Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

ARMUMINE JA ARMASTUS (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Mida teha et kellelegi meeldida?
  • MILLE JÄRGI TUNNED ÄRA ET SA OLED ARMUNUD?
  • MILLINE TA PEAKS OLEMA KUIDAS KÄITUMA?
  • MILLE PUUDUMISEGA ON KÕIGE RASKEM LEPPIDA?
  • MIS ON ESIMENE MÄRK ARMASTUSEST?
  • MIDA OLED VALMIS TEGEMA ET ARMASTUS PÜSIKS?
  • MISSUGUNE ON SINU ARVATES TÕELINE ARMASTUS?
ARMUMINE JA ARMASTUS #1 ARMUMINE JA ARMASTUS #2 ARMUMINE JA ARMASTUS #3 ARMUMINE JA ARMASTUS #4 ARMUMINE JA ARMASTUS #5
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 5 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2010-06-14 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 56 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Silx89 Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
8
doc

Armumine ja armastus, armastuse teooriad

Tartu Kunstigümnaasium Armumine ja armastus, armastuse teooriad Referaat Koostaja:... Klass:... Tartu 2011 MIS ON ARMASTUS? Armastust on raske defineerida viisil, millega nõustuksid kõik, kes seda kunagi on kogenud. Mõned leiavad, et armumine peale esimest-teist kohtumist ongi armastus. Teised seevastu tõmbavad selge piiri armumise ja hiljem tekkiva sügavama tunde armastuse vahele. Arvamustest sõltumata sarnanevad armastuse otsijad soovi poolest olla õnnelikud läbi teise inimese läheduse. Armastuselt oodataksegi võimalust kogeda õnnetunnet läbi teise inimese. Mis on armastus? Vastavad 17-19 aastased Noormees: ,,Vajadus olla teise lähedal, ei midagi muud." Neiu: ,,Armastust kirjeldada on väga raske. Mina isiklikult lihtsalt tundsin ... see kõlab nagu filmis

Inimese õpetus
thumbnail
5
doc

Armumine ja armastus

Esimesed armumised leiavad aset, kui on tekkinud arusaam lähisuhetest meedia, kirjanduse, eakaaslaste juttude ning enda fantaasia toel. Armastuse teooriad Armastus – on erinev ja ühte mõistet raske defineerida Armastus erineb sõprusest ja meeldimisest kirg ja see, mil viisil armsama eest hoolitsetakse. Armastuse kolmnurkne mudel:  komponendid – intiimsus ehk lähedus, pühendumine ja kirg  Armastuse tüübid - armastus puudub, meeldimine, pime, romantiline, tühi, kaaslaslik, sisutu, kõikehõlmav  Rahulolu suhtega sõltub ennekõike sellest, mida inimene ise suhtelt ootab. Armastuse värviteooria:  6 armastusstiili – põhivärvid ja nende kombinatsioonid  Eros – armastus esimesest silmapilgust (kirglik, romantiline armastus)  Ludus – mänguline armastus (vähene pühendumine suhtele)

Inimeseõpetus
thumbnail
2
doc

Armastuse kolmnurkne mudel

EROS- see on armastus esimesest silmapilgust. Kirglik, romantiline armastus.Partneri valikul on määrav füüsiline ilu. LUDU- on mänguline armastus.Mang mitme partneriga samaaegselt. STORGE- on sõprusel põhinev armastus. Raske öelda, millal muutus sõprus armastuseks. MANIA- on armastus, mis paneb partnerist sõltuma. PRAGMA- on praktiline, mõistusel tuginev armastus. Domineerib ratsionaalne kaalutlemine, mitte emotsioonid. AGAPE- on kõike andev isetu armastus. See on partneri tingimusteta armastamine.Olulisim on kaaslase toetamine ja tema heaolu. Selle nimel on armunu valmis ohvreid tooma ning loobuma enda soovidest. ARMASTUSE KOLMNURKNE MUDEL Ameerika psüholoog Robert Sternberg on armastuse kirjeldamisel keskendunud selle komponentidele. Ta on pekkunud välja kolmnurkse mudeli, mille järgi sisaldab armastus 1. Intiimsus 2. Pühendumist 3. Kirge

Psühholoogia
thumbnail
14
doc

Suhtlemispsühholoogia konspekt

- Emotsioonid ­ suhet võidakse meeleheitlikult soovida või siis tunda sellest lihtsalt rõõmu - Seksuaalsus ­ osad intiimsuhted on seksuaalsuhted, osad aga mitte; osades seksuaalsuhetes on partnerite vaheline psühholoogiline lähedus, osades aga mitte - Sugu ­ meestel ja naistel on erinev lähenemine intiimsuhetele; intiimsuhted võivad kujuneda nii sama kui erisooliste vahel Partneri valik, atraktiivsus, armumine, armastus · naiste füüsiline atraktiivsus ja meeste majanduslik staatus, sotsiaalne positsioon kui ressurss (beauty for money). · sotsiobioloogiline vaatenurk (fertiilsus ja võimalused järglasi kasvatada). Mehed on huvitatud fertiilsetest naistest, mis omakorda on seotud naisterahva vanusega. Fertiilsuse üle otsustatakse välimuse alusel ning seega peaks mehed nooremaid ja tervemaid naisi tajutakse atraktiivsematena

Suhtlemis psühholoogia
thumbnail
10
doc

Suhtlemispsühholoogia

tasandil: mõtlemine, emotsioonid, käitumine. Armumine kui seisund, millega kaasnevad psühholoogilised ja käitumuslikud muutused. John Lee (armastuse värvide teooria). Armastuse tüübid: eros, ludus, agape, storge, mania, pragma. Igale konkreetsele armastuse tüübile on omased teatud jooned ja käitumuslikud tendentsid. Nt. maniat seloomustab kaaslase kahtlustamine, kontrollimine; storgele iseloomulik see, et armastajate vahel on sügav sõrprus - "ei märganud, millal meie sõprusest armastus sai", ludusele omane flirtimine ja mitmete partnerite olemasolu. · eros ­ füüsiline välimus oluline, erootika · ludus ­ mängulisusel oluline roll · storge ­ eelistatakse luua kiindumussuhet, mis kestab kaua · mania- nõudlik omada sooviv, kontrollimine · agape ­ altruistlik · pragma ­ otsitakse sobivate tunnustega partnerit: religioon, vanus, töö R.Sternberg - armastuse komponendid: pühendumine, kirg, intiimsus.

Suhtlemispsühholoogia
thumbnail
8
doc

Suhtlemispsühholoogia konspekt

emotsioonid, käitumine. Armumine kui seisund, millega kaasnevad psühholoogilised ja käitumuslikud muutused. John Lee (armastuse värvide teooria). Armastuse tüübid: eros, ludus, agape, storge, mania, pragma. Igale konkreetsele armastuse tüübile on omased teatud jooned ja käitumuslikud tendentsid. Nt. maniat seloomustab kaaslase kahtlustamine, kontrollimine; storgele iseloomulik see, et armastajate vahel on sügav sõrprus - "ei märganud, millal meie sõprusest armastus sai", ludusele omane flirtimine ja mitmete partnerite olemasolu. · eros ­ füüsiline välimus oluline, erootika · ludus ­ mängulisusel oluline roll · storge ­ eelistatakse luua kiindumussuhet, mis kestab kaua · mania- nõudlik omada sooviv, kontrollimine · agape ­ altruistlik · pragma ­ otsitakse sobivate tunnustega partnerit: religioon, vanus, töö R.Sternberg - armastuse komponendid: pühendumine, kirg, intiimsus.

Suhtlemispsühholoogia
thumbnail
292
ppt

Inimeseõpetuse kursus „Perekonnaõpetus“

 Lapse kasvatamises ja arendamises nähakse sageli lausa elu mõtet.  Just laste olemasolu oli vanasti abielu õnnestumise põhinäitaja. SEKSUAALFUNKTSIOON Tänapäeval ühiskond suhtutakse varasemast tolerantsemalt abielu välistesse suhetesse, ammugi pole need enam karistatavad. Perekond pakub turvalisemat seksuaalsuhet, eriti tänu armastusele, lugupidamisele. Seksuaalsuse 4 dimensiooni: - soojätkamine - armastus - nauding - sooidentiteet MAJANDUSLIK TOIMETULEK Siia kuuluvad igasugused perekonnale vajalikud kodutööd, igapäevase söögi ostmine ja valmistamine, kodu korrashoid ja remont, transport, arsti juures käimine jne. Tööjaotus peres, kus igaüks teeb talle jõukohaseid töid, samas laseb ka enda eest hoolitseda SOTSIALISEERUMINE  Normide, reeglite, oskuste ja tegevusmallide õpetamine lastele.

Pedagoogika
thumbnail
145
ppt

Perekonna õpetuse kursus.(slaidiesitlus)

Lapse kasvatamises ja arendamises nähakse sageli lausa elu mõtet. Just laste olemasolu oli vanasti abielu õnnestumise põhinäitaja. SEKSUAALFUNKTSIOON Tänapäeval ühiskond suhtutakse varasemast tolerantsemalt abielu välistesse suhetesse, ammugi pole need enam karistatavad. Perekond pakub turvalisemat seksuaalsuhet, eriti tänu armastusele, lugupidamisele. Seksuaalsuse 4 dimensiooni: soojätkamine armastus nauding sooidentiteet MAJANDUSLIK TOIMETULEK Siia kuuluvad igasugused perekonnale vajalikud kodutööd, igapäevase söögi ostmine ja valmistamine, kodu korrashoid ja remont, transport, arsti juures käimine jne. Tööjaotus peres, kus igaüks teeb talle jõukohaseid töid, samas laseb ka enda eest hoolitseda SOTSIALISEERUMINE Normide, reeglite, oskuste ja tegevusmallide õpetamine lastele.

Perekonnaõpetus




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun