Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"-liköör" - 106 õppematerjali

thumbnail
8
docx

ALKOHOLIVABAD KOKTEILID

ALKOHOLIVABAD KOKTEILID CATALINA SMOOTHIE (Maasikad,mesi,apelsinimahl) BANANA MANGO SMOOTHIE (Mango,mesi,jääkuubikud,õunamahl) SHIRLEY TEMPLE (Sidrunimahl,suhkrusiirup,grenadine,ginger ale) ZEN COOLER (Värske sidrunimahl,ginger ale) KEVAD ( Jäätis, marjad, apelsini mahl ) TROPICA (Banaan, mango, vaniljejäätis, apelsinimahl, maasikad, virsikud) VIINAKOKTEILID HOLA COLA (Viru valge cherry,coca cola,jää) KIRSISALSA (Viru valge cherry,apelsinimahl,jää) RUMMIKOKTEILID CUBA LIBRE (Light rum,coca-cola,laim) MAI TAI (Tume rumm,hele rumm,curacao orange,apelsinisiirup,grenadine) DŽINNIKOKTEILID LADY-KILLER (Gordons London Dry džinn,De Kuyper Apricot Brandy liköör,jõhvikamahl,ananassimahl) BLUE MOON (Gordons London Dry džinn,De Kuyper Blue Curacao liköör, sidrunimahl,suhkrusiir...

Turism → Turism
9 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Tehnoloogiakaart

Tehnoloogiakaart Koostas: Greta Põldsam Roa nimetus: Kamapallid mustade sõstarde ja röstitud Kuupäev: 15.10.09 kaerahelvestega Alus: Praktiline kulinaaria Tooraine: kamajahu Algretsept: Tooraine vajadus vastavalt ülesandele Kadu Bruto Neto Bruto Neto Märkused: % p/g p/g p/g p/g 1. Kamajahu 250 g 250 g 2. Hapukoor 200 g 200 g 3. Kohupiim 150 g 150 g 4. Mesi 4 sl 4 sl 5. Liköör Vana Tallinn 5 cl 5 cl 6. Külmutatud 100 g 100 g mustadõstrad 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. Tooraine kaal: ...

Toit → Kokandus
86 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Teeninduse sõnastik

HAAPSALU KUTSEHARIDUSKESKUS M-14 Häly Rätsep TEENINDUSE SÕNASTIK Uuemõisa 2014 TEENINDUSE SÕNASTIK A Abaneerima ­ ette tellima Abijõud Abistama Abiteenindus personal ­ parem abipersonal Administraator Administrateerima ­ haldama Asendaja Aktiveerima B Baar Bankett ­ pidusöök Bistroo ­ söögikoht Bufee ­ Rootsi laud C Check-out ­ väljaregistreerimine Check-in ­ registreerimine Cappuccino ­ espresso vahustatud piimaga Catering ­ peoteenindus D Dateerima ­ kuupäevastama Degustaator ­ degusteerimisspetsialist Dekoratiiv ­ kaunistus Dekstroos ­ viinamarjasuhkur Delikatess ­ maiuspala Dessert ­ järelroog Dinee ­ lõuna või õhtusöök E Energia Esindama Ettekandja Ette kandma Espresso F Familiaarsus ­ käitumine Fariinsuhkur ­ pruun suhkur G Galett ­ küpsis Galluspähkel Garneerima ­ kaunistama Gaseer ­ gaseeritud Gastro...

Majandus → Teenindus
7 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Etanooli füsioloogiline toime ja alkohoolsed joogid

Tööleht Etanooli füsioloogiline toime ja alkohoolsed joogid 1) Loetle etanooli tootmise toorained toidu- ja ravimitööstuse jaoks V: Etanooli tootmise toorained toidu- ja ravimistööstuse jaoks: viinamarjad, puuviljad ja teised suhkrut või tärklist sisaldavad produktid. 2) Millised on etanooli bioloogilised ja keemilised protsessid inimorganismis? V: Inimese kehas oksüdeeritakse etanool etanaaliks, see omakorda ja märksa kiiremini äädikhappeks ning lõpuks CO2-ks ja veeks. 3) Mis on alkoholism? V: Alkoholism on haigus, mille puhul tekib organismil sõltuvus etanoolist. 4) Joobeastmed ja seosed etanooli kontsentratsiooniga veres. V: Alkoholi joobeastet määratakse vere etanoolisisaldusega. Alkoholisisaldust veres hinnatakse promillides (1 % = 10 ‰ ) 0,5-1,5‰ - kerge joove 1,5-2,5‰ - keskmine joove 2,5-3,5‰ - raske joove Üle 3,5‰- eluohtlik joove, raskekujuline mürgitus 5) Millised tunnused kaasnevad inimesel j...

Keemia → Orgaaniline keemia
24 allalaadimist
thumbnail
28
pptx

Liköörid

Liköörid Remi Volens KP2-10 Mis on liköör? Liköör on destilleeritud alkoholil baseeruv 20­60% suhkrusisaldusega 15­55 kange piiritusjook, mille maitsestamiseks kasutatakse erinevaid põllumajandussaadusi alates puuviljadest, marjadest, ürtidest, vürtsidest, seemnetest, pähklitest ning lõpetades mee, muna, rõõsa koore ja mitmesuguste eeterlike õlidega. Ajalugu Likööri tekkeajaks peetakse 13. sajandit ning sünnikoduks Itaaliat, kust on pärit ka esimesed teated liquoreiks nimetatud jookide valmistamise kohta kloostrites. Alguses kasutati neid raviotstarbelisi eliksiire ja tinktuure küll seedimise edendamiseks, mitmete ihuliste ning hingeliste vaevuste vähendamiseks ja toonuse tõstmiseks, kuid õige pea osati neid hinnata ka tujutõstvate seltskonnajookidena. Hollandlased, kes olid suured meresõitjad, olid ka ühed esimestest liköörimeistritest. Juba 16. sajandil tegid nad Antilli saart...

Muu → Ainetöö
19 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Iiri kohv

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS Ronald Roosiorg K11B Iiri kohv Referaat 2011 1 Sisukord 2 Iiri kohv Iiri kohv on viskiga teravdatud ja vahukooremütsiga kaetud maailmakuulus kohvijook. Kõneldakse, et see jook sündis 1943. aastal Shannoni lennuväljal, kui restoranikokk tuli mõttele turgutada pikast lennukiootamisest väsinud reisijaid viskilisandiga kohvi. Iiri kohv maitseb suurepäraselt lõunasöögi lõpetuseks või külmal talvepäeval väljast tulles, iirlased ise kuuldavasti joovat seda varahommikul enne tööleminekut. Kuna see jook saab oma õige nüansi alles läbi jääkülma magusa vahukoore joomisel, ei serveerita joogi juurde kunagi joogikõrt. Irish Cream Maailmakuulus Iiri liköör, mida aastast 1974 toodab firma Bailey ja mis kannab nime Bailey's Original Irish Cream. Koostis. Irish Cream segatakse kokku ainult firmale teadaoleval meetodil ja muidug...

Toit → Toiduainete õpetus
13 allalaadimist
thumbnail
12
pptx

Absint

ABSINT Triin Vaino MY11 ÜLDISELT  Prantsusmaa  Ekslikult liköör  Kahvaturoheline või valge  Kangus 45%-72%  Müüt hallutsinatsioonidest MAITSE  Aniis  Seostatakse koirohuga  Apteegilill  Kerge piparmündi laadne kibedus VALMISTAMINE  Taimede leotamine  Destilleerimine  Värvuse saamine SERVEERIMINE JA JOOMINE  Ei jooda tavaliselt puhtalt  Lahjendatakse veega  Suhkur  Spetsiaalne lusikas Tänan kuulamast !

Toit → Joogiõpetus
10 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Alkoholide ajalugu ja valmistamine

Alkoholid Kust alguse sai? Alkohol sai alguse juba kivi ajast kust on leitud sellest ajast pärit õllekanne. Ehk siis umbes kümme tuhat aastat enne kristust sai alguse alkohol õlle näol. Arvatakse ka, et õlle läbi leiutati ka leib. Dzinn Dzinni lähteaineks on neutraalne piiritus. Vajaliku kvaliteetse baaspiirituse hangib või valmistab tootja ise. See tähendab, et esmalt valmistatakse maisil, odral või rukkil põhinev meski, mille kääritamisel saadakse 6­7% alkoholisisaldusega virre. Baasbiiritust, mis nüüd saadakse, iseloomustab 70-90% alkoholisisaldus. Järgnevat piiritus lahjendatakse destilleeritud veega, kuhu lisatakse ka kadakamarjad, puuviljad, tsitrusteliste koored, ürdid ning vürtsid. Taimi matsereeritakse ehk leotatakse toatemperatuuril mõnest kuni 24 tunnini, seejärel destilleeritakse jook lõplikult. Dzinni maitsestatakse peale kadakamarjade veel koriandri, angeelika, nelgi, aniisi, kaneeli...

Keemia → Keemia
72 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Klaasid joogiõpetuses

HOT SHOT klaas ­ viin, tekiila, aperetiivid VAHUVEINI pokaal ­ POUSSE-CAFE klaas OLD-FASHIONED klaas - (kihisevad joogid) viski IIRI KOHVI klaas ­ AROOMIKLAAS ­ rumm, PARFAIT- veini- ja konjak, brändi fantaasiakokteilid MARGARIITA klaas LIKÖÖRIKLAAS ­ liköör HURRICANE klaas ­ SERRI klaas ­ serri, kangestatud vein COLLINSI klaas ­ mahl, piim, segujoogid, karastusjoogid ÕLLE klaas/ PILSNERI klaas SOURI klaas MARTINIPOKAAL HIGHBALL klaas ­ ...

Majandus → Klienditeenindus
37 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Kuum eelroog ja parfeed

1. FRITEERITUD MAKRAPULGAD SALSAGA Bruto Neto 1. Lõika makrapulgad kolmeks tükiks. makrapulgad 100g 100g 2. Valmista taigen mineraalveest, soolast ja nisujahust Taigen ning lõpuks lisa vahustatud munavalged. nisujahu 60g 60g 3. Kasta krabipulgad taignasse ja prae rohkes õlis. mineraalvesi 60ml 60ml 4. Kastmeks pese ja puhasta küüslauk, paprikad ja sibul. munavalge 1tk 30g 5. Haki paprika ja sibul peeneks ning kuumuta neid õlis. Praadimiseks 6. Lisa ka küüslauk ja maisiterad. õli 300ml 300ml Kaste 7. Seejärel lisa tomatipüree ja vesi ning maitsesta kaste tomatipüree 40g 40g tabasco, veiniäädika ja teiste maitseainetega. roheline paprika 19g 15g 8. Lase kaste keema ja ...

Toit → Toit ja toitumine
9 allalaadimist
thumbnail
24
ppt

Alkoholid ja lihtalkoholid

ALKOHOLID Pipi Treial Tep10 Alkoholid? Alkoholid on ainete klass orgaanilises keemias, mille molekulis on hüdroksüülrühm (ad) (­OH) seotud süsinikuaatomiga, millel seejuures pole teisi sidemeid hapnikuga, küll aga teiste süsinike ning vesinikega. Ehk alkohol on süsivesinik, milles üks (või mitu) vesiniku aatom(it) on asendunud hüdroksüülrühma(de)ga. Alkoholide nomenklatuursed nimetused lõpevad sufiksiga " ool ". Akohol on joovet tekitav keemiline aine, mida sisaldavad kõik alkohoolsed joogid. Mida põhjustab? Emotsionaalseid muutusi Tajuhäireid Kõnehäireid Mäluhäireid Koordinatsioonihäireid Tasakaaluhäireid Võib põhjustada sõltuvust Lihtalkoholid ? Metanool eks metüülalkohol, CH3OH. Etanool ehk etüülalkohol, C2H5OH Propanool ehk propüülalkohol, C3H7OH Butanool ehk butüülalkohol, C4H9OH Mitmealuselised...

Keemia → Keemia
39 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Minibaari hinnakirja näidis

Palume märkida lehele minibaarist tarbitud tooted ning esitada leht välja registreerudes hotelli vastuvõttu. Please note all the goods consumed and give the leaflet to the receptionist when checking out. Maht/ Hind/ Kasutatud/ Tooted/Products Capacity Price Consumed Mahl/Juice 0,2 l 1.20 Mineraalvesi/Mineral Water 0,33 l 1.40 Õlu/Beer 0,5 l 2.40 Gin Long Drink 0,33 l 2 Vein/Wine 0,75 l 5.20 Liköör/Liquer 0,2 l 3.30 Brändi/B...

Turism → Majutus
14 allalaadimist
thumbnail
14
pptx

Kokteilikaart

Kokteilikaart After sex  2cl Vodka  1cl Creme de Banane  Apelsinimahl  Täida highball klaas jääga  Lisa viin ja liköör ning vala peale apelsinimahl Dry Martini  6 cl Gin  1 cl Dry Vermouth  Sheikimine  Martini klaas Tequila Sunrise  5 cl Tequila  9 cl apelsini mahl  1.5 cl Grenadine  Ehitamine otse klaasi  Highball klaas  Ei sega  Kaunista apelsinilõigu ja kirsiga Cuba libre  6 cl light rum  15 cl coca-cola  laimisektor  Collinsklaas  Ehitamine  Kaunista laimisektoriga Margarita  3.5 cl Tequila  2 cl Cointreau  1.5 cl sidrunimahl  Sheikimine  Martini klaas, mille äär on soolaga koos Iiri kohv  4 cl Irish whiskey  kuum kohvi  1-...

Toit → Joogiõpetus
4 allalaadimist
thumbnail
14
ppt

Türgi

TÜRGI Liisi Orlovski Ardo Liivamägi Kaspar Aavik Grete Vomm Andmed Pealinn ­ Ankara Rahvaarv ­ 70 586 256 Riigikeel ­ türgi keel Religioon ­ islam(99,8% moslemid) Rahaühik ­ Türgi liir (Y TL) Koraan Islami püha raamat Sisaldab Allahi ilmutusi Muhammadile 114 peatükki Peamiselt käsud, hoiatused Ramadan Islami kalendri 9. kuu. Päikesetõusust päikeseloojanguni ei tohi süüa, juua suitsetada ega suguelu elada. Öösel võib Alates 12 aastased Erinevates islamiriikides algusaeg erinev Henna öö(Kina gecesi) Tseremoonia päev Henna, tuuakse enne pulmi. kandikul, mis on Pruudi naissoost küünaldega külalistele ( u nagu ümbritsetud, tuppa ja tüdrukuteõhtu) asetatakse ruumi ...

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
22 allalaadimist
thumbnail
24
doc

Kokteilid

Kokteilid Baarinõud · Seiker ­ Jooginõusse valatakse koostisosad ja jää kokku ja loksutatakse. Peale lokustamist ja korgi avamist valatakse kokteil läbi sõela, mis takistab jää sattumist klaasi. · Segamisklaas ­ Kokteilide segamiseks vajatakse anumat kuhu mahub umbes 75cl. See võiks olla klaasist nõu, soovitatavalt käepideme ja tilaga. · Segamislusikas ­ Umbes 25cm pikkune lusikas, mis ulatub hõlbsasti klaasi põhja. Segamislusika teises otsas võib olla tükeldaja, pisikene plaat mida kasutatakse suhkrutükkide purustamiseks. · Baarisöel ­ Taksitab jää sattumist klaasi · Möödunõu · Jäänõud ­ Vaja on üht isoleeritud jääämbrit, millel oleks kaas. Jää võetakse ära jäätangidega, kui vajate suuremat hulka siis jääkühvliga. · Muud ...

Toit → Kokandus
142 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Joogiõpetus

Joogiõpetus 08.09.10 Alkoholi seadus: 1.erinõuded alkoholi käitlemisele 2. piirangud alkohoolshe joogi tarbimisele 3. järelvalve Alkohol on toidugrupp mille moodustavad piiritus ja alkohoolsed joogid. alkohol lahjad 22% kanged destilleerimata destilleeritud Etanoolisisaldus on alkoholi kogus , mis väljendub temperatuuril 20 kraadi. Alkoholi vaba jook on etanooli sisaldusega alla 1.2 protsendi. Joogid alkohoolne alkoholivaba Missugune alkohol tohib eestis liikvel olla ? 1.Peab olema riiklikku alkoholi registrisse kantud. 2.Alkohol peab olema maksumärgistatud. 3.Vastama kvalideeti...

Majandus → Klienditeenindus
6 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Kirsi-toorjuustutort

Kirsitoorjuustutort Ammu pole saanud siia postitada ühtegi magusat retsepti, parandangi kohe selle vea ja pakun järgi tegemiseks ühe maitsva ja lihtsa toorjuustutordi. 12 tk Põhi: 150 g sokolaadiküpsiseid 50 g sulatatud võid I Täidis: 450 g toorjuustu 2 muna 1 dl suhkrut 1 tl vanillsuhkrut II Täidis: 500 g 20% hapukoort 0,5 dl suhkrut 1 tl vanillsuhkrut Kate: 400500 g külmutatud või kompotikirsse (1 dl suhkrut) 2 sl kirsilikööri või brändit Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga vooderdatud 2426 cm lahtikäiva tordivormi põhja. Sega mikseriga omavahel toorjuust, munad, suhkrud ja vala küpsisepõhjale. Küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit, tõsta ahjust välja ning jahuta vormis 30 minutit. Sega hapukoor suhkrutega, tõsta toorjuustutäidise peale ja aja ühtlaselt laiali. Küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit. Hoia torti vähemalt 6 tundi kuni üleöö külmas Kui kasutad sügavkülmutatud kirsse, siis ...

Toit → Retseptid
26 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Alkoholide ajalugu

Alkoholide ajalugu Esimesteks piiritusevalmistajateks arvatakse olevat nii vanad roomlased kui ka Aleksandrias elanud alkeemikud. Ühe versiooni kohaselt peetakse selle kunsti avastajaks koguni iiri pühakut Patrick`ut. Kindel on, et esimesteks destilleerimiskohtadeks olid kloostrid ja destilleerimiskunsti alguseks Euroopas võib lugeda ajavahemikku V-VII sajand. 15. sajandil müüdi Itaalias alkoholi eluvee, Aqua Vitae nime all kui arstirohtu. Dzinni ristiisaks tulebki tunnistada 16. sajandi keskpaiku Leideni Ülikoolis praktiseerinud väljapaistev õppejõud ja arst, doktor Franciscus de la Boë. Rääkides aga dzinni nimest tuleb märkida, et hollandlaste kõnepruugis teisenes prantsusekeelne geniévre (kadakas) genever' iks, mille inglased hiljem omakorda gini`iks mugandasid. Dzinnil on enam kui värvikas ajalugu, millele pani aluse hollandlane William III, kes 1689. aastal Inglise troonile istudes tõi kaasa ka oma dzinnilemb...

Keemia → Keemia
22 allalaadimist
thumbnail
24
pptx

Kohvipausid. Kohvi- või teevastuvõtt selvelauaga.

Kohvipausid. Kohvi- või teevastuvõtt selvelauaga. • Läbiviimise aeg 14.00-18.00 vahel • Lauakujud: □; ○; erikujuline • Lauale asetatakse: – Toidunõud – Joogiklaasid – Söögiriistad – Suupisted – Joogid • Laud paigutatakse ruumi keskele või seina äärde nii, et külalistel oleks sellele vaba juurdepääs • Laua kõrgus 0,85m • Laud kaetakse põrandani ulatuva linaga • Lauakaunistused on rikkalikumad ja mõõtmetelt suuremad kui tavalise söögilaua katmisel • Kohvi- ja teelaual kasutatakse sageli küünlaid • Lauanõude asetamise järjekord – Klaasid – gruppidena – Kohvi- või teetassid koos alustasside ja lusikatega, asetus komplektina – Koogi- või suupistetaldrikud asetatakse virnadesse suupistete lähedusse – Söögiriistad ja salvrätikud – Suupisted ja joogid asetatakse gruppidena Menüüsse kuuluvad • Küpsised • Pirukad • Koogid • Soolased küpsised • Kringlid ...

Toit → Toitlustus
24 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Slängi sõnaraamat.

Slängi sõnaraamat! Tüdruk: Eit- võõras ,vanem ja võibolla liialt värvitud tüdruk. Emane- räigelt maskuliine noormeste Krõõt- üldiselt kole. Tibu- hellitav: väikseke , rumalake. Tots- labane,lahke ja lõbus. Lehm- suur ja vormikas , mitte eriti sarmikas. Poiss: kutt- neutraalne ,isegi tunnustav. Sell- lõbus ja lahe. Joss-maalt pärit poiss. Tüüp- puhtalt poiste sõna. Talongiprügikast-poiss kes küsib koguaeg talonge. Kääbusaju- ajutu käitumisega poiss. Alkohol: alks-igasugune alkohol. Lennukikütus- võlts viin. Niiduk-alkoholne jook mis jooja kiirelt laua alla viib. Jänkujook- gin energy. Lasteviin- 0,33l viina pudel. Vanake- liköör "Vana Tallinn" Õppea...

Eesti keel → Eesti keel
15 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Noored ja alkohol

Tere! Mina olen 11.a klassi õpilane .............. . Soovin Teie abi oma uurimustöö ,,Noored ja alkohol" koostamisel. Palun vastake ausalt järgmistele küsimustele. Sugu: M / N Vanus: .....a. 1.Mida te peate alkoholiks? 2.Kuidas hindate alkoholi mõju tervisele? Mis haigusi alkohol põhjustab. Tooge vähemalt kolm näidet. 3.Kas olete tarvitanud alkoholi? Jah / Ei 4.Kui vanalt tarbisite esimest korda alkoholi? a) -12a. b) 13-14 a. c) 15- 16a. d) 17- 5.Kui tihti tarbite alkoholi ? a) nädalas korra b) kord kuus c)kaks korda kuus d) ei tarbigi e) muu variant ....................... 6.Kust te alkoholi kätte saate ? 7. Millist alkoholi te tarbite ? a) kõike b) lahja (Gin, õlu jms.) c) kange (viin, liköör jms. ) d) muu variant .......... 8.Kellega koos tarbite alkoholi? 9.Kas Teie vanemad on teadlikud, et tarvitate alkoholi? Jah / Ei 10.Kas olete politseile vahele jäänud alkoholi tarbimisega ? Jah / Ei Kui jah...

Kategooriata → Uurimistöö
85 allalaadimist
thumbnail
24
pptx

Lupiin ehk hundiuba.

LUPIIN EHK HUNDIUBA LUPINUS VÄLIMUS · Õied: valged, kollased, roosad, punased, lillad,sinised · Kõrgus ulatub 75 kuni 100 cm · Õisikud kuni 60 cm pikad · Lehed sõrmjagused · Lehekesi 5-15 · Lehekesed terveservalised · Lehtede abilehed on leherootsuga sageli kokku kasvanud · Haprad varred · Õied paiknevad pikkades rohkeõielistes kobarates VILJAD JA SEEMNED · Viljad: kaunad, mis on lamedad, karvased ja läikivad · Seemned: suured, pruunikad ning kirjud · Seemned sisaldavad rohkesti proteiini(kuni 50%), mõnel liigil ka õli, kuid neis on ka 1­ 3% mürgiseid alkaloide ·Söödalupiinides on alla 0,1% alkaloide KÜLVAMINE Paljundamine: seemnetega Idanevad 15°C juures Külvata tuleks 10 päeva pärast esimest külvivõimalust või mai keskel Kahjustuvad oluliselt juba 1­3 miinuskraadi juures Külvis tuleks töödelda mügarbakteriga, muidu võivad taimed mügarbakterite puudusel kiratsema jääda Tänapäeval on aretamise juures suurim ...

Botaanika → Taimekasvatus
2 allalaadimist
thumbnail
9
odt

Joogiõpetus

Joogiõpetus Joogietikett joogid joogid külmad kuumad alkohoolsed: mittealkohoolsed -lahjad -kanged Alkoholisisaldus Lahjad joogid Alkoholi % Õlled .4-6 Lahjad veinid .6-12 Kanged veinid .11-17 Koore- ja munaliköör 15-22 Kanged joogid Alkoholi % Piiritus .95,5-96,8 Viin .38-58 Konjak ja brändi .40-45 Rumm ...

Toit → Joogiõpetus
30 allalaadimist
thumbnail
19
pptx

Itaalia köök

Itaalia köök Kerli Purask Üldandmed Itaalia kohta: Pealinn: Rooma Pindala: 301 230 km2 Riigikeel: Itaalia Rahvaarv: 60 626 600 (2011) Rahvastiku tihedus: 199,8 in. km2 Riigikord: Parlamentaarne vabariik President: Giorgio Napolitano Peaminister: Silvio Berlusconi Iseseisvus: 17.03.1861 Rahaühik: Euro (EUR) Itaalia asukoht kaardil. Pildi lisamiseks klõpsake Pildi lisamiseks ikooni klõpsake ikooni Itaalia lipp. Pildi lisamiseks klõpsake Pildi lisamiseks ikooni klõpsake ikooni President Giorgio Napolitano. Pildi lisamiseks klõpsake Pildi lisamiseks ikooni klõpsake ikooni Peaminister Silvio Berlusconi. Pildi lisamiseks klõpsake Pildi lisamiseks ikooni klõpsake ikooni ...

Toit → Köögi õpetus
30 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Rahvusköökide võrdlustabel

RAHVUSKÖÖKIDE ERINEVUSED RIIK TOIDUVALIK SAANUD TOIDU KUULSUS ALGUSE VALMISTAMINE Juurviljad, nuudlid, Rahvusköök sai SUSHI ­ külm Jaapani Jaapani köögis riis, kala, oad, kunagi alguse kalasuupiste. kasutatakse JAAPAN herned, toiduainetest, mis Nigiri ja norimaki tooraineid, mida meresaadused, liha lähemas ümbruses sushid! üheski teises maailma kasutatakse vähe: kasvasid. Jaapani roog on köögis ei kasutata! looma-,sea-,lamba-ja väherasvane ja maheda Toiduvalmistamise ja linnuliharoad, maitsega. servee...

Toit → Rahvusköögid
43 allalaadimist
thumbnail
4
docx

JOOGID

JOOGID Kohv ja kohvijoogid. Kohvi valmistamiseks võetakse alati puhas värske külm vesi. Kohvipulbrit arvestatakse 1l vee kohta: einekohvi jaoks 30-50g, keskmise kangusega kohvi jaoks 60-80g ja kange kohvi jaoks 100-120g. Vee temp. kohvijoogi valmistamiseks peab olema 92-97 C. Kohvijoogi valmistamine kohvimasinas: võtta soovitud kogus külma vett, mõõta vastav kogus kohvipulbrit filtrile (parim on paberfiltrid) ja kui jook on filtreerunud tuleb seda pidevalt segada ja lasta 2-3 min tõmmata. Serveeritakse vahetult peale valmistamist. Kannukohvi valmistamine: mõõta õige kogus vett ja lasta keema tõusta, keeva vee hulka mõõdetakse vastava jahvatusastmega kohv, lasta korra keema tõusta, aga mitte keeta. Lasta kohvil 5 min sadestuda. Kohv kallata kohvipaksu pealt eelsoojendatud kannu. Võib serveerida koos lisanditega ­ suhkur, piim, koor, brändi, liköör Presskannukohvi valmistamine: valida jämedama jahvatusega kohvipulber, kohvipuru mõõta eels...

Toit → Toiduvalmistamine
26 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Etiketi lõputöö

Kirjelda oma sõnadega mis on etikett? Käitumisreeglistik Nimeta kolm tervitamise viisi. 1. sõnaline 2. sõnatu 3. füüsiline Töösituatsioonis: Mees alluv ja nais ülemus, kes teretab keda esimesena ja kes annab käe esimesena? Mees tervitab esimesena ja annab käe ka esimesena. Milliseid peakatteid ei võta mehed peast tervitamisel? 1.sõjaväevormi müts 2.usklike peakate Millisel juhul võtavad naised tervitamisel ära peakatte? Täida lünk: Äripartnerid on ...................................................võrdsed. Nimeta kaks visiitkaardi liiki. 1.ametikaart 2. lihtkaart Visiitkaardi rahvusvaheliselt kõige enam levinud mõõtmed? 9x5 Kuhu kirjutatakse visiitkaardil aadress? Parem alumine nurk Helistamine. Millega algavad kõik telefonikõned? 1. tervitasisega 2.enese tutvustamisega Millal võib ühepoolselt kõne lõpetada? Hea sõber, tuttav Ametikohtumised saab jagada nelja rühma nimeta kaks. 1.vestlused 2.nõupid...

Filosoofia → Etikett
105 allalaadimist
thumbnail
12
pptx

Alkohoolsed joogid ja mõju tervisele

Alkohoolsed joogid ja mõju tervisele Sandra Karu 12a 2013 Sisukord Mis on alkohol? Alkohol minu kehas Alkoholi olemus Alkoholide jaotus Võõrutusnähud Liigtarvitajad Alkoholisõltuvus Tarvitamise mõju organismile Alkohol arvudes Kasutatud allikad Mis on alkohol? Uimastav, sõltuvust tekitav Sisaldab etanooli Keemiliselt süsivesinik Saadakse taimsest toorainest pärmseente mõjul toimuva käärimisega Kui tekitab probleeme, loetakse seda alkoholi kuritarvitamiseks Püsib kehas kuni lõhustub maksas Väljub hingeõhu, uriini ja higiga PLUSSID Aitab lõõgastuda Tekitab heaolutunde Muudab lõbusaks, seltskondlikuks MIINUSED Kahjustab mitut kehafunktsiooni Soodustab vähkkasvajat Tekitab sõltuvust Alk Joobunu muutub sageli vägivaldseks, riskialtiks, vaimselt ohol tasakaalutuks ...

Keemia → Keemia
8 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Etanooli füsioloogiline toime ja alkohoolsed joogid

Tööleht Etanooli füsioloogiline toime ja alkohoolsed joogid Kasutada materjale: 1) Õpik lk 75-78 2) http://alkoinfo.ee/ 1)Loetle etanooli tootmise toorained toidu- ja ravimitööstuse jaoks V: Eteen, sahhariidid 2)Millised on etanooli bioloogilised ja keemilised protsessid inimorganismis? V: Kehas oksüdeeritakse etanool etanaaliks. Etanaal oksüdeerub äädikhappeks ja süsihappegaasiks ja veeks. Enne organismist kadumist mõjustab etanool inimese närvisüsteemi. Etanool oksüdeeritakse ensüümi alkoholi-dehüdrogenaas toimel. 3)Mis on alkoholism? V: Alkoholism on haigus, mille puhul tekib organismil sõltuvus etanoolist. Väljakujunenud sõltuvust iseloomustab joomistung ja võimetus alkoholi tarvitamist kontrollida. Sama efekti saamiseks vajab inimene järjest suuremat kogust, sellega aga kasvab alkoholitolerants ehk -taluvus. Alkoholitarvitamise lõpetamisel või vähendamisel tekivad võõrutusnähud, see...

Keemia → Keemia
8 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Nimetu

Valgamaa Kutseõppekeskus Sille Ivanova PIDULIK ÕHTUSÖÖK Kokk I kutseeksami kirjalik aruanne Valga 2011 Menüü Menüü põhjendus Tehnoloogilised kaardid ja hinnakalkulatsioonid Maitseained arvestatakse ettevõtte juurdehindlusprotsendi hulka Valmistamine: Maitseained arvestatakse ettevõtte juurdehindlusprotsendi hulka Valmistamine : Maitseained arvestatakse ettevõtte juurdehindlusprotsendi hulka Valmistamine: Töövahendid ja nõud Köögi sisustus Kogus Elektripliit Auru- konvektsioonahi või küpsetusahi Plaatgrill või salamander Vahustaja Juurviljatükeldaja(köögiviljakombain) Hakklihamasin Käsimikser, sausegur Kaalud (elektron vm) Külmkapp Sügavkülmkapp Töölauad Mikrolaineahi Nõudepesukohad(masinad) Kraanikausid Väikevahendid Kastrulid 1l, 2l, 3l Auru-keedukastrul Pannid: (wok-pann, malmpann, teflonpann, portsjonpann Kausid 0,5l, 1l, 2l...

Varia → Kategoriseerimata
15 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Tarbimise Test II 2013

Test II 1. ,,Parim enne" lõppenud tooteid · võib müüa koos teiste kaupadega · ei tohi müüa koos mitteallahinnatud kaupadega · võib müüa koos mitteallahinnatud kaupadega, kui vastav silt on juures 2. Millise kujuga on Farfalle pasta? · lipsud · spiraalid · torud 3. Millisele kaubale ei pea märkima minimaalset säilimisaega? · jäätise üksikportsjon · nisujahu · limonaad 4. Mis on käharpeakapse teine nimi? · brüsseli kapsas · savoia kapsas · kale 5. Kuidas märgitakse toidukauba realiseerimise ja tarvitamise lõpptähtaega? · parim enne · kõlblik kuni · parim kuni 6. Millega pestakse sulejopet? · siidi ja villa pesuvahendiga · majapidamisseebiga · sünteetiliste ainetega 7. Millisele kaubale ei pea märkima minimaalset säilimisaega? · ...

Majandus → Majandus
8 allalaadimist
thumbnail
6
rtf

Flambeerimine

Tiitelleht SISUKORD Sisukord.................................................................................................................................... Sissejuhatus.............................................................................................................................. 1. Kuidas toimub flambeerimine?.......................................................................................... 2. Flambeerimisel toimuvad muutused toidus........................................................................ 3. Ettevaatusabinõud............................................................................................................. Kasutatud kirjandus.................................................................................................................. SISSEJUHATUS Flambeerimine on protseduur, kus kuumale pannile lisatakse alkoholi ja süüdatakse see põlema. Sõna tuleneb prantsusekeels...

Majandus → Teenindus ja müük
16 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Vana Tallinn

Võrumaa Kutseharidukeskus Alkohoolsete jookide kaubamärgid Vana Tallinn Vana Tallinn on Liviko poolt toodetav liköör.Vana Tallinna likööri hakati tootma 1960.aasta septembris Tallinna likööri- ja viinatehases, praeguse nimega Liviko.Tehas sai endale nime tol ajal tootmises olnud likööri-viinakokteili esimeste silpide järgi. Liköör Vana Tallinn koosneb Jamaica rummist, vanillist,erinevate tsitrusviljade eeterlikest õlidest ja muudest lisanditest.Täpset retsepti hoiab Liviko saladuses. Kuulub likööride hulka, ehk siis kangema alkoholi rühma. Liviko tehas Tallinnas.Legend Linna all asuvates katakombides elas Alkeemik.Oma salajases laboratooriumis üritas ta leida igavese elu eliksiiri.Ta leidis valemi mis oli täiusele ülimalt lähedane,kuid just siis,kui ta oli lisamas viimast komponenti toimus hiiglaslik plahvatus, kogu linn värises ja jõgi tulvas laborat...

Toit → Joogiõpetus
11 allalaadimist
thumbnail
3
rtf

Energia sisaldus toidus

Energia Toidust saadav energiahulk peab katma organismi põhiainevahetuseks, soojustekkeks ja kehaliseks ning vaimseks tegevuseks vajaliku energiahulga. Energiavajadus sõltub soost, east, kehamassist, ainevahetuse eripärast, kliimast ja muudest tingimustest. Kõige rohkem mõjutab energiavajadust aga kehaline koormus. Energiat väljendatakse kilokalorites ja kilodzaulides. 1 kcal = 4,2 kJ 1000 kJ = 1 MJ Meestel on energiavajadus kõige suurem ajavahemikus 19-30 eluaastal ja naistel 15-18 eluaastal. Üle keskea jõudnud inimeste energiavajadus hakkab vähenema. 60-aastaste vajadused rahuldatakse näiteks ainult poolteistkordse põhiainevahetuse kuluga. Naiste energiavajadus suureneb raseduse (+1260 kJ/300 kcal) ja rinnaga toitmise ajal (+2100- 2650 kJ/ 500-650 kcal). Kui aga neil perioodidel kehaline koormus oluliselt väheneb, siis ei ole otstarbekas toiduenergiat suurendada, sest sellega kaasneb ebasoovitav kehamassi tõus. Erinevatel inimestel...

Meditsiin → Terviseõpetus
23 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Joogiõpetus

Õlu Õlu on süsihappegaasi sisaldav alkohoolne jook, mida valmistatakse linnastest, humalast, veest ja pärmist . Teraviljadest kasutatakse kõige rohkem otri. Linnased jahvatatakse ja segatakse aurukatlas veega, tekkinud massi nimetatakse meskiks . Meski temperatuuri tõstetakse 75 kraadini. Seejärel meski filtreeritakse , ning saadakse selmoel virre, mida keedetakse. Hiljem jahutatakse 5 kraadi C-ni , ning lisatakse kultuurpärmi. Algab käärimine 5 ­ 10 päeva jooksul muutuvad käärivad suhkrud süsihappegaasiks ja alkoholiks ning pärm kas vajub põhja või tõuseb pinnale. Õlled jaotatakse põhja- või pinnapärmiõlledeks, vastavalt pärmi tüübile , mida õlle kääritamisel kasutatakse. Käärimise lõppedes lastakse heledal õllel 8-12 ööpäeva ja tumedal õllel kuni 70 ööpäeva laagerduda. Laagerdumine kujutab endast pikaajalist õlle valmimise ja stabiliseerumise protsessi püsivates tingimustes ( 4 ­ 8 C ) juures , mille jooksul saavutab õlu õige maitse...

Toit → Joogiõpetuse
96 allalaadimist
thumbnail
15
doc

PIDULIK LÕUNASÖÖK KAHELE

Järvamaa Kutsehariduskeskus Kodumajandus KM32 Epp Nuhkat PIDULIK LÕUNASÖÖK KAHELE Lõputöö Juhendaja: Ruth Muru, õpetaja-metoodik Särevere 2012 2 SISUKORD SISUKORD...........................................................................................3 SISSEJUHATUS.......................................................................................4 MENÜÜ.............................................................................................. 5 1.KALKULATSIOONIKAART........................................................................6 1.1.Eelroog......................................................................................................................... 6 1.2.Pearoog...............................

Toit → Toiduvalmistamine
74 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Koka lõpueksam

TALLINNA TEENINDUSKOOL LIINA STJOPTSENKOVA 044K KOKK KUTSEEKSAM aruanne Juhendaja:Irina Horoshihh Tallinn 2010 MENÜÜ 1)Caesari salat (Lehtsalat,broilerifilee,kaste-hapukoor,sinep,munarebu,küüslauk,oliiviõli,parmesani juust,saiakuubikud) 2)Sealiharull,kaalika suflee ja herne püreega. (Sealiha,paprika,sampinjon,sulatatud juust ,,Merevaik",kartul,kaalikas,muna,külmutatud roheline hernes) 3)Brandi PannaCotta vaarika couliga. (Vahukoor,brandi,zelatiin,suhkur,vaarikad,marjaliköör,sokolaad) Vesi TOIDUIDEE Minu menüü on koostatud palju liikuvale in...

Toit → Kokandus
188 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Furšettlaud

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS MAJUTUSTEENINDUS Evelin Nõmm FURSETT E. PÜSTIJALA LAUD , SÜNNIPÄEVAKS Referaat Juhendaja : Mai Hints Pärnu 2009 Fursettlaud , ehk suupistelaud lapsesünnipäevaks (püstijalateenindus) ,( 4 täiskasvanut , 4 last ) Tellija: Aime Mäeots Aeg: 20.08.09 , kell 14.00 -15.30 Koht: Restoran Seegimaja Sündmus: lapsesünnipäev Kultuuriprogramm: Kohale kutsutakse ka kloun Ummi , kes esineb kell 14.30 ­ 14.45. Samal ajal jagavad kelnerid sooje suupisteid. Kloun Zonglöörib 3 ja 4 palliga , Zonglöörib 3 klotsiga, (samas antakse ka publikule proovida) , Maal (kunstiline klounaad, kus kasutatakse samuti publiku abi Mustkunst ( Torust rätikute ja lintide väljatõmbamine, rätikutega zonglöörimine ja muud mustkunsti trikid ja samuti publiku kaasamine mustkunsti). Üleüldist üritus juhib õhtujuht Maimu Karm . ME...

Majandus → Teenindus ja müük
68 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Noored ja Alkohol

Vladislav Venediktov 8.kl Noored ja Alkohol 14-15 aastaste koolinoorte hulgas on vähemalt ühel korral alkoholi tarvitanud 89,4% ja purjus olnud 58%. Ma ei tea mida ma peaksin ütlema ? Kas see on halb või hea, aga see on ikkagi hämmastav, et 58 % 14 kuni 15 aastaseid noori oli kunagi täis olnud. ,,Miks noored joovad alkoholi?" Noored on väga uudishimulikud elusolendid. Nendel tekib eriti suur huvi keelatud asjade vastu nagu näiteks Alkohol. Paljud noored tarbivad alkoholi selle jaoks, et lõõgastuda või kui on halb tuju ja miks siis ei tohi ühe napsu võtta selleks et meel oleks natukene rõõmsam. Eriti palju oleneb seltskonnast või noore karakterist, kui näiteks kõik joovad ja sa ei joo, siis sa pole ju mingi mees, sa pead ju ikka mõne napsu võtma selle jaoks, et nende jaoks sõber olla. Mõnes kampaanias on näiteks liider kell...

Inimeseõpetus → Inimese õpetus
68 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Alkoholid

Alkoholid Lilian Paju TE-11 Alkoholi ajalugu Esimesteks piiritusevalmistajateks arvatakse olevat nii vanad roomlased kui ka Aleksandrias elanud alkeemikud. Ühe versiooni kohaselt peetakse selle kunsti avastajaks koguni iiri pühakut Patrick`ut. Kindel on, et esimesteks destilleerimiskohtadeks olid kloostrid ja destilleerimiskunsti alguseks Euroopas võib lugeda ajavahemikku V-VII sajand. 15. sajandil müüdi Itaalias alkoholi eluvee, Aqua Vitae nime all kui arstirohtu. Tava hakata maitsestama alkoholi kadakamarjadega pärineb hollandlastelt. Dzinni ristiisaks tulebki tunnistada 16. sajandi keskpaiku Leideni Ülikoolis praktiseerinud väljapaistev õppejõud ja arst, doktor Franciscus de la Boë. Doktor Sylvius`e nime all ajalukku läinud nimetas jooki geniévreks, ning kasutas jooki puhtmeditsiinilistel kaalutlustel. Odava ja puhast...

Keemia → Keemia
6 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Etanool

Kool Nimi Etanool Referaat Juhendaja: Koht ja aasta Sisukord Alkoholidest üldiselt Alkohol on joovet tekitav keemiline aine, mida sisaldavad kõik alkohoolsed joogid. Täpsemalt on need orgaanilised ained, milles vesiniku aatomid on asendunud ühe või mitme hüdroksüülrühmaga (-OH). Seega on hüdroksüülrühm alkoholide funktsionaalseks rühmaks. Nimetustes tähistab alkohole lõppliide ­ool, mis liidetakse põhiahela süsiniku nimetusele.[1] Mida põhjustab alkoholi tarbimine? Alkoholi manustamine põhjustab inimesel emotsionaalseid muutusi, taju-, kõne-, mälu-, koordinatsiooni- ja tasakaaluhäireid. [1] Olenevalt inviduaalist, võib alkoholi korduv tarbimine tekitada ka sõltuvust. Alkoholi tootmine Alkoholi esineb looduses vähesel määral, kuna madala keemistemperatuuri tõttu ta lendub kergesti. Seetõttu hoitakse alkoholi sisaldavat segu kinnist...

Keemia → Keemia
17 allalaadimist
thumbnail
4
doc

TOIDUAINETE MASSIMÕÕTUDE JA MAHUMÕÕTUDE VAHEKORD

TOIDUAINETE MASSIMÕÕTUDE JA MAHUMÕÕTUDE VAHEKORD Toiduaine nimetus 1 liiter 1 dl 1 sl 1 tl 100 g 1000 ml 100 ml 15 ml 5 ml g g g g ml JAHU JA TANGUTOOTED Nisujahu 600 60 10 3 165 Maisijahu 550 55 8 3 180 Odrajahu 550 55 8 3 180 Rukkijahu 550 55 8 3 180 Graahamjahu 600 60 8 3 165 Kartulijahu 800 80 15 5 125 Riisijahu 550 55 8 3 180 Manna 700 70 10 4 145 Sojajahu 450 45 7 2,3 170 Piimajahu 450 45 7 2 ...

Toit → toiduainete sensoorse...
9 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Väike ja suur algustäht

Väike ja suur algustäht 1. Nimi kirjutatakse läbiva suure algustähega. · Side- ja abisõnad väiksega. (Kodu ja Aed) · Kohanimede puhul a) täiendiga, siis sidekriipsuga (Vana-Kreeka) b) kokku (Suurbritannia, Valgevene) c) kui täiend käändub, siis lahku (Suur Munamägi) 2. Nimetus kirjutatakse väikese algus tähega. · Väljendab liiki või tüüpi a) esineb iseseisvalt (aktsiaselts, president) b) koos nimega (Sõrve säär) 3. Pealkiri kirjutatakse esisuurtähega ja jutumärkides (,,Libahunt", Tõde ja õigus") 4. Sümboli reegel: kui nimetust kasutatakse nimena, siis kasutatakse suurt algustähte. · Nimetusele omistatakse sümboli tähendus (mõnes näidendis näiteks mitte mingi tavaline tüdruk vaid vastava Tüdruku kehastus) · Nimetuse kandja ainulisuse rõhutamisel (Roheline Manner ­ Austraal...

Eesti keel → Eesti keel
48 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Mõisted, jookide tehnoloogia

Apertiiv ­alkohoolne jook, mis sis. söögiisu tõstvaid lisandeid; nt. Vermut, serri. Arrak ­ kuni 60 ´ jook, mida valm-e kääritatud palmimahlast, riisist või melassist (suhkru valm.-l järele jääv siirup). Bardoo ­ FRA pun. ja valge vein, mis on nime saanud L-FRA Bordeaux linna järgi. Bitter ­ vein, mida aromati-kse teatavate taimede, eeterlike õlide ja essentsidega, et eristada teda naturaalveinidest. Ta on kibedam kui vermut. Brut väga kuiv sampanja, suhkrut vähem kui 1,5%. Brändi ­ lauaviin, mis saadakse veini destillee-l, sama väärne konjakiga. 40-70%. Claret ­ kerge punane lauavein (ingliskeelne nimi bordoo veinidele). Cobbler ­ kokteil kõrges klaasis kange alkohoolse joogiga või veiniga; Cruvie ­ vahuveini algmaterjal, mis kujutab endast erinevate veinide segu. Daiquir ­ rummist, sidrunimahlast ja suhkrust jook jääga. Dessertvein ­ vein, mis sisaldab palju suhkrut (nii muskaatveinid kui naturaalsed lauaveinid). Kanged dessertveinid ...

Toit → Toiduaineõpetus
16 allalaadimist
thumbnail
6
docx

TOIDUAINETE MASSIMÕÕTUDE JA MAHUMÕÕTUDE VAHEKORD

TOIDUAINETE MASSIMÕÕTUDE JA MAHUMÕÕTUDE VAHEKORD Toiduaine nimetus 1 liiter 1 dl 1 sl 1 tl 100 g 1000 ml 100 ml 15 ml 5 ml g 6-7 spl g g ml g JAHU JA TANGUTOOTED Nisujahu, tatrajahu 600 60 10 3 165 Maisijahu 550 55 8 3 180 Odrajahu 550 55 7 3 180 Rukkijahu 550 55 7 3 180 Grahamjahu 600 60 8 3 165 Kartulijahu 800 80 12 4 125 Riisijahu 550 55 8 3 180 Manna 700 70 10 4 145 Sojajahu 450 45 7 2,3 170 Piimajahu 450 45 7 2 220 Täisterajahu 600 60 8 3 165 Sepikujahu 600 65 9 3 Kuklijahu ...

Toit → Toiduaineõpetus
8 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Hotellimajanduse erialased inglise keelsed sõnad

Dennis R. Lillicrap & John A. Cousins Foof and Beverage, 1994 WORDS (pp. 140-148, 246-247, 287-289) 1. a constant standard- pidev standard 2. a cruet- maitseainetops 3. a disposable filter- ühekordne filter 4. a fine powder- (peen) pulber 5. a glass container with a lip- tilaga klaasanum 6. a goblet- pokaal 7. a heaped teaspoonful- kuhjaga teelusikatäis 8. a jug of cream- koorekann 9. a level dessertspoonful- triiki magustoidulusikatäis 10. a napkin- riidest salvrätik 11. a new brew of coffee- uus kohvilaar 12. a party of six guests- 6 külaliseline seltskond 13. a sugar basin- suhkrutoos 14. a thin layer- õhuke kiht 15. added to taste- maitse järgi lisatud 16. an ashtray- tuhatoos 17. approximately- ligikaudu 18. at right angles- täisnurga all 19. at the correct serving temper...

Keeled → Inglise keel
7 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord

Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord Tabel 1 Toiduaine nimetus 1 liiter= 1 dl= 1 sl= 1 tl= 1000 ml 100 ml 15ml 5 ml =6,7spl =3tl g g g g JAHU JA TANGUTOOTED nisujahu 600 60 10 3 maisijahu 550 55 8 3 odrajahu 550 55 8 3 rukkijahu 550 55 8 3 tatrajahu 600 60 9 3 kartulijahu 800 80 15 5 riisijahu 550 55 8 3 manna 700 ...

Toit → Kokandus
21 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Pakendi jäätmete referaat

Pärnumaa Kutsehariduskeskus Referaat:Pakendid ja pakendiringluse korraldamine toitlustus ettevõttes K-11B Juhendaja:Aino Juurikas Kevin Luhthein Pärnu 2011 Sisukord · Sissejuhatus · Jäätme seadus · Tagatisrahaga pakendite kogumine · Pakendi jäätmete kogumis süsteemid · Jäätmete sorteerimine · Kokkuvõte · Kasutatud materjal Sissejuhatus Uuringud on näidanud, et pakendijäätmed moodustavad olmejäätmete massist ligikaudu 35% ja mahuliselt isegi kuni 70% . Pakendijäätmekoguste kasv on otseselt seotud tarbimise kasvuga . Tulemused näitavad, et enim on tõusnud plastpakendi osakaal . Pakendi seaduse kohaselt peavad pakendi ja pakendijäätmete kogumise ja taaskasutamise korraldama ja seda finantseerima pakendi ettevõtjad ( ettevõtted, kes pakendatud...

Loodus → Keskkonnaõpetus
31 allalaadimist
thumbnail
7
odt

Fourchette

Ajalugu Sõna fourchette tuleneb prantsuse keelest ja tähendab eesti keeles kahvlit. Fourchette-lauas pakutakse roogi, mida saab süüa ainult kahvliga, näppude vahelt või suupistetikke kasutades. Fourchette-laud on ajalooliselt pärit prantsuse kuningakojast, kus kuningale ratsavõistluse ja väljasõitude ajal kaeti niisugune laud. Seetõttu järgitakse ka tänapäeval fourchette-vastuvõttude korraldamisel sageli just prantsuse tõlgendust, kuigi visioon fourchette-lauast pärineb märkimisväärses osas vene köögist ning venekeelsel kulinaaria- ja teenindusteoorial. Kasutamine Fourchette-laudu kasutatakse tavaliselt ametlike vastuvõttude puhul, kus lühikese aja jooksul tuleb teenindada suurt hulka külalisi. Sageli ei ole sellistel vastuvõttudel teada ka külaliste täpne arv. Loomulikult võib fourchette-laua katta ka mitteametlikel vastuvõttudel, kus peaeesmärgiks on suhtl...

Toit → Kokandus
13 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Alkohoolse joogide liigitus, destileeritud joogid, destileerimata joogid, õlu.

JOOGID Joogid jagunevad: Alkohoolsed ja alkoholivabaeks ehk alkoholita jookideks. Esimesed sisaldavad üle 1,2 mahu % etanooli, sealhulgas õlu üle 0,5mahu% ALKOHOOLSED JOOGID Liigitatakse olenevalt etanoolisisalduselt · Lahjad ­ kuni 22 mahu% etanooli · Kanged ­ 22 kuni 80 mahu% etanooli · Üle 80 mahu% on piiritused Piiritused ja alkohoolsed joogid annavad kokku mõiste ALKOHOL. Alkohoolsed joogid liigitatatakse veel: - destilleerimata - saadakse vahetult alkohoolse käärimise käigus (vein, õlu) - destilleeritud ­ valm. Eelnevalt toodetud piirituse ( destillaadi) baasil (viin, napsud, brändi,viski Etanooli kontsentratsiooni alkohooses joogis, nn. joogi kangust väljendatatakse mahu%-des (vol) või kraadides, mis Näitavad etanooli kogust milliliitrites 100 ml joogi kohta. Peale etanooli tekib alkohoolsel käärimisel veel teisi ühendeid- metanool eh...

Toit → Joogiõpetus
60 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun