Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Hispaania toitumistava (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist


Hispaania  toitumistava
Köök
Hispaania  on kuulus oma köögi, õigemini oma erinevate regioonide 
köökide poolest, millele on avaldanud mõju kohalik kliima ja 
kombed
Toitumistavad on küll piirkonniti veidi erinevad, kuid oma 
kvaliteedilt ning mitmekesisuselt on hispaania köök üks parimaid 
maailmas
 Üldiselt võib hispaania köögi kohta öelda seda, et toitu 
armastatakse veinis hautada(lõuna- ja lääneosas punases ning valges 
veinis idas), lambajuustuga vormiroogi ja grillimist.
Kõigi hispaania köökide eripäraks on rohke värske  salvei , tomatite, 
pipra , oliivide ja baklašaanide küllus ning palju peenestatakse 
kreeka pähkleid
 Tunda on traditsioonilise Lõuna-Prantsusmaa ja Kreeka köögi 
tugevat mõju. 
Rahvuslikud toitumistavad
juuni
Puu- ja  aedviljad : maapirnid (artiśokk), lillkapsad, prantsuse oad,  spinat , kurk , escarole,  
aedsalat  (lettuce), herned,  maasikad , metsmaasikad,  kirsidvirsikud , aprikoosid, vaarikad, 
mandlid ,  "peres de  Sant  Joan" - väikeste pirnide valik
juuli
Puu- ja aedviljad: prantsuse oad,  pipar , tomatid, kurk,  escarole, aedsalat, spinat, kirsid, 
virsikud, vaarikad, viigimarjad, melonid, arbuusid 
august
Vasakule Paremale
Hispaania toitumistava #1 Hispaania toitumistava #2 Hispaania toitumistava #3 Hispaania toitumistava #4 Hispaania toitumistava #5 Hispaania toitumistava #6 Hispaania toitumistava #7 Hispaania toitumistava #8 Hispaania toitumistava #9 Hispaania toitumistava #10 Hispaania toitumistava #11 Hispaania toitumistava #12 Hispaania toitumistava #13
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 13 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2014-03-03 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 14 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor jansks Õppematerjali autor
Hispaania toitumistavad. Hispaania toidud ja joogid koos piltidega

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
15
ppt

Hispaania rahvusköök

Vahemere köök Väga tervislik Road pakuvad esteetilist naudingut. Vahemere dieet - nisu, oliivid ja vein. Lisanduvad veel muud toiduained - riis, küüslauk, köögivili ja maitseroheline, juust ja jogurt, kala, liha, munad ja puuvili. Andaluusia köök Paljude erinevate köökide segu. Puu-ja köögiviljad. Mitmekülgne sealihatoitude valik Väga maitsvad desserdid. Supid, eriti köögiviljasupid ( gazpacho) ja toidud keedetud lihast. Tuntumad Hispaania toidud paella (riis mereandide ja tükeldatud lihaga), gazpacho (mitmesugustest aedviljadest külm supp), sobrasada (pikantne vorst), sempanadillas (väikesed teravamaitselised või magusad pirukad), cocamallorquina (pitsasarnane suupiste), tortilla (omlett). Paella Magustoidud Ensaimadas (Mallorca magus kook) Crema Catalana ( karamellipuding) Mandlikreemiga pirukad. Crema Catalana Ensaimadas Kohvid

Hispaania keel
thumbnail
8
doc

Maailma köögid

KOOL ENDA NIMI MAAILMA KÖÖGID Referaad Juhataja: NIMI AASTA 2007 Hispaania köök 1 Hispaania köök on tüüpiline Vahemere maade köök, mida iseloomustab maitserohelise, tomatite, baklazaanide, pipra ja oliivide rohkus. Kuna Vahemere maade road on sarnased, võib nii mõnigi hispaania hõrgutis meenutada itaalia või prantsuse köögi toite. Hispaania köök on väga lihtne, siin domineerivad aed- ja juurviljad talupoegade söögilaualt ­ sibul, küüslauk, pipar, maitseroheline. Maitseaineid tarvitavad hispaanlased mõõdukalt, üksnes safranit pannakse toitudele palju. Kuna temperamentsed hispaania kokad armastavad rahvustoidu valmistamisel eksperimenteerida, on igal roal hulgaliselt eri variante (raske on mõista, milline neist on põhiline). Sellel maal serveeritakse mitmesuguseid salateid ja aedvilju praetult

Kokandus
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

Programm „Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013“ SIRJE REKKOR ANNE KERSNA ANNE ROOSIPÕLD MAIRE MERITS TOITLUSTUSE ALUSED KOHANDANUD: ANA KONTOR 2013 1 SISUKORD 1. Toitlustusettevõtete ja teenuste liigid 4  Toitlustusettevõtete tüübid ja äriideed 4  Kiirtoiduettevõtted 6  Kohvikud 8  Sööklad ja teised suurköögid 10  Restoranid 13  Baarid 19  Catering-ettevõtted 21 2. Toitumise alused

Analüüsimeetodid äriuuringutes
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

Kõige kiiremini kasvavad piirkonnad on LõunaAasia, Lääne ja Kesk Aafrika, Ida Aafrika, KeskAmeerika ja KaguAasia. Kõige rohkem turiste suundub 2030. aastal KirdeAasiasse, KaguAasiasse, Lõuna ja Kesk Euroopasse, LähisItta ja Kesk ja IdaEuroopasse. 32. Peamised turismisihtkohad Turismipiirkonnad Euroopa, Põhja Ameerika, Kesk Ameerika, Lõuna Ameerika, Aafrika, Aasia, Lähis ja Kesk Ida, Austraalia ja Okeaania - populaarsed sihtkohad 2010 a. Prantsusmaa, USA, Hiina, Hispaania, Itaalia, UK, Türgi, Saksamaa, Malaisia, Mehhiko ü Prantsusmaa ü USA ü Hispaania ü Itaalia ü Hiina ü UK ü Mehhiko ü Venemaa 15 ü Kanada ü Saksamaa PõhjaEuroopa ÜRO liigituse järgi selle regiooni koosseisu kuuluvad Island, Norra koos kuuluvate temale Svalbardi ja Jan Mayeniga, Rootsi, Soome koos temale kuuluva Ahvenamaaga, Taani koos kuuluvate temale Fääri saartega, Eesti, Läti ja

Turismiettevõtlus



Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun