Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like

Ebatervisliku toitumise põhjused ja tagajärjed (2)

2 HALB
Punktid

Esitatud küsimused

  • Mida vältida. - http://www.olemees.ee/index.php ?
  • Mida vältida. - http://www.olemees.ee/index.php ?
  • Mida vältida. Ole mees. [http://www.olemees.ee/index.php ?
 
Säutsu twitteris
C. R. Jakobsoni nimeline Gümnaasium


Siret Käo
11c klass


Ebatervisliku toitumise põhjused ja tagajärjed
Referaat


Juhendaja õpetaja Erika Rummel






Viljandi 2008

Sisukord


Sisukord 2
Sissejuhatus 3
1. Toitumisest üldiselt 4
2. Ebatervislik toitumine 6
2.1 Põhjused 6
2.2 Tagajärjed 8
Kokkuvõte 10
Kasutatud kirjandus 11









Sissejuhatus


Valisin oma teemaks ebatervisliku toitumise põhjused ja tagajärjed, kuna tahaksin sellest teemast ise rohkem teada saada ja samuti ka teistele teavet jagada sellest, kui kahjulik võib tegelikult ebatervislik toitumine olla.
Täpsemalt tahan uurida, mis siis põhjustab inimeste ebatervisliku toitumise ehk miks enamik inimesi toitub ebatervislikult. Ning mida võib see endaga kaasa tuua.
Töö lõpus peaks selguma, mis on siis need põhjused, miks ebatervislikult toitutakse ja millised tagajärjed sellel võivad olla.
Oma töö jaoks kogun materjali internetist, kuna sealt on lihtne ja kiire vajalikku teavet leida. Samuti on internet koht, kus üldjuhil infot kõige rohkem leidub ja samuti saab lihtsalt leida kõige värskemat informatsiooni.
Kuna toitumise teema on hetkel küllalti aktuaalne , siis on materjali üsna palju ning ma leian, et selle teema käsitlemine, eriti õpilaste seas on vägagi kasulik.





1. Toitumisest üldiselt


Toitumine tähendab toidu hankimist, tarbimist ja neist vajalike toitainete omastamist. Toituda tuleks mitmekülgselt ja korrapäraselt, sealjuures tarbida võimalikult vähe suhkrut. Rohkem aga liitsüsivesikuid puu- ja juurviljadest ning täisteraviljasaadustest. Soola tuleks samuti tarbida pigem vähestes kogustes , kuna just sool on südamehaiguste riskitegur ja kaltsiumi imendumise alandaja. Lisaks tuleks süüa kiudainerikast toitu, mis tekitab suhteliselt kiiresti täiskõhu tunde, reguleerib seedimist ja vere lipiidisisaldust ning on veel mitmeti kasuks. Kui tarbitakse palju kiudainerikast toitu, tuleks tarbida ka suhteliselt suures koguses vett. Parimad toiduained, mis sisaldavad palju kiudaineid on kaerakliid ja õunad. Kõik organismile vajalikud vitamiinid võiks saada looduslikest saadustest. Ehk siis aed- ja teraviljadest ning punasest lihast, olgu see siis sea-, lamba- või loomaliha . 1
Aive Luigela on oma artiklis kirjutanud, et toitudes esinevad ained ei lõhustu ega imendu soolestikus täielikult. Selleks, et seda protsessi soodustada, tuleks lihatoitude juurde süüa õigeid lisandeid ja toidu valmistamisviisiks peaks olema hautamine /keetmine. Korraga ei tohi süüa liiga palju, et
80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
Vasakule Paremale
Ebatervisliku toitumise põhjused ja tagajärjed #1 Ebatervisliku toitumise põhjused ja tagajärjed #2 Ebatervisliku toitumise põhjused ja tagajärjed #3 Ebatervisliku toitumise põhjused ja tagajärjed #4 Ebatervisliku toitumise põhjused ja tagajärjed #5 Ebatervisliku toitumise põhjused ja tagajärjed #6 Ebatervisliku toitumise põhjused ja tagajärjed #7 Ebatervisliku toitumise põhjused ja tagajärjed #8 Ebatervisliku toitumise põhjused ja tagajärjed #9 Ebatervisliku toitumise põhjused ja tagajärjed #10 Ebatervisliku toitumise põhjused ja tagajärjed #11
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 11 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2008-11-02 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 126 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 2 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor siret091 Õppematerjali autor

Mõisted


Kommentaarid (2)

trintzy profiilipilt
trintzy: Üsna korralik töö.
21:53 07-01-2009
Rocky profiilipilt
Rocky: konkreetne
22:39 01-10-2009


Sarnased materjalid

18
docx
Tervisliku Toitumise uurimustöö
19
docx
Hommikusöögi tähtsuse tervisliku toitumise teadlikus G1A õpilaste seas
45
docx
KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST
42
pdf
Toiduhügieen ja ohutus
26
doc
DIEEDI NEGATIIVNE MÕJU ORGANISMILE
80
docx
Toidukauba õpimapp
193
docx
Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt
16
doc
Lapse tervislik toitumine





Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun