Otsingule "kooreta" leiti 53 faili

Munavormid slaid
9
odp
● 1-1,5 tundi enne keetmist võetakse munad külmikust välja , et nende koor kiire temperatuurimuutuse tõttu ei lõheneks. ● Mikropraegude esinemise korral munakoores pannakse keeduvette soola või äädikat. ● Muna asetatakse ettevaatlikult keeva vette ja keedetakse vajalik aeg. ● 1) Vedel muna – keedetakse 2-3 min. 2) Poolvedel muna – keedetakse 3-5 min. 3) Kõva muna – keedetakse 6-7 min. 4) Võileivamuna – keedetakse 8 min. Kuidas keedetakse kooreta mune? ● Valmistamisel kasutatakse täiesti värskeid külmi mune. ● Vesi kuumutatakse keemiseni ja sellele lisatakse äädikas .1l vee kohta pannakse 25g 30% toiduäädikat. ● Muna lüüakse ettevaatlikult kulbi sisse lahti ja keedetakse mitte ägetalt keemisel 3-4 minutit. ● Äädikamaitse eemaldataks asetatakse kooreta keedetud munad korraks vahukulbiga külma vette. Kuidas valmistatakse munahüübeid? ● Munahüübed valmistatakse vahetult enne serveerimist. ● Munadest ja...
Toiduvalmistamine - Kutsekool
4 allalaadimist, 0 arvamust
Toitumise põhialused spordis
50
doc
lisatud • Tinglikult vegetaarne – sisaldab kala, ei sisalda lihatooteid Taimetoitluse riskid spordis • Raske on tagada vajalik energia (rasva puudus), küll on võimalik toidu kogust suurendada • Kiudainete rohkus (3x enam tavatoidust) tekitab täiskõhutunde • Üleminekul taimetoidule võivad tekkida seedehäired • Vajalike ainete vaegus organismis (raud) • Võivad tekkida hormonaalsed häired, eeskätt naistel Aedvili sisaldab vähe energiat • Banaanid kooreta 90 kcal100g • Keedetud kartul 77 • Apelsinid, kooreta 51 • Pirnid 48 • Maasikad 46 • Õunad 44 • Keedetud lillkapsas 30 • Valge peakapsas 28 Ärge unustage õiget toitumist • Kehakaalu aitavad langetada 1kg kuus o Igal nädalal 2 õlut vähem – 1600kcal o Igal nädalal 1 sokolaad vähem – 2000kcal o Igal nädalal 200g vorsti vähem - 1600kcal o Igal nädalal 1 l Cocat vähem – 2200 kcal ------------------- 7400 kcal Toitumis...
Kehaline kasvatus - Keskkool
226 allalaadimist, 8 arvamust
Toiduained
42
xls
Köögiviljatooted. Kartul, koorega, toores (0.86) 58,1 243,12 68 1,5 0,09 0,02 0,02 Kartul, kooreta , toores 77,7 325,1 79 1,7 0,1 0,02 0,02 Kartul, koorega keedetud (0.9) 68,8 287,7 69 1,3 0,1 0,03 0,02 Kartul, koorega keedetud 76,5 320 77 1,5 0,1 0,03 0,02 Kartul, kooreta keedetud 76,9 321,7 77 1,6 0,1 0,02 0,02 Kartuli-krõpsud 568,9 2380,5 3 5,6 35,4 9,07 7,95 Porgand, koorega (0.92)...
Kehaline kasvatus - Keskkool
37 allalaadimist, 0 arvamust
Toiduainete koostise tabel
14
xls
Köögiviljakonservid. Kartul, koorega, toores (0.86) 58 1,5 0,09 0,03 0 12,6 0 1,3 1,1 0 0,04 0,18 0,02 0,9 0,39 0 0,32 9,5 0,95 1 430 4,8 20,6 38,7 0,18 0,58 Kartul, kooreta , toores 78 1,7 0,1 0,03 0 17,2 0 1,8 1,3 0 0,05 0,21 0,02 1,1 0,44 0 0,37 11 1,1 1 500 5,6 24 45 0,2 0,67 Kartul, koorega keedetud (0.9) 69 1,3 0,1 0,03 0 15,4 0 1,3 1,2 0 0,05 0,05 0,02 1,6 0,32 0 0,34 9 0,99 0,9 450 5,1 22 41 0,2 0,6 Kartul, koorega keedetud 77 1,5 0,1 0,04 0 17,1 0 1,4 1,3 0 0,05 0,05 0,02 1,8...
Kokandus - Kutsekool
61 allalaadimist, 0 arvamust
Kama
18
rtf
Tehke vahelduseks nii Kamamagustoit 2 kl maitsestamata jogurtit 2-3 spl kamajahu 1 pakk 38% vahukoort 3 spl suhktut värskeid või sügavkülmutatud marju. Sega piimatoode kamajahu ja osa suhkruga, lisa tasaste liigutustega teise osa suhkruga vahustatud koor. Kaunista marjadega, kusjuures osa purustatud marju võid segada piima ja vahukooresse. Võid muidugi valmistada ilma vahukooreta, kuid ei jää nii kaunis ja kohev. Kamatoru 2,5 kl kamajahu 2 spl kakaopulbrit 0,5 kl hapukoort või vahukoort 0,5 kl suhkrut 50 g võid 0,5 kl rosinaid marmelaadi tükikesi paksemat magushaput moosi paneerimiseks kookoshelbeid. Sega kausis kamajahu, kakaopulber, suhkur, hapukoorvahukoor ja sulatatud või ühtlaseks massiks. Laota ristkülikukujuliselt u 1 cm paksuselt toidukilele, millele on ohtralt riputatud kookoshelbeid. Riputa peale pestud rosinad, marmelaadi tükid ja nirista veidi punast värvi moosi või püreed. Nüüd alusta kil...
Bioloogia - Keskkool
25 allalaadimist, 0 arvamust
Värvide harmoonia
5
doc
 Kondiitrid vajavad  pastelseid värve ­  need saadakse vahustatud koore, creme fraiche`i või  kohupiimaga ­ valgega. Nii on võimalik saavutada heleduskontraste. Palju värve  kasutatakse järelroogade valmistamiseks, erivärvilised    kooretarretised, sorbetid,  kissellid jne. Nendest suurem osa on värvitud marjade, alkoholi, puuviljade või  mahlaga. Tumeduskontrasti saavutamiseks kasutatakse šokolaadi (nt tarretis) või  sojakastme (nt kastmed) lisamist jne. Marju töödeldes saavutatakse värviringi küllastunud toone juhul kui  kasutatakse vastavaid töötlemisvõtteid. Melba­kastmed, toorpüree ja sõelast läbi  pressitud marjamahl ja mahlajoogid säilivad üldiselt küllastunud värvilistena,  kirgastena. Puhtad värviringi värvid taldrikul äratavad tähelepanu ilma  kaunistustetagigarneeringutetag...
Muna-referaat
20
doc
03.2008] Kanamuna energiasisaldus (kcal) o Koorega- 121,8 o Kooreta - 135,3 o Keedumuna- 135,3 o Munavalge- 41 o Munakollane- 344.5 o Besee- 423,8 [1; 31.03.2008] Säilitamine Et mune küllaltki pika aja jooksul värsketena säilitada, tuleb valida terve koorega munad, soovitav dieetmunad. Mune ei või üle kahe nädala külmkapis hoida (hoia mune nüri otsaga ülespoole). Kui aga mähkida iga muna eraldi paberisse ja neid kord nädalas ümber pöörata, seisavad nad hoopis kauem. Mune võib ka toatemperatuuril kaua hoida, kui nad õhukeselt rasva või taimeõliga üle määrida. Külmutatu...
Keemia - Kutsekool
52 allalaadimist, 0 arvamust
Vabadus - kas illusioon
3
doc
Kolmas päev • Hommikusöök: Kausitäis müslit. • Vahepala: 50 g pähklisegu. • Lõunasöök: Viil taisinki või juustu koorikleiva vahel koos margariini või veidikese pähklivõiga. • Vahepala: Tops biojogurtit lemmikpuuviljaga. • Õhtusöök: Portsjon tuunikalapastat koos päevalilleseemnete ja värske salatiga, kastmeks oliiviõli- sidrunimahlakaste. Neljas päev • Hommikusöök: Kaks kooreta keedetud muna ja üks kooritud tomat. Kaks viilu täisteraleiba veidikese (pähkli)võiga. • Vahepala: 50 g rosina-pähklisegu. • Lõunasöök: Kausitäis müslit. • Vahepala: Tops biojogurtit. • Õhtusöök: Portsjon sidruni ja tüümianiga hautatud kana, juurde pruuni riisi ja rohelise lehtköögivilja toorsalatit. Üks virsik ja kooritud pirn. Viies päev • Hommikusöök: Pool greipi, klaas väherasvast piima, üks banaan. • Vahepala: Klaas apelsinimahla, õun. • Lõuna...
Filosoofia - Keskkool
124 allalaadimist, 11 arvamust
Kohv - uurimustöö
22
rtf
Maailma kõige populaarseim jook, kohv on olnud üks armastatumaid jooke juba mitu sajandit. Selle imepärase joogi avastamise kohta on mitmeid legende. Algselt tunti kohvi Euroopas Araabia veini nime all. Maailmas juuakse aastas ära 400 miljardit tassi, mida on väga palju. Kohvi on inimesele nii kasulik kui ka kahjulik. Näiteks astmahoo korral aitab tass kohvi. Espresso on üks kõige kangemaid kohvi sorte, seepärast ei ole selle pidev joomine tervisele kasulik. Itaalias juuakse 90% espressost ilma kooreta ja 10% koorega, seevastu USA-s on asjad just vastupidi. Maailma kõige kallima kohvi valmimine on väga huvitav, seda nimelt saadakse Irian Jaya mägedes elutseva sumatra tiibetkaslase- musangi- (Paradoxurus) ekskrementidest. Sain teada, ka midagi eriti tähtsat nimelt seda, et suured kofeiinikogused – 0,5g ja rohkemgi – võivad põhjustada mürgituslaadseid seisundeid, umbes kümme grammi võib osutuda surmavaks. Kofeiin laiendab küll skeleti lihaste veresooni ja parandab organismi verevarustust, kuid ahendab siseelundite verevarustust....
132 allalaadimist, 8 arvamust
Keskkonnageoloogia
17
docx
Järved: oligotroofsed, mesotroofsed, eutroofsed (vahepealsed astmed, düstroofsed). Põllumajandusreostus Väetised: mineraalväetised (nitraadid, fosfaadid, kaaliumväetised), orgaanilised väetised. Tahked osakesed suspensioonis. Herbitsiidid ja pestitsiidid. DDT (diklorodifenüüljrikloroetaan) avastati 1930ndail, Paul Müller Nobeli meditsiinipreemia. Komplikatsioonid: putukatel kohastumine, ohtlik käiadele, ei lagune kiiresti (nagu arvati), akumuleerub rasvades, takistab kaltsiumi metabolisnü (lindudel kooreta munad), keelud USA-s alates 1972. aastast. Põhjaveereostuse kõrvaldamine Kohapeal (In Situ): immobiliseerimine (N raskmetallidel, praktiliselt lahustumatute ühendite tekitamine), bioloogiline lagundamine (orgaaniliste reoainete puhul), leviku tõkestamine. Peale väljapumpamist: eemaldamine (N pH muutmisega anorgaanilised ained), bioloogiline töötlemine, kloreerimine, osoneerimine, aktiivsöega adsorptsioon, lenduvate orgaaniliste ühendite eemaldamine. Pinnaveereostuse kõrvaldamine Lihtsam jälgida, proove võtta. Vähendada reostus...
27 allalaadimist, 0 arvamust
Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2
23
doc
Kõik mis vajaon ka siin olemas!
Kokandus - Kutsekool
95 allalaadimist, 6 arvamust
Kulinaaria ajalugu 19 sajandi lõpul ja 20 sajandi algul
8
doc
Teda on nimetatud sajandi kokaks. Bocuse perekonnas on antud restaurateur'i ja koka elukutset isalt pojale edasi alates aastast 1765. Värvikas isiksus, tuntud kogu maailmas. • Uus köök, hea kvaliteediga toit • Värskes toiduained • Juurvili ál dente • Toitude nautimine restoranis • Kastmed rasva, jahu, hapukooreta • Individuaalne kultuur, kõrgklassi toit Retseptid 19.saj lõpust ja 20.saj algusest: • Karrukäppad pradida Kui need käppad on puhtaks pestud, kedetaks nemmad nattuke solaga õige pehmeks, kastetaks neid sullatud woi sisse, puistatakse neile nattuke sola ja pantaks nad ühhe rösti peale ülle süetulle. Saggeda ümberpörmisse ja üllekallamissega praetaks neid pruniks ja hästi õrnaks, puistataks nende ülle riiwleiba, pantaks zitronisiiwid ja kaprid peale, ja antaks nemmad pallawalt lauale. Antakse se soost Nr. 514 sees...
Kokandus - Kutsekool
17 allalaadimist, 1 arvamus
Mereannid
13
doc
Krabiliha võib serveerida tema enda naturaalses kestas, mille purustamiseks kasutatakse pähklitange, nuga või väikest haamrikest, kuid väga hästi saab seda teha ka kahvliga. Kesta võib ka enne serveerimist katki murda. Maitseelamus on kuninglik. 7 3. Homaar Homaar on gurmaanide poolt armastatud oma mahlase ja õrna maitse poolest. Tal on kümme jalad, helmetaolised silmad, pikad tundlad ja kooretaoline kest. Erk punane värvus tekib keetmisel, elusana on tema värvus rohekassinine. Homaare müüakse nii värskelt kui ka keedetult. Värskena ostes tuleb jälgida, et ta näitaks liikumise märke ja kui saba sirgeks tõmmata, siis peab see tagasi alla kõveraks tõmbuma. Ülejäänud on surnud ja neid ei tohi toiduks kasutada. Elus vähiga toimetamisel tuleb olla ettevaatlik sõrgadega, et mitte saada tõsist hammustust. Enamasti on selle vältimiseks sõrgade ümber pandud elastiksidemed. Keedetud homaari puhul tuleb jälgida, et ta...
Toiduainete õpetus - Kutsekool
13 allalaadimist, 0 arvamust
Kokanduse üleminekueksam
5
doc
Puljongi, supi, kastme, Marinaadi jms. keetmine, kuni on aurustunud soovitav kogus vedelikku javõi tekkinud tugevam maitse. Pikkimine – Lihatoote sisse peidetakse teine tooraine. Pikkimine on omaette kunst ja teeb lihatüki mahlasemaks ja omapärasemaks. Pošeerima - midagi hästi tasakesi vedelikus keetma. ÕSi andmeil tähendab see vaid kooreta Muna keetmist, ent nt inglise keeles on pošeerimise mõiste palju laiem. Pošeeritakse eelkõige hapraid toiduaineid, mis liiga tugeval keetmisel võivad laguneda või ära kuivada. Pošeeritakse enamasti kas vees (munad), Puljongis (linnuliha) või Veinis (Kala valges veinis, puuviljad punases veinis). Ruu - Sküü – Krutoonid - Kuubikutena praetud sai, mis tõstetakse supisse rohkes rasvas praetud või röstitud saiaviil lihatoidu alusena. Julienne – Tuletikusuursed ribad Aspikk - Aspikk on selge heamaitseline tarrend, mis kee...
Kokandus - Kutsekool
76 allalaadimist, 3 arvamust
Kasepuidust vineeri valmistava tööstuse tehnoloogia projekt
40
doc
s xn 10 k – spoonipaku vormi koefitsient D – spoonipaku läbimõõt ülemisest otsast ilma kooreta , mm dp - pliiatsi (südamiku ) läbimõõt, mm s – märja spooni paksus, mm n – spindli pöörete arv 0,02 – koefitsient, mis arvestab supordi kaugust spoonipakust Koefitsiendi k suurused on järgmised : Kase spoonipakud pikkusega Kooritud Koorimata 1,3 meetrit 1,15 1,21 1,6 meetrit 1,20 1,26 1,9...
Puiduõpetus - Kutsekool
30 allalaadimist, 0 arvamust
Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord
23
doc
50 100 - 100 Rosin 102 2 100 - 100 Kirss varrega 102 2 100 - 100 varreta 105 5 100 - 100 ilma kivita 118 15 100 - 100 marineeritud 182 45 100 - 100 Granaatõun 167 40 100 - 100 Pirn värkse, südamikuta 111 10 100 - 100 südamikuta, kooreta 137 27 100 - 100 keedetud, südamikuta 139 10 125 20 100 keedetud kooreta, südamikuta 171 27 125 20 100 marineeritud 182 45 100 - 100 Pohl 111 10 100 - 100 Melon värske , seemneteta 130 23 100 - 100 puhastatud koorest, seemnetest 156 36 100 - 100 Aedmaasikas 118 15...
Kokandus - Kutsekool
32 allalaadimist, 1 arvamus
Toitumise mõju nahale
15
docx
Süüa tuleks iga päev veidi kapsast. Liitsüsivesikuid, nagu kartul, pruun riis ja täisteraleib, võib süüa piiramatult.Tarbida võib ka taimsete proteiinide allkaid või kala ja taist linnuliha. (raamat “ Hea tervise teejuht” autor Michael van straten lk 122-123) 3.2. Tselluliit See paljuräägitud ja –kirjeldatud haigus ei olegi tegelikult haigus. Apelsiinikooretaoline nahk, mis on tselluliidile iseloomulik, ei ole toksiinide kahjustumise tulemus, vaid pigem miski, mis juhtub nahaga enamusel naistest. 98 protsenti tselluliidi all kannatajatest ongi naised. Seda sellepärast, et naistel on meestest õhem alusnahk ning erinev rasvarakkude asetus naha all. Tselluliit on põhjustatud hormoonide muutumise, nahastruktuuri ja rasva ladestumise koosmõjust, ja kuigi tselluliit esineb naistel olenemata suurusest, on see siiski tavalisem ülekaaluliste. Vaatamata sellele, et tselluliit on kosmeetiline problem, põ...
Toitumisõpetus - Kutsekool
22 allalaadimist, 1 arvamus
Toitumis Päevik
5
rtf
09.2010 Martin Märtinson Esmaspäev: HOMMIKUSÖÖK 1. Leib, Tallinna peenleib 50 grammi 2. Või 10 grammi 3. Sink, suitsusink, sealiha 20 grammi 4. Mahl, aprikoosinektar 2 klaasi LÕUNASÖÖK 1. Kartul, kooreta keedetud 100 grammi 2. Piimakaste (piim 2,5%) 50 grammi 3. Šnitsel, praetud õliga 100 grammi 4. Morss, siirupist 1 klaas 5. Porgandisalat 50 grammi ÕHTUSÖÖK 1. Pitsa: segahakkliha 300 grammi 2. Limonaad 500 grammi HILISÕHTUNE LISAPALA 1. Kohupiimakreem, R 2,5% 200 grammi 2. Õun 50 grammi Teisipäev: HOMMIKUSÖÖK - LÕUNASÖÖK 1. Kartul, kooreta keedetud 100 grammi 2. Valge kaste (piim 2,5%) 50 gramm...
Inimeseõpetus - Kutsekool
20 allalaadimist, 1 arvamus
Toiduvalmistamise alused
31
docx
 Poolvedel 3-5 min.  Kõva 6-7 min.  Võileivamuna 8 min.  Salati – ja täidetud muna 10 min. • Kooreta keedetud muna e.pošeeritud muna  Keeduveel äädikat, soola  Vesi ei tohi mulinal keeda Kodune ülesanne • Õpi muna pošeerimist interneti abil vaadates videot • Pošeeri muna (kui soovid) Keedetud munatoidud • Keedetud omlett  Vesivannil  Selgete puljongite lisandiks • Munahüüve  1 muna – 1 dl piima v. Vett  Keedetakse vesivannil v. Küpsetatakse ahjus  Lisandid, jahu  Suupistena, valge kastmega • Munapude...
Toitlustus - Kutsekool
28 allalaadimist, 3 arvamust
Vineeri tootmine
20
doc
[ 30 ( k + 0,02 ) D − d p ] = 30[(1,2 + 0,02 ) 210 − 70] 5586 = = 20,53 t4 = s n 1,36 * 200 272 sek k – spoonipaku vormi koefitsient D – spoonipaku läbimõõt ülemisest otsast ilma kooreta , mm d p - pliiatsi (südamiku ) läbimõõt, mm s – märja spooni paksus, mm n – spindli pöörete arv 0,02 – koefitsient, mis arvestab supordi kaugust spoonipakust Koefitsiendi k suurused on järgmised Kase spoonipakud pikkusega Kooritud Koorimata 1,3 meetrit 1,15 1,21 1,6 meetrit 1,20 1,26 1,9 meetrit...
Puiduõpetus - Kutsekool
35 allalaadimist, 1 arvamus