Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge
Šokolaadikompvekid - eri täidiseliikidega kompvekid, mis on kaetud šokolaadiglasuuriga  Pralineekompvekid - täidiseks pralineemass, mille põhikomponentideks on suhkur, pähkel ja rasvaine  Vahvlikompvekid - täidiseks küpsetatud vahvlilehed, vahel erinevad kreemid  Pumatikommid – täidiseks suhkru, siirupi, vee ja maitse- ning lõhnaainete ühtlane segu  Marmelaadikompvekid – täidiseks erimaitselised marmelaadid  Valikkompvekid – käsitöö, seetõttu iga kompvek unikaalne.
Šokolaadi - mandlikreem, grappa  16. Šokolaadi-ürdi trühvel ........ šokolaad, ürditõmmis (mõru) šokolaad  17. Lübecki martsipani trühvel ........ klassika  18. Truffe au caramel et au chocolat ........ karamelli- šokolaadikreem, kardemon  29. Kaalujälgija  19. Iisopitrühvel ........ šokolaadikreem, iisop (mõru)  20. Selle suve trühvel ........ valge šokolaad, mandel, Kreeka tšillitrühvel ........ kakao
Šokolaadimassaaž on hea, sest šokolaad sisaldab vitamiine ja antioksidante, mis soodustavad toksiinide väljaviimist organismist, samuti stimuleerib šokolaadi aroom immuunglobuliini A teket, mis kaitseb organismi mikroobide ja viiruste vastu.
Šokolaad on viimastel aastakümnetel olnud üks toiduteadlaste poolt enimuuritud ja vaidlusi äratanud toiduaine, mille ümber liikuvatest müütidest ja teabest on tavatarbijal küllaltki rakse tõetera üles leida.
Šokolaad –  kasutatakse vastavalt maitsele. Valmistatakse head kohalikku õlut, suurt  valikut veini ja isegi brändit. Vana soosik on pulque, kääritatud sinise agaavi mahl. 
Šokolaadi puhul on täheldatud ka virgutavat ja ergutavat mõju, samuti on tegemist tõelise energiapommiga, mis sobib hästi kõigile, kelle elu on seotud vaimsete või füüsiliste pingutustega.
Šokolaadi - pähklikreem, ingver  5. Amaretto trühvlid ........ šokolaadi-mandlikreem 6. Limoncello di Verdi trühvlid ........ sidrunimaitseline valge Moscato ........
Šokolaadi toorained on kakaooad (kakaomass), kakaovõi, tuhksuhkur, piima- või koorepulber, pähklid, rosinad, vahvlipuru, kohv, kakaopulber, aroomiained, emulgaatorid jt. ained.
Šokolaad on maiustus, mida valmistatakse kakaoubadest. Kuna kakaopuu pärineb Lõuna- Ameerikast, siis eurooplased ei tundnud šokolaadi enne Ameerika avastamist.
Šokolaad - kakaoubadest ja suhkrust koosnev maiustus; šokolaadist ja piimast, koorest või veest keedetud jook (kakaopulbrist tehtud jook on kakao).
Šokolaadi aseaine ehk rasvaglasuuriga kompvekid on pumatikorpusega – Ananassi, Sidruni, želeekorpusega – Apelsini, Mari ja pralineekorpusega – Komeet.
Šokolaadi valmistamiseks on vaja: • Kakaomassi • Rasvainet • Suhkrut • Sõltuvalt retseptist lisandeid: piimapulbrit, pähkleid, kohvi, rosinaid, vahvlit jm
Šokolaadi - kaeraküpsis, Ronski Tex-Mex(pärmitaignast valmistatud maitsev pirukas hakklihatäidise ja erinevate vürtsidega), Kodune kaneelisai,
Šokolaadi - marmelaadikompvek 521 6,1 25,9 0,2 22,9 62,5 4,0 1,7 82,4 0,0 0,6 0,1 0,2 1,2 0,1 0,0 0,8 0,0 1,6 106,7 355,6 ### 51,6 ### 0,4 1,2
Šokolaadid on heledama värvusega, kuna nende saamiseks on šokolaadipastale lisatud suhkrut, piima ja veel täiendavalt kakaovõid.
Šokolaad on üle maailma tuntud maiustus, mida meie figuuri ja hammaste kahjuks tänapäeval poelettidelt kergesti kätte saab.
Šokolaadi aseained - valmistatakse ilma kakaomassi ja kakaovõita, mille asemel kasutatakse kakaopulbrit ja tahkeid taimseid rasvu.
Šokolaadi - vahvlikompvek 549 5,8 32 - 8,5 57,9 - 1,9 73 0,2 0,2 0,03 0,07 0,5 0,04 0 - - 1,1 14 402 44 44 146 - 1,9
Šokolaad on suhteliselt odav, nii et belglane ostab sama tõenäoliselt kilo Leonidase šokolaadi kui kimbu lilli.
Šokolaad – kakaoubade kääritamine, nende kuivatamine, röstimine, jahvatamine, komponentide kokku segamine.
Šokolaadikondiitri - ja suhkrukondiitritoodete tootmine • šokolaadi-, suhkru- ja jahukondiitritoodete müük.
Šokolaadi - , karamelli- jt kastmed, alkohoolsed joogid kastmena, tarretised, kondiitritooted.
Šokolaadis on natuke. 5-6 tassi kohvi päevas,siis laboriloomadel põhjustab see sünnidefekte.
Šokolaadid ehk tumeda biskviidiga 3. pähklibiskviidiga 4. dekoorbiskviidiga (küpsetusmatid)
Šokolaadi põhiained on jahvatatud kakaopulber, kakaoubadest saadud kakaovõi ning suhkur.
Šokolaaditööstuse seisukohalt on oluline ubade piisav fermenteerumine ja vabadus ebapuhtustest
Šokolaadil on kergelt ergutav mõju tänu selles leiduvale teobromiinile.
Šokolaadi - marmelaadikompvek 521 2179,8 1,95 6,10 25,93 15,10 6,95
Šokolaadimassile on lisatud täisteraküpsise puru ja maapähklivõid.
Šokolaadi – nende südamed on võitnud Karl Fazeri toodang.
Šokolaadi - ja suhkrukondiitritoodete tootmise ja müügi.
Šokolaadi - vahvlikompvek 549,4 2298,9 0,9 5,8 32 18,7 -
Šokolaadimass on kõrge viskoossusega mitte-Newtoni vedelik.
Šokolaadi - , suhkru- ja jahukondiitritoodete müük.
Šokolaadi - , nonparellidega jm. kaetud dražeed.
Šokolaad – kasutatakse vastavalt maitsele.
Šokolaadi kasutamisel on üks šokolaad parem kui teine.
Šokolaadi põhitüübid on valge, tume ja piimašokolaad.
Šokolaadi - jogurtimousse maasikakastmega
Šokolaadi koostises on veel kofeiin ja taniin.
Šokolaadi on kasutatud isegi rahana



Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun