Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Eriala kahjulikud mõjud tervisele ja tervistkahjustavate mõjude vähendamise võimalused (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Mida saad teha sina?
  • Mida saad teha sina?
  • Mida saad teha sina?
  • Mida saad teha sina selle vältimiseks?
  • Mida saad teha sina selle vältimiseks?
Eriala kahjulikud mõjud tervisele ja tervistkahjustavate mõjude vähendamise võimalused #1 Eriala kahjulikud mõjud tervisele ja tervistkahjustavate mõjude vähendamise võimalused #2 Eriala kahjulikud mõjud tervisele ja tervistkahjustavate mõjude vähendamise võimalused #3 Eriala kahjulikud mõjud tervisele ja tervistkahjustavate mõjude vähendamise võimalused #4 Eriala kahjulikud mõjud tervisele ja tervistkahjustavate mõjude vähendamise võimalused #5 Eriala kahjulikud mõjud tervisele ja tervistkahjustavate mõjude vähendamise võimalused #6
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 6 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2013-10-17 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 11 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor 6252425 Õppematerjali autor

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
8
odt

Tööohutus

Minu elukutsega seotud tervistkahjustavad tegurid hotelli-, restorani- ja toitlustussektoris Referaat Juhendaja: Kõrghooajal toimunud tööõnnetuse suur majanduslik kahju 200 000-eurose aastakäibega restorani kokk libastus katkisel põrandaplaadil. See toimus kõrghooajal ja tema asendaja leidmine võttis aega. Kahju oli kokku 11 830 eurot. Enamikku tööõnnetusi on võimalik ennetada tõhusa koolitusega ühendatud hea juhtimise ja järelevalve abil. Tööõnnetuste ennetamine on lahutamatu osa eduka ettevõtte juhtimisest. Tööandjad saavad enamikku tööõnnetusi ja kutsehaigusi ennetada, tuvastades ja kõrvaldades töökoha ohud või vähemalt minimeerides nende mõju. Libastumised, komistamised ja kukkumised Libastumised, komistamised ja kukkumised on kõige tavalisem tööõnnetuste põhjus hotelli-, restorani- ja toitlustussektoris,

Turism
thumbnail
12
doc

Eriala tervistkahjustavad mõjud ja nende vähendamise meetodid

................................................10 KASUTATUD KIRJANDUS.............................................................................................................12 2 SISSEJUHATUS Töökeskkond on ümbrus, milles inimene töötab. Töökeskkonnas toimuvad füüsikalised, keemilised, bioloogilised, füsioloogilised ja psühholoogilised ohutegurid. Töökeskkonna ohuteguriteks võivad olla müra, tolm, kahjulikud gaasid, valgustuse puudused, õhu temperatuur, füüsilise töö raskus. Tööõnnetust võivad põhjustada ka masinate ja seadmete liikuvad või teravad osad. Ohutegurite olemasolu sõltub töö ja tehnoloogiliste protsesside iseloomust, kasutatavate seadmete korrasolekust, kaitsevahendite piisavusest ja kasutatavate materjalide omadustest. Käesolevas referaadis on juttu toitlustuse valdkonnas töötamise tervistkahjustavatest mõjudest ning nende vähendamise meetoditest.

Tööohutus ja tervishoid
thumbnail
14
docx

Erialaga seotud tervistkahjustavad tegurid ja tegurite mõju

risk, sest nende töö sisaldab tihti seismist pika aja vältel ja töötamist ebamugavas asendis. Suur osa nende tööst on füüsiliselt koormav, stressirohke ning tööpäevad on pikad. Lisaks kasutatakse palju hooajalisi ja noori töötajaid, kellel ei ole aega tööga kohaneda või kes ei ole veel tööelus kogenud. [Euroopa Tööohutuse ja Tervishoiu Agentuur: http://osha.europa.eu/et/sector/horeca/accident_prevention_html] 2.5 Müra Mürataseme vähendamise eest vastutavad ka masinate ja seadmete tootjad. Direktiivi 98/37/EÜ kohaselt peavad masinad "olema konstrueeritud ja valmistatud nii, et masina tekitatavast õhumürast tulenevad ohud oleksid vähendatud miinimumini". Söögitegemise hääled, piiksuvad signaalid, nõudepesumasinad, köögiseadmed, ventilatsioon, kohviveskid, koristamishääled, pesupesemine, muusika ning loomulikult töökaaslaste või klientide jutuvada kuuluvad hotelli-, restorani- ja toitlustussektoris töötamise juurde.

Töökeskkond
thumbnail
8
docx

Toitlustuse erialaga seotud tervise riskid, referaat

KOKK Ave Kiiber TOITLUSTUSE ERIALAGA SEOTUD TERVISE RISKID Referaat Juhendaja: Ariaane Truu Viljandi 2012 Sissejuhatus Toitlustussektor on üks kõige kiiremini kasvavaid sektoreid Euroopas. See on eriala, kus tuleb väga palju tähelepanu pöörata tervisele. Euroopa liidus töötab hotelli-, restorani- ja toitlustussektoris umbes 7,8 miljonit inimest. Töötingimused võivad sageli olla rasked ning esitada töötajatele suuri nõudmisis: olla füüsiliselt koormavad, ajutised või ebakorrapärase tööajaga. Suurte nõudmiste alla võib kuulude eeskätt klientidega otsene kokkupuude. Seetõttu võivad kaasneda tõsised terviseprobleemid.

Kokk
thumbnail
14
doc

Kutsehaigused ja tööõnnetused

vajalike vahendite tagamine. Tööandja rakendab meetmeid järgmiste üldiste ennetuspõhimõtete alusel: a) riskide vältimine; b) vältimatute riskide analüüs; c) riskide tõrjumine nende tekkefaasis; d) töö kohandamine üksikisiku järgi, eelkõige töökohtade kujundamise, töövahendite valiku ning töö- ja tootmismeetodite valiku osas, pidades eriti silmas üksluise töö ja etteantud kiirusel töötamise leevendamist ning nendega seotud tervist kahjustavate mõjude vähendamist; e) kohandamine vastavalt tehnika arengule; 11 Kutsehaigused ja tööõnnetused f) ohtlike tegurite asendamine ohutute või vähem ohtlikega; g) ühtse üldise ennetuspoliitika väljatöötamine, mis hõlmab tehnikat, töökorraldust, töötingimusi, sotsiaalsuhteid ja töökeskkonnaga seotud tegurite mõju;

Tööohutus ja tervishoid
thumbnail
14
docx

Tööohutus ja töötervishoid piletid

· mille käigus nad puutuvad kokku kiirgusega; · mis toimub suures kuumuses, müras või vibratsioonikeskkonnas; · mis sisaldab riske, mida nad tõenäoliselt ei tunneta või ei oska vältida, sest neil puudub kogemus, koolitus või nad ei pööra ohutusele piisavalt tähelepanu. Nõuded- · võtaksid arvesse kogemuste puudumist noortel, nende teadmatust ametialastest tervise- ja tööohutuse riskidest, füüsilist ja vaimset ebaküpsust, kui nad hindavad ohtusid oma tervisele ja turvalisusele; · hindaksid riske ENNE, kui noor alustab tööd; · arvestaksid riskianalüüsiga, kui määratakse kindlaks, kas teatud töö on noorele keelatud või mitte; · teavitaksid kooliealiste laste vanemaid ja seaduslikke hooldajaid riskianalüüsi tulemustest ja riskide vähendamiseks võetud kaitsemeetmetest. Hepatiit-A ja- B, nende omapära, ennetus ja ravi!- · nimetatakse ka nn. pesemata käte haiguseks. · Viirus levib fekaaloraalsel ülekandel.

Töökeskkond
thumbnail
20
docx

OÜ MEHNTACK MÄETAGUSE MÕISAHOTELLI KOKA TÖÖKOHA RISKIANALÜÜS

..................................................................................16 SISSEJUHATUS Risk on ohuteguriga kokkupuutest tingitud vigastuse või tervisekahjustuse raskusaste ja selle tõenäosus. Riskianalüüs on tegevus, mille käigus selgitatakse välja töötajat töökeskkonnas kahjustatavad ohutegurid. Riskianalüüsi eesmärgiks on välja selgitada töökeskkonna ohutegurid OÜ Mehntack Mäetaguse Mõisa SPA-hotelli restorani koka ametikohal ning hinnata nende mõju töötaja tervisele, töötada välja ennetusmeetodid tööõnnetuste ja tööst põhjustatud haiguste ennetamiseks ning seeläbi muuta töökeskkond töötajale ohutumaks. Riskianalüüs on läbi viidud Mäetaguse Mõisa SPA-hotelli restoranis, köögis ja laoruumides, järgides koka ametijuhendit, ettevõttes olemasolevat riskianalüüsi ja kasutades olemas olevaid ohutusjuhendeid ning juhindudes kursuse loengumaterjalidest ja Tööelu portaalist www.tooelu.ee. Riske hinnnati standardi BS

Töökeskkond ja ergonoomika
thumbnail
5
odt

Riskianalüüs

istuvas asendis, mistõttu struktuuriüksuse majanduslikest võimalustest võib töötajatel esineda luu- suunata töötajaid tervisekontrolli (luu- ja ja lihaskonna probleeme lihaskonna kontroll) Paljude III riskitasemega ohtude puhul on oluline ka töötaja enda teadlikkus ja arusaamine võimalikest terviseriskidest ja nende kahjuliku mõju vähendamise võimalustest. 8.4.Vastuvõetava riskiga ohud (riskitase II) Vastuvõetava riskiga ohud ei nõua üldjuhul lisaabinõusid. Nende puhul on oluline pidev ohutusabinõude teadmine ja täitmine. Siinkohal neid eraldi käsitletud ei ole, kuid ettevõtte töötervishoiu ja tööohutuse tegevuskava koostamisel võetakse need arvesse.Põhimeetmeks on sellisel juhul juhendamine ja teadmiste ning nõuete täitmise kontrollimine. 9. Kokkuvõte

Töökeskkond




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun