Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like

ABIAINETE SUHTES ESITATAVAD NÕUDED (0)

1 Hindamata
Punktid
 
Säutsu twitteris
Mai-Liis Tint Abiainete suhtes esitatavad nõuded
TALLINNA TEENINDUSKOOL

Mai-Liis Tint
T-11KO
Referaat


Õpetaja: Heikki Eskusson




Tallinn 2010
SISUKORD
1. Toiduseadus 3
1.1 Toidu suhtes esitatavad nõuded 3
2. Ekstraheerimine 4
3. Toidu ekstraheerimislahustite suhtes esitatavad nõuded, ekstraheerimislahustite kasutamise tingimused ja viisid ning toidus lubatud jääksisalduse piirnormid 5
4. Kasutatud kirjandus 9
  • Toiduseadus

  • Toidu suhtes esitatavad nõuded


    § 18.  Abiaine
    (1) Abiaine on toidu käitlemisel kasutatav aine, mis eemaldatakse toidust, kuid mille jäägid või derivaadid võivad tehnoloogilise paratamatuse tõttu toidus säilida.
    (2) Abiainete suhtes esitatavad nõuded, nende ainete kasutamise tingimused ja viisid ning toidus lubatud jääksisalduse piirnormid kehtestab Vabariigi Valitsus.
  • Ekstraheerimine


    Ekstraheerimislahustit kasutatakse toidu või mõne selles sisalduva aine lahustamiseks ekstraheerimisprotsessis. Ekstraheerimislahusti on oma olemuselt tehnoloogiline abiaine. Toiduainetööstuses kasutatavad abiained eemaldatakse toidust, kuid tehnoloogilise paratamatuse tõttu võivad abiainete jäägid toitu jääda. Toidu ekstraheerimislahustid on võrreldes teiste toiduainetööstuses kasutatavate abiainetega (näiteks setitamiseks ja filtreerimiseks kasutatavad ained) tervisele ohtlikumad, mistõttu on oluline reguleerida ekstraheerimislahustite kasutamist õigusaktiga. Vabariigi Valitsuse 16. novembri 1999. a määruses nr 354 “Toidu ekstraheerimis­lahustite suhtes esitatavad nõuded, ekstraheerimislahustite kasutamise tingimused ja viisid ning toidus lubatud jääksisalduse piirnormid” kehtestatakse toiduainetööstuses toidu töötlemiseks kasutada lubatud ekstraheerimislahustite
  • 80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
    Vasakule Paremale
    ABIAINETE SUHTES ESITATAVAD NÕUDED #1 ABIAINETE SUHTES ESITATAVAD NÕUDED #2 ABIAINETE SUHTES ESITATAVAD NÕUDED #3 ABIAINETE SUHTES ESITATAVAD NÕUDED #4 ABIAINETE SUHTES ESITATAVAD NÕUDED #5 ABIAINETE SUHTES ESITATAVAD NÕUDED #6 ABIAINETE SUHTES ESITATAVAD NÕUDED #7 ABIAINETE SUHTES ESITATAVAD NÕUDED #8 ABIAINETE SUHTES ESITATAVAD NÕUDED #9 ABIAINETE SUHTES ESITATAVAD NÕUDED #10
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 10 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2011-11-17 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 8 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor MaiLiiis Õppematerjali autor

    Lisainfo

    Referaat
    abiaine , referaat

    Mõisted


    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri


    Sarnased materjalid

    9
    odp
    ABIAINETE SUHTES ESITATAVAD NÕUDED
    6
    docx
    Küsimused toiduseaduse kohta koos vastustega
    69
    docx
    TÖÖSTUSKAUBAÕPETUS
    48
    docx
    Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD
    60
    docx
    ÕPIMAPP
    42
    pdf
    Toiduhügieen ja ohutus
    22
    doc
    Biofarmaatsia
    85
    docx
    Materjaliõpetus - Puiduteadus-materjaliõpetus



    Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
    Kasutajanimi / Email
    Parool

    Unustasid parooli?

    UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
    Pole kasutajat?

    Tee tasuta konto

    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun