Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"suhkur" - 1479 õppematerjali

suhkur

Kasutaja: suhkur

Faile: 5
thumbnail
9
doc

Suhkur

räägib suhkru mõjust meie tervisele

Bioloogia → Bioloogia
33 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Suhkur

Keemia → Keemia
71 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Suhkur

saamine, mis see on

Keemia → Keemia
15 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Suhkur

Lühireferaat

Keemia → Keemia
8 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Suhkur

ajalugu. Suhkrupeadest suhkru tükkideni. säilitamine, levik töötlemine kasutamine jne. põhjalik

Toit → Tooraine õpetus
7 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Referaat SUHKUR

SUHKUR MAGUSUS MAHT SUHKRU LEVIK EUROOPASSE TEKSTUUR KÄÄRIMINE VÄRVUS NIISKUS SIDUVUS

Toit → Kokandus
28 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Sool ja suhkur

sain viie

Keemia → Keemia
23 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Sool ja suhkur

Infot soolast ning suhkrust

Toit → Toidutehnoloogia
10 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Kuidas valmib suhkur

Erinevad etapid, kuidas suhkur jõuab meie toidulauani.

Keemia → Keemia
3 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Suhkur looduses ja suhkruliigid

Toit → Toiduainete loomne toore
19 allalaadimist
thumbnail
18
docx

Sool ja suhkur toidus

Toit → Toiduained
3 allalaadimist
thumbnail
8
odt

Suhkrud

Suhkrud Coarse sugar Confectioners e. Powdered sugar Demerara suhkur Hele Muscovado suhkur Hoidisesuhkur Kristallsuhkur Linnasesuhkur e. Maltoos Piimasuhkur e. Laktoos Preserving sugar Pärlsuhkur Sanding sugar Suhkur e. Sahharoos Tarretisesuhkur Tuhksuhkur e. Puudersuhkur Tume Muscovado suhkur Tume tükksuhkur Tükksuhkur Vanill- või vanilliinsuhkur Viinamarjasuhkur e

Toit → Pagar-kondiiter
45 allalaadimist
thumbnail
8
odp

Suhkru mõju inimesele

See esitlus annab ülevaate, mida teeb suhkur sinu kehale. Kas oleks mõistlik jälgida oma suhkru tarbimist. Saab ülevaate ohtudest, mida põhjustab suhkur. Saab teada, milline kogus on inimese organismile ohutu. Ülevaade suhkru kahjulikkusest

Keeled → Inglise keel
2 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Kas suhkruhaigete suhkur on kasulik või kahjulik?

kasulik? mitte?

Keemia → Keemia
5 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused

Millest ja kuidas toodetakse igapäevaselt tarbitavaid toidukaupu. Näiteks tee, kohv, suhkur, sool, õlu, piim, juustud, teraviljatooted, maiustused jne

Toit → Toit ja toitumine
103 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Soola ja suhkru võrdlus

Loodus → Loodus õpetus
4 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Kohupiima õunakook

õunakoogi retsept

Toit → Kokandus
10 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Pärmseente arengut mõjutavate tegurite uurimine

miks tainas suhkruga paremini kerkib. Mida rohkem on taignas suhkrut, seda kiiremini tainas kerkib, sest suhkur on pärmile „toit“ ja energiaallikas, mille abil saab pärm kasvada

Bioloogia → Bioloogia
21 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Bioloogia uurimus

Uurimisküsimus: Kumb rikneb enne, kas sai või leib? Uurimisobjektid: Leiburi klassikaline Kirde sai (üks viil) koostisosad: nisujahu, vesi, suhkur, rapsiõli, pärm, sool ja Fazeri must taskuleib seemnetega (pool viilu) (Mõlemad olid ostetud 09.09.16) koostisosad: rukkijahu, joogivesi, päevalilleseemned, nisujahu, suhkur, rukkilinnasejahu, odralinnaseekstrakt, nisuvalk, linaseemned, seesamiseemned, pärm, keedusool, stabilisaator E466, emulgaator E482, säilitusaine sorbiinhape Hüpotees: Sai rikneb enne kui leib

Bioloogia → Bioloogia
11 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Sorgo

Üks A4 täis kirjutatud sellisest taimest nagu sorgo - see on hirsiline. Saab täieliku ülevaate taimest, kui on vaja midagi olulist. Pilte pole lisatud.

Geograafia → Geograafia
4 allalaadimist
thumbnail
8
doc

"Martsipan" referaat

martsipani ajalugu ja päritolu, valmistamisviisid , sordid ja kodustes tingimustes martsipani värvimise võimalused ;) lõpus ka 10 küsimust ja vastust töö kohta

Toit → Kokandus
23 allalaadimist
thumbnail
2
rtf

Suhkrud (toidukaup)

Viie erineva poes leiduva suhkru nimetus, koostis, tootja ja tootjamaa

Toit → Toiduainete õpetus
7 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Alkoholid, suhkrud, rasvad

keemia konspekt alkoholide, suhkrute ja rasvade kontrolltöö jaoks, konspektis on keemilised ja füüsikalised omadused ning mõisted

Keemia → Keemia
59 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Süsivesikute konspekt

Sisaldab üldist informatsiooni süsivesikute kohta

Meditsiin → Terviseõpetus
27 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Süsivesikud ja nende funktsioonid

Süsivesikud täidavad organismis mitmeid funktsioone:on organismi põhiliseks energiaallikaks: 1 gramm süsivesikuid = 4 kcal,kuuluvadrakkude ja kudede koostisesse,• määravad veregrupi,• kuuluvad paljude hormoonide koostisesse,• omavad kaitsefunktsiooni antikehade koostises,• neil on inimorganismis varuaine roll – maksas ja lihastes talletatav glükogeen on ajutine glükoosi tagavara, mida organism saab vastavalt vajadusele hõlpsasti kasutada,• kiudained on vajalikud seedesüsteemi korrashoidmiseks.Süsivesik ei ole seesama, mis suhkur. Suhkur on kokkuleppeline käibemõiste, mida kasutatakse peamiselt sahharoosi aga ka teiste magusamaitseliste vees lahustuvate lihtsüsivesikute (mono- ja disahhariidide) kohta.

Keemia → Analüütiline keemia
34 allalaadimist
thumbnail
18
ppt

Sahhariidid

Põhjalik powerpoint ülevaade sahhariitidest.

Keemia → Keemia
50 allalaadimist
thumbnail
6
pptx

Suhkruroo tootmisprotsess

Kodune töö, Leidke mingi tootmisprotsess (kaasaegne või ajalooline), mille juurutamise kohta konkreetses ettevõttes te suudate leida piisavalt andmeid. Hinnake tööstusökoloogia seisukohast protsessi tugevaid ja nõrku külgi.

Kategooriata → Ökodisain
11 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Eesti müügivõrgus olevad leivad ja saiad

Peenleivad Tallinna Peenleib Netomass-1000 g, 475 g Koostis-rukkipüüljahu, vesi, nisujahu, rukkikroovjahu, suhkur, rukkilinnasejahu, pärm, keedusool (1,0%), köömned; traditsiooniliselt kääritatud juuretisega Toiteväärtus-100 g tootes keskmiselt: energia 920 kJ (220 kcal); valgud 5,5 g; süsivesikud 47,3 g, millest suhkruid 3,3 g; rasvad 1,0 g, millest küllastunud rasvhappeid 0,2 g; kiudained 5,0 g; naatrium 0,4 g GDA-1 portsjonis (1 viil e. 40 g) sisaldub: energia 88 kcal (4% GDA); suhkur 1,3 g (1% GDA); rasv 0,4 g (1% GDA), küllastunud

Toit → Pagar-kondiiter
28 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Toiduainete õpetuse konspekt

Siin on kirjas toiduaineõpetuse konspekt, Mille eest sain viie

Toit → Toiduainete õpetus
58 allalaadimist
thumbnail
3
doc

10 Keemilist ainet

Ainete nimetused, valemid, positiivsed ja negatiivsed küljed.

Keemia → Keemia
30 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Biokeemia 3.3 GLÜKOOSISISALDUSE MÄÄRAMINE Sidrunimahl

Glükoosi kvantitatiivseks määramiseks bioloogilistes vedelikes kasutatakse ensümaatilist meetodit, mis põhineb ensäämide glükoosi oksüdaas ja peroksüdaas kasutamisel.

Keemia → Biokeemia
110 allalaadimist
thumbnail
2
pdf

Füüsika kordamisküsimused

Mis määrab keha temperatuuri? Milline seaduspärasus esineb keha soojuspaisumisel? Mida nimetatakse soojushulgaks? ( tähis ja ühikud) Soojusülekande liigid. Millised seaduspärasused kehtivad soojuskiirguse nähtusel? Kuidas saab muuta keha siseenergiat? Mida näitab aine erisoojus? Õhku saab kokku suruda, vedelikku ja tahkist praktiliselt mitte. Miks? Suhkur lahustub kuumas vees kiiremini kui külmas vees. Miks?

Füüsika → Füüsika
15 allalaadimist
thumbnail
20
docx

„Terviseõpetus” arvestustöö

Õige toitumine tugevdab meie tervist, jõudu, vastupidavust ja vaimset seisundit. Isegi kui inimene sööb normaalses koguses toitu, ei pruugi ta saada kätte piisavalt vajalikke aineid ja see võib viia erinevate terviseriketeni. Tihti süüakse liiga palju just sellepärast, et toit on täis „tühje kaloreid”. Tühje kaloreid annavad näiteks suhkur, maiustused, jahutooted, rasv, Coca Cola, limonaadid ja alkohol. Liiga vähe saadakse toidust kiudaineid, vitamiine ja mineraale

Meditsiin → Terviseõpetus
7 allalaadimist
thumbnail
24
doc

Toiduaine õpetuse

Sisukord Sisukord 2 1. Piim ja piimatooted 3 1.1 Üldiselt 3 1.2 Rõõsk koor 4 1.3 Piima konservid 4 1.4 Juustud 4 2. Suhkur 6 Kodune töö- Suhkruliigid 7 3. Maitsetaimed ja maitseained 9 3.1 9 3.2 Äädikas 10 3.3 Keedusool 10 3.4 Tarrendained 11 Kodune töö- Maitseained 12 4. Kohv ja tee 13 4.2 Kohv 13 4.2Tee 14 5. Kakao ja šokolaad 15 5.2 Kakao 15 5.2 Šokolaad 15 Kodune töö: Šokolaad 17

Toit → Kokandus
107 allalaadimist
thumbnail
10
ppt

Kreemid ja magusad kastmed

Kreemide põhitooraineks on rõõskkoor, želatiin, piim, muna ja suhkur. Kreeme jagatakse kaheks: 1) Muna-piima seguga kreemid 2) Muna-piima seguta kreemid Muna-piima seguga kreemid: 1) Keedetakse esmalt muna-piimakaste ning jahutatakse see 25 kraadini. 2) Vahukoorele lisatakse jahutatud kaste, maitseained ja ettevalmistatud tarrendaine. 3) Segu pannakse kiiresti serveerimisnõudesse või vormidesse tarduma. Muna-piima seguta kreemid: 1) Rõõskkoor vahustatakse suhkruga. 2) Segatakse juurde retseptuuris ette nähtud toiduaineid.

Toit → Kokandus
58 allalaadimist
thumbnail
27
doc

Probiootilised piimhappebakterid

Selles referaadis on kirjutatud kõikidest piimatoodest mis sisaldavad probiootilisi piimhappebaktereid. Toote nimetus+ mida sisaldab

Toit → Toiduainete õpetus
37 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Kuum eelroog ja parfeed

KK11-KE

Toit → Toit ja toitumine
9 allalaadimist
thumbnail
32
pptx

Erinevate suhkrute kasutamine kulinaarias

Toit → Toiduvalmistamine
10 allalaadimist
thumbnail
8
doc

TERAVILJASAADUSED

teraviljasaadused, rukis, oder, nisu, jahusordid...

Toit → Toiduainete õpetus
17 allalaadimist
thumbnail
9
xlsx

Pagaritoodete võrdlus

Toit → Pagar
10 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Biskviit taigen

Toit → Toidutehnoloogia
14 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Eesti kohupiimatootjatest ja nende erinevatest toodetest

võrdlus

Toit → Köögi õpetus
13 allalaadimist
thumbnail
3
docx

KT tehnoloogia: suhkruline pooltoode, kreemid

Kordamisküsimused ja nende vastused

Toit → Pagaritoodetet tehnoloogia ja...
34 allalaadimist
thumbnail
2
doc

E-ained ja neid sisaldavad toidud

Bioloogia → Bioloogia
49 allalaadimist
thumbnail
13
ppt

Viis šokolaadi

Kinder Chocolate,Kalevi piimašokolaad,Kit Kat-i vahvlipulgad piimašokolaadis,Milka Lufee õhuline piimašokolaad,Snickers,toiteväärtus,koostis.

Keemia → Keemia
23 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Majonees

Toit → Toiduained
10 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Arvutus ja aruandlus (hinnakalkulatsioon jms.)

Toit → Toidutehnoloogia
7 allalaadimist
thumbnail
9
xlsx

Tosca kattega

Arvestus ja aruandluses retsept, kalkulatsioonitabel, laohinnad ja kalorsusetabel,

Muu → Arvestus ja aruandlus
17 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Pärmitaigen

Koolist saadud ja õpitud seda.. kui küsimusi küsige ;)

Toit → Pagar-kondiiter
59 allalaadimist
thumbnail
8
pdf

SUHKRU JA MAIUSTUSTE MÕJU ORGANISMILE

Toit → Catering
23 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun