Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Diabeetiku toitumine kroonilise neerupuudulikkuse korral (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • KUIDAS KAALIUMI TARBIMIST PIIRATA?
Vasakule Paremale
Diabeetiku toitumine kroonilise neerupuudulikkuse korral #1 Diabeetiku toitumine kroonilise neerupuudulikkuse korral #2 Diabeetiku toitumine kroonilise neerupuudulikkuse korral #3 Diabeetiku toitumine kroonilise neerupuudulikkuse korral #4 Diabeetiku toitumine kroonilise neerupuudulikkuse korral #5 Diabeetiku toitumine kroonilise neerupuudulikkuse korral #6 Diabeetiku toitumine kroonilise neerupuudulikkuse korral #7 Diabeetiku toitumine kroonilise neerupuudulikkuse korral #8 Diabeetiku toitumine kroonilise neerupuudulikkuse korral #9 Diabeetiku toitumine kroonilise neerupuudulikkuse korral #10 Diabeetiku toitumine kroonilise neerupuudulikkuse korral #11 Diabeetiku toitumine kroonilise neerupuudulikkuse korral #12 Diabeetiku toitumine kroonilise neerupuudulikkuse korral #13 Diabeetiku toitumine kroonilise neerupuudulikkuse korral #14 Diabeetiku toitumine kroonilise neerupuudulikkuse korral #15 Diabeetiku toitumine kroonilise neerupuudulikkuse korral #16 Diabeetiku toitumine kroonilise neerupuudulikkuse korral #17 Diabeetiku toitumine kroonilise neerupuudulikkuse korral #18 Diabeetiku toitumine kroonilise neerupuudulikkuse korral #19
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 19 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2014-11-28 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 12 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor mansa2 Õppematerjali autor
Esitlus patsientidele, kellel on põhihaigusest diabeedist tekkinud neerupuudulikkus. Soovituslikud näidised toitumise osas.

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
27
docx

Toitumisõpetuse eksami küsimuste vastused

in,türosiin,selenotsüsteiin 4. Kuidas lagundatakse organismis toiduga saadud valgud, seedesüsteemis, energia saamiseks? valke lagundavad peptidaasid (pepsiin + kõhunäärme ensüüm trüpsiin) ning valgud lagundatakse aminohapeteks. need imenduvad maos ja kaksteistsõrmiksooles 5. Milliseid funktsioone on valkudel inimese organismis? Valkudele kuulub tähtis roll organismi ehituses ja talituses Valkudega on seotud kõik organismi elutähtsad funktsioonid: toitumine, hingamine, kasvamine, pärilikkus, paljunemine jne. · vajalikud organismi kasvuks ja ehituseks, · peaaegu kõik ensüümid ning osad hormoonid on valgulise koostisega, · osalevad aktiivselt antikehade tootmises ja tagavad organismi tugeva ning toimiva immuunsüsteemi, · osalevad paljude ühendite transpordis, 6. Mitu kcal energiat saab 1g valkude lõpuni lagundamisest mitokondrites? 4,2 kcal Toidulipiidid: 1

Toitumisõpetus
thumbnail
31
doc

KORDAMISKÜSIMUSED inimese toitumisõpetus

saamiseks? Toiduga saadud valgud lagundatakse ensüümide abil. Valke lagundavad peptidaasid (pepsoon + kõhunäärme ensüüm trüpsiin) ning valgud lagundatakse nende ensüümide abil aminohapetest. Aminohapped imenduvad maos ja kaksteistsõrmik sooles ning neid saab kasutada energia saamiseks. 5. Milliseid funktsioone on valkudel inimese organismis? Valkudele kuulub tähtis roll organismi ehituses ja talituses. Valkudega on seotud kõik organismi elutähtsad funktsioonid: toitumine, hingamine, kasvamine, pärilikkus, paljunemine jne. vajalikud organismi kasvuks ja ehituseks, peaaegu kõik ensüümid ning osad hormoonid on valgulise koostisega, osalevad aktiivselt antikehade tootmises ja tagavad organismi tugeva ning toimiva immuunsüsteemi, osalevad paljude ühendite transpordis, 6. Mitu kcal energiat saab 1g valkude lõpuni lagundamisest mitokondrites? 4,2 kcal. Toidulipiidid: 1. Mitu % päevasest toiduenergiast peavad andma lipiidid (vahemik)?

Toitlustuse õpetus
thumbnail
32
doc

Toitumisõpetus

· nõrgenenud kaitsesüsteemid; · pidurdunud haavade paranemine; · lihaste jõudluse vähenemine; · vaimse võimekuse langemine, jne. Maakeral kasvab ligi 80 000 söödavat taimeliiki, millest toiduks tarvitatakse umbes 120, 8 liiki nende seast annab 75% meie tänastest toiduainetest. 90% lihast pärineb 4...5 koduloomaliigilt. Senikasutamata taimed - loomad kujutavad endast olulist tulevikuressurssi. Tervislik toitumine hõlmab: · inimtoidu põhitoitainete tundmist; · toidu hulka ja kvaliteeti; · toidu valmistamisviise; · söömisharjumusi ning seedeelundkonna talitlust. Väärtoitumine on oluline haigust vallandav ja soodustav tegur. Parim viis orienteeruda nüüdisaja toitumisprobleemides on vallata kontrollitud ja usaldusväärset infot ja osata seda kasutada. Inimorganismi massi talitluse pidevaks säilitamiseks eluea jooksul on vaja keskmiselt: 56 tonni vett;

Kokandus
thumbnail
35
docx

Eritoitumine diabeetikule

mis see tegelikult on, mida endast dibeet kujutab ning kuidas sellega toime tulla, mis on need toitained, mida diabeedik tohib ja saab või peab sööma. Erinevate internet andmete põhjal on täna Eestis diagnoositud umbes 70 000 inimesel dibeet ning maailmas põeb diabeeti ca 415 miljonit inimest. ( www. vikipeedia.ee) Diabeeti haigestumise puhul ei ole oluline, kas oled noor või vana, mis rassist oled, soost oled, kas oled paks või peenike. Levinud müüt maailmas on, et diabeet on pakused ja laiskade inimeste haigus, kuid kahjuks nii see pole. Põhjus, miks nii arvati on lihtne, sest algselt avastati see haigus paksudel inimestel. Antud referaadi raamse püüan leida vastused järgmistele küsimustele: Mis on diabeet? Millised on diabeedi tunnused? Millal ja mis põhjustel haigestustakse? Kuidas diabeeti kindlaks määrata? Kuidas diabeeti ravida?

Toit ja toitumine
thumbnail
29
doc

Rasedate ja imetavate emade toitumissoovitused

kogu pere elustiilis ja toitumises. Motivatsioon terviseteabe saamiseks ja rakendamiseks on kõrge ning seda tuleks kasutada ära tervislike eluviiside sh toitumisharjumuste kujundamisel. Positiivsed muutused noore pere toidulaual mõjutavad sündivate laste toitumisharjumusi ning seeläbi tulevikus kogu rahva tervist. Rasedate ja imetavate emade toitumise eripärad Toitumine on üks kõige olulisemaid faktoreid, mis mõjutab loote arengut ja kasvu. Ema toitumine raseduse ajal on eriti märkimisväärne faktor seetõttu, et toitumisharjumused on muudetavad ning seepärast, et nii enne rasedust kui raseduse ajal on toitumine oluliseks ennetavaks meetmeks mitmesugustele probleemidele. Eelpool mainitud probleemide hulka kuuluvad näiteks vastsündinu madal sünnikaal, enneaegne vastsündinu jm. On oluline, et hea toitumise põhimõtted leiaksid laiemat kõlapinda just rasedate seas.

Bioloogia
thumbnail
44
doc

Toit

Esimesed on võimelised ise sünteesima kõiki oma elutegevuseks vajalikke aminohappeid. Auksotroofid (ka meie) on evolutsiooni käigus minetanud teatud aminohapete sünteesivõime. Neid asendamatuid aminohappeid peab meie organism kindlasti toiduga saama. Siin pole tegemist organismi puudujäägiga! Selline kohastumus võimaldab inimorganismil vastavate sünteesiradade arvelt ensüümide ja energia tuntavat kokkuhoidu. Normaalne toitumine eeldab seda, et asendamatud aminohapped on igapäevases toidus olemas. Seega ei sobi normaalse metabolismi jaoks toitumisäärmused. Samas tõuseb esiplaanile inimorganismi sõltuvus toidu kvaliteedist. On teada, et ööpäevas lammutub inimorganismis umbes 400 g kehavalke. Samapalju ka sünteesitakse, et säiliks tasakaal. Järelikult valgud uuenevad pidevalt. Kõige kiiremini uuenevad soole limaskesta valgud, samuti maksa, pankrease, neerude ja vereplasma valgud.

Keemia
thumbnail
50
doc

Toitumise põhialused spordis

TOITUMISE PÕHIALUSED SPORDIS Rein Jalaku ,,Sportlase toitumine" põhjal tehtud kokkuvõte. Toitumine spordis väga oluline · Toitumine spordis - ühendav lüli treeningkoormuse ja taastumise vahel · Sportlase toitumises võib eristada alatoitumist kui ületoitumist o Energeetika seisukohast o Üksikute toitainete seisukohast · Vale toitumine spordis o Energeetika suurus ei vasta spordiala vajadustele o Koormusaegne ainevahetus on häiritud o Häiritud oluliste fermentide süntees Toitumise tähtsus spordiga tegelejale · Organismi varustamine vajaliku energiaga. · Toiduga saadav energiahulk peab katma organismi põhiainevahetuseks, kehaliseks ja vaimseks tegevuseks vajaliku energiahulga. · Kudede ja rakkude ehitusmaterjali tagamine, ensüümide, hormoonide

Kehaline kasvatus
thumbnail
80
docx

Toidukauba õpimapp

omab anti-bakteriaalseid omadusi. antioksüdant ­ mesi sisaldab nutraceuticals, mis on efektiivsed vabade radikaalide eemaldajad meie kehas. Selle tulemusena paraneb meie keha immuunsüsteem. Lisaks on mee hea omadus haavade parandamine: - meel on antimikroobsed omadused; - -mesi parandab halvasti lõhnavate haavade lõhna; - mesi kiirendab haavade parandamise protsessi stimuleerides kudesid haava piirkonnas; - mesi aitab alustada paranemise protsessi raske kujuliste haavade korral. Mee antiseptilised omadused takistavad teatud bakterite kasvu ning aitavad hoida väliseid haavu puhastena ning põletikest vabadena. Mett kasutatakse loodusliku ravimina esmaabis haavadele ja põletustele, kuna ta imendab niiskust õhust ning toetab paranemist. Selle anti-bakteriaalsed omadused aitavad vältida põletikke, vähendades nii paistetust kui valu ning isegi armide teket. Õitelt ja okastelt kogutud mesi on taimse päritoluga,

toiduainete sensoorse hindamise alused




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun