Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Hotelli omandivormid (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist

  • Hotellide omandivormid ja –juhtimisstruktuurid.


    „Omanik“ ja „juht“ ei pruugi alati tähendada ühte ja sama isikut. Väiksemates kohtades tegutseb omanik ka sageli juhina , kuid suurtes hotellides või ketihotellides täidavad neid ülesandeid erinevad inimesed. Laias laastus on omandivorme kaks:
    • sõltumatud hotellid – täiesti iseseisvad ettevõtted, st. teistel ettevõtetel pole selles hotellis omandust. Eraisikud omavad ja juhivad suurt hulka majutusasutustest. Tüüpiliseks näiteks on perehotellid. Peamine eelis eraomanduse juhtimisel on see, et omanikul on täielik kontroll kõikide hotellis toimivate poliitikate ja protsesside üle, veel iseseisvus , paindlikkus – suudab turu olukorraga kiiresti kohaneda. Lisaks sellele on võimalus teenida jagamatut kasumit ning otsustusprotsessid on vabad bürokraatiast. Peamiseks nõrgaks küljeks on suur risk ja isiklik vastutus - et omanik võtab enda peale täieliku riski, mis selle kinnisvaraga seotud on (ka kinnisvara laiendamise ja arendamisega seotud probleemid – vaba kapitali on vähem). Halbadel aegadel ei pruugi jätkuda finantsvahendeid. Samuti ei saa individuaalsed omanikud osaleda rahvusvahelistes reklaamikampaaniates ja reserveerimissüsteemides – mis on suureks puuduseks võrreldes ketihotellidega.
    • Ketihotellid – ühes omandis olevad hotellid. Ketihotellid kannavad tihti sama nime ja juhtkond peab saatma aruanded peakontorisse. Ketihotellid võivad jaguneda kohaliku ettevõtte omandusse kuuluvateks hotellideks või siis rahvusvahelisse hotelliketti kuuluvateks hotellideks.

    Maailma 50 juhtivat hotelliketti omavad kokku ~5 miljonit tuba keskeltläbi 35 000 hotellis. Suurim on: Cendant Corporation – USA-s, veel on Bass Hotels &Resorts – London, Marriott International – Washington, Accor – Prantsusmaa jne.
    Hotellikettidesse tavaliselt kuuluvad hotellid, mis on kas omanikfirma omanduses või siis omanikelt renditavad hotellid. Hotellikettide eelisteks võib pidada rahalist kokkuhoidu ( reklaam , turundus , laenud jm., samuti kaupa ostes – hulgi on odavam). Puudusteks aga: kommunikatsiooni keerukus ( vahemaad ). Et toimida
  • Hotelli omandivormid #1 Hotelli omandivormid #2
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2009-01-31 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 31 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor krikar Õppematerjali autor

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    8
    doc

    Rahvusvahelised hotelliketid

    ning kui palju punkte kogub ­ mida rohkem kogub punkte, seda meeldivamaks muutub kliendi peatumine hotellis. 2 Scandic Scandic Hotels on põhjamaade juhtiv hotellikett, mis on osa Hilton International Grupist. Scandicu võttis üle 2001 aasta suvel Hilton kaubamärk. Hilton on esindatud 50 riigis. Talle kuulub 1900 hotelli, konverentsikeskused ja kasiinod. Scandic hotellid asuvad Eestis, Itaalias, Rootsis, Norras, Soomes, Taanis, Saksamaal, Belgias, Hollandis ja Leedus. Eestis on kolm Scandicu hotelli: Scandic Hotell Ranna, Scandic Hotell Santa Barbara ja Scandic Hotell Palace. Scandic hotellides on teretulnud nii äri- kui ka puhkusereisijad. Nende eesmärgiks on pakkuda kliendile alati rohkem, kui ta oodata oskab, ning väiksemate kulutustega , kui ta arvestanud on

    Klienditeenindus
    thumbnail
    30
    doc

    Majutuse eksam

    1. Mis on majutustoode? On klendi elamus, kogemus, mulje, mis kujuneb paljude komponentide koosmõjul, nagu majutuskoha asukoht, keskkond, interjöör, eksterjöör, teenuste valik ja tase, teenindajate profesionaalsed oskused ja välimus, hotelli imago.söök, jook, , lõhnad, materjalid, värvid mööbel disain.rahuldus ja turvatunne. Külastuseelne koha tellimine, sisseregistreerimine saabumisel, väljaregistreerimine lahkumise, pakihoid,arveldamine, puhtus ja kord, külalislahkus, toitlustamine, muud teenused, bassein, juuksur, kauplused rõivaste puhastus, jne. Majutustoode on kompleksne sulam erinevatest teguritest, mis üksteise koosmõjul peaksid meelitama külastajaid seda tarbima.

    Majutus
    thumbnail
    4
    doc

    Hotellimajanduse alused - hotelliosakonnad

    tegevusele, maksude tasumine, investeeringud, eksport, statistikaametile vajalik finantsinformatsioon, tööhõive. 3. Majutuja hotellikülastuse saab tinglikult jaotada 4 osaks, mille kohta kasutatakse mõistet KLIENDITEEKOND või klienditsükkel. Nimeta 4 klienditeekonna osa: (4 p) ja külastaja peamisi tegevusi klienditeekonna eri osadel (4p). 1) Vastuvõtt- registreerimine,arveldamine 2) Hotelli interjöör- väljanägemine, teenused, võimalused 3) Majutusosakond- majutsettevõtte toad, välimus,puhtus, mugavus 4) Toitlustusosakond- hotelliklientide toitlustamine Klienditeekond algab kliendi esmasest kontaktist sihtkoha ( maa, regioon, maakond, vald, linn, jne) ja majutuskohaga ehk juba esimesest kokkupuutepunktist hotelliga. 4. Milliste kriteeriumide alusel liigitaksid sina majutusettevõtteid Eestis, et külastajale oleks arusaadav

    Hotellimajandus
    thumbnail
    2
    doc

    BookIT ERD mudel ülesanne

    Koostada ERD mudel, mis rahuldab all pool kirjeldatud tingimusi. Skeem tuleb joonistada ainut infoloogilisel tasemel st. olemite omadusi pole vaja kirjeldada. Aga kes seda selguse mõttes soovib teha see võib seda teha. Meil on hotelli broneerimisteenuse vahendamise veeb: www.bookit.com. Meie klientideks on ühelt poolt hotellid, kes pakuvad ööbimiskohti ja teiselt poolt eraisikud, kes broneerivad ööbimiskohti ja lähevad hotelli lõpuks ka ööbima. Hotellide omanikud saavad meile ennast klientideks registreerida. Hotellide omanikud on juriidilised isikud: ettevõtted või FIE-d (füüsilisest isikust ettevõtjad). Iga registreerinud juriidiline isik registreerib endale üks kuni mitu kasutajat. Kasutajatest mõned on administraator-kasutajad, kes saavad hallata teisi kasutajaid ja hotellide kirjeldusi. Iga omaniku kasutajad saavad tegeleda ainult selle kasutaja hotellidega - ühel omanikul võib olla mitu hotelli.

    Andmebaasid



    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun