Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Internetipsühholoogia i küsimused (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist


KORDAMISKÜSIMUSED
Internetipsühholoogiast
  • Virtuaalrevolutsiooni olemusest ja selle mõjust psüühikale.
    Üha enam sõltume tehnoloogiast . Tehnoloogia muudab maailma keerulisemaks. Tehnoloogia vähendab meie vastutust, väheneb ka inimlik lähedus . Järjest rohkem tuleb põgenemist info eest-infostress. Virtuaalne rev toob kaasa muutusi ühiskonnas, kui ka üksikisikus, e-isik. Meie aju ja globaalne aju- internet . Pähe tuupimine asendub õige informatsiooni otsimisega. Virtuaal tegelikus muutub osaks tegelikkusest. Küberruum kui sotsiaalne ruum.
  • Infoühiskond versus industriaal- ja agraarühiskond
    Infoühiskond on protsessor, industriaalühiskond on mootor ja agraarühiskond on põlluharimine . Liiga palju infot, üleküllastatus. Järjest rohkem põgenemist info eest.
  • Internetipsühholoogia aine.-inimese ja kompuutri vaheline kommunikatsioon.
  • Internetipsühholoogia seosest teiste teadustega.- psühholoogia, meditsiin , haridus , sotsiaaltöö , sotsioloogia, juhtimine jne
  • Privaatsuse dimensioonid informatsiooniline ( psühholoogiline ), füüsiline, ekspressiivne( interaktiivne )
  • Aktuaalne ja tajutud privaatsus . Aktuaalne privaatsus- sinu juttu ei salvestata. Tajutud privaatsus- oled kodus.
  • Usalduse dimensioonid. Telefon, näost näkku, foto.
  • Usalduse loomise võimalused internetis. Usaldust loob näost näkku suhtlemine .
  • Flow-kogemuse tunnused ja tegutsemine internetis. Kui psühholoogiline konstrukt ja optimaalne kogemus, sisemine motivatsioon ja nauding , inimene läheb hoogu. Midagi muud ei märka.
  • Suhete algatamine ja nende kulg erinevates saitides. Offline: enne kohtumine , siis suhtlemine Online: enne suhtlemine, siis kohtumine. Online suhete koht:
    Kohtumiste sait versus online kogukonnad (jututoad, mängud, e-mail, diskussioonid, sotsiaalsete ühenduste saidid). Suhete areng oleneb suhtlejate omapoolsetest soovidest
  • Identiteet internetis.
  • Kontakti hüpotees- võrdne staatus, ühise eesmärgi nimel kooperatsioon rivaalide vahel, intiimne kontakt kaaslase paremaks tundmaõppimiseks, autoriteetide toetus loob positiivsed ootused kontaktist. Homogeensuse efekt.
  • Gruppide vahelise kontakti platform (NIC), selle eesmärgid ja tegutsemine. The Net Interngroup Contact (NIC) veebileht rivaalsetele gruppidele. Kontaktieelne protsess ja uurimine . Andmete kogumine. Kontakt ja suhtlemise protsess. NIC täiustamine, uuringud.NIC – F2F kontakt. Lahkheli muutub konfliktiks kui minnakse liiga isiklikuks.
  • Internet kui meedium sex aktiivsuseks-“kuumad” jututoad, “kuulututustahvel”, küberseks, pornograafia mahalaadimine, erootiliste materjalide ostmine , seks info ja nõuannete küsimine, seksiga seotud koolitus, terapeutised sekkumised, seks haridus (reproduktiivne tervis, seks kõrvalekalded, rasestumisvastased vahendid,suguhaigused, menopaus , võimalused suguhaiguste kontrolliks) Internet kui kohtumispaik, truuduse murmine.
  • Isiksuse karakteristikud , mis mõjuvad erinevalt online ja offline suhtlemises. E-isk, kui teises elus tegutseja ;eskapistlik- põgenemine ;avatarina tegutsev;regressiivne- tagasi langemine , lühendite kasutamine, keel muutub lihtsaks. Destruktiivne- hävitav.
  • Interneti kuritarvitamine- probleemidele viitavad tunnused: Veedate palju aega Internetis ja teised tööd jäävad hooletusse, Teie sõbrad arvavad , et Teil on Interneti kasutamisega probleem – olete sõltuvuses, Interneti kasutamisega on tekkinud Teile tõsiseid tagajärgi, Tajute oma Interneti-kogemust tugevalt intiimsena, Peate Internetis veedetud aega saladuses, Ootate kannatamatult ligipääsu arvutile või Internetile, Mida noorem on Teie vanus, seda suurem tõenäosus, et satute sõltuvusse.
  • Interneti sõltuvuse kui häire tunnused. Tolerantsus , Võõrutusnähud, Internetti minnakse ikka sagedamini ja pikemaks ajaks kui kavatseti, Püsiv soov Internetti kontrollida, Suur osa ajast veedetakse Internetis, Tähtsate sotsiaalsete ja tööalaste, rekreatiivsete tegevuste hulk väheneb Interneti kasutuse tõttu, Interneti kasutus jätkub, teades juba olemasolevatest probleemidest, mida Interneti liigne kasutamine on loonud.
  • Interneti sõltuvuse põhjused. Interneti kuritarvitamine on seotud tagasihoidlikkuse, sotsiaalse ärevuse, üksilduse, madala enesehinnanguga , Online kui põgenemine reaalsuse eest, Internet mõjub erinevalt introvertidele ja ekstravertidele.
  • Interneti sõltuvuse ohumärgid tööl. Dissotsatsioon. Ilming kus kaob konkreetne side mälu, liigutuste, teadmuse ja aistingute vahel. Automaatne asjade tegemine.
  • Interneti sõltuvuse tagajärjed. Internetisõltuvus põhjustab:stressi,töötust, vaesust , võõrandumist,sotsiaalset isoleeritust, Internetisõltlaste arv suureneb epideemiliselt.
  • Võimalusi internetisõltuvuse ennetamiseks.
  • Internetipsühholoogia i küsimused #1 Internetipsühholoogia i küsimused #2
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2013-05-15 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 24 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor keirinmi Õppematerjali autor

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    4
    pdf

    Internetipsühholoogia eksam

    Virtuaalrevolutsiooni olemusest ja selle mõjust psüühikale. On tekkinud infoühiskond- üha enam sõltume tehnoloogiast, mis muudab maailma keerulisemaks ja vähendab meie vastutust ning inimlikku lähedust. Mõju psüühikale: meie aju ja globaalne aju on Internet; virtaaltegelikkus muutub osaks tegelikkusest psühholoogilise ruumi laienemine küberruum kui sotsialne ruum kõikjalolek 2. Infoühiskond versus industriaal- ja agraarühiskond 3. Internetipsühholoogia aine. Uurib arvutite ja interneti mõju inimese nii isiklikele, tööalastele kui sotsiaalsetele suhetele ning aitab teadvustada, mida me Internetis ikkagi teeme. Internetipsühholoogia analüüsib emotsionaalse intelligentsuse avaldumisvorme ja mulje kujundamist võrgus ning anonüümsuse mõju inimesele ning inimsuhetele. 4. Internetipsühholoogia seosest teiste teadustega. Psühholoogiaga Meditsiiniga- liigne internetisuhtlus mõju vaimsele sõltuvusele

    Informaatika
    thumbnail
    113
    doc

    TURISMIETTEVÕTTE JUHTIMINE JA PERSONALITÖÖ

    TARTU ÜLIKOOL Pärnu kolledz Gerda Mihhailova TURISMIETTEVÕTTE JUHTIMINE JA PERSONALITÖÖ LOENGUKONSPEKT Pärnu 2011 SISUKORD SISSEJUHATUS 4 1. JUHTIMINE JA EESTVEDAMINE ­ OLEMUS, SEOSED JA MÕISTED 5 1.1 Sissejuhatus ehk juhtimisega seonduvad mõisted...............................................................................5 1.2 Organisatsiooni keskkond juhi pilgu läbi ja juhi töö..........................................................................8 juhid on väga hõivatud ja nad töötavad pingeliselt, ................................................................................12 1.3 Juhtimine ja eestvedamine mõjuvõimu aspektist ...

    Turismi -ja hotelli ettevõtlus
    thumbnail
    937
    pdf

    Erakorralise meditsiini tehniku käsiraamat

    Erakorralise meditsiini tehniku käsiraamat Toimetaja Raul Adlas Koostajad: Andras Laugamets, Pille Tammpere, Raul Jalast, Riho Männik, Monika Grauberg, Arkadi Popov, Andrus Lehtmets, Margus Kamar, Riina Räni, Veronika Reinhard, Ülle Jõesaar, Marius Kupper, Ahti Varblane, Marko Ild, Katrin Koort, Raul Adlas Tallinn 2013 Käesolev õppematerjal on valminud „Riikliku struktuurivahendite kasutamise strateegia 2007- 2013” ja sellest tuleneva rakenduskava „Inimressursi arendamine” alusel prioriteetse suuna „Elukestev õpe” meetme „Kutseõppe sisuline kaasajastamine ning kvaliteedi kindlustamine” programmi Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013” raames. Õppematerjali (varaline) autoriõigus kuulub SA INNOVEle aastani 2018 (kaasa arvatud) ISBN 978-9949-513-16-1 (pdf) Selle õppematerjali koostamist toetas Euroopa Liit Toimetaja: Raul Adlas – Tallinna Kiirabi peaarst Koostajad: A

    Esmaabi



    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun