Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

JAAPANi kultuur ja tavad (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist

JAAPAN

  • Jaapani kultuur välistab samuti tervitamisel puudutamise, kuid tänapäeval on jaapanlased läänemaailma inimeste pärast viisakalt kasutusele võtnud ka käesurumise rituaali. Jaapani külastajad peaksid teadma, et kohalikud võivad üllatuda, kui neile tervituseks käsi sirutada – nad eelistavad üksteist tervitada sõbraliku naeratusega. Kummardus 45kraadise nurga all. Formaalsetes olukordades on peaga kummardamine lugupidamise väljendus.
  • Linnades tingib ruumipuudus seda, et peaaegu kunagi ei kutsuta külalisi koju ning pidulikke sündmusi tähistatakse restoranides või niinimetatud. ühiskondlikes hoonetes.

 Kui teid peaks jaapani koju kutsutama, siis pidage meeles, et esikus tuleb kingad vahetada tuhvlite vastu, millega kõnnitakse puitpõrandatel. Kui astute tatamile, tuleb ka tuhvlid jalast ära võtta ja astuda tatamile sokkides. Tualeti ukse juures koridoris seisab alati veel üks paar tuhvleid, millega käiakse ainult tualetis. Üle maailma on levinud jaapanlaste leiutis  karaoke , kus spetsiaalsest karaoke seadmest tuleva saatemuusika saatel saab igaüks ise mikrofoni laulda. Et laulu sõnad tavaliselt meeles pole, siis jooksevad need televiisoriekraanil. Karaoke-baare on kõikjal, ka enamikus ööklubides on see võimalus olemas. Kui teie võõrustaja laulab , siis on viisakas talle plaksutada ja teda kiita, isegi kui ta eriti viisi ei pea. Ka teie ise ei tohi keelduda mikrofoni kätte võtmas, kui teid palutakse.
  • Näiteks, kui Jaapanis söömise vahepeal pulki käest ära tahad panna, tuleb need sättida toidu ette laua äärega paralleelselt. Kui pulkade jaoks on eraldi alus, pannakse nad sinna, suupoolne ots alusel. Pulkade püsti jätmine oleks eriti halb, sest see meenutab Jaapani matusetraditsiooni – lahkunu kõrvale pannakse keedetud riis ja sellesse torgatakse pulgad . Jaapani inimesed ütlevad, "Itadaki-masu" enne sööki ja "Gochisou- Same " ja pärast sööki. Need laused tähendavad tänu toidu eest ja samas ka näitavad ära söögiaja alguse ja lõpu. Nuudlite söömise ajal tehakse luristavat häält, kuna siis maitsevad nuudlid paremini ja see on viisakas.
JAAPANi kultuur ja tavad #1 JAAPANi kultuur ja tavad #2 JAAPANi kultuur ja tavad #3 JAAPANi kultuur ja tavad #4
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 4 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2015-06-19 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 5 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor RiinJ Õppematerjali autor
Siin on ära toodud osa Jaanapi kultuurist ja tavadest ja palju muud huvitavat Jaapani kohta.

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
16
doc

Jaapan

.......................................................16 2 SISSEJUHATUS 3 JAAPAN Jaapan on Aasia mandrist itta jääv maa ja riik Kaug-Idas Vaikse ookeani läänekaldal Jaapani saarestikul. Tema lähimad naabrid on Korea, Hiina ja Venemaa. Jaapan koosneb saarteketist, millest nelja suuremat tuntakse ka Jaapani kodusaartena. Jaapan hõlmab ka rühma väiksemaid saari nelja suurima saare ümber ning eemalejäävat Nansei saarterühma, millesse kuulub Okinawa. Jaapan koosneb umbes 3900 saarest, enamus neist on pisikesed. Suuri saari on 4: Honsh (231000 km2), Hokkaido (83500 km²), Kysh (42000 km²) ja Shikoku (19000 km²). Kõigi saarte maismaapindala koos Venemaa poolt okupeeritud Põhjaterritooriumiga (Lõuna-

Geograafia
thumbnail
42
doc

Referaat - Jaapan

GEOGRAAFIA Avinurme Gümnaasium 10.klass JAAPAN Koostaja : Rahel Pihlak Õpetaja : Ene Lüüs Sissejuhatus Mina valisin Jaapani, sest sellest riigist ei teadnud ma varem suurt midagi. Uurimise käigus sain teada palju, nii geograafia vallast, põllumajandusest, energeetikast, metsandusest, riigi valitsemisest, majandusest, haridusest, kultuurist ja religioonist, spordist, muusikast, keraamikast, pühadest, nende igapäevaelu korraldusest, kliimast, usunditest, suurematest linnadest, kalandusest, haridusest, Jaapani ja Eesti suhetest ja ajaloost. Samuti ka uutest

Geograafia



Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun