Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like

E-ained, toiduvärvid, säilitusained (0)

1 Hindamata
Punktid
 
Säutsu twitteris
E-ained
E-ained on ained, mida lisatakse toiduainetesse tahtlikult toiduainete töötlemisel eesmärgiga pidurdada riknemist, parandada välimust, struktuuri, maitset , aroomi või mõnda muud omadust. E-ainete ohutust kontrollitakse loomkatsetega ja kui avastatakse mingi oht, on toiduainetesse lubatavad hulgad 100 korda väiksemad nendest , mis loomkatsetes ei tekita enam ohtu. Samal ajal võivad mõned looduslikud toiduained sisaldada neid aineid ainult 5-50 korda vähem. Nii ei saa me alati öelda, et toiduained, millesse on tahtlikult lisatud lisaaineid , oleksid ohtlikumad kui looduslikud. Näiteks võivad köögiviljad sisaldada rohke lämmastikväetusega väetamise ja jaheda suve korral suurema koguse nitriteid, kui kasutatakse säilitusainena.
Toidu lisaainete ehk E-ainete põhilised grupid on järgmised: 
  • toiduvärvid (E 100 – E 199)
  • säilitusained (E 200 – E 299)
  • antioksüdandid (E 300 – E 399)
  • 80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
    E-ained-toiduvärvid-säilitusained #1 E-ained-toiduvärvid-säilitusained #2 E-ained-toiduvärvid-säilitusained #3
    Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
    Leheküljed ~ 3 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2012-02-06 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 21 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor Marleen Rämmeld Õppematerjali autor

    Lisainfo

    Mõisted


    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri


    Sarnased materjalid

    14
    doc
    Toidu lisaained
    14
    doc
    E-ained toidus
    27
    ppt
    E-ained ja lisaained toidus
    30
    docx
    Karboksüülhapped-sahhariidid ja valgud
    40
    ppt
    Toiduainete keemia
    11
    ppt
    Allergiad-e-ained-grupid-nitritid-nitraadid
    34
    doc
    E ained - Toiduainete koostise analüüs
    5
    doc
    Keemia ja argielu



    Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
    Kasutajanimi / Email
    Parool

    Unustasid parooli?

    UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
    Pole kasutajat?

    Tee tasuta konto

    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun