Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"-olfaktoorne-agnoosia" - 1 õppematerjal

thumbnail
38
pptx

Lõhna tajumise häired ja selle põhjused

Lõhna tajumise häired ja selle põhjused Toiduainete sensoorse hindamise alused Lõhn  Lõhn-toidu organoleptiline omadus  inimene tajub oma lõhnaanalüsaatori ehk nina abil  Lõhnaaistingu tekitab enamasti gaaside segu  nuusutamisel satuvad kergestilenduvate ühendite molekulid koos sissehingatava õhuga ninasõõrmetesse, kust kanduvad nina ülemise piirkonna limaskesta haistmisepiteelil asetsevate retseptoriteni, mis reageerivad lenduvate ainete osakestele > lõhna tajumine.  Ajju edastatud signaali tulemusena tekib inimesel vastav käitumismuutus  söögiisu, hirm, meeldiv emotsioon või vastikustunne. Lõhna tajumine  Eristatakse:  Nasaalsed lõhnaaistingud  lenduvate ainete nuusutamisel (õhu hingamisel läbi nina)  Tajutavad lõhnaaistingud;  Retronasaalsed aistingud – nina kaudu õh...

Toit → toiduainete sensoorse...
10 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun