Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like


Juuretis ja keedused (0)

1 Hindamata
Punktid
 
Säutsu twitteris

Juuretis ja keedused
Iseseisevtöö
Lauri  Rosin
Juuretis
 Juuretis kujutab ennast kääriva seguna.
 Juuretises  on  nii  piimhappe  kui   alkohoolne  
segu,  seega  toimub  juuretises  üheaegselt 
piimhappe kui ka alkohoolne  käärimine .
 Oluline  on,  et  juuretisse  ei   satuks   jahuga 
või õhust liigselt võõrbaktereid ja metsikuid 
pärmseeni, mis võivad toote rikkuda
Juuretise valmistamine
Toimub  kahes  etappis,   kultiveerimine   ehk  aretustsükkel  ja 
tööstuslik  tsükkel

Algjuuretise saamine, kultiveerimine ehk aretustsükkel

Algjuuretis saab mitut moodi
1. jahust ja veest segu valmistamine;
2. emajuuretise ehk starteri lisamine, tavaliselt kasutatakse 
selleks  käärinud  juuretist  või  puhast  juuretise  kultuuri;
3. juuretise   kääritamine ,  olenevalt  kasutatud  tehnoloogiast 
võib see võtta aega 10–30 tundi.
1. etapp
Aretustsükkel
Rukkileib ; 11%
Rukkijahu ; 44%Vesi; 33%
Keetu  hautis ; 11%

Kääritamise alustamiseks on hea kasutada valmis rukkileiba .

Rukkileib  pannakse  leige  veega   likku .  Kui  on  kõrbenud  osa, 
siis  see  eemaldatakse  enne.  Valmistatakse  hautis  suhtega 
1 : 3 (25 g rukkijahu ja 75 g vett).

Ligunenud  rukkileib  homogeniseeritakse  ja  sellele  lisatakse 
jahtunud  hautis. 

Käärimisaeg 5–6 tundi. Käärimistemperatuur 26–28 °C.
2. etapp
Aretustsükkel
vesi; 20%
rukkijahu; 40%
hautis; 40%
• Hautise võib juba varem valmis teha, 
et see jõuaks suhkrustuda.
• Esimeses   etapis
80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
Vasakule Paremale
Juuretis ja keedused #1 Juuretis ja keedused #2 Juuretis ja keedused #3 Juuretis ja keedused #4 Juuretis ja keedused #5 Juuretis ja keedused #6 Juuretis ja keedused #7 Juuretis ja keedused #8 Juuretis ja keedused #9 Juuretis ja keedused #10 Juuretis ja keedused #11 Juuretis ja keedused #12 Juuretis ja keedused #13 Juuretis ja keedused #14 Juuretis ja keedused #15 Juuretis ja keedused #16 Juuretis ja keedused #17 Juuretis ja keedused #18 Juuretis ja keedused #19
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 19 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2015-03-02 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 5 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor praktikant Õppematerjali autor

Lisainfo

Materjal räägib leiva juuretisest ja ka keedudest,
juuretis , tsükkel , hautis , rukkijahu , käärimisaeg , aretustsükkel , keedud , rukkileib , käärimine

Mõisted


Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri


Sarnased materjalid

7
odt
Jogurt ja keefir
10
odt
Kordamisküsimused-juuretised ja mikroorganismid
2
docx
GMO-meristeempaljundus-biotehnoloogia-juuretis-kloonimine-tüvirakud
8
doc
TÄISPIIMATOODETE TEHNOLOOGIA
8
docx
Pagar
1
docx
Happekohupiima valmistamine
27
doc
Probiootilised piimhappebakterid
7
doc
Juustutehnoloogia kordamisküsimused





Faili allalaadimiseks, pead sisse logima

Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun