Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Campania (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Vasakule Paremale
Campania #1 Campania #2 Campania #3 Campania #4 Campania #5 Campania #6 Campania #7 Campania #8 Campania #9 Campania #10 Campania #11 Campania #12 Campania #13
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 13 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2016-11-20 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 1 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Musirull1 Õppematerjali autor
Campania maakond
(veini kultuur)

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
2
odt

Campania maakond – veini kultuur

Campania maakond ­ veini kultuur Kaart: Campania on maakond lõuna-Itaalias Pindala ­ 13,595 km² populatsioon ­ 5,8m Pealinn - Napoli Lipp on neil sinisel taustal asuv valge vapp, millel on diagonaalne punane joon. Põhitekst: Campania maakond on tuntud oma muusika, arhidektuuri, toidu ja ka veini poolest. Maakonna nimi Campania tuleb ladinakeelsest sõnast Campania Felix, mis tähendab viljakat maad ja seda Campania ka on! Campanias asub palju viinamarja istandusi Ajalugu: Kvaliteetse veinivalmistamise oskuse olevat Campaniasse toonud vanad kreeklased. Umbes 4000 aastat tagasi kasvatasid kohalikud elanikud viinamarju ja valmistasid veini oma tarbeks, oma maitse järgi, nii nagu välja kukkus. Sajand enne Kristust oli Campania maakond esimeseks Vana Rooma piirkonnaks, kus olid dokumenteeritud nn.Grand Cru ehk äramääratletud alade

Turismigeograafia
thumbnail
44
docx

ITAALIA VEINID

4.1. Itaalia valged viinamarjasordid  Clero (Prosecco) on madala suhkrusisaldusega viinamari, millest valmib Prosecco – aromaatne ja kerge vahuvein. 12  Cortese on Piemontes laialt levinud valge viinamari, millest valmistatakse kuulus Gavi.  Garganega Venetost pärit karge viinamari, mis on üks Soave põhikomponent.  Greco on Kreeka juurtega viinamari, mida kasvatatakse peamiselt Campania ja Calabria piirkondades.  Moscato, millest valmistatakse vahu- ja dessertveine, on levinud üle Itaalia. Peamiselt kasvatatakse Moscatot Piemontes ning temast valmib kerge mulliga poolmagus ja aromaatne vahuvein. Sellest viinamarjast valmistatakse ka eestlastele tuntud Moscato d Astit.  Pinot Grigio on levinud ja edukas viinamarjasort Itaalias, mis masstoodangule omaselt on maitsev ja kergesti joodav ning seetõttu ideaalne suvejook.

Joogiõpetus
thumbnail
46
pptx

Veini koolitus.

ainult punase veini kohta ja see on tavaliselt 100% Tinto Fino (Tempranillo), kuigi lisada on lubatud ka Cabernet Sauvignoni, Merlot'd ja Malbeci. Roosa vein tehakse Garnachast ja valge Albillost. Itaalia Itaalia veinitootmispiirkonnad 1. Toscana 11. Umbria 2. Piemonte 12. Abruzzo 3. Veneto 13. Lazio 4. Lombardia 14. Molise 5. Trentino-Alto Adige 15. Puglia 6. Valle D´Aosta 16. Campania 7. Liguuria 17. Basilicata 8. Friuli-Venezia-Giulia 18. Calabria 9. Emilia-Romagna 19. Sitsiilia 10. Marche 20. Sardiinia Itaalia Veinide kvaliteediklassid Vino da Tavola (VdT) -- Itaalia lauavein, etiketil ei tooda välja ei veini valmistuspiirkonda ega viinamarjade korjeaastat. Need on veinid, millesse võib suhtuda kergelt ja lõbusalt -- nad ei ole oma

Toiduainete õpetus
thumbnail
14
doc

Itaalia referaat

on Pescara, Gabriele D'Annunzio sünnilinn. Usside festival Cocullos toob iga aasta maikuus väikesesse külakesse kokku tuhandeid inimesi. 14 Molise / Campobasso Selle maakonna hüüdlauseks võiks olla: "tule vaatama, enne kui see muutub populaarseks". Kõikjal on vanade aegade hõngu: maastikest folklooritraditsioonideni, gastronoomilistest atraktsioonidest (põhiliselt juustud) kogukonnaeluni, elanike külalislahkusest puhta mereni, käsitööoskustest vaikse külaeluni. 15 Campania / Napoli Räägitakse, et Napoli dialekt on tuntuim ja levinuim itaalia keele kuju maailmas, kõnelemata lauludest ­ kes poleks kuulnud "O Sole miot". Veetlus on selle maakonna võtmesõna ­ piisab kui mainida Caprit, Amalfi randa, Paestumit. Antiikajal nimetati seda piirkonda "felix", mis tähendab õnnelikku. 16 Apuulia / Bari Bari, Apuulia pealinna kohta öeldakse: kui Pariis oleks mere ääres, siis oleks ta nagu väike Bari

Geograafia
thumbnail
30
docx

Itaalia referaat geograafia

Maakond Keskus a r v (km²) 1. Abruzzo L'Aquila 10 763 1 342 177 2. Apuulia (Pugli Bari 19 358 4 090 577 a) 3. Basilicata Potenza 9 995 587 680 4. Calabria Catanzaro 15 080 2 011 537 5. Campania Napoli 13 590 5 833 131 6. Emilia Bologna 22 446 4 429 766 Romagna Friuli-Venezia 7. Giulia Friuli-Venezia Trieste 7 858 1 235 761 Giulia 8. Lazio Rooma 17 236 5 724 365 9. Liguuria Genova 5 422 1 616 993 10. Lombardia Milano 23 844 9 909 348 11

Geograafia
thumbnail
36
docx

Erinevate äädikate kasutamine kulinaarias

Tartu kutsehariduskeskus Majandus- ja toitlustus osakond Erinevate äädikate kasutamine kulinaarias Referaat Tartu 2014 Sisukord 1.Sissejuhatus Äädikas on söögitegemisel ning toimingutel asendamatu koostisosa, mis tõstab märkimisväärselt toidu kvaliteeti ning toob esile suurepärast lõhna, maitset ning välimust. Äädikate valmistamine, kasutusalad ning tüübid on väga laialdased. Alustades kehvemate tüüpide kasutamisega koristamisel ning kõige kvaliteetsemate kasutamine kõrgkulinaarias. See oli põhjus, mis mind pealus seda teemat rohkem uurimast. Kuna valdkond on suur ja lai siiis tundus huvitav, kuidas, kus ja milliste võtetega saavutatakse teatud tulemus. Seda kõike üritangi teatud valdkonnas välja uurima hakata. 2.Äädika ajalugu Varaseimad kirjapandud viited datlitest valmistatud ning ravimina kasutatud veinile ja äädikatele pärinevad Babü

Toiduaineõpetus
thumbnail
46
pdf

Kalev Kesküla: Uus veinijuht

Kalev Kesküla uus veinijuht Kalev Kesküla uus veinijuht Eesti Ekspressi Kirjastus 2008 SISUKORD Kümme küsimust veinist 14 Veiniaedniku aasta 26 Viinamarjade sordid 28 Veini valmistamine 34 Veinisõnad 44 Prantsusmaa 46 Itaalia 118

Ühiskond
thumbnail
22
odt

Itaalia

Alpide jätkuks Kirde-Itaalias on Dolomiidid. Piki kogu Itaaliat poolsaart kulgevad Apenniinid. Mägised on ka Sitsiilia ja Sardiinia. Lõunas asetseb seismiliselt aktiivne piirkond, sealhulgas kaks kuulsat vulkaani Vesuuv ja Etna. Sageli esineb maavärinaid. Haldusjaotus Itaalias on 20 maakonda, mis omakorda jagunevad 93 provintsiks. 1. Abruzzo maakond 2. Apuulia maakond (Puglia) 9 3. Basilicata maakond 4. Calabria maakond 5. Campania maakond 6. Emilia Romagna maakond 7. Friuli-Venezia Giulia maakond 8. Lazio maakond 9. Liguuria maakond 10. Lombardia maakond 11. Marche maakond 12. Molise maakond 13. Piemonte maakond 14. Sardiinia maakond (Sardegna) 15. Sitsiilia maakond (Sicilia) 16. Toscana maakond 17. Trentino-Alto Adige maakond 18. Umbria maakond 19. Valle d'Aosta maakond 20. Veneto maakond (Vaata Lisa 5, foto 10) Majandus:

Geograafia




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun