Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge
1 aste – lihaste krambid ilma teadvuse kautuseta 2 aste – lihaste krambid teadvuse kaotusega 3 aste – teadvuse kaotus ja hingamisteede halvatus 4 aste – kliiniline surm Kahju hüvitamine Töötajal, kes on saanud tööülesannete täitmisel tervisekahjustuse, on õigus nõuda tööandjalt tervisekahjustusega tekitatud kahju hüvitamist.
109 - 109 8 100 konserveeritud 154 35 100 - 100 külmutatud, keedetud 109 - 109 8 100 kuivatatud, keedetud 42 - 42 140 100 Konserveeritud kapparid 200 50 100 0 100 Varane keedetud nõges 244 18 200 50 100 Valge peakapsas toores, puhastatud 125 20 100 - 100 hakitud tükeldatud 139 20 111 10 100 keedetud tervete peadena 136 20 109 8 100 küpsetatud tükkidena 139 20 111 10 100 hautatud 159 20 127 21 100 hakkmassiks praetud 166 20 133 25 100 varane tervelt keedetud(kapsarull) 136 20 109 8 100
1 portsjon on 50g väherasvast liha või 2 viinerit või 3 viilu vorsti või 50g maksapasteeti või 50g kalafileed, või 100g räime või 25g soolakala või kalakonservi või 1 muna Toidupüramiid ja taldrikureegel • Lisakorrus: suhkur, maiustused 2- 4 portsjonit päevas, lisatavad toidurasvad 3- 5 portsjonit päevas1 portsjon on 2 tl suhkrut, mett või moosi või 2 küpsist Click to edit Master text styles
100g pastat – 1liiter vett Parima pasta valmistamine Pasta ei tohi kunagi millegi ega kellegi järel oodata! Iga 100g kuiva pasta kohta arvesta keetmiseks 10g soola ja vähemalt 1 liiter vett ühele inimesele 50g / õli hoiab keeduvee vahutamast ja ülekeemast Ära kunagi pane pastat vette enne, kui see on keema tõusnud ja sool lahustunud, ära keeda pastat kauem, kui vajalik Al Dente- kergelt krõmpsuv
1milline on soojade suupistete koht menüüs? Sooje suupisteid serveeritakse mitmekäiguliste lõuna- ja õhtusöökide eel- või vaheroana, samuti suupistelaudadel. 2Mille poolest erineb liharoog soojast lihasuupistest? Sooje suupisteid võidakse valmistada ka söögilaual.
1liitris merevees on umbes 30 g soola). Meresoola võib saada suurema soolasisaldusega sisemeredest või soolajärvedest (Punane meri, Surnumeri, Suur soolajärv). Meresoola saadakse peamiselt merevee aurutamisel, päikeseenergia toimel, spetsiaalsetes vannides või tiikides.
1portsjon on 1klaas väherasvast piima, ● Third level jogurtit või keefiri, ½ klaasi täispiima, ● Fourth level 50g 10% kohvikoort või100g lahjat kohupiima või 50g magusat ● Fifth level kohupiimakreemi või 50g piimajäätist või 20g juustu.
128 - 128 2+20 100 alates 1 jaanuarist 136 - 136 2+25 100 passeeritud ribadena, viiludena, kuubikutena kuni 1 jaanuarini 201 20 161 38 100 alates 1 jaanuarist 215 25 161 38 100 marineeritud peet 182 45 100 - 100 Spargel värske 156 27 114 12 100
180 - 200 kraadi juures 8min. 6. Kuidas valmistatakse täidisega omlette? Segatakse omletisegusse, praadida ja valada seejärel omletiseguga üle, panna juba valmis omleti vahele, panna avatud omleti peale.
1 portsjon on 100g köögivilju toorena või keedetult või 200g köögiviljamahla või 30g kuivataud kaunvilju Toidupüramiid III põhikorrus: piim ja –tooted 2- 4 Click to edit Master text styles
136 - liitrisesse vaati mahub 144 (või isegi enam) liitrit marju, arvestagu, et enne vaati valamist pressiti need marjad pastaks, mille maht on ju palju väiksem tervete marjade omast.
140 - 150 g grillitud loomaliha 1 küpsekartul koos 2 supilusikatäie hapukoorega 1 klaasitäis aurutatud suvikõrvitsat või teisi köögivilju 1 näkileib võiga Vet, taimeteed
1 portsjon on umbes 2 teelusikatäit suhkrut, mett, moosi, 1 küpsis, paar kommi, ½ väikesest jäätisest (25 g ehk 50 ml) või 100 ml karastus- või mahlajooki.
150 - 200 toorsalatid 80-100 supid 150-200 puljongid 150-200 puljongi sees serveeritav lisand 30-50 puljongi kõrvale serveeritav lisand 40-75
1000g - vett Valmistamine: Bait- vanillele lisada kogu vesi ja segada kiiresti ühtlaseks ning lasta enne kasutamist paisuda 10 minutit.
1 joogi - ja mineraalveed Mineraalvesi kujutab endast mineraalsoolade , mikroelementide, orgaaniliste hapete jm. segu vees.
12 pool - ja valmistoodete kvaliteedi määramine organoleptiliselt 5.2.13 Toiduohutuse ja toidu kvaliteedi tagamine.
16c - Mida täidlasem, võimsam vein, seda soojem võib ta olla, kuid mitte üle 20C. Vein soojeneb laual niigi.
1 portsjon on 1tl (5g) rasva, võid, õli või 2tl (10g) väherasvast margariini või 10g pähkleid, seemneid.
100g ogamelonis on vaid 22kcal energiat, lisaks aitab ogamelon organismist väljutada liigset vett ja jääkaineid.
1 portsjon on 1 puuvili (100g) või 2dl marju või puuvilja(marja)mahla või 15g kuivataud puuvilju ja marju.
136 - 136 2+25 100 passeeritud ribad, kangid, kuubikud: kuni 1. jaan 201 20 161 38 100 alates 1. jaan.
126 - 126 0,5+20 100 alates 1.jaan. 134 - 134 0,5+20 100 passeeritud ribadena, viiludena, kuubik.
1 rummid on võimalik jaotada esmalt kaheks: ................................................5
1711 - 1810 koguti teemaksu 17 miljonit naela ning mis rahastas Napoleoni ja Krimmi sõdu.
1g süsiv – 17,2 kJ (4,1kcal) 1g valke - 17,2 kJ (4,1kcal) 1g lipiide – 38,9kJ (9,3kcal)
1 sidrunit - pressitud mahl ja riivitud koor 5 dl õunamahla 5 dl kõrvitsamehu
100 g on 70 mg C vitam, seega peaaegu poole rohkem, kui valges peakapsas.
1200 tonnile – mis tähendab 1 grammi kohvi tarbimist inimese kohta aastas.
1kartuli - pärmitaigna viineripirukas Valmistada pärmitaigna eeltaigen.
174 - 175,5 ° C (Merck Index) 170-176°C (sponsor)
110 - 120 kraadi juures helepruuni värvuseni.
128 - 128 2+20 100 koorega keedetud, puhast.
175 - 225`c 20-30 min. • Serveerimine
1 rummid on võimalik jaotada esmalt kaheks:
100g – ligi 1500 mikrogrammi seleeni.
1kartuli - pärmitaigna viineripirukas.
12 g on küllastunud rasvhapped.
150 - 180g liharoogade lisandid
150 - 200 g liha ilma kondita.
150 - 200 g.juustu riivida.



Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun