Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Folklooriüritused tänapäeva Eestis (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist


Folklooriüritused tänapäeva Eestis
Eesti Laulupidu
Eesti laulu-­ ja tantsupidu on kantud UNESCO vaimse kultuuripärandi nimekirja. Iga viie aasta tagant toimuvast peost võtab veidi üle miljonilist rahvaarvu arvestades osa iga kümnes eesti keelt kõnelev inimene.Eesti laulupeotraditsioon sai alguse 19. sajandil muudki Euroopat haaranud rahvusliku ärkamisaja innustusest. Esimene üldlaulupidu toimus 1869 Lõuna-­Eesti keskuses ja Eesti suuruselt teises linnas Tartus. Ehkki laulu­ ja tantsupeod käivad eestlaste jaoks täna lahutamatu paarina kokku, said tantsupeo traditsioonid alguse alles 1934. Aastal.Alates 1928. aastast on võimsate laulupidude toimumispaigaks Tallinna Lauluväljak , mis täitub kümnete tuhandete rahvariides lauljatega sadade kooride koosseisus. Lisaks lauljatele osalevad laulupidudel pillimängijad . Laulupeo kontserte käib vaatamas umbkaudu sada tuhat inimest.
Lisaks
Folklooriüritused tänapäeva Eestis #1 Folklooriüritused tänapäeva Eestis #2
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2015-12-06 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 1 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Kati96 Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
6
docx

Traditsioonilised kultuuriga seonduvad üritused Eestis

SÜNDMUS- JA KOOSOLEKUKORRALDUS Traditsioonilised kultuuriga seonduvad üritused Eestis Pärnu 2011 Koostasid: TÜ Pärnu kolledzi 2. kursuse üliõpilased Liivi Hiienurm , Kati Kalden ja Janika Laas Käesolevas referaadis kirjutatakse traditsioonilistest kultuuriga seonduvatest üritustest Eestis. Mõistmaks traditsioonilise kultuuriga seonduva sündmuse sisu on vaja kõigepealt mõista, mis on traditsioon, mis on kultuur ja mis on üritus. Esialgu seletataksegi lahti nende kolme mõiste sisu. Järgnevalt selgitatakse traditsiooniliste kultuuriga seonduvate sündmuste olemust ja eripära, tuuakse näiteid konkreetsetest sündmustest Eestis ja ka kultuurisündmuste eripäraga seonduvaid näiteid mujalt maailmast.

kultuurid ja kombed
thumbnail
15
doc

Uurimustöö: Viljandi folgi areng läbi aegade

Viljandi pärimusmuusika festivali areng läbi aegade Uurimustöö Õpilane: Klass: Juhendaja: Tallinn 2010 Sisukord Sissejuhatus.......................................................................................3 Viljandi pärimusmuusika festivali areng......................................................4 1993................................................................................................4 1994................................................................................................4 1995................................................................................................4 1996.............................................................................................

Uurimustöö



Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun