Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Eesti keel ( referaat) (1)

4 HEA
Punktid
Vasakule Paremale
Eesti keel- referaat #1 Eesti keel- referaat #2 Eesti keel- referaat #3 Eesti keel- referaat #4 Eesti keel- referaat #5 Eesti keel- referaat #6 Eesti keel- referaat #7
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 7 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2011-05-13 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 52 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Kristi Remmik Õppematerjali autor
Referaadis saab teada lühidalt eesti keele ajaloost, murretesr ja paljust muust, mis on seotud üldiselt eesti keelega.

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
8
doc

Eesti murded

Referaat

Kirjandus
thumbnail
3
rtf

Eesti keele areng ja kirjakeele kujunemine + murded

Kui kaua on eestlased oma praegusel asualal elanud? Kui vana on eesti keel? Kuidas kujunes läänemeresoome algkeelest eesti keel? Kuidas eristada iseseisvat keelt ja murret? Milline on olnud eesti keele kõnelejate arv erinevatel sajanditel? Millised keeled on erinevatel aegadel mõjutanud eesti keele arengut? Kas võõrmõjud on keele arengule kasulikud või kahjulikud? Mis võib kaasa tuua eesti keele kadumise? Miks on vajalik arenenud kirjakeele olemasolu? Milliste erialade esindajatele võime olla tänulikud eesti kirjakeele kujunemise eest? Millal hakati eesti keeles raamatuid kirjutama ja eesti keelt arendama? Mis aastal ilmus esimene eesti keele grammatika? Kes oli Forselius ja milline oli tema roll eesti kirjakeele arendamisel? Mille poolest erineb vana kirjaviis uuest kirjaviisist? Mis aastal ilmus eesti keeled tõlgitud piibel? Milline oli eestikeelse piibli roll eesti kirjakeele kujunemisel? Mis keelte grammatikate eeskujul on koostatud varasemad eesti keele grammatikad? Mis rahvusest haritlased töötasid välja eesti kirjakeele? Millal hakkasid eestlased ise eesti kirjakeelt arendama? Mis keele eeskujul töötati välja eesti keele uus kirjaviis? Miks oli tekkinud vajadus uue kirjaviisi järele? Millal võeti kasutusele nn uus kirjaviis? Millist kirjaviisi kasutatakse tänapäeval? Kes esitas esimesena uue kirjaviisi põhimõtted? Tänu kellele võeti uus kirjaviis kasutusele? Mida ta tegi uue kirjaviisi edendamiseks? Millal pandi alus tänapäevastele keelenormidele? Kes ja miks algatas keeleuuenduse 20. sajandi algul? Milliseid uuendusi tõi eesti kirjakeelde Johannes Aavik? Milline oli keeleuuenduse roll eesti kirjakeele kujunemisel? Millal tegutses Vabariiklik Õigekeelsuskomisjon ja millal Emakeele Seltsi keeletoimkond? Mis on nende tegevuses sarnast ja mis on erinevat? Mitmeks suureks piirkonnaks jaguneb Eesti murrete järgi? Millised kirjakeeled olid Eesti alal enne seda, kui piiblitõlkes kasutatud keele alusel kujunes ühtne eesti kirjakeel? Kuidas eesti murded murderühmadeks ja murreteks jagunevad? Mitmeks kihelkondlikuks murrakuks jagunevad eesti murded? Millise murde baasil on kujunenud eesti kirjakeel? Miks? Mis murre on olnud tänapäevani kõige elujõulisem? Miks on inimesel raske varjata oma keelekasutuse murdelisi iseärasusi? Mis on iseloomulik Põhja- Eesti murderühmale: keskmurdele, idamurdele, rannikumurdele, läänemurdele, saartemurdele? Mis on iseloomulik Lõuna- Eesti murderühmale: Tartu murdele, Mulgi murdele, Võru (ja Setu) murdele?

Eesti keel
thumbnail
3
doc

Eesti murrete kujunemisest ja hääbumisest

konspekt

Eesti keele ajalugu
thumbnail
30
docx

Eesti murded I konspekt

Keeleteadus
thumbnail
2
doc

"Eesti keel" lühireferaat

Eesti keel on pärit soome-ugri keelkonnast, mis on väga suure kõnelejate arvuga. Eesti keele lähemad sugulaskeelte vadja ja liivi keele kõnelejad on peaaegu väljasurnud, aga eesti keele kõnelejaid on veel palju. Eesti keel on ilus ja seda on raske õppida, aga me kõik peame seda keelt säilitama.

Eesti keel
thumbnail
1
pdf

Murdekeel

Akadeemilise kirjutamise alused
thumbnail
2
odt

Eesti keel tänapäeval

Ülevaade erinevatest Eesti murretest tänapäeval. Murrete jagunemine.

Kultuur ja elukeskkond
thumbnail
15
doc

Sissejuhatus eesti keele uurimisse

KORDAMISKÜSIMUSED EESTI KEELE UURIMISE OSA EKSAMIKS

Kategoriseerimata




Kommentaarid (1)

P0T4T0 profiilipilt
P0T4T0: Väga hea referaat minuarust
14:57 11-11-2018



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun