Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

BIOTEHNOLOOGIA puudused ja eelised (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Esitatud küsimused

  • Missuguseid organisme kasutatakse biotehnoloogias?
  • Milles seisneb probiootikumide ja prebiootikumide erinevus?
  • Mis on funktsionaalne toit?
  • Kuidas saadakse funktsionaalset toitu?
  • Mis on looduslik funktsionaalne toit?
  • Kus kasutatakse monokloonseid antikehi?
  • Milles seisneb embrüosiirdamise kasulikkus loomadel?
  • Missugustel juhtudel kasutatakse embrüosiirdamist inimestel?
  • Mis on kloonimine?
  • Kui suur on kloonimise edukus?
  • Millised probleemid kerkivad kloonimisel esile?
  • Milliseid geenide organismi viimise võimalusi on olemas?
  • Kuidas erineb imetajate kloonimine sugulisel teel paljunemisest?
  • Milleks kasutatkse DNA-sõrmejälgede meetodit?
BIOTEHNOLOOGIA puudused ja eelised #1 BIOTEHNOLOOGIA puudused ja eelised #2
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2018-05-01 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 6 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor AnnaAbi Õppematerjali autor
Missuguseid organisme kasutatakse biotehnoloogias?
Kirjuta kolm biotehnoloogia puudust
Kirjuta kolm biotehnoloogia eelist
Milles seisneb probiootikumide ja prebiootikumide erinevus
Geneetiliselt muundatud organismide poolt ja vastu argumendid.
Kirjelda GMO põlvkondi.
JNE

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
3
odt

Biotehnoloogiast transgeensete organismideni

Bioloogia Biotehnoloogia Biotehnoloogia on rakendusbioloogia haruteadus, mis kasutab erinevate elusorganismide elutegevusele tuginevaid protsesse inimestele vajalike ainete tootmiseks. Põhilised organismid on barkterid ja seened, tänapäeval kasutatakse ka rakukolooniaid. Toodetakse palju erinevaid asju. Kõige rohkem toodetakse ensüüme. Näiteks toiduainetetööstuses kasutatakse seente toodetud ensüüme toiduainete lõhna, värvi või muude omaduste parandamiseks. Taimekaitsevahendites kasutatakse patogeenide vastu seentelt saadud ensüüme. Pesuvahendite intelligentsed molekulid võitlevad lipiidide vastu. Tekstiilitööstusessutatakse tärklise lagundamiseks seentelt pärit amülaasi. Õlle ja kalja tootmisel kasutatakse samuti biotehnoloogiat. Antibiootikumide tootmiseks kasutatakse seeni ja baktereid ning neid kasuatatkse bakteriaalsete haiguste raviks. Funktsionaalne toit on toit, mille komponendid mõjuvad positiivselt inimese

Bioloogia
thumbnail
4
docx

Rakendusbioloogia kordamisküsimused

KORDAMISKÜSIMUSED: RAKENDUSBIOLOOGIA 1. Mis on biotehnoloogia? ..on rakendusbioloogilised meetodid ja protseduurid, mille puhul elusorganismile omaseid protsesse kasutatakse tehnilistes seadmetes mitmesuguste ainete tootmiseks ning organismide sigimise ja pärilikkuse muutmiseks. 2. Milliseid organisme kasutatakse biotehnoloogias? Elusorganisme, eriti mikroorganisme (bakterid, seened) Millised on nende eelised teiste organismide ees? Paljunevad väga kiiresti ja hõlpsalt Too konkreetseid näiteid, kuidas kasutatakse seeni ja baktereid biotehnoloogias? Seened ­ alkohoolsed joogid, pagaritooted. Bakterid ­ funkts. toit (Helluse jogurt), hapendamine 3. Nimeta tööstusharusid, kus kasutatakse biotehnoloogiat ja kirjelda kuidas? Meditsiin ­ kindla ülesandega bakterite kasutamine (nt probiootikumid), veterinaaria- sama nagu meditsiinis, toiduainete töötlus ­ toidu

Bioloogia
thumbnail
73
ppt

Rakendusbioloogia

RAKENDUSBIOLOOGIA Fundamentaalteadused ja rakendusteadused Fundamentaalteadused püüavad välja selgitada loodusseadusi. Rakendusteadused otsivad avastatud loodusseadustele kasutamisvõimalusi. Tooge näiteid, kus sellest kasu saab? Bioloogias on samuti... fundamentaalteadused ... ja rakendusteadused... BIOTEHNOLOOGIA ­ rakendusbioloogia valdkond, kus kasutatakse organisme, et toota inimesele vajalikke aineid. Peamiselt bakterid, seened, GM- loomad ja ­ taimed. Biotehnoloogia eelised: Säästab energiat Vähem ja kahjutud jäätmed Odav tooraine ja puudused: Ajakulu vastavate organismide leidmiseks, kasvatamiseks. Tundlikkus keskkonnategurite suhtes. Noored "biotehnoloogid" Tallinna Tehnikaülikooli Loodusteadustemaja õppelaboris Mida toodetakse biotehnoloogiliselt? Toiduainetetööstuses juba sajandeid: juust, kohupiim, jogurt jt. piimatooted. köögiviljade hapendamine (kurk, kapsas, seened). pärmitaigen ­ leib, sai, jne.

Bioloogia



Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun