Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD (0)

3 KEHV
Punktid

Esitatud küsimused

  • Mis aga juhtub kui tarbida liiga palju suhkrut?
  • Mis aga juhtub kui tarbida liiga palju suhkrut?
  • Millal hakati teed jooma?
  • Kus Kuidas seda tehti?
  • Kuidas avastati tee?
  • Millised on puudulikust hügieenist tulenevad kahjud ?
Vasakule Paremale
Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #1 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #2 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #3 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #4 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #5 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #6 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #7 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #8 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #9 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #10 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #11 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #12 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #13 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #14 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #15 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #16 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #17 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #18 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #19 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #20 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #21 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #22 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #23 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #24 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #25 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #26 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #27 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #28 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #29 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #30 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #31 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #32 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #33 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #34 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #35 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #36 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #37 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #38 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #39 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #40 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #41 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #42 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #43 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #44 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #45 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #46 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #47 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #48
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 48 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2013-06-04 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 85 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Karina961 Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
110
docx

Toidukaubaõpetuse õpimapp

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool ÕPIMAPP Iseseisev töö Õppejõud: Liina Maasik, MA Mõdriku SISUKORD SISUKORD..........................................................................................................................2 SISSEJUHATUS..................................................................................................................4 1KAUBAMÄRK.................................................................................................................5 1.1Ajalooline taust ja areng.............................................................................................5 1.2Kaubamärgi kaitse.......................................................................................................7 2KAUBAMÄRK LEIBUR..................................................................................................8

Toidukaubaõpetus
thumbnail
40
docx

Piim ja piimatooted

Eesti Hotelli-ja Turismikõrgkool Toitlustusteenindus T14 Oskar Hoyer Jana Karavajeva PIIM JA PIIMATOOTED Referaat Juhendaja: Aune Põldma Tallinn 2014 SISUKORD LISAD Lisa 1 Piimakari Lisa 2 Säilitamine 2 1 SISSEJUHATUS Piim on toitev vedelik, mida toodavad emaste imetajate piimanäärmete koed. See on vastsündinute põhiline toit, enne kui nad suudavad mitmekesisemat toitu seedida. Kõige sagedamini mõistetakse Eestis piima all lehmapiima ja nii on kirjutatud ka see töö põhiosas just lehma ehk suguküpse emase veise piimast (lisa 1). Piim on inimeste toidulaual olnud juba varasel kiviajal, umbes 10 000 aastat tagasi. Vanim piltlik jäädvustus on 4500 aastat vana ja pärineb Mesopotaamia Sumerite riigist ning sellel on näha lehmade lüpsmist, piima läbikurnamist ja või valmistamist. Juustu valmistamisest ei ole sellel friisil v

Toiduained
thumbnail
26
docx

Toiduainete õpetuse konspekt

TOIDUAINETE ÕPETUS Sisukord 2 Piim ja piimatooted 1.1 Üldiselt Piimas on keskmiselt · Vett 87% · Rasva 2-6% · Valku 3,5-4% · Laktoosi 4,7% · Mineraalained Ca · Vitamiin A Piim on valge, kergelt kollaka varjundiga, puhta maitse ja lõhnaga. Piima keemis temperatuur on 100,2°C. Sortiment: 1. Täispiim lisanditeta 2,5%, 3,5% 2. Rasvata piim 0,5-1% 3. Väherasvane piim 1% Töötlemisviis 1. Pastöriseeritud- kuumutatud 75°C juures 15 sekundit 2. Steriliseeritud- kuumutatud 100°C juures 3. Homogeniseeritud- kuumutatud 140°C juures 2-4 sekundit 4. Hyla piim- eelnevalt töödeldud laktaasiga. Selline piim sobib inimestele, kes ei talu laktoosi. Pastöriseeritud piima alaliigid 1. Normaliseeritud 2. Taastaud osaliselt või täielikult 3. Vitaminiseeritud 4. Maitsestatud piim s.o lisanditega piim Piima kvaliteet Organoleptiliste näitajate osas peab piim vastama järgmistele nõuetele: 1.

Toiduainete õpetus
thumbnail
24
doc

Toiduaine õpetuse

Rakvere Ametikool Sandra Leetberg K08c TOIDUAINETE ÕPETUS Hindaja: Eha Raal Rakvere 2009 Sisukord Sisukord...................................................................................................................................... 2 1. Piim ja piimatooted................................................................................................................. 3 1.1Üldiselt...............................................................................................................................3 1.2Rõõsk koor......................................................................................................................... 6 1.3Piima konservid..................................................................................................................6 1.4Juustud........................................................................................................................

Kokandus
thumbnail
80
docx

Toidukauba õpimapp

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool K11 KÕ Aire Liivapuu TOIDUKAUBATUNDMINE Õpimapp Juhendaja: Liina Maasik Mõdriku 2012 SISUKORD SISSEJUHATUS Oma õpimapis käsitlesin ma toidukaubatundmises õpitud teemasi. Tuues välja erinevate kaubagrupide tähtsamad omadused, liigid või sordid. Tööd teha oli huvitav aga üsna palju vaeva nõudev. Ma otsustasin seekord minna kergema vastupanuteed ning enamus, töös kasutatava materjali, otsisin interneti avarustest. 1. MESI, SUHKUR, SUHKRUASENDAJAD, SOOL. 1.1 Mesi Kõige varasematel aegadel oli mesi inimesel põhitoiduks. Enne suhkru kasutuseletulekut oli mesi ainus magus toiduaine ja maiustus. Ka hilisematel aegadel on mett hinnatud kui väärtuslikku toiduainet. Teda

toiduainete sensoorse hindamise alused
thumbnail
28
docx

Kaubamärkide referaat

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool IK KAUBAMÄRGID JA TOIDUAINETÖÖSTUSED EESTIS Referaat Õppejõud: Liina Maasik Mõdriku 2011 SISUKORD SISSEJUHATUS Teema "Kaubamärgid ja toiduainetööstused Eestis" on tänapäeval väga aktuaalne. Praegu on palju erinevaid organisatsioone, mis pakuvad teenuseid ning tooteid, peaaegu kõigil on olemas oma käubamärk. Kaubamärke kasutatakse äriisukute toodetud kaubade ja teenuste individualiseerimiseks, st kaubamärk eristab üht firmat, kaupa või teenust teistest, ja on olemas praegusel turul. Kaasaegse konkurentsi tingimustes kaitseb kaubamärgi registreerimine ebaseadusliku kasutamise ja kopeerimise vastu. Kaubamärk on omandiõigus ja ettevõtte mittemateriaalne vara. Kaubamärgi omanik võib lubada või takistada kaubamärgi kas

Toidukaubandus
thumbnail
60
docx

ÕPIMAPP

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse- ja majandusarvestuse õppetool K14KÕ Jana Annuk TOIDUKAUBAÕPETUS Õpimapp Juhendaja: Liina Maasik. MA Mõdriku 2014 SISUKORD SISSEJUHATUS............................................................................................................4 1. KAUBAMÄRGI MÕISTE, AJALUGU JA KAITSE................................................5 1.1Kaubamärgi mõiste................................................................................................5 1.2 Kaubamärgi ajalugu..............................................................................................5 1.3Kuidas kaubamärki kaitsta?...................................................................................6 2SALVEST...........................................................................................................

Toidukaubaõpetus
thumbnail
26
docx

Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused

Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused 1.Toidukaupade keemiline koostis, vitamiinid ­ rasvas ja vees lahustuvad. Keemiline koostis 1. anorgaanilised ained: vesi, mineraalained; 2. orgaanilised ained: süsivesikud, rasvad, valgud, fermendid, vitamiinid, värvained, happed, parkained jne. Vesi · vaba (piimas, mahlas, õlles, lihas jne) · seotud (katsudes kuivad toiduained) Süsivesikud · suhkrud · kestained ehk tselluloos süsivesikud jagunevad kolme rühma: monosahhariidid ­ glükoos, fruktoos oligosahhariidid ­ sahharoos, laktoos, maltoos polüsahhariidid ­ taimedes leiduv tärklis, loomne tärklis glükogeen Rasvad ehk lipiidid · taimsed · loomsed Valgud ehk proteiinid · täisväärtuslikud · mittetäisväärtuslikud Vitamiinid · vees lahustuvad · rasvas lahustuvad Mineraalained · makroelemendid - naatrium, kaalium, magneesium, kaltsium, fosfor, kloor j

Toit ja toitumine




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun