Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Ukraina abi Ukraina kaitse vajab abi. Tee annetus täna! Aita Ukrainat Sulge
Add link

" Paprika" - 353 õppematerjali

paprika on kõige parem β-karoteeni allikas, ta sisaldab umbes 2652 μg β-karoteeni. Tomat aga sama karotenoidi vaid 449 μg 100 g kohta.
5
doc

Maapirn, Baklažaan, Paprika

Pärnumaa kutsehariduskeskus Kokandus Nimi Perekonnanimi Maapirn, Baklazaan, Paprika Referaat Juhendaja: ****** Pärnumaa 2009 1 Sisukord Sisukord...

Kokandus - Kutsekool
12 allalaadimist
6
doc

Referaat "Köögiviljad"

Pärnumaa Kutsehariduskeskus Kokk Lenne Lõiv Köögiviljad referaat Juhendaja: Elle Möller Pärnu 2009 Sisukord 1)Paprika 2)Maapirn 3)Baklazaan Paprika Ajalugu Paprika pärineb Ameerika mandrilt. Kultuuristati ta tõenäoliselt Mehhikos. Euroopasse tõi paprika Kolumbus 15. sa...

Kokandus - Kutsekool
49 allalaadimist
70
xlsx

Aiakultuuride võrdlustabel

capitata f. alba 2 Brassica oleracea var. capitata f. rubra 3 Brassica oleracea var. botrytis 4 Brassica oleracea var. gemmifera 5 Brassica rapa subsp. pekinensis 6 Brassica oleracea var. sabellica 7 Brassica oleracea var. italica 8 B...

Aiandus - Kutsekool
141 allalaadimist
27
ppt

Vürtsid

VÜRTSID Gristi Adrat TTP-10 Vürtside ja Ürtide vahe "Vürtsid on tavaliselt troopilistel alade taimedest saadavad ained, mille maitse on suuremal või vähemal määral aromaatne, kirbe või terav. Ürdid on aga jaheda või külma ilmastikuga maade rohttaimed, mida tihti kasvatatakse taimekasvandustes. Euroopasse toodi vürtsid keskaja alguses, neid oli vaja peitmaks tolleaegset...

Toiduainete õpetus - Kutsekool
26 allalaadimist
2
docx

History of paprika.

TT12 Monika Viidemann It's made by grinding dried peppers, or specifically capsicum annuum. These peppers are generally larger and milder than chilli peppers, think bell pepper size. And after they...

TOIDUAINETE SENSOORSE... - Kutsekool
3 allalaadimist
14
odp

Ungari kultuur

Ungari Ma rie l Ka s t K2 1 2 Üldandmed Asub Kesk-Euroopas Naaberriigid: Slovakkia, Ukraina,Rumeenia, Serbia, Horvaatia, Sloveenia ja Austria. Pealinn: Budapest Pindala: 93 000 km² Elanike arv: u 10 miljonit Kaart Religioon Katolikud on 39 % Luterlasi on 11,6 % Kalviniste on 1,8 % Muud religio...

Kultuur - Kutsekool
10 allalaadimist
24
ppt

Ungari köök

korrus: nisu, mais, kartul, pastatooted, riis. • 2. korrus: paprikas , kurk, tomat, viinamarjad, õun, pirn, sidrun. • 3. korrus: liha ja lihasaadused ( siga, lammas, küülik, veis), kalad ( koha, haug), karpkalad, hanemaksapasteet, juustud, hapupiim, muna, vahukoor, võikreem. • 4. korrus: toidurasvad, pähklid. Maitseained • pipar • punapipar (värske, jahvatatud) • tüümian • muskaat • safran • majoraan • basiilik • ingver Rahvusköögi söögikorrad • Päeva p...

Köögi õpetus - Kutsekool
7 allalaadimist
4
docx

Suurköögi seadmed

Selgitage välja väiketöövahendite ja seadmete vajadus 100 portsjoni Chilli sin carne valmistamiseks ning serveerimiseks väljastusliinis. a. Chilli sin carne Tooraine Tooraine Valmistamine 100-le kg- des Paprika punane 2,0 Loputa paprika ja eemalda sellest seemned. Kartul kooritud 40 Tükelda kõik köögiviljad Mugulsibul kooritud 3,3 Kuumuta potis õli. Lisa tükeldatud Õli 1,0 aedvili ja keeda pidevalt segades umbes...

Köögiseadmed - Kutsekool
4 allalaadimist
4
docx

Turustusnormid

Miinimumnõuetest on nõutud,et paprika oleks terve, mida antud paprikad ka on. On puhtad, kuid ei ole kõige värskema välimusega (on kortsulised, mida põhjustab madala õhusniiskuse käes olemine), ilma viljavarreta. Küll aga olid paprikad :taimekahjuriteta, taimekahjurite tekitatut kahjustusteta, valmid, külmakahjustusteta, armistumata vigastusteta, värvusvigadeta, ebatavalise pinnaniiskuseta....

Puuviljandus - Eesti Maaülikool
4 allalaadimist
4
docx

Keskkonnakaitse iseseisev töö „Minu keskkonnakaitsealased harjumused“ 2018

09.2018 Tartu,Tuglase 7 ühiselamu üks inimene.Julia Vassina OSTMINE 1. Milliseid kaupu ja teenuseid (rühmitage! nt toit, kodukeemia, isiklikud hügieenivahendid, transport, meelelahutus, jne) Te uuringupäeval (terve päev!) tarbisite? Toit 1. Maasika Jogurtimaius(Eesti) 2. Must tee (Venemaa)...

Keskkonnakaitse -
36 allalaadimist
11
doc

Ortograafia - väike ja suur algustäht

ALGUSTÄHEORTOGRAAFIA Algustäheortograafia käsitleb suure ja väikese algustähe opositsiooni, st missugune tähendus on suurel algustähel võrreldes väikesega. Suur algustäht tähistab: 1) lause algust 2) nimesid (pärisnimesid) 3) osa nimetusi (üldnimesid) nende ametlikkuse ja püsikindluse märkimiseks 4) tunderõhku (ülimussuurtäht, personifitseeriv suurtäht, adressaatide Sina ja Teie suurtäht). Algustäheopositsiooni tähistamise vah...

Eesti keel - Keskkool
266 allalaadimist
19
doc

Tsitsruselised

Nimi: Getter Angerj ärv . Tallinn 2005 Sisukord 1.Tsitruseliste üldiseloomustus . Lk .24 2.Sidrun. Lk.4 3.Apelsinipuu. Lk.46 4.Greibipuu. Lk.6 5.Mandariinipuu. Lk.67 6.Kuidas kasvatada tsitruselisi. Lk. 78 7.Greibimahla mõju ravimitele. Lk. 89 8.Cvitamiin tsitruselistes on hea. Lk. 9 9.Cvitamiini rikkad viljad. Lk.10...

Kokandus - Kutsekool
106 allalaadimist
6
doc

Toitumine

Selleks, et elada täisväärtuslikku elu tuleb toituda tervislikul. Paljud peavad toitu millekski, mille nimel elada, kui tegelikult on toidu põhieesmärgiks vaid inimorganismi varustamine vajalike toitainetega, mida me vajame elamiseks, kasvamis- ja taastumisprotsessideks, mõtlemisvõime tagamiseks ning hea tervise säilitamiseks....

Bioloogia - Keskkool
115 allalaadimist
6
doc

Tai köök - referaat

Tai eksootilised road peaksid hästi sobima ka talvest väsinud eestlasele - neis kasutatakse palju värskeid juurvilju ja C-vitamiinirikast tsillipipart. "Eestis arvatakse ekslikult, et tai toidud on hästi vürtsikad. Tegelikult on tai roogades esindatud kõik viis peamist maitseaistingut: soolane, magus, mõru, tuline ja hapu, mis üksteist täiendavad ja tasakaalustavad," ütleb Tai Kokkade Assotsiatsiooni presi...

Terviseõpetus - Põhikool
47 allalaadimist
50
doc

Toitumise põhialused spordis

TOITUMISE PÕHIALUSED SPORDIS Rein Jalaku ,,Sportlase toitumine" põhjal tehtud kokkuvõte. Toitumine spordis väga oluline · Toitumine spordis - ühendav lüli treeningkoormuse ja taastumise vahel · Sportlase toitumises võib eristada alatoitumist kui ületoitumist o Energeetika seisukohast o Üksikute toitainete seisukohast · Vale toitumine...

Kehaline kasvatus - Keskkool
282 allalaadimist
42
xls

Toiduained

RH. küllastatud rasvhapped Toitainete sisaldus tabelis tähendab... C16 palmitiinhape 0 C18 steariinhape ­ MKTA.RH. monoküllastamata rasvhapped PKTA.RH. polüküllastamata rasvhapped C18:2 linoolhape C18:3 linoleenhape VL.KIUDAINED vees lahustuvad kiudained RET.EKV. retinooli ekvivalent NIATS...

Kehaline kasvatus - Keskkool
46 allalaadimist
1
doc

Seedimine ja ainevahetus

Esimesena lagundatakse süsivesikud amülaasi toimel.Seeprotsess alagb suus ja lõpeb soolestikus. Maos toimub valkude lõhustumine pepsiini toimel.Selleks vajaliku happelise keskkonna loob soolhape. Suurim seedenääre on maks, mis toodab rasva lagundamisel oselevat sappi. Paljusid ensüüme toodab kõhunääre, mille nõre lagundab süsivesikuid, valke, rasvad lõplikult. Lagu...

Bioloogia - Põhikool
54 allalaadimist
29
doc

Rasedate ja imetavate emade toitumissoovitused

Rasedate ja imetavate emade toitumissoovitused (Marge Mahla) Sissejuhatus Kvaliteetne ja mitmekesine toit on inimese tervise jaoks olulise tähtsusega. Toitumise rolli tervise säilimisel tuleb vaadelda esmatasandi tervishoiuteenuste lahutamatu osana. Raseduse ja imetamise ajal on toiduenergia, vitamiinide ja mineraalainete vajadus tavalisest täiskasvanu vajadusest veidi erinev. Piisav ja tervislik...

Bioloogia - Keskkool
30 allalaadimist
14
xls

Toiduainete koostise tabel

0,4 Tomatimahl 18 0,8 0 0 0 3,7 0 0,4 120 0 0,7 0,02 0,02 0,8 0,06 0 0,2 8 0,63 230 236 15 9,5 16 - 0,56 Ketsup 95 2,1 0,4 0,02 0 20,4 0 1,2 830 0 2,32 0,04 0,05 0,8 0,13 0 0,44 0 3,1 860 400 28 18 40 1 1 Paprika, punane 36 1,3 0,5 0,1 0 6,4 0 1,9 480 0 2,21 0,04 0,12 1,7 0,45 0 0,04 144 0,83 3,5 290 9,1 14 31 0,2 0,6 Kurk 14 0,7 0,1 0,02 0 2,5 0 1,1 22 0 0,05 0,02 0,03 0,3 0,04 0 0,3 8 0,58 6 240 26 17 35 3 0,24 Konserveeritud...

Kokandus - Kutsekool
80 allalaadimist
32
doc

Toitumisõpetus

Peatükk. SISSEJUHATUS TOITUMINE sisaldab toidu hankimist, tarbimist ja toidu ja joogiga seotud toitainete omastamist. Toitumine - toidu hankimine, tarbimine, omastamine. Puudujäägid toitumises viivad varem või hiljem järgmiste häireteni: · nõrgenenud kaitsesüsteemid; · pidurdunud haavade paranemine; · lihaste jõudluse vähenemine; · vaimse võimekuse langemine, jne. Maakeral kasv...

Kokandus - Kutsekool
148 allalaadimist


Registreeri ja saadame uutele kasutajatele
faili e-mailile TASUTA

Konto olemas? Logi sisse

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun