Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"-dessert" - 128 õppematerjali

thumbnail
2
odt

MENÜÜ inglise keeles

Menu Starters Scallops & Oyster mushroom Herb cream, rye bread crumble, chanterelle veloute Duck liver & Autumn apple Stewed apples, apple mash, ginger syrup, nuts praline, yoghurt espuma Duck & Carrot Duck liver tourchon, duck confit, carrot Main course Beef tenderloin Potato-fondant, fried chanterelles, chicken gizzard, garlic mash, port braised onion, mushroom sauce with cognac Lambneck Lambneck confit, soft goat cheese, eggplant mash, crushed potato salad, yoghurt gel, port jus with ...

Keeled → Erialaline inglise keel
19 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Kontroltöö toiduained

KÖÖGIVILJAD Juurviljad: Kaalikas Naeris Punapeedi Porgand rõikad redised sellerid Kapsad. Valge, punane ,kähar e. Savoi lill spargel nui ja rooskapsas Peata kapsad hiina pekingi Lehtköögiviljad peasalat : jääsalat bataavi punane käharsalat rooma salat Leht vars: rabarber spinat artisokk Sibul : porru küüslauk murulauk sibulad Vili : kõrvits kabatsokk e tsukiini, patisson melon arbuus Dessert: Spinat rabarber Kaun:hernes uba läätsed PUUVILJAD o seemneviljalisteks (õunad, pirnid, pihlakad, küdoonia ja ebaküdoonia).Vili o koosneb viljalihast ja südamikust, mis on jaotatud kambriteks, kus asuvad seemned o luuviljalisteks (kirsid, ploomid, aprikoosid, virsikud, nektariinid). Vilja koostisosaks on mahlane viljaliha ja kivi, mis omakorda koosneb koorest ja seemnest. o eksootilised ehk troopilised ja subtroopilised viljad (tähtvili, dattel, kiivi jne) tsitruliselised, o marjadeks (viinamarjad, ...

Toit → Toiduainete õpetus
13 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Kodumajanduse erialased terminid

Järvamaa Kutsehariduskeskus Kodumajandus KM21 Kodumajanduse erialased terminid Juhendaja: Maire Jürjen 2016 1. Aerolatte- väike patareiga töötav vispel, kasutatakse piima vahustamiseks 2. ala Carte- tellitavad road restoranis; valmistusviisilt keerukamad ja luksuslikumad kui nn päevaroad 3. al dente- Itaaliakeelne termin makaronide ja riisi õige küpsusastme kohta keetmisel (pehme, aga hakkab kergelt hambale vastu) 4. aniis- aniis on hariliku aniisi seemnetest saadav vürts 5. antrekoot- antrekoot on veise seljatükist ribikondi vahelt lõigatud steek paksusega umbes 2 cm 6. aseptika- puhastamine ja tegutsemine viisil, mis väldib mustuse edasi kandumist, sattumist puhastele pindadele ja tagab mustuse kokku korjamise 7. aspikk- kange, selge ja hästi tarretuv hele puljong, mida kasutatakse tarrendise roogade valmistamiseks 8. a...

Toit → Toiduainete ja toitumisõpetuse...
2 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Teeninduse sõnastik

HAAPSALU KUTSEHARIDUSKESKUS M-14 Häly Rätsep TEENINDUSE SÕNASTIK Uuemõisa 2014 TEENINDUSE SÕNASTIK A Abaneerima ­ ette tellima Abijõud Abistama Abiteenindus personal ­ parem abipersonal Administraator Administrateerima ­ haldama Asendaja Aktiveerima B Baar Bankett ­ pidusöök Bistroo ­ söögikoht Bufee ­ Rootsi laud C Check-out ­ väljaregistreerimine Check-in ­ registreerimine Cappuccino ­ espresso vahustatud piimaga Catering ­ peoteenindus D Dateerima ­ kuupäevastama Degustaator ­ degusteerimisspetsialist Dekoratiiv ­ kaunistus Dekstroos ­ viinamarjasuhkur Delikatess ­ maiuspala Dessert ­ järelroog Dinee ­ lõuna või õhtusöök E Energia Esindama Ettekandja Ette kandma Espresso F Familiaarsus ­ käitumine Fariinsuhkur ­ pruun suhkur G Galett ­ küpsis Galluspähkel Garneerima ­ kaunistama Gaseer ­ gaseeritud Gastro...

Majandus → Teenindus
7 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Menüü Mehhiko

MENÜÜ Eelroog Guacamole chipsidega Pearoog Fajata broileri-riisi-köögiviljatäidisega Dessert Flan Joogid Kannuga sidrunivesi Karastusjook (Coca-cola, Fanta, Sprite) Kohv, tee MENU Starter Guacamole with chips Main dish Fajata with chicken rice and vegetables Dessert Flan Drinks Water jug with lemon Beverage (Coca-cola, Fanta, Sprite) Coffee, tea МЕНЮ Закуска Гуакамоле c чипсaми Основнойe блюдо фaйaтa с курицай и рис с овощaми Десерт флан Напитки Лимонная вода в кувшинe Безалкогольные напитки (Кока-кола, Фанта, спрайт) Кофе, чай ...

Toit → Toit ja toitumine
7 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Banaanide säilitamine

Banaanide säilitamine SISSEJUHATUS Banaanide säilitamise erinevad viisid näitavad, millise katsega säilib banaan kõige paremini. Annab lugejale ülevaate, kuidas hoida banaani kõige kauem värskena. Veel uurin banaanide päritolu ja kuidas mõjutab nende söömine inimese tervist. Töö eesmärk: · Kuidas mõjutab banaanide üldist väljanägemist ja maitset erinevad säilitusviisid? · Toidukilet on kiidetud palju, sest just see peaks aitama banaanil kauem värskena püsida. Katsetes uuringi, kas toidukile aitab säilitada banaani paremini, kui külm keskkond ja tavaline küpsemine. 1.Banaan Banaan ehk Musa on troopikamaade üks tähtsamaid puuvilju. Banaanid on pärit Kagu- Aasiast, aga sealt on levinud Austraaliasse, Hiinasse, Filipiinidele ja Lõuna-Ameerikasse. Euroopasse jõudsid banaanid alles 1885.aastal. Suurim aastatoodang on Brasiilias ­ 6,5 miljonit tonni. Banaanitaim on kuni 4 meetrit pikk ...

Bioloogia → Bioloogia
9 allalaadimist
thumbnail
17
doc

2 käigulise toidukorra juhend

TÖÖJUHEND Töö koosneb kahest etapist I planeerimine (kahekäigulise toidukorra planeerimine) II aruande koostamine I Planeerimine Planeerida kahekäiguline toidukord. Pearoog ja dessert. Aruande struktuur: TIITELLEHT SISSEJUHATUS ­ kellele, mida ja kuidas? (äriidee) Menüü Menüü koosneb kahest toidust ­ pearoog ja dessert ning sinna juurde sobivast lisandist. Vormistada menüü korrektselt arvutil. Tehnoloogilised kaardid ja hinnakalkulatsioonid (Kaardid Lisa1) Vormistamiseks kasutada Exceli tabelit. Töövahendid ja nõud Koostada toitude valmistamiseks, serveerimiseks ja teenindamiseks vajaminevate töövahendite ja nõude loetelu. Tööplaan Koostada tööplaan (kirjeldada igas tunnis tehtavad tööd) tööde teostamiseks ja igaks tööks kuluv aeg. Pearoog tuleb serveerida 3 tunni alguses. Kõik toidud tuleb kokal endal lauda viia. Toiduainete tellimus (Koondtabel Lisa2 all) Koostada vajaminevate toiduainete koondtabel, märkide...

Toit → Toit ja toitumine
6 allalaadimist
thumbnail
3
rtf

India

History: · Indian society is predominantly agrarian. Diet consists mainly of fruits and vegetables, meat, cereals, dairy products and honey. Also, drinks containing different types of spices. · During the Gupta empire influenced by diet buduism and jainism. Many religious people were vegetarians. Most of the people consumed the chickens, sheep and goat meat. · Muslims also put emphasis on the development of food. Indians brought to the diet of dried fruit and flat bread. India introduced the dietary habits of the Portuguese and Chinese. · Indian diet is mixed with a variety of cultures. Etiquette: · Traditionally, meals were eaten while seated either on the floor or on very low stools or cushions. · Food is most often eaten without cutlery, instead using the right hand. Among the middle class throughout India, spoons and forks are commonplace. · Hot fo...

Keeled → Inglise keel
5 allalaadimist
thumbnail
11
ppt

Vastuvõtu planeerimine

Firma jõulupidu Vastuvõtu planeerimine Vastuvõtu liik: õhtune, ametlik. Külalised: vanuses 2540. Peol osalevad kõik ettevõtte töötajad. Inimesi on kokku 45. Meessoost isikuid on 25 ja naissoost isikuid 20. Rahvuselt on kõik eestlased. Eesmärgiks on koos lõbusalt aega veeta ning oma kaastöötajaid paremini tundma õppida. Pidusöögi aeg: 16.detsember 2011, alates 17.0023.00. Koht: kohvikus "Kaffel", mille saal mahutab kuni 50 inimest. Asub Pärnu mnt. 67a, Tallinnas (õnnepalee kõrval, ajakirjandusmajas). Laua asukoht aknad snäkid sampuseklaasid uks trepp tantsuplats elav bänd Menüü Jook: klaasike majavürtsidega valmistatud hõõgveini (pakutakse kohe saabudes), morss, vesi (kaunistatud melissilehtede ja pohlamarjadega), kohv või tee (magustoidu kõrvale). Snäkilauale: juustuviinamarjaoliivi tikusuupi...

Majandus → Klienditeenindus
79 allalaadimist
thumbnail
10
doc

PIDULIK ÖHTUSÖÖK

Kuressaare Ametikool Toitlustusteenindus Koka eksam Gristi Adrat PIDULIK ÖHTUSÖÖK Aruanne Kuressaare 2012 SISUKORD Menüü........................................................................................................................................................ 3 Menüü põhjendus.......................................................................................................................................4 Toitude kalkulatsioonid ja tehnoloogilised kaardid ..................................................................................6 Töögraafik..................................................................................................................................................7 TOIDU KALORSUS....................................................................

Toit → Kokandus
63 allalaadimist
thumbnail
3
pptx

Laste kolmekäiguline menüü

Laste kolmekäiguline menüü (talv) MENÜÜ Eelroog: Kana-köögiviljasupp Mitmeviljaleib, Pearoog: Kodune hakk-kotlet, keedetud kartuli, kaalika- porgandisalat, lihaleeme kaste teraviljaleib, arooniamahl Dessert: Lusika pannkoogid õunamoosiga Piim TÄNAN KUULAMAST

Toit → Rahvusköök
9 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Vastuvõtu planeerimine

Mainori Kõrgkool Tiina Juurmann Anneli Kuus VASTUVÕTU PLANEERIMINE 50 aastane juubel Rakvere 2009 SISUKORD VASTUVÕTU PLANEERIMINE..............................................................................................3 TELLIMUSE VASTUVÕTMINE..............................................................................................4 RUUMI KAUNISTUS................................................................................................................5 PEO KULGEMISE KAVA........................................................................................................ 6 LISA 1 Menüü............................................................................................................................ 7 LISA 2 Eelserveering..................................................................................................................8 LISA 4 Kutse esikülg.............

Majandus → Äriplaan
203 allalaadimist
thumbnail
6
xlsx

Võõrsõnade õigekiri ja seletus

preemia auhind marketing turundus banaan puuvili triumf suur võit, suur edu tortilja pannileib dattel puuvili materjal aine dessert magustoit džemm moos delfiin meres elav imetaja distsipliin kord papaia puuvili oranž värv digitaalne numbriline granaatõun puuvili taburet tool dekoratsioon kaunistus dražee komm periood ajavahemik dokument ametlik paber ...

Eesti keel → Eesti keel
5 allalaadimist
thumbnail
10
pptx

Tänapäevased probleemid

Tänapäevased probleemid Hädad Hullu lehma taud Suu- ja sõratud Linnugripp Salmonelloos Raske metallid Pestitsiidid Loomadega majapidamiste arv eestis Kokku veistega majapidamised sigadega majapidamised piimalehmadega emaküülikutega majapidamised majapidamised lammastega mesilasperedega majapidamised majapidamised kitsedega kodulindudega majapidamised majapidamised hobustega majapidamised VEISELIHA EI TOHI ENAM SÜÜA! Hullu lehma taud! SEALIHA EI VÕI ENAM SÜÜA! Suu- ja sõratud! KANALIHA EI VÕI ENAM SÜÜA! Linnugripp KANAMUNASID EI VÕI ENAM SÜÜA! ...

Ühiskond → Ühiskond
2 allalaadimist
thumbnail
9
odp

Etiketikursuse lõputöö

Etiketikursuse lõputöö Valitud sündmus (sünnipäev, aastavahetus) pealkirjana Kutse Iseloomusta oma kutset, võimalusel lisa kutse kujundus, kindlasti tekst, kui on riietusele erinõuded, siis see ka kutsele Toimumiskoht Iseloomusta kohavalikut, ruumikujundust, prokseemikat (laudade ja toolide asetust ruumis), külaliste kohtade asetust. Illustreerivad pildid on lubatud. Söökide serveerimine · Millise serveerimise kasuks oled otsustanud: rootsi-, fursett- või klassikaline laud? Illustreerivad pildid õigustatud. Sündmuse sisuline ülesehitus Külaliste vastuvõtt, seltskondlik tegevus, üllatusmoment, lõpetamine jne Menüü Etiketijärgne toiduvalik: eelroog, pearoog, dessert Sündmuse lõpetamine Külaliste tänamine Transport jne Kokkuvõte Millised olulised tähelepanekud sünd...

Psühholoogia → Käitumine ja etikett
1 allalaadimist
thumbnail
24
docx

Koolitus ja puhkeväljasõidu hinnapakkumine

Eesti Hotelli- ja Turismikõrgkool Hotelliteenindus H12 Gloria Hallaste Koolitus ja puhkeväljasõidu hinnapakkumine Kutseeksamiks ettevalmistumise kodutöö Õpetaja: Anti Kalamees Tallinn 2014 SISUKORD SISSEJUHATUS Käesoleva töö ülesandeks on planeerida firma ,,Koolituskuningas" poolt korraldatav Eesti erinevate personalijuhtide koolitus- ja puhkeväljasõit. Väljasõidul osaleb 15 personalijuhti ja koolitaja. Ülesandeks on koostada neile hinnapakkumine majutuse, toitlustuse, konverentsiteenuse ning lisateenuste osas. Ürituse kohaks valisin Meriton Grand Conference & SPA Hotelli, mis asub Tallinna südames ja vanalinna läheduses. Uudne ja moodne hotell pakub oma külastajatele kõrgtasemel teenindust ja meeldivat viibimist. Hinnapakkumise koostamisel lähtusin kliendi soovidest, milleks olid majutus-, toitlustus-, konvere...

Turism → Turism
39 allalaadimist
thumbnail
21
pdf

Pidulik õhtusöök

VILJANDI KUTSEÕPPEKESKUS PEOTEENINDAJA Piia Pross PIDULIK ÕHTUSÖÖK Lõputöö Juhendaja: Kadri Vallimäe Jõgeva 2016 SISUKORD SISUKORD Peo idee .......................................................................................................................... 1 Sündmuse eesmärk, kellele mõeldud .......................................................................... 1 Kus ja kunas sündmus aset leiab ................................................................................. 1 Kujundatud kutse ............................................................................................................ 2 Sündmuse planeerimine.................................................................................................. 2 Menüü ........................................................................................................................

Toit → Toitlustus
11 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Menüü plaan

Kool Pärnumaa Kutsehariduskeskus Nimi Keili Lutschan Esitamise aeg Kodutöö teema Lõunasöök perekonnale gümnaasiumi lõpetamise puhul Taotletava kutsekvalifikatsiooni tase Toidukorra kirjeldus (ürituse eesmärk, kellele toidukord on mõeldud, mida pakutakse ja kuidas läbiviiakse) See on pidulik lõunasöök minule ja minu perele minu lõpetamise puhul. Lõunasöögil pakutakse esimeseks käiguks singisalatit krõbekartulitega. Joogiks kõrvale võtan mina mineraal vee ja vanemad võtavad tavalise vee. Pearoaks on lõheroos toorjuustuga ning joogiks kõrvale valge vein Pinot Gris Medaille d' Or 2009. Ja siis viimaseks käiguks ehk dessert on tiramisu. Kujundatud menüükaart: Menüüs olevate toitute ja jookide kirjeldus (põhjenda samuti toitude ja jookide sobitamist) Eelroaks on singisalat krõbekartulitega- koosneb siis singist,porrust,tomatist,salatilehest ning see serv...

Toit → Toit ja toitumine
20 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Eating habits

Eating habits This text talk about my eating habits and healty eating habits. I eat 4 times a day: breakfast at 7.00, lunch at 11.30, lunch at home 16.00 and dinner at 20.00. For breakfast i eat porridge, sandwich and drink cup of tea. My eating habits are healty because i care what i eat. I am sportman and i have control what i consume. I eat every kind of foods: meat, fish, fruits and vegetables. My favorite food is rice wiht pineapple and chichen sauce. My favorite dessert is pancakes with chocolate cream. Healty eatings are if people eat normally about 3-4 times a day. People must eat every kind of food: meat, fish, fruits, vegetables and consume every kind of nutrients: protein, fat, carbohydrate and gluvose. Draw a conclusion from my eating habits and healty eating habits. People must consume every kind of foods and nutrients. Keith Stseglov 11.c

Keeled → inglise teaduskeel
10 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Toidupäevik

TALLINNA TEENINDUSKOOL Anna Popova HT13-KE Toidupäevik Õpetaja: Dina Aarma Tallinn 2014 Esmaspäev: Hommik-Roheline tee, kodujuust, võileib singi, juustu ja kurgiga Lõuna-Apelsini mahl, kanafilee keedukartuli ja salatiga, tordi lõik Õhtu-Pozarski kotlet ahjukartuli ja salatiga, ananassi mahl, banaan Teisipäev: Hommik-Valge tee, keedumuna, võileib sulatatud juustu ja vorstiga Lõuna- Sealiha tatra ja salatiga, viinamarja mahl Õhtu- Porgandi püreesupp, salat ja rohelie tee, apelsin Kolmapäev: Hommik- Kohvi piimaga, kohupiim Lõuna-Jõhvika mahl, kala riisi ja salatiga, saiake Õhtu- Kanasupp, võileib singi ja juustuga, greibi mahl, kiivi Neljapäev: Hommik- Piim, banaan Lõuna- Kotlett makaronide ja salatiga, t...

Toit → Toit ja toitumine
20 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Essen und Trinken

Essen und Trinken Lebensmittel das Lebensmittel, - toiduaine das Brot, - e leib das Weißbrot, - e sai das Brötchen, - kakuke/kukkel der Kuchen, - kook die Butter, - või die Wurst, - vorst der Käse, - juust der Schinken, - sink der Quark, - kohupiim die Marmelade, - n moos das Ei, - er muna das Rührei, - er munapuder ein gekochtes, gebratenes, rohes, faules Ei keedu- ,prae- , toores- , mädamuna der Fisch, - e kala das Fleisch liha das Schweinefleisch, das Rindfleisch sealiha, veiseliha das Rindersteak, - s veiselihapraad das Kotelett, - e kotlett die Bulette, - n frikadell das Hähnchen, - kanaliha die Knödel, - n jahuklimp der Salat, - e salat die Suppe, - n supp der Braten, - praad der Nachtisch, - e = die Nachspeise, - n = das Dessert, - s magustoit der Hamburger, - hamburger die Pizza, - s = Pizzen pitsa das Eis jäätis der Pilz, - e seen die Beere, - n mari der Brei, - n puder der Grieß manna die Haferflocken kaerahelbed die Grütze,...

Keeled → Saksa keel
1 allalaadimist
thumbnail
18
pptx

Etikett Itaalia

ITAALIA Etikett ja tavad Tuule Kivihall KO-12 Juhendaja: Marve Koppel Ciao! Itaalia ja rahvas Rahvusriigiks ühendati Itaalia 19. sajandil Ristisõdade elustava mõju ja kaubanduse kiire arenemise tõttu kuhjusid suured rikkused, elustiil muutus vabaks, seltskondlik läbisaamine muutus sagedamaks vaatamata seisusele Itaalia regioonid on üksteisest sõltumatud ning itallased ilmutavad eeskätt lojaalsust ja austust oma linnale, ümbruskonnale ja perele Rooma ­ eraldusjooneks põhja (vaadatakse kui välismaad, mille on vallutanud sakslased ja prantslased, kes töötavad vahetpidamata) ja lõuna (põllumajanduslik Mezzogiornona e keskpäev) vahel, kristluse keskus Probleeme pole harjutud lahendama, pigem varjatakse neid ja püütakse muuta elu võimalikult imepäraseks ja nauditavaks Monarhiast öeldi lahti 20. saj kui see oli juba asendatud 20. aas...

Turism → kultuurid ja kombed
3 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Saksa keelne dialoog "Geburtstag"

E:Hallo! S:Hallo! E:Meine Mutter hat morgen Geburtstag. In Estland wünschen Sie oft dem Geburtstagkind telefonisch. Wie wünschen Sie in Deutschland? S:Meine Tante ist Deutsch. In Deutschland wünschen Sie jeden Fall persönlich und notfalls telefonisch. In vielen deutschen Firmen sammeln die Kollegen Geld für ein gemeinsames Geschenk. E:Aber in Estland spendieren Geburtstagkind für eine Arbeitskollegin. Aber in Estland einladen sie zum Kaffetrinken. Das dauert nicht so lange, aber sie können Tasse Kaffee trinken und für Geburtstagkind bringt sie ein kleines Gechenk mit. S:Das ist gleichen in Deutschland. In Deutschland einladen Geburtstagkind zum Abendessen auch und da kommen selten mehr als acht Personen und sie gehören zum engeren Freundeskreis. Sie kommt pünktlich. E:In Estland ist es sehr gleichen, aber oft kommen mehr als acht Personen. In Estland ist sehr populär, dass Geburtstagkind organisiert Geburtstagparty. Da können ...

Keeled → Saksa keel
12 allalaadimist
thumbnail
17
ppt

Lauanõud

Koos alustassidega on kuumade jookide ja osade suppide serveerimiseks. Kohvitassid võivad olla kolmes suuruses: mokatass mahuga 10cl, keskmine kohvitass 1516cl, suur kohvitass kuni18 cl Teetass maht on 2025 cl väiksematest juuakse lahjemat piimaga kohvi ja kakaod. Puljongitassmaht 2540cl, selles serveeritakse puljongit, püreesuppe ja peenemaks tükeldatud toiduainetest suppe. Puljongitassid võivad olla ühe või kahe sangaga. KruusidServeeritakse firmajooke ja piima, mille juurde alustassid ei kuulu. Puljongitass Teetass VAAGNAD Võivad olla ümmargused ja nelinurksed, jalaga või ilma. Neis võib veel serveerida naturaalseid köögivilju, röstituid saiakuubikuid ja toidujääd. Mahtuvus on 16 portsjonit. Väikestes kaussides loputatakse aga sõrmi, kui serveeritakse toite. Serveeritakse jooke, salateid, puuja köögivilju ja kondiitritooteid. Ti...

Majandus → Teenindus ja müük
24 allalaadimist
thumbnail
7
pptx

Massachusetts

Massachusetts Basic Information. The capital of Massachusetts is Boston. The population is 6,5 million, which is quite a lot, because the surface area is 27 360 km². The time difference between Helsinki and Boston is seven hours, for example if the time here is 17 o'clock, then there it is 10 o'clock. Facts about Massachusetts _ · Gay marriages are legal in Massachusetts. · Basketball and volleyball were invented in Massachusetts. · The world's first computer that operated in real-time was invented in MIT which is an institute of technology in Massachusetts. · It is forbidden to snore unless you have all your doors and windows closed. (the law says so) · There is a skyscraper named John Hancock Tower, which is 240 metres long. Boston · The number one thing you should do, if you'd be visiting Boston is to follow the redbrick trail, which is 2,5 miles long. · Bostons state h...

Keeled → Inglise keel
2 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Kolmekäiguline lõunasöök

Tartu Kutsehariduskeskus Laura Kuus 3-KÄIGULINE LÕUNASÖÖK Iseseisevtöö Juhendaja: Ülle Kruuda Tartu 2013 Eelroog Klassikaline Caesari salat vutimunaga Pearoog Sous-vide (50ºC) valmistatud lõhefilee, selleri ja rohelise herne kreem, võiga praetud miniköögiviljad, valge veini- sidruni kaste Järelroog Brüleekreem Mineraalvesi, must leib / kõrvitsaseemne kukkel / tomati-basiilikukukkel Serveerimis- ja töövahendid Serveerimisvahendid Arv Taldrikud: Eelroataldrikud 2 Järelroataldrikud - Pearoataldrikud 2 Pul...

Toit → Toitlustus
48 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Eelkatted

Eelkatted Laudade eelkate oleneb ettevõtte tüübist, päevaajast, menüüst, ettetellitud laudadest. Lauanõude ja söömisriistadega tehtud laua eelkate võib olla igas ettevõttes omanäoline. Ka samas ettevõttes kasutatakse erinevaid eelkatteid. Eelkatete liigid on järgmised: · roogade vaba valiku puhul (à la carte) minimaalne eelkate; · ettetellitud menüüde puhul (table d`hôte) lõplik eelkate; · mitmekäiguliste bankettide puhul täielik eelkate. Minimaalne (à-la-carte) eelkate hommikusöögiks: · suupiste kahvel ja nuga (eelroa kahvel ja nuga e väike kahvel ja nuga) · leivataldrik · veeklaas · salvrätt · maitseained. Laual võib olla veel: · võinuga · lauakaunistus · hambaorgid · leivakorv. Minimaalne (à-la-carte) eelkate lõuna- ja õhtusöögiks: · suupiste kahvel ja nuga · praekahvel ja -nuga (suur kahvel ja nuga) · le...

Toit → Kokandus
25 allalaadimist
thumbnail
22
odp

My dream destination Italy

My dream destination : Italy Kerli Koost MJK14 Facts about Italy ● Italy is apart of Europe ● The capital city is Rome ● The population is 60.92 million (2012) ● Official language is Italian What is Italy Known For? ● Many monuments ● Great tourist attractions ● Culture and Art ● Fine Food ( largest producer of wine) ● Fashion (Armani, Gucci, Versace) Famous Landmarks ● Leaning Tower of Pisa ● Canals of Venice ● Roman Colosseum ● Santa Maria del Fiore ● Duomo Church Leaning Tower of Pisa ● In Italian the Leaning Tower of Pisa is Torre Pendente Di Pisa. ● Located in the Piazza Dei Miracoli ● Freestanding bell tower ● Took 344 years to build, beginning in August 1173. ● Started to lean during construction because the foun...

Keeled → Inglise keel
1 allalaadimist
thumbnail
17
pptx

Aiaplaan puuviljandus

Aiaplaan Juuli Maalin Perekond Sportlastest noorpere äärelinnas Isa, ema ja poeg 5. aastane. Perele meeldib vabalajal tegeleda spordiga Pere jaoks on väga tähtis füüsiline vorm ja terve keha. Selleks ka on aeda kujundatud tervisele kasulikud taimed. Asukoht Krunt asub Ülenurmes, uuselamu piirkonnas. Krundi suurus on 1908 m² Pinnas Muld on seal kahkjalt leetunud või gleistunud kahkjad leetmullad Need on põuakartlikud ja toitainete vaesed mullad Ülenurme alevikus on pinnasevee tase 1,53,7 m sügavusel maapinnast põhjavee staatiline tase 20,026,6 m maapinnast Paigutus Õunapuude vahekaugus on 45 m Kirsipuude vahekaugus on 2 2,5 m Ploomipuude kaugus on 22,5 m Marjapõõsad 1,52 m Vaarikas 50 cm Maasikas 3545 cm Astelpaju 7 m Mustikas 0,51m Sortide valik Vitamiinide olemasolu: Soodustavad paremat seedmist Vähendavad haiguste olemasolu Eelistasime Eesti maiseid sorte Ploomipuu "Ave" Hapukasmagus ploom ...

Botaanika → Puuviljandus
38 allalaadimist
thumbnail
9
odp

Prantslased ( slaidid )

Prantslased Evely Aim Maarja Loikonen K109 Prantsusmaa Riigi keel: prantsuse keel Pealinn: Pariis Pindala: 547 030 km² Rahvaarv(2007): 64 102 000 Rahaühik: euro (enne 1999. aastat Prantsuse frank) Lipp: kasutusel alates 14. juulist 1790, ning see koosneb kuninga värvist (valge) ja Pariisi värvidest (sinine ja punane). Naaberriigid: Belgia, Luksemburg, Saksamaa, Sveits, Monaco, Itaalia, Andorra ja Hispaania Köök Ülemaailmse kuulsuse saavutanud oma tõeliselt peenemaitseliste, hoolikalt valmistatud ning kaunilt serveeritud toitudega. Kasvatatakse ja aretatakse parima kvaliteediga aedviljasorte, oliivipuid ja seeni ­ sampinjonikasvatus on väga levinud. Toite valmistatakse nii, et toiduainete algsed omadused ja toiteväärtus maksimaalselt säilivad. Rikkalikult süüakse toorsalateid, aedviljatoitude valik on väga lai. Äärmiselt mitmekesine kastmete koostis. Kastmete arv ületab üle 300. Soojade toitude jaoks vaagna...

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
14 allalaadimist
thumbnail
8
doc

ROMANTILINE ÕHTUSÖÖK KAHELE RESTORANIS “LIILIA”

ROMANTILINE ÕHTUSÖÖK KAHELE RESTORANIS "LIILIA" Iseseisev töö Tallinn 2011 SISUKORD 1. MENÜÜ..................................................................................................................... 3 2. LAUAKATTESKEEM.............................................................................................. 4 3. SERVEERIMINE.......................................................................................................5 4. TÖÖVAHENDID.......................................................................................................6 5. KASUTATUD MATERJAL......................................................................................7 2 1. MENÜÜ Pearoog Tallefilee ürdiglasuuri, küüslaugukartulite,...

Majandus → Klienditeenindus
36 allalaadimist
thumbnail
20
pptx

Prantsuse köök

Prantsuse köök Prantsuse köök • Prantsuse köök on Prantsusmaal levinud toidutraditsioon. See on saavutanud ülemaailmse kuulsuse peenemaitseliste, hoolikalt valmistatud ning kaunilt serveeritud toitudega. Toidu valmistamine • Algsed omadused ja toiteväärtused peavad säilima • Süüakse palju toorsalateid • Maitseaineid lisatakse mõõdukalt • Kastme koostis on mitmekesine • Toidud kannavad päritolu-, maakoha-, esmaselt valmistatud koka või seda toitu eelistanud inimese nime Toidu serveerimine • Toite serveeritakse kaunilt, kuigi lihtsalt. • Soojade toitude jaoks vaagnad soojendatakse. • Toidud asetatakse nii, et on selgelt näha, millistest toiduainetest need koosnevad. • Toiduained ei segata palju, vaid kasutatakse eri liikidena. • Piima ja koort tarvitatakse ainult rõõsalt, hapendamata. Söögikorrad • Prantsusmaal on päevas kaks tähtsamat söögikorda: • kell 13.30–14.00 antav eine (déjeuner) • kell 17.00–18.00 lõuna (d...

Toit → Rahvusköögid
8 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Klienditeeninduse mõisted

Mõisted toitlustamisest Ansoovis ­ kilulaadne kala. Joogiks valge ja roosa vein. Fenkol- apteegitill, kuivad veinid ja nisuõlu. Basiilik- Maitsetaim. Vahemeremaade roogade lahutamatu koostisosa, esineb harva ilma tomatita. Bouillabaisse- kalasupp. Brownies- shokolaadikook ja -küpsised. Laialt levinud ameerikas. Bruschetta- Itaalia krõbe tomatileib. Caesari salat- toorsalat, sisaldab parmesani juustu. (Valmistatakse erineva kapsaga) Cantucci ja Cantuccini- väikesed krõbedad mandliküpsised. Cannelloni- erinevate täidistega küpsetatud pastatorud. Carpaccio- toore loomafilee õhukesed marineeritud lõigud. Chilli con carne- vürtsikas hautis liha ja ubadega. Mehhiko põhiroog. Coq au vin- kana punases veinis. Täidlasem vein kui toidu hautamisel. Creme brulee - Crostini- röstitud ciabatta viilud mitmesuguste katetega. Dolmad- täidisega viinamarjalehed. Empanada- liha-riisitäidisega lehttaignapirukad. Märksa vürtsikamad kui eestis. Fajita- praetu...

Filosoofia → Etikett
40 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Laua eelkate

Tartu kutsehariduskeskus Toitlustus ja teenindus osakond Restoraniteenindus Juhendaja: Ragnar- Heini Landsov Liisi Vaasa K208 Tartu2009 Menüü Juustu - küüslaugusalat juust küüslauk hapukoor majoneesikaste leib, sai või pannkook Forell kodujuustuga forelli filee kodujuust värske till mugulsibul petersell juust atleet Banaanikreem muna piim banaan sidrunikoor rosinad kohv tee klientideks on mees ja naine! Lauakatmine 1. Paigutan laua õigele kohale kontrollin et laud ei jääks kõikuma 2. Pühin laua 3. Linutan laua 4. Asetan toolid omale kohale 5. Paigutan kohataldriku 6. Asetan pearoa noa ja kahvli 7. Asetan eelroa kahvli 8. Asetan desserdi lusika 9. Lisan ka klaasid, vee jaoks 10. Asetan punaseveini klaasi 11. Valgevei...

Turism → Restoraniteenindus
66 allalaadimist
thumbnail
10
doc

MENÜÜ

MENÜÜ Eelroog Idusalat vähisabade, kartuli- ja trühvlimajoneesiga Joogiks: Valge vein Pearoog Praetud paltusefilee, blanśeeritud pak-choi kapsa, fenkolipüree ja siiamarja kastmega Joogiks: Valge vein Dessert Kodune juustukook põldmarjakastmega Joogiks: Koorekohv Töövahendid ja nõud 1. Kelnerirätt veini valamiseks 2. Kandik 3. Leivakorv koos maitseainetega 4. Valge veini pokaal 5. Leivataldrik 6. Eelroa taldrik 7. Eelroa all olev taldrik koos salfrätiga 8. Eelroa kahvel ja nuga 9. Pearoa taldrik 10. Pearoa kahvel ja nuga 11. Desserdi taldrik 12. Desserdi kahvel 13. Kohvitass 14. Kohvitassi alustaldrik koos salfrätiga 15. Kohvi jaoks lusikas 16. Kohvi jaoks suhkrutoos 17. Kohvi jaoks koorekann 18. Volditud salfrätik Ettevalmistustöö Laua eelkatmise et...

Toit → Toit ja toitumine
11 allalaadimist
thumbnail
29
xls

Äriplaani arvutus

Müügiprognoos tabel 1 Hind, Eur Tooted ja teenused 2013 2014 2015 2016 2017 Eelroad 72 72 72 72 72 Pearoad 105 105 105 105 105 Dessert 16 16 16 16 16 Kogused Tooted ja teenused 2013 2014 2015 2016 2017 Eelroad 205,63 411,27 1 028,17 1 096,58 1 850,70 Pearoad 318,17 636,34 1 590,86 1 696,71 2 863,55 Dessert 1 650,31 3 300,61 8 251,53 8 800,56 14 852,75 Müügitulu, Eur Tooted ja teenused 2013 2014 2015 2016 2017 Eelroad 14 806 29 611 74 028 78 954 133 250 Pearoad 33 313 66 625 166 563 177 646 ...

Haldus → Kinnisvara haldamine
49 allalaadimist
thumbnail
16
ppt

Menüü ajalugu.

Tüüpiline Rooma laud oli U-kujuline. Külalisi oli lauas 9 ( , sest seda peeti ideaalseks arvuks söömajal ) Külalised lamasid sohval , toetudes küünarnukile või käsivarrele, ning teise käega hankisid toitu. Lõuna koosnes kolmsest põhikäigust : eelroad , pearoad ning järelroad. Suurt tähelepanu pöörati toidu suurejoonelisele esitlemisele. Rooma kultuuri hääbumisega kaotas söömine oma kultuurilise tähenduse ja see hakkas taastuma alles keskajal kloostrites , mis olid põllumajanduse ja reisimise keskusteks. 1387. aastast on teada inglismaa kuningas Richard II suurejooneline õhtusöök .. Lõunasöök oli korraldatud 10 000 külalisele. Toitude valmisamiseks oli palgatud 300 kokka. Bankett oli 3-käiguline. Igale külalisele oli söömiseks kuivatatud leivast taldrik, ( mille soovi korral võis ära süüa), tass, lusikas ja salvrätt. Käikude vahel said külalised käsi pesta kaussides. ...

Toit → Kokandus
21 allalaadimist
thumbnail
23
ppt

Köögis kasutatavad serveerimisvahendid slideshow

Köögis kasutatavad serveerimisvahendid Serveerimiskärud Kärusid võib kasutada lauakatmisvahendite toimetamiseks saali enne selle avamist, portsjonite üheaegseks toimetamiseks saali suurte kliendirühmade puhul ja roogade serveerimiseks. Serveerimiskärud · Serveerimine Inglise moodi, Prantsusmaal tuntud ka kui Diner a la Russe · Road vormistatakse ja serveeritakse kliendile nähtavalt söögisaalis Serveerimiskärud · Hea kasutada toitude transportimisel · Kärud valmistatakse varakult ette vajalike serveerimisvahendite, salvrätikute, maitseainete ja lisanditega. · "Viimase minuti" toidud (soojad toidud, kuumad joogid) pannakse kärule vahetult enne serveerimist. Soojendusplaadid Lauanõud · Lauanõud võivad olla portselanist, fajansist, klaasist, metallist, puust ja paberist. · Nõud peavad olema hügie...

Toit → Toitlustus
13 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Artikkli kokkuvõte

Summary My maded abstract ,what is talking about communication with children.It is mainly for parents and grandparents. Communication with children include: · The words you speak · Your tone and voice - loud, soft, harsh or whispered · Gestures · How you stand · Your facial expressions Every child notices how her/him parens talks with her/him. Usually child responds just the same. Partens should look their bodylanguage to. If you are cheerful then they can recive te message better than the parent is angry. It is better when you are at the same level, when you talk with child. It's bad when you are over the kid, then she/he might not undrestand you or there can be some problems. Children need some attention to, if not then kids will be low-spirited. Younger kids need smaal kisses and some hugs or something that. Everytime when you send your child to scho...

Keeled → Inglise keel
30 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Romantiline õhtusöök kahele

TALLINNA TEENINDUSKOOL Leevika vilja 011K ROMANTILINE ÕHTUSÖÖK KAHELE Iseseisev töö Juhendaja: Krista Kalmus Tallinn 2011 Kerli Lek Romantiline õhtusöök kahele Kerli Lek Romantiline õhtusöök kahele 1. Toidukorra ja miljöö kirjeldus Romantiline õhtusöök kahele on planeeritud suvisel ajal liivasele rannale Maldiividel, rahulikult kahiseva India ookeani ääres õhtu viimastel tundidel päikeseloojangul. Lähedal veepiirile, kuid siiski kuivale ja veel päikesest soojale liivale on asetatud tumedast puidust laud, kahe punutud tooliga, millele on asetatud valge toolikate ja pehmed valged istmepadjad, tooli seljatoed on kaunistatud punase paelaga. Teel õhtusöögilauani on moodustatud liiva sisse teeküünaldest allee. Lauast eemale igasse nurka on asetatud käsitsi nikerdatud 4 puidust posti, mis on maa ...

Toit → Toit ja toitumine
17 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Christmas differentces of 2 countries:England and Estonia

Christmas differentces of 2 countries This reports purpose is to analyse Estonian and English Christmas traditions. It compares the meaning of this tradition, decorations, eating habits, activities and Father Christmas. Firstly, for English people this traditions means to celebrate the birthday of Jesus Christ , but on the other hand for Estonian peole it means to celebrate the mid-winter holidays and religous people go to church. Secondly, for Estonian people decorating their homes is big part of christmas. People in the countryside bring straw into the house, they decorate their homes and bring in fir-trees. The traditional Christmas flowers are hyacinth, Christmas cactus and the poinsettia. Differentce from the English people decoration is that their decarations are from paper, they have electric lights, also have evergreen plants: holly, mistletoe and ivy. They bring a huge fir-tree from Norway on Trafalg...

Keeled → Inglise keel
22 allalaadimist
thumbnail
31
ppt

South Africa

South Africa Airi Pindis Misso Keskkool South Africa Capital There Are Actually Three Capital Cities (Pretoria, Bloemfontein and Cpe Town) Official language(s) ­ 11 Ethnic groups 79.4% Black 9.2% White 8.8% Coloured 2.6% Asian Population 2010 estimate 49,991,300 Currency Rand (ZAR) The South African rand (ZAR), is the most actively traded emerging market currency in the world inglise Republic of South Africa afrikaani Republiek van SuidAfrika koosa IRiphabliki yaseMzantsi Afrika ndebele Riphabliki yeSewula Afrika pedi Rephaboliki ya Afrika Borwa sotho Repabliki ya AfrikaBorwa suulu iRiphabliki yaseNingizimu Afrika svaasi Riphabliki yase Ningizumu Afrika tsonga Riphabliki ra Afrik...

Keeled → Inglise keel
6 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Joogikaart

Kanged alkohoolsed joogid Piiritusjoogid Cachaca Pitu 4 cl 3.00 / 46.94 EEK Viinad Smirnoff red 4 cl 3.00 / 46.94 EEK Smirnoff black 4 cl 3.50 / 54.76 EEK Smirnoff maitseviinad 4 cl 3.50 / 54.76 EEK Viru Valge 4 cl 2.50 / 39.12 EEK Viru Valge maitseviinad 4 cl 2.50 / 39.12 EEK Viru Valge (mini pudel) 5 cl 2.50 / 39.12 EEK Grappa Grappa Paganini 4 cl 3.00 / 46.94 EEK Vi...

Toit → Joogiõpetus
9 allalaadimist
thumbnail
10
docx

ABILAUD

ABILAUD 4 KÄIKU 1. LAUAPESU : · Laudlina · Salvrätid o kliendi lauale 4+1 o kelnerirätik 1+1 o poleerimisrätik 1 o kandikurätik 1 o laua pühkimiseks 1 o söögiriistade rätik 1 o leivataldrikule rätik 1 o supitirina alla 1 o küüler (alla, peale) 2 o veekannu alla ...

Eesti keel → Eesti keel
16 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Mehhiko toit

Mehhiko köök Vürtsikas mehhiko köök on sobilik valik kuuma suve keskpäevaseks söögikorraks. Tuline toit toimib suvekuumuses hästi: maitseained säilitavad toitu värskena ja toovad tagasi suvekuumuses kaotatud söögiisu. Mehhiko toit koosneb tsilli, pähklite, seemnete ja erinevate maitseainete maitsekombinatsioonidest. Tugevat mõju mehhiko köögile on avaldanud asteekide ja maiade kultuurile lisaks ka hispaanlased. Mehhiko kööki on mõjutanud ka India ja Euroopa. Mehhiklased ise tõstavad oma toidukultuuri maailma edetabelis tippu. Jääb üle vaid tunnistada, et ilma nende köögi mõjutusteta oleksime ilma jäänud tomatist, ananassist, banaanist ja vaniljest. Rääkimata kakaost, kalkunist ja maisist. Peamised toiduained: 1. Piim ja piimatooted. Rõõsk piim, kondenspiim on populaarne. Seda kasutatakse jookides ja dessert- pannkookide valmistamisel. Mahedaid juuste kasutatakse teiste toitude katmiseks või kaunistamiseks. 2. Puu...

Toit → Kodundus
38 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Unit 5 words

Unit5 Words Offer- pakkuma Lay- asetama, katma Layer- kiht Container- nõu, anum Cardborad- kartong, papp Tight- tihe, tugev, tugevasti seotud Drive-in sissesõidu Board- laud tahvel Yard- jard(0,9144m) Trashcan- prügikast Refill- uuesti täitma Store- hoiule panema Steak praad Fried chicken kanapraad Menu menüü Dessert- magustoit Pie pirukas To specialise in spetsialiseeruma Counter lett Lid kaas Customer klient Extracharge lisatasu To be broud of olema ühke millegi üles Task 67 „to go“ means to take away The menu in a drive in restaurants is displayed on a board Plastic knives and forks are thrown into a trashcan after a meal Americans usually tip waitresses 15% In a coffee shop you can have extra cups of coffee for no extra charge Americans have deep freezers to store food Macdonalds specializes in fast food Hot drinks are in plastic cups with tight lids Task 68 Deep freeze- a fridge or a room , in which food is stored for a long ...

Keeled → Inglise keel
2 allalaadimist
thumbnail
3
odt

Ungari

Küpros Küprose Vabariik on saareriik Vahemere idaosas. Asub lõunapool Türgist, põhjapool Egiptusest ja Kreekast kagu suunas. Loodusgeograafiliselt kuulub Aasiasse. Küpros on suuruselt kolmas saar Vahemeres ja üks suurimaid turismi sihtpunkte. Küpros saavutas iseseisvuse 1960. aastal. 1974. aastal toimus Küprosel riigipööre, peale mida tõi Türgi Küprosele oma väed. Vaenupooli lahutama toodi ÜRO rahutagamisjõud (UNICYP), mis tegutseb riigis siiani. Novembris 1983 kuulutati ühel kolmandikust saarel välja Põhja- Küprose Türgi Vabariik. Ülejäänud saarel toimib 1974. aastast rahvusvaheliselt tunnustatud Küprose Vabariik. Küpros on Vahemere idapiirkonna suurim saar, mis jääb Türgist lõunasse. Saarel on kaks kõrgustikku: Troodos kesk- ja edelaosas ning Pentadactylos põhjas. Nende vahel asub viljakas Messaoria tasandik. Küpros on pikka aega olnud Euroopa, Aasia ja Aafrika teede ristumiskohaks ning seal on näha mitme tsivilisatsiooni ku...

Ühiskond → Ühiskond
8 allalaadimist
thumbnail
13
pptx

Saksa rahvusköök

Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor SAKSA RAHVUSKÖÖK Meie seosed Saksamaaga Mitmed Click to edit Master text styles sarnased Second level rahvusroad Third level Fourth level Sarnased Fifth level lauakombed Sarnased joogieelistuse d "Prost" ­"Proosit" "Läänemere lained" Kirikakar - ...

Toit → Toitlustusettevõtete...
14 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Prantsuse köök referaat

Kool Nimi Prantsuse köök Referaat Juhendaja: Õp... Tallinn 2012 Sisukord Sisukord...................................................................................................................................... 2 Sissejuhatus.................................................................................................................................3 1. Prantsuse köök........................................................................................................................ 4 1. 1. Tavad...............................................................................................................................4 2. Toitude valmistamine..............................................................................................................6 2. 1. Peamised toiduained........................................................................................................

Kirjandus → Kirjandus
42 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Jookide valiku põhimõtted

Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus Jookide valiku põhimõtted ( Referaat ) Koosta ja : Annika Vomm Juhendaja : Veronika Vaino JÕHVI 2013 Õlled KERGED, PEHMED LAGER- ÕLLED Need on head januõlled, suhteliselt iseloomutud, nii et nende juurde sobiks midagi teravamat, vürtsikamat. Ka kuuma ja päris tulist toitu võiks soovitada. NISUÕLU (nt Hefe-Weissbier) Selle õlle omapärast pärmimaitset ei tohiks alla suruda. Seepärast võiks juurde näksida midagi pehmemat, kergemat, nt mahedat juustu. Ka grillitud köögivilju või kergemat kanarooga. SAKSA-TÜÜPI PILSNER ÕLLED Iseloomulikult tugev humalamaitse võib jääda domineerima väga paljude t...

Toit → Joogiõpetus
7 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun