Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"-restoranid" - 271 õppematerjali

thumbnail
2
docx

Restoranid ja rahvusrestoranid tänapäeval

1 Minu teemaks oli Restoranid ja rahvusrestoranid tänapäeval. 2 Restoraniks nimetatakse traditsiooniliselt kõrgema klassi söögikohti, mis on keskmisest kallimad ning kus lauda istunud külastajaid teenindab kelner. Tänapäeva restoranid on mõeldud külalistele, kes tellivad menüüs pakutavast valikust toite, mis spetsiaalselt neile valmistatakse. Uuemal ajal levinud ka mõiste "kiirtoidurestoran" näiteks McDonalds, mis klassikalises mõttes restoranide hulka ei kuulu. 3 Restoranid paiknevad tihti hotellides, meelelahutusasutustes, klubides või eraldi majana. Samuti on restoranid ka laevadel ja rongides. Teisalt kasutatakse sadamalinnades tihti vanu laevu restoranidena, mis enamasti küll ei sõida, vaid seisavad kai ääres. Näiteks restoran "Admiral", mis asub ajaloolisel aurulaeval Tallinna sadamas. 4 Restorane peetakse teisteski eksootilistes või eksklusiivsetes paikades, näiteks tegutsevad Eestis restoranid Tallinna teletornis ja Tartu ajaloo...

Kultuur-Kunst → Kultuur
1 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Hollandi toidud

Referaat Toitlustamine Hollandis Karl Erik Välk Km1 Türi 2011 Sisukord 1.Sissejuhatus 2.Toitlustus 2.1 Hollandi toitumistavad 2.2 Hollandi toitude nimed ja sisu 2.3 Pannkoogirestoranid Hollandis 2.4. Restoranid Amsterdamis 2.5. Baarid ja kohvikud 3.Kokkuvõte 1.Sissejuhatus Eestist pindalalt veidi väiksemas (36 900 km2, koos siseveekogudega 41 500 km2) ning kaheteistkümneks provintsiks jagunevas Hollandis elab 16, 2 miljonit inimest. Kolmandik neist elab Randstadis, mille moodustavad Amsterdam, Rotterdam, Haag, Utrecht, Haarlem, Leiden, Hilversum ja väiksemad asulad. Kuigi Holland on mõõtmetelt väike, on maal külastajale palju pakkuda. Holland on kuulsate kunstnike Vincent van Goghi, Rembrandti ja Veermeeri sünnimaa, Holland on lilleparkide ja tulbiväljade maa, veel 100 aastat tagasi oli maal 10000 töötavat tuuleveskit ning siiani...

Eesti keel → Eesti keel
7 allalaadimist
thumbnail
3
pdf

Joogikaart ja selle koostamine

Joogiõpetus 2006 Joogikaart ja selle koostamine Joogikaardile kantakse alkohoolsed ja karastusjoogid, tubakatooted, kondiitritooted. Alkohoolsete jookide valikul lähtub klient nende sobivusest valitud roogadega. Nii nagu roogade, on ka veinide valik väga suur. Selles orineteerumiseks on vaja põhjalikke teadmisi veinide omadustest, jooke valmistavatest maadest, tootjatest ja valmistamisaasta kliimatingimustest. Klassikaliselt paigutatakse alkohoolsed joogid järgnevalt: 1. Sampanjad ja vahuveinid; 2. Aperatiivveinid ja aperatiivid (piiritusveinid, vermutid, valged portveinid); 3. Valged veinid (kuivadest poolmagusateni); 4. Punased veinid (kuivadest poolmagusateni); 5. Roosad e rosé veinid (kuivadest poolmagusateni), roosad veinid võivad asuda ka valgete ja punaste veinide vahel; 6. Dessertveinid; 7. Piiritusjoogid: a. Viin, dzinn ­ või...

Toit → Joogiõpetus
39 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Organisatsiooni struktuur

SISSEJUHATUS Heaven OÜ on keskmisest suurem organisatsioon, kus töötab keskmiselt 100 inimest. Antud töös analüüsime terve organisatsiooni tegevusvaldkonda ja juhtimis struktuuri. Töös püüame välja tuua võimalikult täpse informatsiooni antud ettevõtte kohta. Organisatsiooni suurus ja valdkond Ettevõtte tegevusvaldkonnaks on toitlustus, mille alla kuulub neli restorani Budah Garden, Traverno Linquini, Siilika & Kolmnurk ja Gojochi. Igas restoranis töötab keskmiselt 25 inimest, kes töötavad kahes vahetuses. Tööülesanded jagunevad: teenindus, kokandus, majahaldus, puhastusteenus, serviisi hooldus, turundus, juhatus, meelelahutus programmi koostamine, klientide suunamine restorani. Ettevõtte ostab sisse jägmiseid teenuseid: raamatupidamine, aknapesu, IT-haldus, käsitsi leiva valmistamine, rendikelnerid, rendikokad (suuremate ürituste korral). Ettevõte alustas tegevust 1998.aastal. Algusaastatel oli tegemist väikese perekohvikuga. Tänasek...

Ühiskond → Ühiskond
38 allalaadimist
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

Programm „Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013“ SIRJE REKKOR ANNE KERSNA ANNE ROOSIPÕLD MAIRE MERITS TOITLUSTUSE ALUSED KOHANDANUD: ANA KONTOR 2013 1 SISUKORD 1. Toitlustusettevõtete ja teenuste liigid 4  Toitlustusettevõtete tüübid ja äriideed 4  Kiirtoiduettevõtted 6  Kohvikud 8  Sööklad ja teised suurköögid 10  Restoranid 13  Baarid 19  Catering-ettevõtted 21 2. Toitumise alused ...

Majandus → Analüüsimeetodid...
50 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Toitlustusettevõtted

Järvamaa Kutsehariduskeskus KM11 Toitlustusettevõtted Juhendaja: Ruth Muru Koostaja: Kerli Saluste Paide 2015 1.Mida väljendab toitlustusettevõtte äriidee?..........................................................................3 2.Miks on restoranid toitlustusteenuste turul?........................................................................3 3. Milliseid restorane oskate nimetada oma kodukohas (või näiteks Tallinnas, Tartus, Pärnus jne)?.............................................................................................................................3 4. Milliseid hotellirestorane oskate nimetada?........................................................................3 5. Kirjeldage üht hotellirestorani............................................................................................3 6. Kes on hotellirestorani kliendid?...

Toit → Kodumajandus
22 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Toidlustussuunas 21. sajandil

Toitlustussuunad Eestis 21.sajandil Tänapäeval Eestis toitlustusettevõtteid ei klasifitseerita ametlikult. Restorani klass sõltub kvaliteedist ja klinetidele osutatavate teenuste hulgas. Lähtuvalt sortimendile, tegevuse eesmärgile ja teenindamisele moodustavad ettevõtted erinevaid tüüpe, nendeks on: - restoranid - kohvikud - kiirtoidukohad - pubid - klubid - sööklad. Ettevõtted jagunevad: - universaalseteks - spetsialiseerunuteks - ühe maa rahvusköögile baseeruvateks (Hiina, Austraalia, Prantsusmaa, India, Itaalia, Vene jpt.) Ettevõtted jaotatakse piiratud, - täis ja laia sortimentidega kohtadeks. Piiratud sortimendiga toitlustus kohtadeks on näiteks kiirsöögirestoranid ja sööklad. Täis sortimentidega on pubid, kohvikud, restoranid. Laia sorimentidega on vähesed restoranid. Vastavalt ettevõtte toimiva menüü järgi saab neid liigitada eelnevalt valmis olevate roogadega nn. lõunaroogadega toitlustuskohtadeks ning ...

Kategooriata → Uurimistöö
11 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Toitlustusettevõtete ja teenuste liigid

1. Toitlustusettevõtete ja -teenuste liigid Eesmärk: Õppida tundma toitlustusettevõtete tüüpe, toitlustusettevõtete äriideid ja eripärasid Alapeatükid: 1.1.Toitlustusettevõtete tüübid ja äriidee 1.2. Kiirtoitlustusettevõtted 1.3. Kohvikud ja café´d 1.4. Sööklad ja teised suurköögid 1.5. Restoranid 1.6. Baarid 1.7. Catering-ettevõtted 1.1. Toitlustusettevõtete tüübid ja äriideed Toitlustusettevõtete tüübid Toitlustusettevõtteid võib liigitada erinevalt. Levinud on nende liigitamine toimimispõhimõtete järgi. Nii võib ettevõtte toimimispõhimõtetele toetudes välja tuua järgmised ettevõtete tüübid: · kiirtoiduettevõtted · kohvikud ja café´d · baarid · restoranid · catering-ettevõtted Toitlustusettevõtete äriideed Igal toitlusutusettevõttel on missioon ja äriidee. Ettevõtte misioon iseloomustab ettevõtte tegutsemise peasuunda (ehk MIKS ettevõte on turul?) ja on aluseks äriidee sõnastamisele. Äriidee sõnastamisel lähtu...

Toit → Kokandus
98 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Võrdlustabel suppide kohta

Dana Makejenko Võrdlustabel supide kohta KS 14 Antonius Näidismenüü  Eelroad:  Selge kohasupp roheliste köögiviljade ja tilliklimpidega 6.00 € Ülikooli 15, 51003, Tartu, Tartu maakond Telefon: (+372) 5342 3989 Atlantis Näidismenüü  Eelroad: KOORENE SUPP GRILLITUD LÕHEFILEE, kartulite, porru, brokkoli, porgandite ja rosépipraga 3.58 € Narva mnt 2, 51009, Tartu, Tartu maakond Telefon: (+372) 5342 3989 Dorpat ...

Toit → Toitlustus
10 allalaadimist
thumbnail
10
ppt

Brasiilia Köögi esitlus

Brasiilia köök Köök Brasiilia köök on segu indiaanlaste, euroopa ja aafrika köökidest. varieerub suuresti regiooniti Jagatakse neljaks kagu, lõuna,põhja ja kirde köök Kagu köök Seedrimänniseemned Rio de Janeiro: Feijoada, farofa ja friikartulid São Paulo: pastel, virado à paulista Espírito Santo: moqueca capixaba Põhja köök Suuresti mõjutatud indiaanlaste toidukultuurist Pato no tucupi Kirde köök Suuresti mõjutatud aafrika köögist Vatapá Bobó de camarão acarajé Lõuna pikk traditsioon loomakasvatuses ja sakslaste sisserände pärast on punane liha lõuna köögi aluseks. "churrasqueira"-BBQ grill Joogid Cachaça- Brasiilia enda alkohol destileeritud suhkru roost ja on põhi komponent brasiilia rahvus joogis Caipirinha Magustoidud Brigadeiro Beijinho Paçoca Panela Restorani tü...

Toit → Toitumise alused
12 allalaadimist
thumbnail
22
odp

Nõukogude toidukultuur

Nõukogude toidukultuur Klassikaline toidumenüü ● Sült ● Rassolnik ● Kartulisalat viineriga ● Pekiga praekapsas ● Kiluvõileivad ● Marineeritud seened, räimed ● Kotletid Toiduained poodides ● Kauplustes defitsiit ● Kollektiivsed retked seene- ja marjametsa ning hoidiste valmistamise populaarsus ● Toiduained kehva poolsed nt margariin ● Pikad järjekorrad e sabad (suhkur, mandariiid)   "Vabandage, kas see on leivakauplus, kus ei ole leiba?" "Ei, see on lihakauplus, kus ei ole liha. Leivakauplus, kus ei ole leiba, on üle tee."  Restoranid ● Argirutiini tõi vaheldust nädalalõpp restoranis. Igati kättesaadava hinna eest sai nii häid roogi maitsta kui ka jalga keerutada, mistõttu muutus restoran populaarseks õhtuveetmise kohaks ● Kohvik Tallinn, restoranid Kalinka, Solnok (Ungari ja Nõukogude Eesti sõprussidemete rõhutamiseks loodud) ● Söökl...

Ajalugu → Ajalugu
2 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Venemaa

Eesti Ettevõtlus Kõrgkool Mainor Venemaa Turismigeograafia Tallinn 2011 SISSEJUHATUS Turism Venemaal on kiirelt kasvanud alates nõukogu korda, alguses sisemine turism ja seejärel rahvusvahelise turismi samuti. Rikka kultuuripärandi ja suure loodusliku iluga erinevates kohtades. Suurim turismimarsruut Venemaal on reisimine Golden Ring iidsesse linna, laevareisid suuremate jõgede nagu Volga juurde ja pikamaasõitud kuulsal Siberi raudteel. Erinevate piirkondade ja kultuuride tõttu Venemaa pakub palju erinevaid toite ja suveniire ning näitavad väga erinevaid traditsioone, nagu vene Banya , tatari Sabantuy või Siberi shamanist rituaalid.LÜHITUTVUSTUS Vene Föderatsioon asetseb Ida-Euroopa ja Aasia territooriumil. Venemaa on maailma suurim riik, mille pindala on 17075200 km2. Riigi pikkus põhjast lõunasse on üle 4000 km, läänest itta aga peaaegu 10000 km. Geograafiliselt võib Venemaa jaotada kolmeks üsnag...

Majandus → Ärijuhtimine
27 allalaadimist
thumbnail
15
odp

Portugali köök

Portugali köök Triinu Nööri K-09 Ajalugu Portugali köök on truu oma juurtele, milleks on kalurite ja karjuste toit. Traditsioonilisi roogasid pakuvad nii kallid restoranid kui ka kõige lihtsamad kohvikud. Kuid portugallased võivad olla ka väga leidlikud - sageli üllatatakse klienti huvitavate roogadega, näiteks merekarbid ja sealiha, merikeel banaanidega, sealiha viigimarjadega. Portugal on koht neile, kes armastavad mereande - just püütud kalu ja koorikloomi leidub siin külluses. Tagasihoidlik, kuid noobel Portugali sardiin on odava hinna eest saadaval kõikjal, iseäranis aga lõuna pool. Sardiinide kõrvale pakutakse kannikas talupojaleiba või -saia ja pudel majaveini: ka väikese eelarvega on pidusöök garanteeritud. Siiski ei koonerdata restoranides lihaga, menüüs on maitsvaid sealiha- ja lambapraade ning veiselihalõike. Samuti võib nautida värskelt korjatud puu- ja köögivilju, rääkimata Portugali ...

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
18 allalaadimist
thumbnail
7
ppt

Tutvustus populaarsematest sihtkohtadest - ITAALIA

ITAALIA Tutvustus populaarsematest sihtkohtadest Itaaliast · Riik: Itaalia · Pealinn: Rooma · Rahvastik: 58,1 milj elanikku, itaallased · Religioon: rooma katoliku · Keel(ed): itaalia, piirialadel ka saksa ja prantsuse · Kliima: peamiselt vahemereline, põhjas alpikliima, lõunas kuum kuiv suvi · Rahaühik: euro EUR · Viisa: Eesti passiga viisavaba kuni 90 päeva, saab reisida nii kehtiva passi kui isikutunnistuse (ID- kaardi) alusel. Populaarsemad sihtkohad · Amalfi rannik · Veneetsia · Toskaana · Sardiinia · Milano · Rooma · Capri saar · Sitsiilia Reisipakett · Itaalia - põhjamaalase jaoks mõnusalt soe, sõbralik, joviaalne ja eksootiline. Rooma - igavene linn, kõigi teede algus- ja lõpp-punkt. Vatikan - pindalalt väikseim, kuid üks rikkaimaid riike maailmas. Terve unenäoline päev Capril - tõepoolest Vahemere pärl, maapealne paradiis. Veneetsia - võl...

Infoteadus → Asjaajamine
18 allalaadimist
thumbnail
1
docx

"Inimene hoiab ja loob kultuuripärandit"

Kodanik loob ja hoiab kultuuripärandit Kultuuripärandil on nii vaimne kui aineline pool. Nii kaitse all olevad kultuurmaastikud kui ka igapäevane keskkond traditsioonidega, mis ei ole küll riiklikult kaitse all, mängivad olulist rolli tuleviku kujunemises. Toidukultuur on üks pisem, kuid tähtis osa kogu laiast kultuuripärandist ning on samuti aegade jooksul tänu inimesele põlvest põlve edasi kandunud nagu muudki väärt kultuurivaldkonnad. Toidupärandi edasikandumine saab alguse perest. Põlvest põlve antakse edasi vanu retsepte ning salajasi kartulisalati maitsestamise ning leiva küpsetamise nippe. Traditsioonilistel pidupäevadel katame uhkelt laua vanaemalt pärandiks saadud serviisiga, sööme kindlaks kujunenud rahvustoite ning vestame mälestusi. Mõnikord toob ema lauale rahvustoidu, mida ta on täiendanud oma äranägemise järgi. Meie peres küpsetab ema igal reedel musta...

Kultuur-Kunst → Kultuur
8 allalaadimist
thumbnail
1
rtf

Hispaania, maa kuhu tahaksin reisida.

Maa, kuhu tahaksin reisida Maa, kuhu tahaksin reisida on Hispaania. Hispaania võlub oma looduse, värvika ajaloo ning kultuuriga. Hispaania Kuningriik asub Edela-Euroopas Pürenee poolsaarel. Hispaania osad on ka Baleaarid Vahemeres, Kanaarid Atlandis ookeanis ning Põhja-Aafriaka linnad Ceuta ja Melilla. Hispaania on keelerohke. Regionaalseteks ametlikeks keelteks on katalaani, baski ja galeegi keel. Hetkel valitseb Hispaanias kuningas Juan Carlos I. Hispaanias on kolm rahvusparki. Need asuvad Püreneedes ja Kanaari saartel. Piirkond, kuhu mina eelistaksin minna oleks Costa del SOl. See on Hispaania populaarseim puhkusepiirkond. Costa del Solis on üle 300 päikesepaistelise päeva aastas. Costa del Soli 160 kilomeetri pikkune liivane rannik meelitab sinna palju tavapuhkajaid kui ka lõbuotsijaid. Costa del Solis on palju kättesaadavat puhkamiseks- hotellid, restoranid-baarid, ajaveetmiskohad, sportimi...

Kirjandus → Kirjandus
25 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Bulgaaria

SINUKOOL SINUKLASS SINUNIMI Bulgaaria Referaat Keila 2010 2 Sisukord Sisukord lk 2 Sissejuhatus lk 3 Pinnamood lk 4 Puhke keskused lk 5 Kokkuvõte lk 6 Kasutatud materjalid lk 7 2 Sissejuhatus Bulgaaria on riik Kagu-Euroopas Balkani poolsaare idaosas, Musta mere läänerannikul. Tema naabrid on põhjas Rumeenia, läänes Serbia ja Makedoonia ning lõunas Kreeka ja Türgi. Bulgaaria on 2007. aastast Euroopa Liidu liige. Bulgaaria pindala on 111 003 km2 ning seal elab umbes 7 606 600 inimest tihedusega 69,3 in/km2 . Riigi SKT on 75,084 miljardit mis on 10 973 USD elaniku kohta. Bulgaaria on üks vanemaid riike Euroopas, asutatud 681. aastal. Tema ajalugu mõjutab asend Euroopa ja Aasia piirialal. Umbes 85 % elanikkonnast on õigeusklikud kristlased ja 13 % moslemid. Umbes 10 % elanikkonnast on türklased ning 3 % romid. S...

Geograafia → Geograafia
8 allalaadimist
thumbnail
7
odp

McDonalds

Esitlus McDonald's Üldine info Liik: Börsiettevõte Asutatud : 15. mai 1940 San Bernardino McDonald's Corporation, 1955 Des Plaines, Illinois Asutaja : Dick ja Mac McDonald, kontseptsioon Ray Kroc, ettevõtte rajaja. Peakorter : Oak Brook, Illinois, USA Osakonnad : üle 31 000 üle maailma Piirkond : rahvusvaheline Juhid : James A. Skinner, tegevdirektor Majandusharu: restoranid Tooted : kiirtoit (hamburger, kanaliha, friikartulid, karastusjook, piimakokteil, salat, magustoit, hommikusöök) Turuosa : 60,07 miljardit dollarit (2008) Tegevuskasum : 3,879 miljardit dollarit (2007) Puhaskasum : 2,359 miljardit dollarit (2007) Varad : 29,391 miljardit dollarit (2007) Töötajaid : 390 000 (2008) Ajalugu McDonald's alustas tegevust 1940, kui vennad Dick ja Mack McDonald avasid Californias San Bernardinos oma esimese ...

Geograafia → Geograafia
19 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Toitlustuse trendid Eestis 21.sajandil

Toitlustuse trendid Eestis 21.sajandil Toidukultuur on üks osa meie rahvuskultuurist. Toit ja söömine on igapäevane tegevus. Ajas muutuvad trendid, mida ja kuidas inimestele süüa meeldib. Rahvustoidud on igale riigile omased ja enamasti seda väärtustatakse, kuid samuti kaasajastatakse. Kõik peab ajaga kaasas käima. Restoranid peavad tänapäeval arvestama sellega, et kliendid on kõik väga erinevate soovidega. Iga klient tahab, et teda teenindataks vastavalt tema soovidele. Restoranid on vähendanud oma menüüde mahukust. Toitude valik on väiksem, kuid see-eest on nende kvaliteet parem. Inimesed on tänapäeval oma toidu suhtes palju valivamad. Pööratakse suurt tähelepanu toidu tervislikkusele, sest vale toitumine võib põhjustada erinevaid haigusi. Kiirtoidu restoran McDonald's on enda kodulehele lisanud menüü, kus iga toidu juures on kirjas palju kaloreid, valke, süsivesikuid, rasvu see sisaldab. Inimesed väärtustavad rohkem ka kodumaist t...

Toit → Toitlustus
16 allalaadimist
thumbnail
6
pptx

Portugali turismi eeldused.

Portugal Koostajad: Kerly Kerge Katariina Keerd Loodusolud Palav ja kuiv suvi Atlandi ookeani lähedus Mägine maastik- keerutavad teed mägede jalamil Looduspargid- Trs-os-Montes Viinamarja väljad Kultuuriobjektid & vaatamisväärsused Algarves ­ katedraal Arheoloogia muuseum Carmo kirik ja luukamber Coimbras: - Püha Risti Klooster - Romaani katedraal Turismiliigid Päevitamine Sukeldumine Matkamine mägedes Ujumine Kasiino Golfiväljakud Majanduslik arengutase Tasemel meelelahutusprogrammid ja kõrge teenindustase Taskukohased hinnad Hea trantspordi olukord Hotelle üle 300 Restoranid- eriliseks delikatessiks on mereannid AITÄH KUULAMAST!

Geograafia → Geograafia
9 allalaadimist
thumbnail
14
pptx

Kentucky Fried Chicken

Kentucky Fried Chicken Interbrand 68. koht Rahaline väärtus 4.75 milj Ajalugu Sai alguse Kentucky osariigist Kolonel Sanders Sanders Court & Cafe Original Recipe Tooted, teenused Põhilised on kanatooted Karastusjoogid, magustoidud, hommikusöök, salatid Restoranid Konkurents, perspektiivid Kaasaegne, pidev uuenemine Kiirrestoranidest maailmas 2. kohal "NOBODY ELSE HAS WHAT WE'VE GOT -- THE GREATEST CHICKEN IN THE WORLD." Kasutatud kirjandus http://interbrand.com/en?_ga=1.166411709.2011892174.1414506155 http://bestglobalbrands.com/2014/kfc/ http:// en.wikipedia.org/wiki/KFC#Promotional_tie-ins_and_corporate_sponso rships http://www.kfc.com/ http://en.wikipedia.org/wiki/Colonel_Sanders http:// www.strategicman...

Majandus → Kaubandus
9 allalaadimist
thumbnail
24
docx

Äriplaan: OÜ BUHLO

Tallinna Teeninduskool Kurban Ramazanov KK13-KV1 Äriplaan OÜ BUHLO Juhendaja:Niina Smirnina Tallinn 2014 Sisukord 1. Kokkuvõte 2. Ettevõtte lühiülevaade 3. Äriidee iseloomustus 4. Projekti kirjeldus 5. Turustamine 6. Ettevõtte juhtimine ja personal 7. Projekti maksumus ja rahastamine 8. Projekti riskifaktorid 9. Finansprognoosid 10. Rahavoogude plaan 1. I. Kokkuvõte Äriplaan on koostanud Tallinnas.Projekti eesmärk:  erinevate toodete pakkumine  kvaliteedi valmistatud toodete kannatab võrreldes välismaiste kaupade  kvaliteetne teenindus,kvaliteetne veinitootmine Õmblusetöötmise töö korralduse tähtaeg: talv-kevad 2012.a. Osaühingu osanikud on A.Nilina(33%),E.Tikk(33%) ja E.Riis(34%) Ettevõte rentnib kvaliteetset tootmisruumi aa...

Majandus → Äriplaan
67 allalaadimist
thumbnail
9
ppt

Pattaya turismiobjektid

Pattaya Kristo Kõivumägi 10d Asukoht Aasia suurimaid puhkusepiirkondi Linn Tais, Chon Buri provintsis Mere ääres, ilusad liivarannad Transport · Lennukiga · Tallinn-Helsingi-Bangok-Helsingi-Tallinn · Maksumus ühe inimese kohta 1200 20 ööd Pattaya Vesi park Veekeskus ja lõbustuspark Lõõgastav park Basseinid Restoranid Wat Phra Yai Suur buddha kuju Ilus tempel Paviljon tutvumiseks Sisehoov, ilus park Million Years Stone Park Loomaaed ja botaanikaaed Park on vana 200 aastat Krokodilli kasvandus Ilupuude kasvandused Templid Truth Ehituskunsti ja kultuuri iidsete teadmiste-ja Ida- filosoofia Puust templiliin Kõik templid on kaetud puidust skulptuuridega Torn 105m Oceánské akvárium Pattaya Kõige kaasaegsem ookeanisüsteemis akvaarium ...

Geograafia → Geograafia
3 allalaadimist
thumbnail
22
ppt

Minu unistuste hotell

Minu unistuste hotell Asukoht, kaart : · Hotell asub Dubais · Romantic hotell · 10 tärni Tutvustus: · Tube on 817 · Töölisi 587 · ehitati 2000 a. · Baare 5 · Restorane 6 · Asub mere kaldal · 20 erinevat stiili tube · Maja on igast k üljest erinev Rikkalik, kullatud fuajee: Moderne vahekoridor: Tooted, teenused : · Võimalik broneerida romantika tuba Külastada spad : · Võimalus tellida erinevaid masaaze · Lai valik erinevaid keha tooteid hinna sees Aeg iseendale: Sviidid: Seif,isiklik toateenindaja Tv, mullivann, saun, Kosmeetikanurk, Suur riiete valik jne. Aeg enda ja kallima jaoks: Restoranid : · Võimalus nautida rikkaliku toitu · Maailma suurim veini valik · Hubane keskkond · Maitse igale inimesele Söögid ja joogid: Baarid : · Maailma parimad baarmenid · Hullumeelsed kokteilid Kaunis vaade merele Kaunis vaade, mis avaneb toa aknast Tänan kuulamast ! ...

Informaatika → Arvutiõpetus
65 allalaadimist
thumbnail
14
xls

Leibkonnaliikmete valitud kulutused kuus mõningates

Tabel 12. Leibkonnad koduse vara järgi, 2005 ja 2007 (% kõigist leibkondadest) Vara liik 2005 2007 Auto 44 48 Värviteler 95 96 Videomagnetofon 39 44 Personaalarvuti 42 51 Kodune Interneti-ühendus 34 47 Mobiiltelefon 80 87 Pesumasin 81 85 Nõudepesumasin 4 6 Mikrolaineahi 42 55 DVD-süsteem 14 29 ondadest) Tabel 5. Leibkonnaliikme netosissetulek kuus leibkonnapea (vastutava liikme) soo järgi, 2005 ja 2007 (krooni) Tulu Netosissetul Sissetulek individuaalsest ..lapsetoe Muu ek kokku palgatööst töise...

Majandus → Majandus
5 allalaadimist
thumbnail
12
pdf

Toitlustusettevõtte liigitus ja äriidee

1 Toitlustusettevõte Toitlustusettevõtted on tootmis-teenindusettevõtted, mis korraldavad suurte inimhulkade toitlustamist mis tahes kujul. Toitlustusettevõtte põhiliseks ülesandeks on inimhulkade toitlustamise teadlik organiseerimine, mis aitab siis tööd sel alal otstarbekalt korraldada. Organiseeritud toitlustamise eelised, võrreldes koduse toiduvalmistamisega on järgmised: • toiduainete õige säilitamine • tooraine ratsionaalne kasutamine • võimalus tootmist mehhaniseerida • võimalus kasutada kvalifitseeritud tööjõudu • võimalus valmistada teaduslikult põhjendatud alustel dieetravitoite Toiduainetetööstus valmistab toiduaineid, kaubandusvõrk realiseerib neid. Toitlustusettevõttes on need funktsioonid ühendatud: ta toodab ja realiseerib toodangut. (1;4) Toitlustusettevõtte töö korraldamisel on järgmised eripärasused: • tootmistsükkel on lühiajaline (mõni tund) ja tihedalt seotud valmistoodete realiseerim...

Majandus → Majandus
34 allalaadimist
thumbnail
8
pptx

McDonalds

McDonald´s Janar Käos 031PK Reklaam Sooduspakkumisi reklaamitakse televisioonis, välireklaamina, internetis nii kodulehel, teistel veebilehtedel liikuva reklaamina,lipud, kui ka facebookis. Logo promomine sake juhtslaidi teksti laadide redigeerimiseks Teine tase Kolmas tase Neljas tase Viies tase Klienditeenindus Töötajate vormiriietus on korrektne ja väga viisakas. Rõhutakse klienditeenindajate välimusele (soengud,küüned jne) Oma arvamus Ma ei ole väga tihe McDonald´s külastaja, kuigi käin seal kord kuus. Üldiselt on McDonald´s reklaamid suhteliselt levinud. Tulevad McDonald´s soodus kupongid postakastidesse. Mõned klienditeenidjad ei oska Eesti keelt. Võiks olla veel kliendikaardid, et saaks soodsamalt. Hea on see et on olemas ka drive in ja töötab 24/7h ...

Majandus → Majandus
5 allalaadimist
thumbnail
24
ppt

Ungari köök

Ungari köök Ungari Ungari • Pindala: 93 030 km² • Rahvaarv: 9 879 000 (2014) Toiduained • 1. korrus: nisu, mais, kartul, pastatooted, riis. • 2. korrus: paprikas, kurk, tomat, viinamarjad, õun, pirn, sidrun. • 3. korrus: liha ja lihasaadused ( siga, lammas, küülik, veis), kalad ( koha, haug), karpkalad, hanemaksapasteet, juustud, hapupiim, muna, vahukoor, võikreem. • 4. korrus: toidurasvad, pähklid. Maitseained • pipar • punapipar (värske, jahvatatud) • tüümian • muskaat • safran • majoraan • basiilik • ingver Rahvusköögi söögikorrad • Päeva põhiline söögikord on lõunaajal. Lõunasöök algab alati supiga, milleks võib olla nii kerge puljong või ka väga rammus guljashisupp. Tüüpiline toit Ungaris • Guljašš- supp Loomaliha, mugulsibul, küüslauk, jahvatatud paprika, porgand, pastinaak, paprika, tomat, kartul. • Ungari vorstisupp. Mugulsibul, paprika (jahvatatud), kartul, loomalihapuljong, tomati...

Toit → Köögi õpetus
8 allalaadimist
thumbnail
5
pptx

Gordon James Ramsay

Gordon James Ramsay Gordon James Ramsay (08.11.1966) § Gordon James Click to edit Master text styles Ramsay on kokk Second level Third level sotimaalt, Fourth level restoranide ja Fifth level televisiooni isiksus. Faktid § Gordon James Ramsayl on kokku 33 restorani § Tal on restoranid Kanadas, USA's ja Inglismaal § Teda on auhinnatud 15ne Michelini tähega § Ta on kirjutanud 21 raamatut § Ta on osalenud 19nes telesaates § On sündinud sotimaal § Ta avas enda esimese restorani aastal 1998 § 16 aastaselt lahkus ta kodust ja hakkas üksi elama § Jaanuar 2013 lisati ta ,,Culinary Hall of Fame"i Gordon Ramsay's Ultimate Cookery Course http://www.youtube.com/watch?...

Toit → Toitlustus
5 allalaadimist
thumbnail
23
ppt

Kuulsaimad kokad Eestis, Prantsusmaal, Inglismaal

Kuulsaimad kokad Eestis Inglismaal Prantsusmaal By . Liis & Geidy & Kristel EESTI Eesti toidu maine puhastamiseks ja maitsete säilitamiseks tuleb koondada kõik jõud, sest suur osa Eestisse saabuvaid külalisi ei jõuagi tutvuda muu Eesti kultuuriga kui ainult gastronoomiaga ! DMITRI DEMJANOV(60) · 1976­1982 õppis TPIs tööstuse planeerimist, 1972­1974 kaubandustehnikumis toiduvalm. · Prantsusmaal stazeeris 2000. a maailma ühe juhtiva koka Paul Bocuse juures. · Tuntuks: sügaval nõukogude ajal Tallinnas Mündi baaris kokteili segamine · Uue eesti aja alguses võttis rendile Gloria ja asutas restorani Egoist. Mõlemast on saanud Eestis kalli ja eksklusiivse söögikoha sünonüüm. Taon seal nii omanik kui ka kokk. · Erinevatelt võistlustelt auhinnad just oma koju. · Tema südame asi: viia Ees...

Toit → Toiduvalmistamine
17 allalaadimist
thumbnail
1
doc

August Escoffer

August Escoffer Georges Auguste Escoffier (28. oktoober 1846 - 12. veebruar 1935) oli prantsuse kokk, restorani ja maitsetaimed kirjanik, kes populariseeris ja ajakohastatud traditsioonilises Prantsuse toiduvalmistamise meetodid. Ta on legendaarne näitaja seas kokkade ja Gurmaanidele, ja oli üks tähtsamaid juhte nüüdisaegsesse prantsuse kööki. Palju Escoffier tehnikat põhines see, Antoine Carême üks codifiers prantsuse haute cuisine, kuid Escoffier saavutus oli lihtsustada ja ajakohastada ja töötada välja ja ehitud stiilis. Millele Prantsuse ajakirjanduses ("kuningas kokad ja koka kuningad") kuigi see on olnud ka varem öelnud Carême. Escoffier oli Prantsusmaa kaalukas kokk algul 20. sajandil. Kõrvuti retseptid ta registreeritakse ja leiutati, teise Escoffier sissemaksete kokakunst oli tõsta selle staatuse lugupeetud amet kasutusele organiseeritud distsipliini oma köökides. Ta korraldas om...

Toit → Toitlustus
6 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Prantsuse köök

Prantsuse köök Prantsuse köök on mitmekesine ja maailmakuulus oma peenemaitseliste ja hoolikalt valmistatud toitude poolest. Prantsuse köögi maine on pärit eelkõige Versailles`õukonnast, õigemini küll sealsetelt maailmakuulsatelt köögimeistritetelt. Prantsuse köök on ülemaailmse kuulsuse saavutanud oma tõeliselt peenemaitseliste, hoolikalt valmistatud ning kaunilt serveeritud toitudega. Toiduainete kõige hinnatavamaks omaduseks peetakse maitsvust, seetõttu kasvatatakse ja aretatakse parima kvaliteediga aedviljasorte, oliivipuid ja seeni ­ sampinjonikasvatus on väga levinud. Soodsama kliima ja viljaka maapinna tõttu on põllumajandus, puuvilja ja viinamarjakasvatus ning karjapidamine väga mitmekesine, liikide- ja sortide rohke. Toite valmistatakse nii, et toiduainete algsed omadused ja toiteväärtus maksimaalselt säilivad. Rikkalikult süüakse toorsalateid, aedviljatoitude valik on väga lai. Mai...

Toit → Kodundus ja etikett
31 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Miks The Coca-Cola Company on kõrgemal kui PepsiCo

Miks The CocaCola Company on kõrgemal kui PepsiCo (vastavalt 2013. aasta Gartner Supply Chain Top 25le)? The CocaCola Company on PepsiCost kõrgemal kohal, kuna: 1.) The CocaCola Company on sõlminud lepingu mitmete suurte kiirtoidu restoranide kettidega (nt. McDonalds), millel on ettevõtteid suurel hulgal üle terve maailma. PepsiCol on sõlmitud leping nt. Starbucksiga, mille restoranid ei ole ülemaailmselt nii levinud. 2.) The CocaCola Company reklaamib rohkem oma tooteid televisioonis (eriti just pühade ajal) ja korraldab erinevaid kampaaniaid (Coke for you; iga viies pudel võidab, maastiku ratta kampaania). PepsiCo reklaamid on vähem silmapaistvamad. Need on Eesti põhjal. 3.) The CocaCola Company suund on toota ainult karastusjooke, kui PepsiCol on karastusjookide osa tootmises ainult 47%, seal on enamuses tooted, mis otseselt ei rõhu nimele Pepsi (nt. Gatorade). 4.) The Coc...

Majandus → Maailma majandus
7 allalaadimist
thumbnail
14
ppt

Agorafoobia

Agorafoobia Mis on üldse foobia? Foobia ehk haiguslik kartus on ärevustunne, mis tekib mingi kindla nähtuse või elusolendi ees, mida tajutakse tegelikust ohtlikumana. Selliseid objekte või situatsioone hakatakse vältima või talutakse neid väga suure ebamugavustundega. Kõnekeeles ei tähista foobia mitte ainult paanilist hirmu, vaid ka lihtsalt vastumeelsust Foobia väljendumise sümptomid Südamekloppimine Hingeldamine või hingetuse tunne Higistamine Külma- või kuumahood Jalgade, käte ja/või keha värisemine Tasakaalutuse ja/või nõrkustunne Iiveldus Pearinglus Kohisemine kõrvades Värvilised täpid silme ees või muud nägemishäired Suukuivus Sümptomite tugevus võib varieeruda kergest ebamugavustundest väljakannatamatu paanikahooni. Foobia tekkele aitavad kaasa: puudulik kustumine sünnipärane valmisolek õppimine mudelilt vältiva käitumise kinnitamine Agorafoo...

Psühholoogia → Psühholoogia
10 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Riikide arengutasemete võrdlus

Riikide arengutasemete võrdlemine I variant Joonis 1. Kirjaoskamatus riikides 2003. aasta andmete kohaselt. Analüüs: Kirjaoskus ja -oskamatus oleneb suuresti riigi haridustasemest. Arengumaades ei ole veel haridustase eriti kõrge. Hiinas on haridus tõusuteel ning Euroopas juba väga hästi arenenud - Eesti on sellest väga hea näide. Joonis 2. Inimarenguindeks aastal 2002. Analüüs: Inimarenguindeks arvestab elanike sissetulekuid, kirjaoskust, haridustaset, keskmist oodatavat eluiga, iivet jm. Eestis on haridustase ja kirjaoskus üsna tugevad, sissetulekud keskmised ja keskmine eluiga ning iive alla soovitu. Kreekas on kõik eelmainitud omadused üsna kõrged, seega ongi Kreeka siit kõrgeima inimarenguindeksiga. Arengumaades on aga Eestile üsnagi vastupidiselt kõrgem iive, eluiga ning sissetulek, kuid seevastu madalam haridustase. Viimane väljendub eriti Nigeri ja ka Pakistani puhul. ...

Ajalugu → Ajalugu
27 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Veebruarirevolutsioon, Eesti autonoomia tekkimine

Demokraatliku Venemaa autonoomse osana Veebruarirevolutsioon · 1917. a mässust puhkes reveolutsioon, mille käigus loobus vene tsaar Nikolai II oma kroonist- võimule tuli Ajutine Valitus · 2. märtril algas Tallinna tehastes streik · vabastati vangid · rüüstati asutusi, kohtuid, politseid · määrati uus kindralkuberner-Jaan Poska · tegevusse astus miilits · Tekkis Tööliste ja Soldatite Saadikute Nõukogu(TSSN) Autonoomia · Eesti rahvuslased ootasid sobivat hetke oma reformide teostamiseks · eesmärk-saavutada autonoomia Venemaa koosseisus · Märtsi lõpus avaldati Ajutise Valituse määrus Eestimaa kubermangu valitsemise ajutise korra kohta- Liivimaa ja eestimaa kubermangud liideti kokku, eesotsas Ajutise Valitsuse komissaar Soodsad olukorrad maa iseseisvumiseks · ühtne kubermang · asjaajamiskeeleks tuli Eesti keel, vene kelsed ametnikud asendati eesti keelsetega · eesti keelse omavalit...

Ajalugu → Ajalugu
56 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Meedia, finants, avalikud teenused.(tööleht)

10. klassi GEOGRAAFIA II kursus 1.Selgita 2 näite varal, kuidas meedia mõjutab inimeste elulaadi ja väärtushinnanguid. Näide 1 : Meedia kajastab kuulsuste elu, mistõttu inimesed arvavad, et nii ongi õige elada ning üritavad seada oma elulaadi samamoodi. Näide 2 : Lastele tehakse vägivaldseid joonisfilme ja arvutimänge, mis mõjutavad nende mõttemaailma ja kujundavad neil valesid väärtushinnanguid. 2.Milliseid teenuseid osutavad finantsasutused ? 2.1. Vara hoiustamine. 2.2. Laenude andmine. 2.3. Liisingute andmine. 2.4. Pensionifondid. 2.5. Arveldusteenused. 2.6. Investeerimisfondid. 2.7. Väärtpaberite müük. 2.8. Kindlustused. 2.9. Kasvuhoiused. 3.Milliseid teenuseid nimetatakse avalikeks teenusteks? Avaliku halduse asutuse poolt osutatavat teenust, kaupa, infot, hüve. 4.Nimeta avalikke teenuseid, mille kulud kaetakse riigieelarvest. * Tervisehoid ...

Geograafia → Geograafia
26 allalaadimist
thumbnail
1
odt

Kõne tervislikest eluviisidest

Head klassikaaslased, Soovime jagada teiega mõtteid tervislikest eluviisidest. Mida aga arvate teie, kas elate tervislikult? Olete vahel mõelnud, mida te tegelikult sööte ning palju te sporti peaksite tegema? Nüüd me räägime siis sellest lähemalt. Tervislikud eluviisid annavad hea enesetunde ning hoiavad tervist. Tervislik toit pole ainult taimetoit, vaid see on mitmekesine ning sinna kuuluvad mahe- ja ökokaubad, ise kasvatatud köögi- ja puuviljad, metsaannid jpm. Tervisliku toidu hulka aga kindlasti ei kuulu rämpstoit, näiteks friikartulid, krõpsud, hamburgerid, mis ei tähenda nüüd seda, et me neid üldse tarbida ei võiks, vaid, et nende tarbimine peab kindlasti olema piiratud. Kindlasti olete vahel mõelnud, et kuidas tipptasemel sportlased sinna tippu jõudsid. Selle üheks suureks osaks on kindlasti olnud toitumine. Tervislikult peaksid tegelikult toituma kõik inimesed. Samas on näiteks linnades igal pool võimalik tervislikult toituda...

Eesti keel → Eesti keel
7 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Ripplaed ja tüübid

Tallinna Ehituskool Ripplaed Õpilane: Kaspar Liivak 2011 Sisukord Võrklaed Profiline NET........................1 Kassettlaed.......................................1 Restlaed.......................................1-2 Profiline alumiiniumlaed.....................3 Kilelaed ...........................................3 Valguslaed.......................................4 Kasutatud kirjandus...........................5 Võrklaed Profiline NET PROFILINE võrklaed on vastupidavad ja võimaldavad luua ainulaadseid sisekujunduslahendusi. Võrklaed on kasutust leidnud väga paljudes kohtades: kaubanduskeskused, loengusaalid, fuajeed, koridorid jne. Lisaks lagedele võib võrku kasutada ka siseruumide seintel ning välitingimustes (nt varikatustel). PROFILINE võrgupaneelide standardmõõdud on 600 x 600 mm ja 600 x 1200 mm ning neid saab paigaldada tavapärasele kandesüsteemile. Sel juhul on võimalik võrgupa...

Ehitus → Ehitus materjalid ja...
20 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Luksushotell ja minu arusaam sellest

Luksushotellid ja minu arusaam nendest Kindel on see, et luksus ja prestiiz müüvad, kuid tänases maailmas ei ole luksusel enam kindlat definitsiooni. Arusaamine luksusest sõltub inimese rahvusest, kasvatusest, haridustasemest ja paljudest teistest faktoritest. Mõne jaoks on luksuslik reisimine see, kui käiakse glamuursetes sihtkohtades, mis on parasjagu moodsad ja trendikad. Minu arvates on luksuslik reisimine see, kui ööbitakse viie tärni hotellis, kus on olemas kõik mugavused, toad on luksuslikud ning teenindus on väga heal tasemel. Luksushotell on hotell, millele on kehtestatud 121 miinimumnõuet ning tärnide saamiseks on vaja saada kokku minimaalselt 570 punkti. Luksushotellis on tasakaalus disain, luksus, kvaliteet, lisateenuste rohkus ning esmaklassiline teenindus. Luksushotellis peab olema tagatud vastuvõtus teenindus kogu ööpäeva. Standardklassi hotell on 2 tärni hotell, millele on kehtestatud 53 miinimumnõuet ning tärnide saam...

Turism → Turismimajanduse alused
39 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Imre Kose

Imre Kose Imre Kose on tuntud Eesti kokk.Ta on sündinud 5. juunil 1969 aastal Tallinnas. Ta õppis Tallinna 37. ja 49. Keskkoolis ning lõpetas 15. kutsekeskkooli kokana välisturistide teenindamise oskusega. Kaks aastat oli ta Soomes Lahtis vahetusõpilane. Erialaselt on ta end täiendanud USA-s, Prantsusmaal, Itaalias ja Norras. Peakokaks sai ta laeval Tallink, on hiljem töötanud ka teistel Tallinki laevadel ja hotellis Olümpia. Ta on loonud mitu toitlustusasutust: restoranid L'Artiste, Vertigo, Mercado, kohvikud Boulangerie ja Bestseller. 2011. aasta seisuga on ta Tallinnas Vana-Viru tänaval koos Kalev Tanneri ja Raul Uutmanniga avatud kohviku Mozza ja restorani Museum peakokk ning Viru tänaval asuva kohvikpoe ja jaebrändi Vertigo Gourmet loovjuht. Kose on valmistanud süüa paljudele Eestit külastanud riigipeadele, sealhulgas USA presidendile George W. Bushile, Madalmaade kuningannale Beatrixile ja Norra kun...

Toit → Kokandus
9 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Kas kokakunst on kunst?

Kas kokakunst on kunst ? Minu arvates on kokakunst teiste kunstiliikidega võrdväärne. Nagu teised kunstiliigid, vajab ka kokakunst oskust, annet ja loomingulist mõtlemist. Kokakunst nagu ka näiteks maalikunst ja teised kunstiliigid, peegeldab selle tegija isiksust. Söögitegemine on aga paljude jaoks midagi nii tavalist, et selle kunstilise poole peale ei vaevu enamus inimesi mõtlemagi. Tavainimesed isegi ei mõtle kõikide võimaluste peale, mida toiduga teha saab. Tegelikult on söögitegemine aga tõeline kunst ja vajaks rohkem tunnustust. Esimene asi mida toidu juures vaadatakse on välimus. Öeldakse, et inimene sööb silmadega. Juba see fakt näitab et kokakunst on oluline ja teiste kunstiliikidega võrdväärne. Kokakunst, nagu ka teised kunstiliigid vajab annet, oskust ja loomingulist mõtlemist. Päris igaüks sellega hakkama ei saa. Kokakunsti saab ka õppida, aga sündinud koka ja õppinud koka tööd on väga erinevad. Ko...

Kultuur-Kunst → Kunst
9 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Turism

Need lauad kaunistatakse, road serveeritakse suurtel vaagnatel või kaussides. Sö ömiseks kaetakse eraldi lauad, mis võivad asuda ühes või mitmes ruumis. Lõuna- ja õhtusöögiks kaetud rootsi lauda nimetatakse ka buffet, mis on rootsi laua Kesk- Euroopa vaste. 8. 4-pd: Product (toode); place (koht) ; price(hind) ; promotion(esitlus) 9. Toitlustusettevõtete tüübid: -Kiirtoiduettevõtted -Kohvikud ja café´d -Baarid -Restoranid -Catering-ettevõtted 10.Äriturism on turismimajanduse haru, mis tegeleb ärireiside korraldamiseks vajalike turismitoodete ja - teenuste pakkumise ja äriklientide teenindamisega. Loomulik: majanduslik põhjus, limiteeritud töö aeg, aktiivsed majandusregioonid, linnad, transpordisõlmed 11.Konverentsisaali ruumi stiilid: -Teatristiil -Klassiruumistiil -Konverentsilaud -U-kujuline -Banketistiil 12

Turism → Eriala
3 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Rekreatsiooni geograafia

Tallinna Ülikool Terviseteaduste- ja Spordi Instituut Rekreatsiooni geograafia Mauritius Referaat Koostaja : Triin Eevardi TRK-2 Tallinn 2011 Sisukord 1.Sissejuhatus....................................................................3 2. Ajalugu...........................................................................5 3.Turismist ja rekreatiivsetest võimalustest........................6 3.1 Rannad........................................................................9 1. Sissejuhatus M...

Turism → Rekreatsiooni geograafia
25 allalaadimist
thumbnail
22
odt

Referaat Kairo

VANAANTSLA KUTSEKESKKOOL EGIPTUS KAIRO Referaat VanaAntsla 2011 SISUKORD: 1. Sissejuhatus lk 1 2. Kairo lk 23 3. Religioon ja keel lk 4 4. Kliima ja riietus lk 5 5. Majutus lk 6 6. Hotellisoovitused lk 7 7. Raha ...

Ajalugu → Ajalugu
20 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Avatud ja suletud ruum

Avalik ja privaatne ala ­ meediaga suhtlemine Avalik ruum Ajakirjanikega suheldes on oluline teada, et on olemas avalik ja privaatne ala ehk avalik ruum ja eravaldus. Avalik ruum on mõeldud kõigile kasutamiseks, privaatne kuulub üksikisikule ja ta pereliikmetele (eraomand.) Eesti Vabariigi põhiseadus sätestab õiguse perekonna- ja eraelu puutumatusele, eraomandi ja kodu puutumatusele. Avalikus ruumis (tänav, park, rand jne) viibivaid inimesi võib intervjueerida, filmida ja pildistada luba küsimata. Saadud materjali avaldamisel on siiski mõned piirangud ­ juhul kui materjal võib kellelegi haiget teha, tuleks see jätta avaldamata (filmilõigud õnnetuse ohvritest, vaimupuudega või seniilsetest inimestest). Seda nõuab nii hea ajakirjandustava kui ka põhiseadus. Avaliku elu tegelased Need inimesed, kes üldsuse tähelepanu all endale leiba teenivad: popstaarid, modellid, sportlased, näitlejad, teleinimesed. Meedial on oluline roll sportlast...

Meedia → Meedia
11 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Maroko

Suure-Jaani Gümnaasium Maroko Koostaja: Kristo Madison 01.10.2014 Oktoober 2014 Toit Teada tuntud on külalislahkus, pakutakse traditsionilist piparmünditeed või datleid ja piima. Maroko toit on väga värske, vürtsikas ja salapärane, tihti mängitakse maitseainetega ja ollakse loomingulised. Toit on nagu maal, mida maalitakse taldrikule. Kindlasti tuleks Marokosse minnes ära proovida: Reedene kuskuss, tagine`id, piparmünditee ja maiustused. Garanteeritud maitseelamus. Maroko pere istub kõik koos rikkalikult kaetud ümmarguse laua taga. http://killukemarokot.wordpress.com/minu-maroko-kook/ Inimesed Maroko inimesed on alati sõbralikud, naeratavad ja külalislahked. Kui sa oled saanud küllakutse Marokolase koju siis ole valmis kuninglikuks kohtlemiseks, kus sulle pakutakse kindlasti rikkalik lõunasöök (hommiku- või õhtu...

Geograafia → Geograafia
3 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Ühiskonnaõpetuse kordamisküsimused

1. Võrdle, mille poolest erinevad ja sarnanevad järgmised ühiskonnad: industriaal-, postindustriaal, info- ja teadmusühiskond. Industriaal ja postindustriaal- Erinevused: I väärtustatakse tootmist aga P teadust ja tehnoloogia osa majanduses. I vajas konveirtöölisi aga P haritud spetsialiste. P kujunes keskklass aga Is oli suur klassivahe. Sarnasus: mõlemad on tööstusühiskonnad Info ja teadmus- Sarnasus: info hulk on suur ja see on kättesaadav. Erinevus: Is on hulk suur, kuid seda ei osata teadlikult kasutada. Ts on suur kättesaadavus, kuid osatakse teadlikult kasutada. 2. Mis on heaoluriik? Heaolu riigi eesmärgiks on tagada võimalikult suure elanikkonna heaolu teenuste ja väljamaksete kaudu. On sotsiaaldemokraatlik, konservatiivne ja liberaalne mudel. Riik pakub haridust, tervishoidu ja sotsiaalteenuseid. Riigi väljamaksed- toetused (inimene ei maksa), kindlustus (inimene peab ise sissemakse tegema nt töötus, ravi, pension). Põhitunnuse...

Ühiskond → Ühiskond
6 allalaadimist
thumbnail
12
ppt

Itaalia

ITAALIA Nevo Tamm Aap-13 Itaaliast ·Pealinn: Rooma ·Rahvastik: 58,1 milj elanikku ·Usk: Rooma katoliku ·Keeled: itaalia, piirialadel ka saksa ja prantsuse ·Kliima: peamiselt vahemereline, põhjas alpikliima, lõunas kuum kuiv suvi ·Rahaühik: euro ·Viisa: Eesti passiga viisavaba kuni 90 päeva, saab reisida nii kehtiva passi kui isikutunnistuse (ID- kaardi) alusel. Itaaliast · Itaalia kuulub maailma viie kõige enam külastatava turismimaa hulka ­ aastas külastab seda imelist riiki enam kui 40 miljonit välisturisti. · On palju võimalusi aktiivseks puhkamiseks (mäesuusatamine, mägijalgrattasõit, purjetamine, kalapüük jne.) · Itaalia pealinn Rooma on aga kogu turistide üks lemmiklinnu kogu maailmas ­ aastas külastab seda ,,igavest linna" peaaegu 10 miljonit välisturisti. Populaarsemad sihtkohad · Amalfi rannik · Veneetsia · Pisa · Sardiinia · Milano...

Geograafia → Geograafia
3 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Ettevõtte külastus

Ettevõtte külastus Ettevõttes käisin OÜ Hansaliin Victoria I laevapeal. Laev pakub kvaliteetset reisimis võimalust Rootsi. Victoria I on suur ning väga ilusa, mugava ja turvalise ehitusega laev, kus saab nautida ilusat sinist merd. Õpilasi võeti ettevõttes vastu väga sõbralikult ja külalislahkusega. Vastuvõtmisest jäi väga meeldiv mälestus, mis kutsub kindlasti taas tagasi sinna tööle. Ettevõtte kliendid olid laeval reisijad. Laeva restoranid pakuvad igale maitsele midagi ­ alates kergest suupistest, rikkalikust rootsi lauast kuni gourmet roogadeni välja. Laev ise pakub veel teisigi teenuseid, seal on ööklubid, baarid, kauplused, spa-teenused ja muid meelelahutusi. Ettevõtte konkurentideks jäävad kindlasti teised laevad. Ettevõttes pidi olema kõigil tööriietus, enne esimest tööpäeva, korrati üle meile tööohutus ja nõuded. Hügieeninõuded olid seal väga tugevad. Alati eeltöötlemise ajal pidi kummikindad...

Majandus → Majandus
27 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun