Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto

Ingver (0)

1 Hindamata
Punktid
Vasakule Paremale
Ingver #1 Ingver #2 Ingver #3 Ingver #4 Ingver #5 Ingver #6 Ingver #7
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 7 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2010-04-15 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 9 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor janely tilk Õppematerjali autor

Märksõnad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
62
doc

Toiduained

muutuvad toidukõlblikuks ilma kulinaarse töötlemiseta ­ heeringlased, lõhelased, makrelllased. Peale vahetu toiduks tarvitamise soolatakse ka kalu, mis lähevad edasisele töötlemisele ­ külmsuitsutamine, vinnutamine. Soolamisviisid on kuivsoolamine, märgsoolamine (soolvees), segasoolamine, erisoolamine (lisatakse väikeses koguses suhkrut ja konservante), vürtsisoolamine (lisatakse suhkrut ja maitseaineid ­ pipar, loorber, ingver, nelk, muskaatpähkel). Olenevalt keedusoola osamassist eristatakse nõrgalt (4...10%), keskmiselt (10,1...14%) ja tugevalt (üle 14%) soolatud kala. Marineeritud kala. Kasutatakse peamiselt heeringlasi. Eelnevalt soolatud või kergelt soolatud kalad valatakse üle marinaadiga, mis sisaldab äädikat, suhkrut, maitseaineid jt. lisandeid. Suitsutatud kala. Suitsutamisel avaldavad konserveerivat toimet suitsus leiduvad

Toitumisõpetus
thumbnail
15
doc

Vürtsid

oksad, südamekujulised lehed ja hõõgveiniga ja ka pikituna jõulusingi tagasihoidlikud õiekobarad. Viimastest kaunistamiseks. Sobib uluki- ja arenevad marjasarnased viljad, mille sealihaga, samuti äädikamarinaadide värvus küpsemise jooksul muutub koostisesse; toimib ka hambavalu rohelisest punaseks, mustaks ja leevendajana. kollakasvalgeks. Pipar on väga aromaatse lõhna ja tugeva maitsega Ingver on valget värvi, täidlase ja ning on parim värskelt jahvatatuna. peene aroomiga juur, mis on eriti armastatud Aasia maades. Müüakse nii Roheline pipar on toores pipramari, värske muhkliku juurikana kui ka pipardest kõige värskema ja kuivatatult jahvatatud kujul. Parim aromaatsema maitsega (mahedam kui värskelt koorituna, jahvatatuna kaotab valge- ja must pipar). Müüakse suure osa oma maitsest

Toiduaineõpetus
thumbnail
27
ppt

Vürtsid

ürdile. Tooreste ürtide maitse on mahedam kui kuivatatutel. Ürte peaks lisama toiduvalmistamise lõpus. Pikem kuumtöötlemine sobib rosmariinile, tüümianile, salveile, loorberilehele. Kasutatavamad ürdid: till, iisop, basiilik, kurgirohi, loorberileht, petersell, koriander, piparmünt, sidrunirohi, sidrunmeliss, oregano e. pune, majoraan, rosmariin, köömen, salvei, estragon, tüümian, murulauk, kasutatavamad vürtsid: aniis, tähtaniis, kadakamari, ingver, kaneel, cajun, kardemon, kurkum, köömen, nelk, pipar, vürts e piment e nelkpipar e vürtspipar, safran jne. Vürtsid on... Vürtsid on teravamaitselised või aromaatsed maitseained, mida saadakse mitmesuguste taimede: Seemnetest (nelk, safran) Koorest (kaneel) Risoomist (ingver) Tuntuimad vürtsid Ingver Aroomilt värske lõhnaga, maitselt vürtsine ja teravalt mõrkjas On olemas ka ingverijuurt Kasutatakse india ja hiina köökides Jahvatatud ingverijuur sobib hästi

Toiduainete õpetus
thumbnail
31
docx

Toiduvalmistamise alused

· Pasta bolognese · Pasta primavera · Pasta carbonara(suitsupeekon) Maitsestamine ja maitseained 1. Maitseained on toiduained, mida kasutatakse jookide,toitude ja küpsesiste täiendamiseks ja parandamiseks ja maitsenüansside lisamiseks. 1. Sool,suhkur 2. Ehtsad või klassikalised vürtsid a. Piprad b. Vürts c. Nelk d. Ingver e. Kaneel f. Safran g. Vanill h. Karrid 3. Maitsetaimed ehk ürdid(kuivatatud kujul) a. Basiilik b. Pune(oregano) 4. Segud 5. Äädikad 6. Essentid,ekstraktid 7. Alkoholid-veinid,õlu 8. Tsitrusekoored 9. Maitseköögivili 10

Toitlustus
thumbnail
30
docx

Referaat Teest

aastane. Hollandi laevastiku edu tõttu Vaiksel Ookeanil, muutus tee Hollandi pealinnas Haagis väga populaarseks. Seda põhjustas ka tee hind (üle 100 dollari naela kohta), mis muutis tee otsekohe rikkuse allikaks. Sedamööda kuidas imporditava tee hulk kasvas, langes aeglaselt hind, vastavalt sellele, kuidas müüdavad kogused suurenesid. Alguses oli tee rahvale kättesaadav apteekides koos selliste haruldaste vürtsidega nagu ingver ja suhkur, 1675ndaks aastaks oli see saadaval juba tavalistes toidupoodides üle kogu Hollandi. Kuna tee tarbimine Hollandi ühiskonnas kasvas tugevalt, vaidlesid doktorid ja ülikoolide autoriteedid tee negatiivsete ja positiivsete kasutegurite üle. ,,Teehereetikutest" avalikkus ignoreeris õpetatud vaidlusi ja jätkas uue joogi tarbimist kuigi vaidlused kestsid 1635ndast kuni umbes 1657nda aastani. Sel perioodil juhtisid Prantsusmaa ja Holland Euroopa teetarbimist.

Toitumisõpetus
thumbnail
14
rtf

Eritoitumine

Munaallergia möödub täiskasvanuks saades. o Kalaallergia ­ võib tekkida kala söömisest, puhastamisest või lõhnast. See allergia vanemas eas ei möödu. Võib põhjustada nahalöövet, oksendamist või isegi anafülaktilise soki. Võib ohustada inimest terve elu. o Maitseaineallergia ­ on ristallergia lõhnaallergia ja õietolmuallergiaga. Maitseained tekitavad vaevusi nii sissehingamisel, söömisel kui kokkupuutel. Allergeensemad on karri, ingver, kaneel, koriander, köömned, pipar, sinep, kurkum. o Meeallergia ­ mesi sisaldab taimede õitolmu (kõige rohkem korvõieliste õietolmu). Uuringute põhjal on mesi ohutu õietolmuallergikute. o Puu- ja köögiviljaallergia ehk taimse päritoluga allergia­ allergiat tekitavad toored viljad. Puuviljadest tekitavad allergiat: õunad, virsikud, banaanid, pirnid, mangod, papaiad jne. Köögiviljadest paprika, naeris, porgand

Toitumisõpetus
thumbnail
4
docx

Maitseained

Maitseained Maitseainete liigitus: · Klassikalised ehk ehtsad vürtsid · Maitseained ehk ürdid · Maitselisandid · Maitseköögiviljad Klassikalised ürdid jagunevad: · Juurelised · Koorelised · Lehelised · Õielised · Seemnelised · Viljalised 1. Juurelised · Ingver · Kurkum (ehk kollajuur) Kasutamine: 1.1. Ingver · Liha- ja kalatoidud · Riis · Taignatooted · Kastmed · Puuviljasalatid · Kuumad joogid 1.2. Kurkum ehk kollajuur · Riis ja pasta · Supid · Kastmed · Majonees · Kala- ja mereannid · Linnuliha · Munad · Aedviljad 2. Koorelised · Kaneel Kasutamine: · Idamaised liharoad · Marinaadid · Magustoidud · Küpsetised · Kuumad joogid · Marinaadid 3. Lehelised · Loorber Kasutatakse:

Toiduaine õpetus
thumbnail
9
doc

HIINA TOIDUD

eesmärgil lõigatakse köögivilii, kalaa ja liha väikesteks tükkideks ning piirdutakse nii lühikese keetmis ja küpsetusajaga kui võimalik. Ka püütakse kõik toiduained hakkida ühe kuju ja suurusega tükkideks, et kõik koostisosad enamvähem üheaegselt valmiksid. 1.Milliseid toiduaineid selles riigis kasutatakse ? · Tofu · Riis · Hiina nuudlid · Seesamiõli · Viievürtsisegu · Porrulauk · Mango · Koriander · Ingver · Bambusevõrsed · Oapasta · Tsillipasta · Tsilliõli · Sojakaste · Seesamiseemned · Austrikaste · Liiliapungad 2.Millised toiduained seal kasvavad ? Kala ja mereannid, linnuliha ja teised lihad, hane ja pardimunad, suur valik erinevatest teraviljadest nuudleid ja pastatooteid. Riis. Peale riisi kuulub põhitoiduainete hulka sojauba, mis on aminohappeid ja Brühma vitamiine sisaldav kaunvili. Sojaubadest tehakse sojaõli,

Toitumisõpetus



Lisainfo

Slaidshow

Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun