Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Plaatimine. (4)

3 KEHV
Punktid

Lõik failist

Tarvo Maaring V-07
  • Pigmentide liigid ja omadused
    Värvilised pigmendid jagunevad anorgaanilisteks ja orgaanilisteks. Mõningad pigmendid: Kriit, Kips, Titaanvalge , Kollane ooker , Kaadmiumkollane, Ultramariin, Preisisinine.
    Omadused: nad ei lahustu vees ega õlis
  • Värvide liigid ja omadused
    Õlivärvid, temperavärvid, liimvärv, akrüülvärvid, alküüdvärvid, lateksvärvid.
    Omadused: viskoossus , tihedus, kuivamisaeg, läige ja sobivus teiste värvidega
  • Tapeetide liigid ja omadused
    • Pabertapeedid- Õhukesed, pole vastupidavad tugevale hõõrumisele.

    Vinüültapeedid- Vastupidavad, kerge puhastada , tapeedil on mikroskoopilised augud, mille kaudu toimub õhu liikumine.
    • Tekstiiltapeedid- Väga eksklusiivne, esinduslik. Ei soovita kasutada kodudes, kus pereliikmetest on tolmule allergilisi inimesi, tapeet kogub endasse aja jooksul tolmu.
    • Metalltapeedid - Siledapinnalised, läikivad, kaetud õhukese metallikihiga, valgus-, pesu- ja tulekindlad.
    • Krobetapeedid- Kahekordne pabertapeet, mille kahe kihi vahel olevad puutükid loovad mustriefekti.
    • Klaaskiudkangas- Sobib kuivadesse ja niisketesse nuumidesse. Klaaskiudkangas on tule- ja niiskuskindlad. Kasutatakse pinna tugevdamiseks, pragude armeerimiseks, tuleohutuse suurendamiseks .

  • Põrandatasandussegud liigid ja omadused
    Põrandate otstarbe on kandmine ja selleks on ka erineva kandevõimega (tugevusega) põrandasegud.
    • Mira 6600 cemplan - Isevalguv, sisetingimustes, kiirkivinev
    • Mira 6950 expres - Kiirkivinev tasandussegu pindade tasandamiseks, parandamiseks ja kallete ehitamiseks

  • Plaatimissegude liigid ja omadused
    • Mira 3000 standardfix - Plaatimissegu absorbeeruvate või profiilse tagaküljega keraamiliste plaatide kinnitamiseks õhukese kihina. Veekindel, külmakindel, kasutamiseks sise- ja välistingimustes.
    • Mira 3100 unifix - Elastne plaatimissegu keraamiliste plaatide, klinkerplaatide, mosaiik - ja looduslike plaatide kinnitamiseks õhukese kihina. Veekindel, külmakindel, kasutamiseks sise- ja välistingimustes, köetavatele põrandatele.
    • Mira 3250 superplanfix - Spetsiaalne, väga elastne plaatimissegu eeskätt mitteabsorbeeruvate suureformaadiliste keraamiliste plaatide, klinkerplaatide, mosaiikplaatide, looduskiviplaatide (näit marmor) kinnitamiseks keskmise paksusega kihina. Veekindel, külmakindel, horisontaalpindadele, kasutamiseks sise- ja välistingimustes, suure koormusega põrandatele.

  • Viimistluses kasutatavad rullmaterjalid ja nende omadused
    Katusekatte -, põrandakattematerjalid, tapeedid
  • Pahtlite liigid ja omadused
    On kahte liiki pahtleid , vedelad ja kuivad. Sise- või välistöödeks pahtlit valides tuleb lähtuda selle omadustest ning töödeldavast pinnast. Suuremate konaruste silumiseks tuleks kasutada jämedateralist pahtlit, väiksematele aukude täitmiseks piisab peenpahtlist.
    Veekindel seinade ja lagede pahtel , kasutamiseks kuivades ja niisketes ruumides (mira 6810; mira 6802)
  • Krohvisegude liigid ja omadused
    Dekoratiivkrohv, polümeerkrohv, mineraalkrohv
    Plastsed , tugevad, veekindlad, hea nakkuvusega. Need omadused saavutatakse täiteainete ja sidematerjalide õige valikuga.
  • Viimistluses kasutatavad krundid
    Kruntimise eesmärgiks on sulgeda aluspinna poorid. Aluspinna seisukorrast sõltu- valt on seda võimalik saavutada kahe pealekandmiskihiga, muudel juhtudel soovita-takse esimese pealekandmiskihi jõulist hõõrumist aluspinda .
    • Mira 4120 sealer - Vedelik, aluspinna krunt /niiskustõke
    • Mira 4180 primer - Aluspinna krunt

  • Rullmaterjalide paigaldamisel kasutatavad töövahendid ja liimid . Kulunorm
    Rullmaterjalid elustavad ja ilustavad pindu, heliisolatsioonimaterjal, varjab pinnavigu, kergendab ruumide remontimist. Tapeedi kulunorm tuleb arvutada
    Töövahendid: Värvirull, liimihari, pintsel , tapeedirull, suugirull, lõikur, plastlabidas, kliistriämber, käärid, nöörlood, tapeedinuga,
    Liimid: Kuivliimid, valmisliimid
  • Kipsplaadi ettevalmistamine värvkatte alla
    Puhastage seinad tolmust ja mustusest. Soovitav on kruntida naela - ja kruvipead alküüdkruntvärviga. Suuremad augud, vuugid ja praod täita täitepahtliga . Tasandage pind peeneterapahtliga. Plaatide ühenduskohtadesse paigaldage pahteldamise käigus sobilikud vuugilindid, lihvige pahteldatud kohad ja eemaldage lihvimistolm. Pragude täitmiseks võite kasutada ka elastset ning ülevärvimist võimaldavat akrüülhermeetikut.
  • Puitpindade katmine toonitatud läbipaistvate puidukaitsevahenditega
    Kaitseb puitu vee imavuse eest
  • Uute puitfassaadide värvimine
    Värvimine kaitseb puidupinda patineerumise ja kulumise eest. Värvkate täidab eelkõige esteetilist funktsiooni, samas tõkestab puidu pinnakihi erosiooni ja halliks muutumist, aeglustab vihmavee imendumist ning pidurdab hallituse ja sinetusseente kasvu
  • Puitpindade lakkimine
    Lakk annab puidule kaitsva kihi, muutes ta vastupidavamaks nii mustuse kui kriimustuste suhtes.
  • Lagede värvimine
    Värvimist alusta alati laest. Nii väldid värvipritsmete sattumist valmis seina- ja põrandapinnale. Laevärvi puhul on tähtis, et värv jätaks valge ja ühtlase pinna.
    Aluspinna korralik ettevalmistamine, head töövahendid, kvaliteetsed ning pinnale sobivad tooted ja õigesti sooritatud värvimine kindlustavad hea lõpptulemuse.
    Pinna ettevalmistamine on tavaliselt kõige aeganõudvam ja töömahukam, kuid vältimatu etapp, sest ainult värvimisega ei peida aluspinna vigu.
    Esmalt kontrolli värvitavate pindade seisukorda. Arvuta välja värvitava pinna suurus, et teada saada vajalik värvikogus. Kaitse põrand kattekile või ehituspapiga.


  • Seinte värvimine(sisetingimustes)
    Pind tuleb puhastada mustusest. Värvitakse ülevalt alla-alt ülesse, kui värvirull “tühjaks” saab siis tehakse see uuesti värviga kokku, jäätakse ca 5cm vahet ja värvitakse uuesti teise värvi peale. Kaitse põrand kattekile või ehituspapiga.
  • Metallpindade värvimine
    Puhasta must metallpind õlist ja rasvast puhastusvahendiga toote kasutusjuhendi järgi. Eemalda pinnalt rooste ja tsinkpindadelt valge rooste liivapaberi, terasharja või liivapritsiga. Alumiinumpind ja uus tsinkpind karesta enne värvimist liivapaberiga. Eemalda pinnalt lahtised osakesed ja lihvimistolm.
  • Mineraalpindade värvimine välistingimustes
    Määrdunud pind puhastada soovitavalt kuivalt harjaga. Tugevasti seotud mustuse eemaldamiseks võib kasutada ka survepesu, liivapritsi või puhastusvahendit. Vältida aluspinna vigastamist. Enne ülevärvimist lasta pinnal kuivada.
  • Varem värvitud pindade ettevalmistamine värvimiseks
    Eemalda pinnalt lahtine värv terasharja, kõrgsurvepihustiga või värvieemaldusvahendiga. Loputa pind veega ja lase kuivada. Eemalda värvi alla jäävatelt metallosadelt rooste ja krundi need metallikruntvärviga. Mittevärvitavad pinnad (aknaklaasid, looduslikust kivist või metallist pinnad) kata enne tööde algust kinni.
  • Vanade värvikihtide eemaldamine
    Vana värv tuleb täielikult eemaldada kaabitsa või lihvimise abil, töö kiirendamiseks võib kasutada kuuma õhu puhurit
  • Dekoratiivvärvimine
    Dekoratiivvärvimine annab seinale isikupära – selle puhul ei piisa vaid värvitooni määratlemisest, vaid oma osa mängivad ka tekstuur, faktuur ja paljud muud tegurid, mis tulemuse täiesti ainulaadseks muudavad. Optimaalse tulemuse saavutamiseks on tähtis korrektne aluspinna ettevalmistus. Kontrollige igal juhul enne tööga alustamist aluspinda ja puhastage see. Aluspind peab pärast puhastamist olema tugev, puhas, kandev ja ilma nakkumist takistavate osakesteta. Tugevalt imavad aluspinnad kruntida eelnevalt.
  • Plaatimistöödel kasutatavad tööriistad ja abivahendid
    Hambuline segukamm , kellu, mikseriga trell, kummiservaga pahtlilabidas, käsn, švammhõõruti, silikooni püstol, plaadilõikur, plaadi tangid, kivipuur, nuga, pintsel
  • Niiskete ruumide ettevalmistamine plaatimiseks
    Seinad ( krohvitud tellisseinad ja kergbetoonist müüritised, väikesed kergbetoonist paneelid , seinaplokid, kips- ja kaltsium -silikaatplaadid)
    Krunditakse ühe kihi 4120 sealer’iga, mis on lahjendatud veega (1:3). Põranda/seina
    ühenduskohad, nurgaliited, paneelide vahelised ühendused isoleeritakse 4400 multicoat’iga ja safe coat ribaga. Toruläbiviigud kaetakse safe coat mansetiga, märgades tsoonides isoleeritakse sein kahe kihi 4400 multicoat’iga (min 1,0kg/m2). Niiskes tsoonis 4120 sealer’i kihiga (min 100g /m2).
    Põrandad betooni ja tsemendi baasil:
    Krunditakse ühe kihi 4120 sealer’iga, mis on lahjendatud veega (1:3) Põranda/seina ühenduskohad isoleeritakse 4400 multicoat’iga ja
  • Vasakule Paremale
    Plaatimine #1 Plaatimine #2 Plaatimine #3 Plaatimine #4 Plaatimine #5 Plaatimine #6 Plaatimine #7
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 7 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2010-03-24 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 369 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 4 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor heleen90 Õppematerjali autor
    plaatimisest siin on 52 küsimust ja vastust

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    7
    odt

    Plaatimine

    Pinnad tehakse niiskustõkkega üle(mira 4120 sealer), seinte liitekohad, seinte ja põranda liitekohad tuleb muuta vettpidavaks kangaga (mira safe coat)veetõkke abil, mis käib kanga peale ja alla. Märjas tsoonis kantakse seinale veetõkke (mira 4400multicoat) ja niisketes tsoonides niiskustõke (mira 4120 sealer) Põrandale kantakse esimene kiht (mira 4400multicoat) ja sinna peale (mira safe coat), teine kinh (mira 4400 multicoat) läheb kanga peale. 32. Põrandate plaatimine. Põrand jagatakse neljaks osaks, plaatimist alustatakse olemasoleva trappi juurest. 33. Seinte plaatimine Seina plaatimisel tuleb sein teha pooleks. Seina plaatimist alustatakse teisest reast. Seinale esimese plaadi vuugi kohaga tasa, lüüakse sirge hõõveldatud laud, et teise rea plaadid saaksid toetuda. Plaatimist alustatakse keskelt. Kui plaadid ei mahu ära ja jäävad mõlemate

    Ehitusviimistlus
    thumbnail
    82
    odt

    Ehitusviimistleja eksamipiletite küsimused ja vastused.

    Eksamipilet Nr.1 1. Erinevate aluspindade ettevalmistamine krohvimiseks. Enne krohvimistööde algust peab ruum olema ette valmistatud - üleliigsed asjad ruumist eemaldatud, mittekrohvitavad pinnad kaetakse kinni (aknad, uksed, plekkdetailid). Põrandale panna kaitsekile või ehituspapp. Aluspind peab olema puhas, ühtlase niiskusega, stabiilne ja mitte külmunud. Pinnad puhastatakse tolmust ja lahtistest osakestest. Kui pind pole piisavalt niiske, tuleb seda niisutada. Kui aluspinnal esineb teraselemente, tuleb need eelnevalt töödelda korrosioonikaitse vahendiga. Aluspindade ettevalmistamiseks vajalikud tööriistad on hari või tolmuimeja, millega eemaldada tolm pindadelt; pintsel, juhul kui vaja teraselemente töödelda korrosioonikaitse vahendiga. Kõrgemal asuvate pindade krohvimiseks on vajalik telling. Töö tegija peab olema varustatud kinnaste, tööriiete/jalanõude, respiraatori, vajadusel kaitseprillidega või mütsiga. 2. Pahtl

    Ehitus
    thumbnail
    17
    doc

    Plaatimine läbi ajaloo

    Plaatimine läbi ajaloo Koostaja: Maris Metsmaa Rühm: V11 Sissejuhatus Plaatimine nõuab ettevalmistusi, kuid see ei pea vaevaline olema. Materjale saab valida mugavalt Internetis. Plaatimistööde planeerimisel ja kavandamisel peaks arvestama sellega kui palju on vaja plaate ja muud materjali. Plaatide ostmisel või tellimisel küsige nõu ehituskauba müüjalt. Mõõtudega joonise olemasolu teeks valiku ja arvestuse lihtsamaks. Plaatimine võib alata pärast hüdroisolatsioonikihi täielikku kuivamist. Seega ei ole plaatimine töö, mis valmib päevaga, tuleks arvestada kuni nädalaga. Kui kasutada vastavat plaadisegu, siis on võimalik töid ka kiiremini teostada, kuid sel puhul on plaatimine kallim. Järgnevas referaadis on toodud välja erinevad plaatmaterjalid, nende kinnituseks kasutatavad valmis ja kuivsegudest ja hüdroisolatsioonist. Veidi plaatimisest

    Plaatimine
    thumbnail
    15
    docx

    Ehitusviimistluse kutseeksam

    18. Viimistluses kasutatavad krundid Krundid mis sobivad probleemsetele aluspindadele? Viletsamatele aluspindadele? Krundid dispersioon, lateks värvide alla, kipskrohvidele Lahustivabad sügav kinnituva toimega krundid fassaadidele. Kruntvärvid sisetöödeks Otstarve: Tagada nakkevõime, vähendada värvide ja liimide kulu, Säilitus: Keera potid põhi ülespidi, jahedas, kuivas, Nõuded: Kulunorm: 19. Põrandate plaatimine Niiske ruumi põranda plaatimine: Niiskustõke, esimene kiht segatakse veega 1:10, kantakse pinnale, teine kiht on lahjendamata niiskustõke, nurkadesse kangas, põranda trapp tuleb ka kangaga üle teha. Kangas kinnitatakse mastiksiga (fiiberkumm), mastiksit võib panna kuni 3 kihti. Nüüd tehakse plaadikavand. Alustatakse plaatimist, lõikamist vajavad plaadid äärtesse. Kasutatakse külmamiskindlat, niiskuskindlat, CM17 segu. Olenevalt plaadist

    Ehitusviimistlus
    thumbnail
    6
    docx

    Värvide liigid ja omadused

    Iseseisev töö EV-12 Värvide liigid ja omadused Peamised värvide liigid: 1. Õlivärv: Värvi saab kasutada krohv-, puit- ja metallpindadel. Kõige paremini sobib viimistlemata või varem õlivärviga värvitud pinnale. Pinnad ei tohiks liiga siledad olla, kuna värv ei nakkus siis hästi. Õlivärvi peab säilitama temp-il mitte üle 30°C. Säilivusaeg 2 aastat. Väga hea katmis- ja nakkumisomadus tänu värvi tungimisele sügavale aluspinda. Värv on ilmastikukindel ja kaitseb puitu liigse kuivamise eest kui ka liigse niiskuse eest. Viimistlus peab vastu u. 20-30 aastat. Kuivab aeglaselt õhus oleva hapniku toimel. Erinevaid värvitoone saab looduslike pigmentide lisamisega. Kruntvärvimine sooritatakse soovitava tooniga õlivärviga hästi õhukese ühtlase kihina. Enne pinnavärviga katmist peavad eelmised kihid olema lõplikult kuivanud. Sobiv aeg värvimiseks on poolpilves sademeteta ilm mais-juuni

    Maalritööd
    thumbnail
    9
    docx

    Maalritöö eksamipiletid

    EKSAMIPILETID Pilet 1 1. Erinevate aluspindade ettevalmistamine krohvimiseks. Enne krohvimistööde algust peab ruum olema ette valmistatud - üleliigsed asjad ruumist eemaldatud, mittekrohvitavad pinnad kaetakse kinni (aknad, uksed, plekkdetailid). Põrandale panna kaitsekile või ehituspapp. Aluspind peab olema puhas, ühtlase niiskusega, stabiilne ja mitte külmunud. Pinnad puhastatakse tolmust ja lahtistest osakestest. Kui pind pole piisavalt niiske, tuleb seda niisutada. Kui aluspinnal esineb teraselemente, tuleb need eelnevalt töödelda korrosioonikaitse vahendiga. Aluspindade ettevalmistamiseks vajalikud tööriistad on hari või tolmuimeja, millega eemaldada tolm pindadelt; pintsel, juhul kui vaja teraselemente töödelda korrosioonikaitse vahendiga. Kõrgemal asuvate pindade krohvimiseks on vajalik telling. Töö tegija peab olema varustatud kinnaste, tööriiete/jalanõude, respiraatori, vajadusel kaitseprillidega või mütsiga. 2. Pahtlite liigid ja omadused. On kahte li

    Maalritööd
    thumbnail
    12
    doc

    PAHTLID, PLAATIMISSEGUD JA PÕRANDAVALAMISSEGUD

    PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS EHITUSVIIMISTLUS PAHTLID, PLAATIMISSEGUD JA PÕRANDAVALAMISSEGUD Essee Juhendaja: Pärnu 2010 SISUKORD SISSEJUHATUS........................................................................................................................3 PAHTLID....................................................................................................................................4 1.1 Vetonit siloite........................................................................................................................4 1.2 Vetonit L...............................................................................................................................4 1.3 Vetonit VH............................................................................................................................5 PLAATIMISSEGUD..........

    Ehitusviimistlus
    thumbnail
    5
    docx

    Plaatimine

    TALLINNA EHITUSKOOL EHITUSVIIMISTLUS Riina Saar PLAATIMINE Referaat Juhendaja: Meeta Heinaste Tallinn 2010 PINNA ETTEVALMISTUS Enne plaatimist on vajalik pind ette valmistada. Puhastada tolmust, rasvast, vahast jne. Kontrollida sirge latiga pinda ja kõrvaldada ebatasasused. Cyprocile plaatimisel kontrollida kinnitust karkassile. Vajaduse korral katta pind niiskustõkkega, kui plaaditakse värvitud

    Plaatimine




    Kommentaarid (4)

    age12 profiilipilt
    age12: väga hää, oli abi
    17:32 28-11-2012
    eCval profiilipilt
    eCval: Väga hea materjal.
    15:56 16-12-2010
    kkristellll profiilipilt
    kkristellll: sisukas. hea
    13:05 18-12-2011



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun