Tahad USA Amazonist või mõnes muust online poest osta, kuid nad ei saada Eestisse? Osta läbi Shipito! Tee tasuta konto Sulge
Facebook Like
Küsitlus
Add link

"üleküpsenud" - 20 õppematerjali

17
doc

Materjalid metsanduseks

Eesti metsad ja metsandus 2. Maailma ja Euroopa metsaressurss Metsa väiksemaks looduslikuks klassifitseerimise Metsandus on väga lai mõiste, mis koosneb: Maailma metsad võtavad FAO järgi enda alla ühikuks on puistu. 1. majandusharudest, mis tegelevad kõigi metsa 3,869 miljardit hektarit e. ligi ¼ Puistuks...

Eesti metsad - Eesti Maaülikool
185 allalaadimist
6
doc

Puu-ja köögiviljad

Suurepärased suhkrute, vitamiinide ja mineraalainete allikad. Keemiline koostis: Vesi ­ sõltuvalt liigist 72-95% ( erandiks pähklid, 5-8%). Annab mahlakuse, kuid põhjustab ka kiiret riknemist, Mineraalained ­ üheks tähtsamaks komponendiks, tähtsamad P, Ca, Mg,K, Fe. Vähesel hulgal mikroelemente ­ Cu, Zn, B, J, Pb Süsi...

Toitumisõpetus - Kutsekool
60 allalaadimist
38
docx

Valge veini ja toidu kokkusobivus

TALLINNA TEENINDUSKOOL Mari Akkermann TÖ11K VALGE VEINI JA TOIDU KOKKUSOBIVUS kursusetöö Juhendaja: Anne Mäe TALLINN 2009 Mari Akkermann Valge veini ja toidu kokkusobivus SISUKORD Sissejuhatus...

Kokandus - Kutsekool
45 allalaadimist
4
docx

Uni

UNI Referaat Triinu Pankratov 12A Viimsi Kool 2010 MIS ON UNI JA MIKS SEE ON MEILE VAJALIK? Inimeste ja loomade elus on uni väga tähsal kohal. Seda just seepärast, et meie elu on regulaarne päeva-öö vaheldumine. Meie elu mõjutavad erinevad...

Bioloogia - Keskkool
20 allalaadimist
17
docx

Eksootilised viljad

TALLINNA TEENINDUSKOOL Kristina Manilkina TÖ21Mk EKSOOTILISED VILJAD Juhendaja: Aive Antson TALLINN 2010 · Eksootilised viljad 1. Karamboola 2. Cherimoya või pannoona 3. Ananass 4. Mango 5. Kuningkookos 6. Punane banaan 7. Rambutan 8. Liti 9. Shiso lehed 10. Füüsal 11. Artiokk 12. Papaia 13. Durian 14. Jaka...

Toiduainete õpetus - Kutsekool
46 allalaadimist
9
doc

Kiiresti riknevad kaubad

EESTI MEREAKADEEMIA MERENDUSTEADUSKOND Meretranspordi juhtimise õppetool REFERAAT Kiiresti riknevad kaubad Üliõpilane: Õpperühm: Õppejõud: Tallinn 2009 Sisukord Sisukord...

Lastindus ja laondus - Eesti Mereakadeemia
71 allalaadimist
13
doc

Mis on allergia ja kuidas tekib?

Allergia Mis on allergia? Allergia on imuunsüsteemi liiga tugev vastusreaktsioon pealtnäha ohututele ainetele. Ainet, mis tekitab allergiat, nimetatakse allergeeniks. Seni ei ole veel täiesti selge, miks immuunsüsteem nii tugevalt reageerib. Allergia on teatud liiki ülitundlikkus vastava aine suhtes. Allergiaga kaasnevad haigusnähud. Allergial on palju või...

Bioloogia - Põhikool
14 allalaadimist
11
doc

Veiniõpetuse referaat (Hispaania)

Hispaania veinid SISSEJUHATUS Suur osa veinisõpradest juhindub oma valiku tegemisel kolmest aspektist- viinamarjasordist, tootjast või siis teatud riikide tuntud veinipiirkondadest. Meie referaat annab ülevaate Rioja piirkonnast, mis asub Hispaanias ja selle veinidest. Rioja on juba ligi saja aasta jooksul olnud Hispaania kvaliteetveini sümboliks, olgugi et vein...

Veiniõpetus - Eesti Hotelli ja Turismikõrgkool
36 allalaadimist
6
docx

Veiniõpetus

Burgundia ­ kõige peenem ja kallim veinipiirkond maailmas, Burgundia jaguneb alapiirkonadeks: kõige põhjapoolsem on Chablis (veinidel on eriline mineraalsus, vahel lausa soolakas merelõhn, mis tuleneb lubjakivipinnasest); Cote d` Or (Kuldne kallas) ­ jaguneb kaheks Cote de Nuits (Pinot Noirist valmistatud punaveinide ala) ja Cotes de Beaune (valm. Nii valgeid kui punas...

Toiduainete õpetus - Kutsekool
22 allalaadimist
8
docx

Pagar

Pagaritoodete klassifitseerimine Jagatakse lihtpagaritoodeteks ja valikpagaritoodeteks. Samuti võib pagaritooteid klassifitseerida retsepti, kergitusmeetodi, pH, niiskussisalduse ja vee aktiivsuse järgi. 2. Pagaritoodete põhi- ja abitooraine, mõisted Põhitooraine- pärm, vesi, sool, jahu. Abitooraine- maitse,...

Taimsete toiduainete... - Eesti Maaülikool
79 allalaadimist
1
docx

,,Mustamäe armastus`` Arvo Valton Vallkivi

,,Mustamäe armastus`` Sisukokkuvõte Tegelased : Mihek Jürimäe - Neljakümnendates mees , tavaline ,keskmise palgaga insener.Naisest lahku läinud .Ühe lapse isa (naisega kellega ta lahku läks). Maire Look-Üksildane ,noor, elu igatsev,aus neiu , puhta hingega,hea palgaga. See raamat rääkis mehest nimega Mihkel Jürimäe. Ta läks oma naisest lahku.Mi...

Kirjandus - Keskkool
50 allalaadimist
48
ppt

VEIN

Oluline on teada, et viinamarjakobarate küpsemise lõpufaasis toimuvad biokeemilised protsessid ja ainevahetusmuutused väga kiiresti ning avalduvad hiljem tulevase veini omadustes.  Saagi koristamine on põllutöö, mida on soovitav teha käsitsi. Juba sel etapil toimub viinamarjakobarate eraldamine – eraldatakse kahjustatud ja üleküpsenud marjad.  Samuti on oluline, et viinamarjad transporditaks pajuvitstest punutud korvides – see aitab kaasa veini kvaliteedi tõstmisele. Kaasaegsetest materjalidest anumad võivad esile kutsuda esimese käärimise, juhul kui marjad kahjustada saavad, ning see esmane käärimine võib edasi kanduda virdele ja seda nakatada.  Pärast saagi koristamist sõltuvad järgmised töötlusprotsessid sellest, mis...

Joogiõpetus - Kutsekool
14 allalaadimist
144
pdf

KALADE PALJUNDAMINE

pakk@emu.ee LÕHILASTE PALJUNDAMINE Noorkalade tootmisega tegelevas kalakasvanduses peetakse suguküpseid kalu e kalade sugukarja. Vikerforellide optimaalne paljunemisiga on vanuses 4–6 aastat ja seepärast tuleb sugukalu tihti välja vahetada. Nende asendamiseks kasvatatavaid, veel mitte päriselt küpseid kalu nimetakse asenduskaladeks (vananenud kirjanduses ka remontkaladeks). SUGUKALAD Ema...

Kalakasvatus ja varude... - Eesti Mereakadeemia
10 allalaadimist
44
docx

ITAALIA VEINID

 Friuli-Veneetsia Giulia  Liguuria  Emilio Romagna Bologna ümbrusesse, Po jõe ja Apenniinide vahele jääv veinipiirkond, mis on koduks tuntud Lambruscole.  Toscana Igal aastal annab Toscana maailmale keskmiselt 300 miljonit liitrit veini Toscana kuum kliima on selle piirkonna suur eelis. Punase veini valmistajatele annab see võimaluse valmistada veini ala- või üleküpsenud Sangiovese viinapuude marjadest. Varem arvati, et Toscanas kasvatatavate Sangiovese veinid, millele ei ole lisatud muude viinapuude 6 marjadest saadud veini, ei saa olla hea maitsega, sest selle sordi marjad ei ole piisavalt aromaatsed. Sangiovese viinapuude istanduse hoolikas asukohavalik parandab puude madala viljakuse korral enneolematult Sangiovese veini kvaliteeti.  Marche  Um...

Joogiõpetus - Kutsekool
11 allalaadimist
4
docx

Jaan Kaplinsk luulekoguanalüüs

( Luuletuse pealkiri „Kolmas mai“ ) o …kus vana hea värnitsalõhna… ( Luuletuse pealkiri „Ei ole kodune siin“ )  Võrdlused o Luule on nagu saepuru ( Luuletuse pealkiri „Sain kord Fidži saartelt“ ) o Ma ei tea, kas selles päevas on rohkem kui paljudes teistes, mis mälus vajuvad kokku nagu üleküpsenud vabarnad kausis. ( Luuletuse pealkiri „Ma ei tea“ ) 8. Arvan, et luulekogul on selline pealkiri kuna tundub, et autor on kirjutanud selle justkui päevikuvormis. Ilmselt on ta siis õhtul istunud ja mõelnud mis ta päeval on teinud ja õhtu toob tagasi kõik mälestused ja juhtumid. 9. Luulekogu on mitmepalgeline ja iga päev on autori jaoks omamoodi eriline ja erinev. Sarnaseid motiive või vä...

Kirjandus - Keskkool
4 allalaadimist
22
pptx

Harilik kurk avamaal

Külviaeg või istutusaeg avamaale –peale öökülmaohu möödumist – tavaliselt mai lõpp, juuni algus. Muld 5 cm sügavusel +10...+12ºC. Avamaal tärkab külvatud kurk 5...6 päevaga. https:www.youtube.comwatch?v=yofrwfxahk8 Saagikoristus • Alates juuli 3. nädalast kuni esimese öökülmani. • Koristuse käigus eemaldada ka üleküpsenud ning moondunud kujuga viljad. • Saagikoristus nii käsitsi, poolmehhaniseeritult kui ka 1-kordne lauskoristus kombainiga. 1-kordse lauskoristuse puhul on saagikus väiksem ning saagi kvaliteet halvem. Vilja pikkus värskelt tarbimiseks ja soolamiseks 9...12 cm ja Ø 6 cm. • Konserveerimiseks sobivad 3...9 cm pikkused viljad. • Saagikus: 15-25 tha • Säilitustemperatuur: 13ºC juures 2 nädalat, +10...12ºC juures 2 päeva. kurk on e...

Bioloogia - Keskkool
1 allalaadimist
8
rtf

Kas banaanide küpsusaste mõjutab vähki tekitavate rakkude vastu võitlemist inimorganismis?

Teadlased aga ütlevad, et just pruunide täppidega banaanid on kõige maitsvamad ja kasulikumad. Küpsetes banaanides on rohkem vitamiine, mineraalaineid, need aitavad seedimist ning sisaldavad vähirakkudega võitlevaid aineid. Kas see vastab tõele ja üleküpsenud banaanid on tõesti efektiivsemad vähivastases võitluses kui heledad banaanid või on see lihtsalt üks suur väljamõeldis, et vähendada toidu raiskamist ja anda inimestele lootust, et vähki on võimalik ennetada? Uurimisalune probleem on, kas ja kuidas banaanide küpsusaste mõjutab vähki tekitavate rakkude vastu võitlemist inimorganismis. Muutuja on banaani küpsusaste. Informatsiooni otsimine: Uurin eelnevalt teadlas...

Bioloogia - Keskkool
4 allalaadimist
22
odt

Joogiõpetus

Need veinid jagunevad järgmiselt: • Kabinett- normaalsel korjeajal korjatud viinamarjadest: • Spätlese- hilisel korjealal korjatud viinamarjadest; • Auslese- küpsetest viinamarjadest, põhiliselt poolmagusad ja magusad veinid; • Beerenauslese- üleküpsenud või vääris hallitusega viinamarjadest; • Trockenbeerenauslese - ainult vääris hallitusega viinamarjadest eriti heal veiniaastal; • Eiswein- jäätunult korjatud viinamarjadest. Deutscher Landwein on kõrgema kvalittediga lauavein. Deutscher Tafelwein on madalama kvaliteediga lauavein. Itaalia veinid jagunevad : • DOCG (it Denominazione di Orgine Controllata e Garantita) • DOC (it Denominazio...

Joogiõpetus - Keskkool
10 allalaadimist
2
docx

LIITVERBID

See eristab neid ühend- ja väljendverbidest, mis kirjutatakse kokku vaid kesksõnavormides (meeldejääv, üleküpsenud , lugupeetud), ja liitsõnalise alussõnaga tuletistest (meeleolu-tse-ma, kooskõla-sta-ma). Alati ei ole komplekstüvelise verbi puhul võimalik üheselt mõista, kas tegemist on tuletise (alaliik > alaliigi-ta-ma) või liitverbiga (liigitama > ala+liigitama). Alussõnaks sobiva liitnimisõna või liitomadussõna olemasolul on kompleksseid verbe tõlgendatud siiski tuletiste, mitte liitsõnadena (koolmeister > koolmeister-da-ma); sa...

Eesti keel -
3 allalaadimist
65
pdf

Metsaökoloogia ja majandamine 1. KT

  Väga  kiirekasvuline  (​kõige  kiirekasvulisem  puuliik  Eestis​,  kuigi  hall-lepikute  keskmine  aastane  juurdekasv  on  vaid  6,7  tmhaa).  Kasvukiirus  on  suurim  7-15  aasta  vanuses.  Kuid  on lühiealine,  maksimaalne  vanus  50-70  a.  Raieküpseks  saavad  hall-lepikud  20-30  a. vanuses, ​40 aastane hall-  lepik on üleküpsenud .  Peamiselt  kasvab  puhtpuistuna.  Sageli  asenduvad  hall-lepikud  looduslikult  kuusega.  Sageli  esineb  suktsessioon,  kus  hall-lepiku  alla  tekib looduslik uuendus, ja kuna hall lepp on lühiealine,  tekib  üsna  ruttu  lepiku  asemele  kuusik  (seda  enam, et lepp muudab mulla viljakamaks, kuusk on  aga  mullaviljakuse  suhtes  nõudlik  puuliik).  Hall  lepp  on  sobiv  puuliik  ka  põllumaade  m...

Eesti metsad - Eesti Maaülikool
2 allalaadimist


Registreeri ja saadame uutele kasutajatele
faili e-mailile TASUTA

Konto olemas? Logi sisse

Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
või
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli? | Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun