Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Igaüks on oma õnne sepp (0)

1 Hindamata
Punktid
õnn - Tuleb kõvasti tööd teha, mitte oodata, et õnn (taevast) sülle kukub
Igaüks on oma õnne sepp #1 Igaüks on oma õnne sepp #2
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2015-04-16 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 7 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Teisy Slavin Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
2
doc

Arutelu - Kas igaüks on oma õnne sepp?

Arutelu: Kas igaüks on ise oma õnne sepp? Koostanud: Mikk Mihkel Kas igaüks on ise oma õnne sepp? Tihtipeale on inimestel tavaks jagada endid kaheks: õnnelikeks ja õnnetuteks inimesteks. Ühed on need, kellel elus kõik õnnestub ja kellel näib kõik olemas olevat, mida nad tahavad, teised aga on nö elu hammasrataste vahele jäänud, keda tabavad ainult ebaõnnestumised. Viimastele tundub, et kõik mida nad ette võtavad, läheb untsu ja nad enam ei üritagi. Kes siis ikkagi on õnnelik inimene?

Eesti keel
thumbnail
1
docx

Igaüks on oma õnne sepp

et inimese elu määrab oluliselt see, kas ta on sündinud niinimetatud õnnesärgis või õnnelikus perekonnas või lihtsalt mingil muul viisil õnnelikus kohas. Ja ka vastupidi - usutakse, et inimese õnnetuse põhjustab just see, et ta on "sattunud" oma elu elama õnnetul ajajärgul. Esmapilgul tundub, et just see seletabki ära õnnelikeks-õnnetuteks jagunemise. Aga mina arvan, et just inimene üksi just otsustabki selle üle kas ta kuulub õnnelike või õnnetute inimeste hulka. Alustades õnne loomist kodust, suhted pereliikmetega ja koduelu korraldus. Edasi koolielu. Valides endale sobiva haridustee ja sellega ka aktiivselt tegeleda. Edasi leida endale sobiv töö ja tegeleda sellega mis teeb sind õnnelikuks. Näiteks käia aktiivselt meeldiva seltskonnaga lihtsalt väljas või teha meeldivaid tegevusi, käia koos väljas söömas, mingitest üritustest osa võtmas, piljardit mängimas jne. Mina arvan, et vanasõna: ,,Igaüks on oma õnne sepp", peab igati paika.

Kirjandus
thumbnail
2
doc

Igaüks on oma õnne sepp

See võib tunduda imelik, kuid inimene peab lihtsalt otsustama, et ta on õnnelik. Kõik on kinni arusaamades ja mõtteviisis. Siit ka ütlus: ,,Õnn on elustiil, mitte hetkeseisund". Selle taga on oma loogika, kui mõelda tagasi evolutsiooniteoora peale. Kui inimene oleks õnnelik hetkeseisundis, siis loomult niigi laisk homo sapiens ei viitsiks üldse enam liigutada ja inimsugu ohustaks väljasuremine. See, mis inimesi õnnelikuks teeb on areng ja pidev eneseteostus. Kui ütleme, et igaüks on oma õnne sepp, siis see tähendab, et ükskõik, mis olukorras keegi on, ükskõik, mida inimene omab, siis ikkagi saab ta areneda sellest situatsioonist paremuse poole ja ennast mingil moel teostada. See tähendab, et igaüks saab olla õnnelik, kui ta vaid mõistab seda põhitõde ja üritab oma olukorda parandada. Tõepoolest igaüks on oma õnne sepp. Kui inimesel pole perekonnast ja sõpradest tekkinud seda sisemist sädet, et suuri

Ühiskonnaõpetus
thumbnail
4
odt

Tsitaadid

(O.D Young) * Kes ei ole kunagi lootnud, ei tunne kunagi meeleheidet. (G. B. Shaw) * Kui inimesed on rikkumata, siis pole seadusi tarvis, kui inimesed on pahelised, siis ei peeta seadustest kinni. (B. Disraeli) * Parem on olla ilus kui hea, kuid parem on olla hea, kui inetu. (O. Wilde) * Inimesed teevad valeraha, kuid palju sagedamini teeb raha valeinimesi. (Jean Paul) * On kolm seletamatus asja : linnu tee taeva all, laeva tee merel ja mehe tee naise juurde. (L. de Vauvenargues) * Igaüks, kes peab ennast asendamatuks, pistku sõrm vette ja vaadaku, milline auk pärast sõrme väljavõtmist sinna jääb. (F. Nietzche) * Parim viis kätte maksta on mitte tasuda samaga. (Marcus Aurelius) * Mida sul ei ole, seda ajad sa igavesti taga, unustades selle, mis sul on. (W. Sheakespeare) * Peab olema vaene, et tunda andmisrõõmu. (G. Eliot) * Sellest, et teist räägitakse, on vaid hullem see, et teist ei räägita. (Marcus Aurelius)

Kirjandus
thumbnail
9
odt

Aforismid

Võib olla rahu ilma rõõmuta ja rõõmu ilma rahuta, kuid mõlemad koos moodustavad õnne. J. Buchan Õnnelik on see, kes on õnnelik oma kodus. L. Tolstoi Vahel ei tule inimesed selle pealegi,et nad elavad õnnelikult. L.de Vauvenargues Õnne saladus seisneb võimes välja minna oma mina ringist. G. W. F. Hegel Õnn on hea tervis ja halb mälu. I. Bergman Õnn on vahepeatus liiga palju ja liiga vähe vahel. C. Pollock Õnn pole eesmärk, vaid eluviis. Tundmatu Iga inimene on oma õnne sepp. Appius Caecus Naudi end; on juba hiljem kui sa arvad. Hiina vanasõna Tarkuse kunst seisneb selekteerimisoskuses. William James Seda, kes ei võta nõu kuulda, ei saa ka aidata. Benjamin Franklin Sina oled enamiku Sinuga juhtuvate asjade põhjus. Nikki Lauda Kus pole puudu tahtest, seal ei tule puudu ka võimalustest. Hispaania vanasõna Õnnelik on see, kes enda laitmist kuuldes, võib seda enda parandamiseks kasutada! Shakespeare

Kirjandus
thumbnail
60
docx

Mõtteterad

Keskmise tasemega õpetaja räägib. Hea õpetaja selgitab. Väga hea õpetaja näitab. Suurepärane õpetaja innustab. Tuleb teha seda, milleks sa end võimeliseks ei pea. Ärge kunagi kahetsege. Kõik hea on imetore. Kõik halb on kogemus. SISUKAID SENTENTSE Keegi ei vaidleks iialgi, kui kõik temaga nõus oleksid. Ta armastab iseennast ja selles tundes ei ole tal ainsatki konkurenti. Esineb olukordi, kus lolluste rääkimine on ainuke tark tegu. Kui igaüks teeks nii palju, kui ta lubab ja räägib, siis ei tarvitseks enam kellelgi midagi lubada ega rääkida. Kõige ohtlikum on vägisi targaks tehtud loll. Arukas suudab ka lolli mängida, lollil arukat mängida on aga hoopis raskem. Naeratus teeb inimese rikkamaks, aga kuhu sa selle rikkusega ikka lähed. AFORISMID ELU: Elu pole selleks, et hädaldada ja nutta, vaid selleks, et võidelda ja võita!

Kirjandus
thumbnail
54
doc

Tsitaadid

Üksindus on nagu dieet - lühiajaliselt kasulik, kestma jäädes aga eluohtlik. See, kes on rahulik, ei sega ennast ega teisi. Haamriga mehele paistab kõik naelana. Tarkus on nagu jõgi - mida sügavam ta on, seda vähem häält ta teeb. Pole olemas kirega võrdset tuld, pole olemas vihkamisega võrdset pahet, pole olemas rahuga võrdset õnne. Ainult piisavas pimeduses näed sa tähti. Mis on meie taga ja mis on meie ees, on tühiasjad võrreldes sellega, mis on meie sees. Ükskõik, kas sa arvad, et suudad, või arvad, et ei suuda, tõenäoliselt on sul õigus. Viga on alguses kerge parandada, kuid raske märgata, aja möödudes aga kerge märgata, kuid raske parandada. Kui teed sõbrale teene - unusta see,

Kirjandus
thumbnail
4
doc

Mõtteterad(aforismid)

*Raskeim asi siin elus on õppida, milliseid sildu ületada ja milliseid põletada... *Igas elus on vähemalt Üks hetk, mis nõuab hüpet tühjusesse. *Paratamatult võtab elu parimad liiga vara ning mulle paistab, et seal teisel pool on headest hingedest puudu. Võiks öelda, et elu naerab meie üle: me oleme elu klounid. " *Elu on joonistamine, ilma kustutuskummita... *"22 miljonäri ja ainult üks pall." Õnn *Kas ei ole nii, et igaüks teeb oma valikud ning õnne/õnnetuse ise? See valik sisaldab ka valikut, kellega käib väljas, kellega seksib, kellega joob, kellega reisib, kellega küpsetab koos kooki jne.. *Ebaõnnestumine ei tähenda, et sa oled ebaõnnestuja... See tähendab, et sa pole veel edu saavutanud.. *Õnnetus ei hüüa tulles. Õnnetus tuleb sulle vaikselt selja taha, paneb käe õlaleja küsib: "Kas teeme ka midagi?" :P *Enamik inimesi on täpselt nii õnnelikud, kui õnnelikud nad on otsutanud olla.

Eesti keel




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun