Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

1.1 Valkude reaktsioonid ja 1.2 Süsivesikute reaktsioonid (4)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist

TALLINA TEHNIKAÜLIKOOL
Keemiainstituut
Bioorgaanilise keemia instituut


Biokeemia praktikumi laboratoorne töö
  • Valkude reaktsioonid
  • Süsivesikute reaktsioonid


    Üliõpilane:
    Matrikli nr:
    Õpperühm:
    Juhedaja:
  • VALKUDE REAKTSIOONID
    Töö teoreetilised alused
    Valgud on polüpeptiidid, milles aminohapped on omavahel seotud amiidsidemetega, mida nimetatakse ka peptiidsidemeteks. Peptiidside moodustub ühe aminohappe karboksüülrühma reageerimisel teise aminohappe aminorühmaga. Seda nimetatakse ka kondensatsioonireaktsiooniks, sest reaktsiooni käigus eraldub vesi. Peptiidside on osalise korduse tõttu planaarne ja enamasti
  • Vasakule Paremale
    1 1 Valkude reaktsioonid ja 1 2 Süsivesikute reaktsioonid #1 1 1 Valkude reaktsioonid ja 1 2 Süsivesikute reaktsioonid #2 1 1 Valkude reaktsioonid ja 1 2 Süsivesikute reaktsioonid #3 1 1 Valkude reaktsioonid ja 1 2 Süsivesikute reaktsioonid #4 1 1 Valkude reaktsioonid ja 1 2 Süsivesikute reaktsioonid #5 1 1 Valkude reaktsioonid ja 1 2 Süsivesikute reaktsioonid #6 1 1 Valkude reaktsioonid ja 1 2 Süsivesikute reaktsioonid #7 1 1 Valkude reaktsioonid ja 1 2 Süsivesikute reaktsioonid #8 1 1 Valkude reaktsioonid ja 1 2 Süsivesikute reaktsioonid #9 1 1 Valkude reaktsioonid ja 1 2 Süsivesikute reaktsioonid #10 1 1 Valkude reaktsioonid ja 1 2 Süsivesikute reaktsioonid #11 1 1 Valkude reaktsioonid ja 1 2 Süsivesikute reaktsioonid #12 1 1 Valkude reaktsioonid ja 1 2 Süsivesikute reaktsioonid #13 1 1 Valkude reaktsioonid ja 1 2 Süsivesikute reaktsioonid #14
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 14 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2012-03-27 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 155 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 4 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor Liis Hendrikson Õppematerjali autor
    Süsivesikute ja valkude kvalitatiivse analüüsi reaktsioonid. Täpsemalt, mis reaktsioonid protokollis on kajastatud, näed sisukorrast. Antud katsed ja protokoll on sooritatud 2012. aastal ning arvestatud.

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    18
    docx

    VALKUDE JA S�SIVESIKUTE KVALITATIIVSED REAKTSIOONID

    Tallinna Tehnikaülikool Keemiainstituut Bioorgaanilise keemia õppetool Nimi KATB41 1.1 VALKUDE KVALITATIIVSED EAKTSIOONID 1.2 SÜSIVESIKUTE KVALITATIIVSED REAKTSIOONID Laboratoorsed tööd Juhendaja: Tiina Randla 1.1 VALKUDE REAKTSIOONID Töö teoreetilised alused Valgud on polüpeptiidid, milles aminohapped on omavahel seotud amiidsidemetega- peptiidside. Peptiidside moodustub ühe aminohappe karboksüülrühma reageerimisel teise aminohappe aminorühmaga. Valkude koostisesse kuuluvad 20 üldlevinud aminohappet (protogeensed). Valku struktuurid võib olla primaarne, sekundaarne, tertsiaarne ja kvaternaarne. Denaturatsioon ­ valgu unikaalse ruumilise struktuuri lagunemine

    Biokeemia
    thumbnail
    7
    docx

    Biokeemia labori protokoll - Ainete tuvastamine kvalitatiivsete reaktsioonidega

    Tallinna Tehnikaülikool 1. Ainete tuvastamine kvalitatiivsete reaktsioonidega Biokeemia labori protokoll 2011 1.1 Valkude reaktsioonid Töö teoreetilised alused Valgud koosnevad aminohapetest, mis on omavahel seotud peptiidsidemetega. Peptiidside moodustub kui ühe aminohappe karbosküülrühm reageerib teise aminohappe aminorühmaga. Valkude koostises on 20 üldlevinud aminohapet, neid nimetatakse proteogeenseteks. Lisaks üldlevinud aminohapete sisaldavad mõned valgud ka nn ebaharilikke aminohappeid. Valgud on biopolümeerid ja täidavad oma funktsioone tänu oma iseloomulikele ruumilistele struktuuridele

    Biokeemia
    thumbnail
    14
    docx

    Valgud ja süsivesikud (1.1 ja 1.2)

    Universaalsed ehk üldreaktsioonid on omased kõikidele valkudele. Spetsiifilised ehk erireaktsioonid on iseloomulikud ainult teatud aminohappeid sisaldavatele valkudele. 1.1.1 Biureedireaktsioon Ühendid, mis sisaldavad kaht või enamat peptiidsidet, moodustavad aluselises keskkonnas Cu2+-ioonidega violetse kompleksi. Test on nimetuse saanud uurea derivaadi biureedi järgi. Kuna biureedireaktsioon on tingitud peptiidsideme esinemisest, siis on ta valkude üldreaktsioon. Leeliselises keskkonnas moodustavad Cu2+-ioonid valgumolekulidega sinakasvioletse, lühikese ahelaga peptiididega roosa värvusega biureedikompleksi. Kompleksi värvus on tingitud Cu2+-ioonide koordinatiivsest seostumisest nelja peptiidsideme koostisse kuuluva lämmastiku aatomiga. Kompleksi värvuse intensiivsus sõltub valgu kontsentratsioonist ja vase ioonide hulgast lahuses. Töö käik: · valasin katseklaasi 1 ml munavalgu lahust

    Biokeemia
    thumbnail
    26
    docx

    Valkude ja süsivesikute reaktsioonid

    Biokeemia laboratoorne töö No 1 Ainete tuvastamine kvalitatiivsete reaktsioonidega Õppejõud: Ly Villo Eda Türi 142281 YAGB21 Eda Türi 142281 YAGB21 1.1. Valkude reaktsioonid Töö teoreetilised alused Valgud koosnevad aminohapetest, mis on omavahel seotud peptiidsidemetega. Peptiidside moodustub kui ühe aminohappe karbosküülrühm reageerib teise aminohappe aminorühmaga. Valkude koostises on 20 üldlevinud aminohapet, neid nimetatakse proteogeenseteks. Lisaks üldlevinud aminohapete sisaldavad mõned valgud ka nn ebaharilikke aminohappeid. Valgud on biopolümeerid ja täidavad oma funktsioone tänu oma iseloomulikele ruumilistele struktuuridele

    Biokeemia
    thumbnail
    8
    docx

    Biokeemia protokoll - Ainete tuvastamine kvalitatiivsete reaktsioonidega

    Ainete tuvastamine kvalitatiivsete reaktsioonidega Kvalitatiivsete reaktsioonide abil saab kindlaks teha mingi keemilise elemendi, funktionaalse rühma, ühendi või ühendite rühma olemasolu uuritavas materjalis. Hinnatakse iseloomuliku värvuse, sademe või hägu teket, gaasi eraldumist, teisi silmaga nähtavaid muutuseid. Kvalitatiivsete reaktsioonide puhul ei mõõdeta uuritava komponendi sisaldust uuritavas materjalis, seega ei ole vaja reagentidega väga täpselt doseerida. Valkude reaktsioonid Valgud on polüpeptiidid, mis koosnevad omavahel ühendatud aminohapetest. Aminohapped on ühendatud omavahel peptiidsidemega, mis moodustub ühe aminohappe karboksüülrühma reageerimisel teise aminohappe aminorühmaga. Sideme moodustamisel eraldub vesi, seega on tegemist kondensatsioonireaktsiooniga. Valkude koostises leidub 20 üldlevinud aminohapet. Mõned valgud sisaldavad ka nn ebaharilikke aminohappeid, nt aminohapete hädroksü-, metüül-, fosfüül- jne derivaadid

    Biokeemia
    thumbnail
    11
    docx

    Ainete tuvastamine kvalitatiivsete reaktsioonidega

    Koostaja: Marika Treiman YAGB21 Üliõpilaskood: 134944 Juhendaja: Tiina Randla Tallinn 2014 Marika Treiman, 134944YAGB ,,1.Ainete tuvastamine kvalitatiivsete reaktsioonidega" 1.1 Valkude reaktsioonid 1.1.1 Biureedireaktsioon Töö teoreetilised alused: Töö eesmärgiks oli jälgida, kas munavalgu lahus 1 ml 10%-lise NaOH lahuse ja tilga 1%-lise CuSO4 lisamisel muudab värvust, mis tõestab peptiidsidemete esinemist. Katse põhineb aluselises keskkonnas Cu2+ -ioonide liitumisel ühendiga, mis sisaldab vähemalt kahte peptiidsidet, andes positiivse reaktsiooni korral violetse kompleksi. Tulenevalt peptiidsidemete esinemisest, on tegemist valkude üldreaktsiooniga. Cu2+-ioonid ühinedes

    Biokeemia
    thumbnail
    17
    docx

    Biokeemia tööd 1.1-1.2 valgud ja süsivesikud

    Tallinna Tehnikaülikool Loodusteaduskond Keemia ja biotehnoloogia instituut BIOKEEMIA Laboratoorne töö nr: 1.1 ja 1.2 Ainete tuvastamine kvalitatiivsete reaktsioonidega Valkude ja süsivesikute reaktsioonid Töö teostaja: Õppejõud: Tallinn 2017 1. Valkude reaktsioonid Valgud on polüpeptiidid, mille monomeerideks olevad aminohapped on omavahel seotud amiid- ehk biokeemias tuntud peptiidsidemete abil. Peptiidside moodustub ühe aminohappe karboksüülrühma ja teise aminohappe aminorühma vahele. Kuna peptiidsideme moodustumisel eraldub vesi, võib seda nimetada ka kondensatsioonireaktsiooniks. Valkude koostises leidub 20 üldlevinud aminohapet ­ proteogeensed aminohapped.

    Biokeemia
    thumbnail
    13
    docx

    Valkude ja süsivesikute kvalitatiivsed reaktsioonid

    TALLINNA TEHNIKAÜLIKOOL Õppeaine YKL0063 Biokeemia PRAKTIKUM: Valkude ja süsivesikute kvalitatiivsed reaktsioonid Üliõpilane: Juhendaja Kood: Esitatud: Sooritatud: 1. AINE TUVASTAMINE KVALITATIIVSETE REAKTSIOONIDEGA Kvalitatiivsed reaktsioonid võimaldavad kindlaks teha mingi keemilise elemendi, funktsionaalse rühma, ühendi või ühendite rühma olemasolu või puudumist uuritavas materjalis. Hinnatakse värvusreaktsiooni, sademe või hägu teket, gaasi eraldumist, muid silmaga nähtavaid muudatusi. 1.1. VALKUDE REAKTSIOONID Valgud on polüpeptiidid, milles aminohapped on omavahel seotud amiidsidemetega, mida nimetatakse ka peptiidsidemeteks. Peptiidside moodustub ühe aminohappe karboksüülrühma

    Biokeemia




    Meedia

    Kommentaarid (4)

    EeeOoo profiilipilt
    EeeOoo: Väga põhjalik!
    19:57 13-02-2013
    PilleTOOM profiilipilt
    Pille Toom: tõesti hea!
    08:50 16-10-2012
    Kettuuu profiilipilt
    Kettuuu: Väga hea
    15:46 27-02-2013



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun