt siis valitakse piim - juustu tootmiseks igasugune ei sobi, sellele piimale tehakse erinevad keemilised ja mikrobioloogilised analüüsid
Piima ettevalmistamine, pastöriseerimine ning jahutamine kalgendamistemperatuurile
Lisatakse juuretis , seejärel laap ning lisandid (üldjuhul on selleks kaltsiumkloriid)
Piim kalgendatakse (see näeb välja nagu vedel tarretis ), siis hakatakse seda kalgendit lõikama, mille käigus siis eraldub vadak osaliselt. 
Juustu eelpressimine, mille käigus
80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
Juust #1 Juust #2
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2014-05-17 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 16 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor leu Õppematerjali autor

Lisainfo

Juust on piimavalgu ja -rasva kontsentreeritud toode. Juustu valmistatakse kõige enam küll lehmapiimast, kuid selleks sobib ka paljude teiste koduloomade piim, näiteks ka kitse-, lamba- või pühvlipiim.
juust , laap , kitsepiimajuust , vadak , toiteväärtus

Mõisted


Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri


Sarnased materjalid

12
doc
Juust
16
pptx
Juust
30
pdf
Juust
6
doc
Juustud
13
pdf
Juustud
28
pptx
Juustud
17
doc
Juustulaud
5
odp
Feta juust



Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun