Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

10 dieedi ebaõnnestumise põhjust! (0)

1 Hindamata
Punktid
õnn - Tuleb kõvasti tööd teha, mitte oodata, et õnn (taevast) sülle kukub
10 dieedi ebaõnnestumise põhjust #1 10 dieedi ebaõnnestumise põhjust #2 10 dieedi ebaõnnestumise põhjust #3 10 dieedi ebaõnnestumise põhjust #4
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 4 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2008-11-12 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 31 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor janzap Õppematerjali autor
Miks dieet alati ei õnnest? Mida peab diiedi pidades jälgima!

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
26
doc

DIEEDI NEGATIIVNE MÕJU ORGANISMILE

Svetlana Atajants Maardu 2014 SISSEJUHATUS..............................................................................................................................3 1. DIEET…KUI PALJU TÄHENDUST ON SELLES SÕNAS.....................................................5 1.1. Dietoloogia teadusena...............................................................................................................5 1.2. Pidev huvi dieedi vastu.............................................................................................................5 1.3. Dietoloogia ajalugu...................................................................................................................5 1.3.1. Dietoloogia antiikajas............................................................................................................6 1.3.2. Uusaeg...........................................................................................

Aktiviseerivad tegevused
thumbnail
12
docx

Dieet - referaat

vähendamine või suurendamine vms.On haigusi ja seisundeid, mis nõuavad teatud toiduaine tarbimise piiramist. Tsöliaakiahaiged peavad pidama gluteenivaba dieeti, suhkurtõbised vähese suhkru- ja tärklisesisaldusega dieeti, neeruhaiged madala soolasisaldusega dieeti, südamehaigetele soovitatakse madala soola- ja kolesteroolisisaldusega dieeti jne. Usundilistest või eetilistest põhimõtetest tingitud toiduvaliku piiramist ei nimetata tavaliselt dieedi pidamiseks.Enamiku dieetide eesmärgiks on aga kehakaalu vähendamine. Toiduga saadud energia, mida organism ei suuda ära tarvitada, talletatakse rasvarakkudes ja see põhjustab kehakaalu tõusu. Kui toidust saadav energiakogus on aga väiksem kui kogu energiatarve keha soojendamiseks, liigutamiseks, kasvamiseks jne, võtab organism kasutusele rasvarakkudesse talletatud varud ja kehakaal väheneb. Et kaotada 1 kg keharasva on vajalik energiadefitsiit u 32 000 kJ (u 7650 kcal).

Bioloogia
thumbnail
9
docx

Referaat Dieet

probleemiks liiga ohtrast ning energiarikkast toidust tingitud ülekaalulisus jm tervisehäired. Samal ajal on inimkeha iluideaal muutunud järjest saledamaks. See on tõstnud nõudlust tõhusate dieetide järele ning avanud võimalused laialdaseks sellealaseks äritegevuseks. Siiski mitte kõik dieedid ei anna reklaamitavat tulemust ega oma teaduslikku põhjendust ning mõned neist võivad olla tervisele ohtlikud. Dieeti peavad inimesed üle maailma. Tavaliselt on dieedi eesmärgiks tervise parandamine, haiguste ennetamine, kehakaalu vähendamine või suurendamine vms. On haigusi ja seisundeid, mis nõuavad teatud toiduaine tarbimise piiramist. Tsöliaakiahaiged peavad pidama gluteenivaba dieeti, suhkurtõbised vähese suhkru- ja tärklisesisaldusega dieeti, neeruhaiged madala soolasisaldusega dieeti, südamehaigetele soovitatakse madala soola- ja kolesteroolisisaldusega dieeti jne. Usundilistest või eetilistest põhimõtetest tingitud

Bioloogia
thumbnail
14
doc

Tervislik toitumine ja toitumishäired eestlaste seas

Kuigi suhkrut tihtilugu süüdistatakse ülekaalu põhjustamises, peab meelde jätma, et kehakaal suureneb vaid siis, kui võetakse vastu rohkem energiat, kui kulutada suudetakse. Seega kaal lisandub mille iganes liigtarbimisel. Ehkki õige on fakt, et suhkrurikkad toitained annavad meile tühje kaloreid, milles puuduvad vitamiinid ja mineraalained, mis kaudselt soodustab ülekaalulisust.iii 1.3. Toiduainete grupid Üks tervisliku toitumise põhipunkte on mõõdukus. Enne range dieedi pidamist peaks inimene pidama nõud spetsialisti või arstiga, eriti, kui isikul on esinenud terviseprobleeme. See on oluline, kuna dieedid kurnavad inimkeha ja võivad organeid liigselt koormata ja eeldatavasti saab keha liiga vähe või liiga palju teatud aineid. Eesti inimeste üks põhiprobleeme on rohelise ehk puu- ja juurvilja liiga vähene tarbimine. See on põhjuseks ka paljudele tõsistele ja ka surmavatele südamehaigustele hilisemas elus. Päevas

Terviseõpetus
thumbnail
36
doc

UURIMISTÖÖ- toitumisharjumused

tõusu. Kui toidust saadav energiakogus on aga väiksem kogu energiatarve keha soojendamiseks, liigutamiseks, kasvamiseks, võtab organism kasutusele rasvarakkudesse talletatud varud ja kehakaal väheneb (9). Dieet on ka populaarne viis varjamaks juba tekkinud toitumishäiret. Sellise olukorrani võivad viia nii vaimne ebastabiilsus, stressirikas eluviis, negatiivsed suhted sõprade ja perega, valedel põhjustel dieedi pidamine ning eri liiki dieetide katsetamine. Uuringud on näidanud, et dieeti pidavatel inimestel on ligi 5 korda suurem oht langeda toitumishäirete küüsi (10). Erinevused dieedi ja söömishäirete vahel: · Dieet on mõeldud parema elu tagamiseks ja ei tohiks segada kellegi igapäevast tegevust. Söömishäire kontrollib elu negatiivselt. · Dieet on keskendunud tervislikule kaalukaotusele. Söömishäire on ebatervislik viis kaotada kaalu.

Toit ja toitumine
thumbnail
24
doc

Tervislik toitumine

Mõnikord võib salatites juurvilju asendada kurgiga, kuid mitte mingil juhul tarvitada koos kurke ja tomateid. Söögikordade vahel võib juua piiramatult ainult vett: kas tavalist või mineraalvett. Kehakaalu kaotus 7-8 kg. Makrobiootilise dieet- Edward Esko poolt välja mõeldud. Peamine idee on süüa toitu, mis on võimalikult naturaalne ja vähe töödeldud. Tarbida tuleks kohalikku toitu, mis kasvab sel aastaajal. Saavutatakse harmoonia looduse rütmiga. Makrobiootilise dieedi loojad usuvad, et süües seda toitu, mis just sel aastaajal kasvab, säilitatakse elus tasakaal. Toiduainetel on kindel enrgia, mis mõjutab inimese vaimset, füüsilist ja emotsionaalset seisundit. Suvel tuleks toitu küpsetada lühemat aega, talvel kauem. 15 Tähtsal kohal on täisteratooted ja kohalikud köögiviljad.Vältida tuleks: liha, shokolaad,

Kehaline kasvatus
thumbnail
21
docx

Tervislik toitumine

mõistlikult. Kõhnumist lubatakse juba kuuendal päeval. Dieeti ära kannatada ei ole raske. Näiteid menüüst: munavalge, pähklid, rosinad, ilma suhkruta tee või kohv, kanaliha ja marjad. Atkinsi dieet - Loodi 1972 dr Robert Atkinsi poolt ja on üks kallimaid toitumisskeeme. Dieet on madala süsivesikute ja kõrge valkude sisaldusega. Tema idee oli piirata süsivesikute tarbimist, et ainevahetus läheks glükoosi põletamiselt üle keharasva põletamisele. Dieedi esimene faas kestab kaks nädalat ja on kõige rangemate piirangutega -- piiratakse süsivesikute tarbimist. Lubatud on süüa kala, liha (eriti linnuliha), koort, juustu ja veidi lehtsalatit. Loobuma peab leivast, saiast, pastaroogadest, riisist, kartulist, küpsistest, suhkrust, piimast, kohvist, teest ja alkoholist. Sel perioodil on kõige kiirem kaalukaotus -- kuni 4 kg nädalas. Teises faasis suurendatakse süsivesikute tarbimist iga päev 5 g võrra. Üleminekufaasis

Toit ja toitumine
thumbnail
29
doc

Rasedate ja imetavate emade toitumissoovitused

Rasedate ja imetavate emade toitumissoovitused (Marge Mahla) Sissejuhatus Kvaliteetne ja mitmekesine toit on inimese tervise jaoks olulise tähtsusega. Toitumise rolli tervise säilimisel tuleb vaadelda esmatasandi tervishoiuteenuste lahutamatu osana. Raseduse ja imetamise ajal on toiduenergia, vitamiinide ja mineraalainete vajadus tavalisest täiskasvanu vajadusest veidi erinev. Piisav ja tervislik toit on vajalik, et emaüsas arenev noor organism oleks varustatud kõige kasvamiseks tarvilikuga. Veelgi enam vajab tähelepanu aga ema ise, sest paljud tema keha toitainete, mineraalainete ja vitamiinide tagavaradest võivad sellel eluperioodil ammenduda. Soovitustes esitatu järgimisel on tagatud organismi kasvamine ja funktsioneerimine tänapäeva seisukohtade põhjal ja seeläbi väheneb võimalik tasakaalustamata toitumisest tingitud haiguste risk. Kõik tervishoiutöötajad, kes puutuvad tervishoiuteenuste osutamisel kokku rasedate ja imetavate emadega ning nende peredega (pe

Bioloogia




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun