Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto

Hiina köök (1)

5 VÄGA HEA
Punktid
Vasakule Paremale
Hiina köök #1 Hiina köök #2 Hiina köök #3 Hiina köök #4 Hiina köök #5 Hiina köök #6 Hiina köök #7 Hiina köök #8 Hiina köök #9 Hiina köök #10 Hiina köök #11 Hiina köök #12
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 12 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2010-01-31 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 57 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Õppematerjali autor

Kasutatud allikad

Märksõnad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
10
doc

Hiina Köök

Pärnumaa Kutsehariduskeskus HIINA KÖÖK Koostajad: Marleen Alle Helena Vahar Ron-Jürgen Kuld K-12A PÄRNU 2013 Hiina Hiina Rahvavabariik on 9,5 miljoni ruutkilomeetrine ning 1,3 miljardi elanikuga riik, mille juhtiv ja suunav jõud on Hiina Kommunistlik Partei. Pealinnaks on Peking. Ajaloolised Hiina pealinnad on olnud põhiliselt idas. Kõige tuntumad on Nanjing, Peking, Xi'an ja Louyang. Riigikeeleks on hiina keel. Ametlikud keeled on olnud ka mongoli keel ja mandzu keel. Hiina asub Aasias. Ta piirneb 14 riigiga. Need on Afganistan, Bhutan, India, Kasahstan, Kõrgõztan, Laos, Mongoolia, Myanmar, Nepal, Pakistan, Põhja- Korea, Tadzikistan, Venemaa ja Vietnam. Hiina kuulub sotsialistlike riikide hulka, Rahvavabariigi reziimi on nimetatud ka autoritaarseks

Kultuurilugu
thumbnail
25
doc

Hiina köök

SISUKORD SISSEJUHATUS.................................................................................................................................2 1 HIINAST JA HIINA KÖÖGIST......................................................................................................3 1.1 Ajaloost.....................................................................................................................................3 1.2 Arenenud ühiskond...................................................................................................................3 1.3 Igapäevased kombed.....................................................................

Toitlustusettevõtte töö...
thumbnail
16
pptx

HIINA KÖÖK

Pekingi ehk PõhjaHiina köök Shanghai ehk IdaHiina köök Sichuani ehk LääneHiina köök Tavad Toitude maitsestamine ja tükeldamine peab olema tehtud köögis ­ lauas maitseainete või noa kasutamine on barbaarne Lauale pannakse korraga palju eri roogi üsna väikestes nõudes ­ igaüks valib, mis meeldib Hiinas kuulub heade tavade hulka süüa riisikauss viimse kui terani tühjaks Pulkade ajalugu Mõned Hiina õpetlased usuvad, et esimesi söömispulki ei kasutatud mitte söömisel vaid toidu valmistamisel Väikesed toored toidutükid pakiti lehtedesse ning kepikeste abil pandi kuumad kivikesed selle pakendi sisse. Sel moel toitu küpsetades ei põletanud kokk end ära. Hilisemal ajal kasutati neid pulki selleks, et keedupotist toidutükikesi välja tõsta Pulgad Söögipulgad võeti kasutusele juba 5000 aastat tagasi

Toitlustus
thumbnail
12
ppt

India köök

Piirkondlikud erinevused Lõunapoolsetes osariikides süüakse kergemaid roogi, muuhulgas ohtrasti riisi ja läätsi ning igasugust taimetoitu. Vaagnate asemel pakutakse roogi banaanilehtedelt. Araabia merega piirneva lääneranniku, eeskätt Goa köök kannab siin valitsenud portugallaste köögi märke. Veise- ja sealiha on lubatud, tuntud on veiniäädikas ja tomat igasugusel kujul. Idaranniku ehk Bengali köök on teistest täiesti erinev Birma, Hiina ja Tai tugevate kulinaarsete mõjutuste tõttu. Kala ja mereande on palju saada ning neid süüakse ohtrasti. Kanacurry 1 keskmine broiler 3 sl õli 2 sibulat 2 suurt kõva õuna 2 küüslauguküünt 0,5 tl jahvatatud kaneeli 0,5 tl jahvatatud muskaati 2 tl karrit 2 tomatit 1 purk kookospiima 2 sl sidrunimahla 1 dl rõõska koort Aja õli suures hautamisnõus keskmisel kuumusel tuliseks, lisa peenestatud sibul, tükeldatud õun,

Kokandus
thumbnail
7
docx

Mehhiko köök

Sissejuhatus Kursusetööga saame kogemusi iseseisva toitlustusalased uurimisprojektis. Antud töös kasutame õpitud teadmisi toitlustuse valdkonna õppeainetes nagu näiteks toiduvalmistamine ja menüü planeerimine ning hinnakujund, toitlustusettevõtte korraldus ja serveerimisõpetus. Kursusetöö teemaks valisime Mehhiko köögi, mis keskendub kommetele, tavadele ja toidukultuurile. Kursusetöö peamiseks ülesandeks oli planeerida üritus valitud sihtrühmale. Selle üritusega tutvustame oma külalistele Mehhiko kombeid ja toidukultuuri, mida läheb vaja neil teada edaspidises elus. Üritus sisaldab kolme käigulist õhtusööki , mille juurde kuuluvad joogid ja aktiivne vabaaja veetmine. Määratlesime ära serveerimis viisi ning koostasime kolme roa kohta tehnoloogilised kaardid. Kursusetöös leiate veel valmistatava eelroa energia- ja toitaine sisalduse tabeli. Seal on välja toodud kui palju valke, süsivesikuid ja rasvu sisaldab antud roog. Juured Mehhiko köök põhineb

Köögi õpetus
thumbnail
10
docx

India köök

TARTU ÜLIKOOL Pärnu kolledz Turismiosakond INDIA KÖÖK Pärnu 2013 SISUKORD 2 SISSEJUHATUS 3000 km pikkuselt põhjast lõunasse sirutuv India on koduks enam kui miljardile eri rahvusrühmadesse ja kuuluvatele ning erinevais keeltes kõnelevale inimesele, kelle igapäevase elu ja söögiharjumuste üle valitsevad väga mitmed usundid. See teeb Indiast kulinaarse paabeli, mis pakub nagu küllussarvest erinevaid maitseid, söögikombed ja toidueelistusi, mis vahelduvad sõltuvalt geograafilisest piirkonnast, elanikkonna jõukusest ning nende kultuuri- ja usutavadest. Referaadi eesmärk on teha ülevaade India köögi peamistest toidudest, jookidest ja ka kommetest. Uurimisülesanded: · anda ülevaade India köögi ajaloost; · anda ülevaade India peamistest toitudest, jookidest, maitseainetest; · selgitada välja toiduvalmistamise iseärasused; · anda ülevaade lauakommetest; · India inimestele Eesti rahvustoitude soovitamine. Töö koosneb üh

Rahvusköök
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

Ø Suurenev nn maailmakodanike arv noored, kes reisivad üksi või sõpradega Ø Nõudlus maaturismi järele 14 Turism areneb globaalselt ning suurem hulk reisijaid on vaja kuhugi `ära paigutada' Euroopa ja PõhjaAmeerika kui piirkondade osakaal väheneb maailmaturul Vaesed piirkonnad Aafrikas ja LõunaAasias näitavad aeglast kasvu; Lõuna Ameerika on kõrvale jäänud IdaAasia ja Vaikse ookeani piirkond kasvab: a. Hiina kui TOP 10 globaalne sihtkoht b. Siseturismi piirkond (TaiSingapurIndoneesiaJaapanAustraaliaHiina) c. Külastajad Euroopas ja PõhjaAmeerikast 2010 oli maailmas 940 mlj ja 2011. a oli turistide arv maailmas 980 mlj kõige rohkem saabus turiste 2011 a. Euroopasse (51% kõigist saabujatest), seejärel Aasiasse ja Vaikse ookeani piirkonda (22%) viimases oli ka kasv kõige kiirem 2012. aastaks ennustatab UNWTO üldist kasvu 34 % UNWTO prognoos 2020

Turismiettevõtlus
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

Kiirtoitlustusettevõtted Kiirtoitlustusettevõtted on kaasaostukohad ehk take-away-tüüpi ettevõtted. Kaasaostukohad on ettevõtted, kust ostetakse toitu kaasa koju või töökohale. Sellised ettevõtted on bensiinijaamades, lennu-, rongi- ja bussijaamades, 5 kaubanduskeskustes ja mujal. Kaasaostmiseks müüakse hamburgereid, salateid, friikartuleid, võileibu, täidetud pikki saiu, pitsalõike, tortillasid, hiina kiirtoite jne. Toidud pakitakse karpidesse või paberpakenditesse, millest neid on hea süüa. Take-away-tüüpi ettevõtetes on teiste toitlustusettevõtetega võrreldes  teenus lihtne;  teenindus kiire,  hinnad soodsad. Kiirtoitlustusettevõtete äriidee (mida? - kuidas? - kellele?) võib olla väga mitmekesine. See võib olla hod-dogi kärust kuni väga moodsate restoranideni. Kiirtoiduettevõtetes on enamasti

Analüüsimeetodid...



Lisainfo

Selles referaadis on juttu Hiina köögist. Siit saab teada infot Hiina asukoha, Hiina köögi põhinõude, traditsioonilise Hiina toidusedeli, peamiste toiduainete kasutamise, tavade, erinevate söögikordade, köögikultuuride regioonide ja söömispulkade kohta. Samuti on kirjeldatud ka kuulsamaid Hiina toite ja lisatud ka mõned Hiina köögi retseptid.

Meedia

Kommentaarid (1)

tsikigirl profiilipilt
tsikigirl: asjalik material .
20:33 15-06-2011



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun