Bakterite üldiseloomustus (1)

5 VÄGA HEA

Esitatud küsimused

  • Kuid keda on kõikjal ja üsna suurel hulgal ?
 
Säutsu twitteris

TALLINNA TEENINDUSKOOL
Agnes  Ott
Rühm T11KO
BAKTERID  
Referaat
Juhendaja:  Heiki  Eskusson
Tallinn 2009

1
Agnes Ott 
Bakterid
SISUKORD

SISSEJUHATUS....................................................................................................................3
1. BAKTERITE ÜLDISELOOMUSTUS............................................................................4
2. BAKTERITE EHITUS.....................................................................................................5
2.1.  VIBURID ..................................................................................................................6
2.2.  PIILID .......................................................................................................................6
2.3.  LIMAKAPSEL .........................................................................................................6
2.4.  RAKUKEST .............................................................................................................7
2.5.  RAKUMEMBRAAN ................................................................................................7
2.6. TSÜTOPLASMA......................................................................................................7
2.7.  RIBOSOOMID .........................................................................................................8
2.8.  NUKLEOID ..............................................................................................................8
2.9.  SPOORID ..................................................................................................................8
3. BAKTERITE KUJU.........................................................................................................9
4. BAKTERID JA KESKKOND.........................................................................................9
5. BAKTERITE KASV JA PALJUNEMINE....................................................................10
6. BAKTERITE  AINEVAHETUS  JA TOITUMINE .......................................................12
6.1.  AUTOTROOFID  JA  HETEROTROOFID .............................................................12
7. BAKTERID JA HAIGUSED.........................................................................................13
7.1. KÕHUTÜÜFUS......................................................................................................14
7.2. LÄKAKÖHA..........................................................................................................14
7.3. DÜSENTEERIA.....................................................................................................15
7.4.  BOTULISM ............................................................................................................15
7.5.  TEETANUS ............................................................................................................16
7.6.  SALMONELLOOSID ............................................................................................16
8. BAKTERITE KASUTAMINE......................................................................................17
KOKKUVÕTE...............................................................................................................18
KASUTATUD KIRJANDUS........................................................................................19

2
Agnes
 
Ott 
Bakterid

SISSEJUHATUS

Esimesed bakterid tekkisid ligi 3,5 miljardit aastat tagasi ning nad olid kõige esimesed 
eluvormid   Maal.  Kuid mida  kujutavad endast need imepisikesed  organismid,  mida  me 
palja silmaga ei näe, kuid keda on kõikjal ja üsna suurel hulgal? Neid leidub nii õhus, vees, 
mullas kui ka kõigi muude organismide kehas. Kuigi me seda endale igapäevaste tegevuste 
juures alati ei teadvusta, ümbritsevad bakterid meid igal sammul. Süües, juues ning isegi 
magades oleme alati ümbritsetud bakteritest.
Haigestudes ei teadvusta paljud meist enesele, et haiguse tekitajaks on enamasti  bakter  
ning mida  ta  põhjustada võib.  Niisamuti  ei  mõtle  me  köögivilju    hapendades, et  seda 
protsessi   viivad   läbi   just   bakterid.   Need   on   vaid   üksikud   igapäevategevustest,   milles 
bakterid mängivad olulist rolli. Hoolimata oma väikestest mõõtmetest ei tohi me unustada 

90% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
Bakterite üldiseloomustus #1 Bakterite üldiseloomustus #2 Bakterite üldiseloomustus #3 Bakterite üldiseloomustus #4 Bakterite üldiseloomustus #5 Bakterite üldiseloomustus #6 Bakterite üldiseloomustus #7 Bakterite üldiseloomustus #8 Bakterite üldiseloomustus #9 Bakterite üldiseloomustus #10 Bakterite üldiseloomustus #11 Bakterite üldiseloomustus #12 Bakterite üldiseloomustus #13 Bakterite üldiseloomustus #14 Bakterite üldiseloomustus #15 Bakterite üldiseloomustus #16 Bakterite üldiseloomustus #17 Bakterite üldiseloomustus #18 Bakterite üldiseloomustus #19 Bakterite üldiseloomustus #20
50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
~ 20 lehte Lehekülgede arv dokumendis
2010-04-01 Kuupäev, millal dokument üles laeti
86 laadimist Kokku alla laetud
1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Agnes Ott Õppematerjali autor

Lisainfo

Mõisted


Kommentaarid (1)


ingrid l.: hea töö oli
23:16 05-12-2012


Sarnased materjalid

11
doc
83
pdf
150
docx
114
pdf
22
doc
98
docx
28
docx
40
docx





30 päevane VIP +50% ROHKEM

Telli VIP ja ole 30+14 päeva mureta

5.85€

3.9€

Oled juba kasutaja? Logi sisse

Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

Pole kasutajat?

Tee tasuta konto