räägib suhkru mõjust meie tervisele
saamine, mis see on
Lühireferaat
ajalugu. Suhkrupeadest suhkru tükkideni. säilitamine, levik töötlemine kasutamine jne. põhjalik
SUHKUR MAGUSUS MAHT SUHKRU LEVIK EUROOPASSE TEKSTUUR KÄÄRIMINE VÄRVUS NIISKUS SIDUVUS
sain viie
Infot soolast ning suhkrust
Erinevad etapid, kuidas suhkur jõuab meie toidulauani.
Suhkrud Coarse sugar Confectioners e. Powdered sugar Demerara suhkur Hele Muscovado suhkur Hoidisesuhkur Kristallsuhkur Linnasesuhkur e. Maltoos Piimasuhkur e. Laktoos Preserving sugar Pärlsuhkur Sanding sugar Suhkur e. Sahharoos Tarretisesuhkur Tuhksuhkur e. Puudersuhkur Tume Muscovado suhkur Tume tükksuhkur Tükksuhkur Vanill- või vanilliinsuhkur Viinamarjasuhkur e
See esitlus annab ülevaate, mida teeb suhkur sinu kehale. Kas oleks mõistlik jälgida oma suhkru tarbimist. Saab ülevaate ohtudest, mida põhjustab suhkur. Saab teada, milline kogus on inimese organismile ohutu. Ülevaade suhkru kahjulikkusest
kasulik? mitte?
Millest ja kuidas toodetakse igapäevaselt tarbitavaid toidukaupu. Näiteks tee, kohv, suhkur, sool, õlu, piim, juustud, teraviljatooted, maiustused jne
õunakoogi retsept
miks tainas suhkruga paremini kerkib. Mida rohkem on taignas suhkrut, seda kiiremini tainas kerkib, sest suhkur on pärmile „toit“ ja energiaallikas, mille abil saab pärm kasvada
Uurimisküsimus: Kumb rikneb enne, kas sai või leib? Uurimisobjektid: Leiburi klassikaline Kirde sai (üks viil) koostisosad: nisujahu, vesi, suhkur, rapsiõli, pärm, sool ja Fazeri must taskuleib seemnetega (pool viilu) (Mõlemad olid ostetud 09.09.16) koostisosad: rukkijahu, joogivesi, päevalilleseemned, nisujahu, suhkur, rukkilinnasejahu, odralinnaseekstrakt, nisuvalk, linaseemned, seesamiseemned, pärm, keedusool, stabilisaator E466, emulgaator E482, säilitusaine sorbiinhape Hüpotees: Sai rikneb enne kui leib
Üks A4 täis kirjutatud sellisest taimest nagu sorgo - see on hirsiline. Saab täieliku ülevaate taimest, kui on vaja midagi olulist. Pilte pole lisatud.
martsipani ajalugu ja päritolu, valmistamisviisid , sordid ja kodustes tingimustes martsipani värvimise võimalused ;) lõpus ka 10 küsimust ja vastust töö kohta
Viie erineva poes leiduva suhkru nimetus, koostis, tootja ja tootjamaa
keemia konspekt alkoholide, suhkrute ja rasvade kontrolltöö jaoks, konspektis on keemilised ja füüsikalised omadused ning mõisted
Sisaldab üldist informatsiooni süsivesikute kohta
Süsivesikud täidavad organismis mitmeid funktsioone:on organismi põhiliseks energiaallikaks: 1 gramm süsivesikuid = 4 kcal,kuuluvadrakkude ja kudede koostisesse,• määravad veregrupi,• kuuluvad paljude hormoonide koostisesse,• omavad kaitsefunktsiooni antikehade koostises,• neil on inimorganismis varuaine roll – maksas ja lihastes talletatav glükogeen on ajutine glükoosi tagavara, mida organism saab vastavalt vajadusele hõlpsasti kasutada,• kiudained on vajalikud seedesüsteemi korrashoidmiseks.Süsivesik ei ole seesama, mis suhkur. Suhkur on kokkuleppeline käibemõiste, mida kasutatakse peamiselt sahharoosi aga ka teiste magusamaitseliste vees lahustuvate lihtsüsivesikute (mono- ja disahhariidide) kohta.
Põhjalik powerpoint ülevaade sahhariitidest.
Kodune töö, Leidke mingi tootmisprotsess (kaasaegne või ajalooline), mille juurutamise kohta konkreetses ettevõttes te suudate leida piisavalt andmeid. Hinnake tööstusökoloogia seisukohast protsessi tugevaid ja nõrku külgi.
Peenleivad Tallinna Peenleib Netomass-1000 g, 475 g Koostis-rukkipüüljahu, vesi, nisujahu, rukkikroovjahu, suhkur, rukkilinnasejahu, pärm, keedusool (1,0%), köömned; traditsiooniliselt kääritatud juuretisega Toiteväärtus-100 g tootes keskmiselt: energia 920 kJ (220 kcal); valgud 5,5 g; süsivesikud 47,3 g, millest suhkruid 3,3 g; rasvad 1,0 g, millest küllastunud rasvhappeid 0,2 g; kiudained 5,0 g; naatrium 0,4 g GDA-1 portsjonis (1 viil e. 40 g) sisaldub: energia 88 kcal (4% GDA); suhkur 1,3 g (1% GDA); rasv 0,4 g (1% GDA), küllastunud
Siin on kirjas toiduaineõpetuse konspekt, Mille eest sain viie
Ainete nimetused, valemid, positiivsed ja negatiivsed küljed.
Glükoosi kvantitatiivseks määramiseks bioloogilistes vedelikes kasutatakse ensümaatilist meetodit, mis põhineb ensäämide glükoosi oksüdaas ja peroksüdaas kasutamisel.
Mis määrab keha temperatuuri? Milline seaduspärasus esineb keha soojuspaisumisel? Mida nimetatakse soojushulgaks? ( tähis ja ühikud) Soojusülekande liigid. Millised seaduspärasused kehtivad soojuskiirguse nähtusel? Kuidas saab muuta keha siseenergiat? Mida näitab aine erisoojus? Õhku saab kokku suruda, vedelikku ja tahkist praktiliselt mitte. Miks? Suhkur lahustub kuumas vees kiiremini kui külmas vees. Miks?
Õige toitumine tugevdab meie tervist, jõudu, vastupidavust ja vaimset seisundit. Isegi kui inimene sööb normaalses koguses toitu, ei pruugi ta saada kätte piisavalt vajalikke aineid ja see võib viia erinevate terviseriketeni. Tihti süüakse liiga palju just sellepärast, et toit on täis „tühje kaloreid”. Tühje kaloreid annavad näiteks suhkur, maiustused, jahutooted, rasv, Coca Cola, limonaadid ja alkohol. Liiga vähe saadakse toidust kiudaineid, vitamiine ja mineraale
Sisukord Sisukord 2 1. Piim ja piimatooted 3 1.1 Üldiselt 3 1.2 Rõõsk koor 4 1.3 Piima konservid 4 1.4 Juustud 4 2. Suhkur 6 Kodune töö- Suhkruliigid 7 3. Maitsetaimed ja maitseained 9 3.1 9 3.2 Äädikas 10 3.3 Keedusool 10 3.4 Tarrendained 11 Kodune töö- Maitseained 12 4. Kohv ja tee 13 4.2 Kohv 13 4.2Tee 14 5. Kakao ja šokolaad 15 5.2 Kakao 15 5.2 Šokolaad 15 Kodune töö: Šokolaad 17
Kreemide põhitooraineks on rõõskkoor, želatiin, piim, muna ja suhkur. Kreeme jagatakse kaheks: 1) Muna-piima seguga kreemid 2) Muna-piima seguta kreemid Muna-piima seguga kreemid: 1) Keedetakse esmalt muna-piimakaste ning jahutatakse see 25 kraadini. 2) Vahukoorele lisatakse jahutatud kaste, maitseained ja ettevalmistatud tarrendaine. 3) Segu pannakse kiiresti serveerimisnõudesse või vormidesse tarduma. Muna-piima seguta kreemid: 1) Rõõskkoor vahustatakse suhkruga. 2) Segatakse juurde retseptuuris ette nähtud toiduaineid.
Selles referaadis on kirjutatud kõikidest piimatoodest mis sisaldavad probiootilisi piimhappebaktereid. Toote nimetus+ mida sisaldab
KK11-KE
teraviljasaadused, rukis, oder, nisu, jahusordid...
võrdlus
Kordamisküsimused ja nende vastused
Kinder Chocolate,Kalevi piimašokolaad,Kit Kat-i vahvlipulgad piimašokolaadis,Milka Lufee õhuline piimašokolaad,Snickers,toiteväärtus,koostis.
Arvestus ja aruandluses retsept, kalkulatsioonitabel, laohinnad ja kalorsusetabel,
Koolist saadud ja õpitud seda.. kui küsimusi küsige ;)